Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vindlande vägar i Violenrallyt för SommarSerien.
PRESSRELEASE

När den planerade andra deltävlingen i VOC Mekonomen Rallys SommarSerie ställdes in tog det inte lång tid innan klassledning och Flens MS var överens om Violenrallyt som det perfekta alternativet. Med klassiskt svängande sörmländska byvägar över fem sträckor ställdes klassens grusspecialister inför stora utmaningar. En tävling som skulle orsaka stort manfall men där VOC Mekonomen Rallys förare visade prov på körskicklighet med relativt få brutna ekipage trots ett fantastiskt tempo. Resultaten blev en femetta för de som satsat sin ära på de tyngsta favoriterna som vinnare. Thomasson, Lundberg, Andersson och Nordström stavas segrarna i respektive klass.


Violenrallyt gick av stapeln i Sörmland på, för landskapet, klassisk vägkaraktär. Ska vi kalla det Småland light? Flens MS bjöd upp till 2,8 mil specialsträckor som för ovanlighetens skull kördes helt utan service trots att antal SS var fem till antalet. Med relativt korta sträckor var arenan skapad för ett hejdundrande ladd från start till mål rakt igenom tävlingen. Ett ladd som för övrigt syntes i resultatlistan med 44 brutna ekipage av 191 startande.

Det är alltid roligt att tävla i Sörmland och jag måste säga att klassens förare visar en fantastisk talang. Inte nog med att de håller ett otroligt tempo, de visar också att de klarar att få bilen att hålla ända in i mål och inte minst att hålla sig på vägen i hög omfattning relativt andra klasser. I ett startfält där klassen utgör närmare 40% av de startande så stod klassens tävlande faktiskt bara för tre avåkningar, och detta tävlandes i en nationell serie med maximal konkurrens är inte illa för en instegsklass i rally, säger klassansvarig Roger Fransson.

Violenrallyt var en värdig ersättare

Jag vill också poängtera att Flens MS verkligen visade sig vara en värdig ersättare av den ursprungligt planerade tävlingen Götenerundan. Jag tog själv med mig min gamla 240 för att köra här och det ångrar jag inte. Länge sedan jag hade så roligt i en rallybil. Tack Flens MS för en utmärkt premiärinsats som seriearrangör!

Jämn strid i Elit A med favorit till segrare

Tom Thomasson skulle visa att segern i SilverKongen inte var en tillfällighet. Tätt följd av Frederik Eckhardt och Kim Nilsson var det Tom som segrade före Frederik som i det närmaste på hemmavägar körde hem en andraplats följd av Kim. Med två segrar i rad börjar Tom ta ett litet kommando i serien men än återstår många tävlingar.

Dessa tre herrar är ingen överraskning att se på pallen. De är alla mycket snabba och med tidsskillnader om någon sekund per sträcka är det inga överlägsna resultat men de uppvisar alla en stabilitet i sin körning. Jag är övertygad om att vi kommer se alla tre framöver i nära strider, självklart i sällskap av Mattias Andersson som i helgen tyvärr inte kom hela vägen till målet.

Elias till Elit B med seger även här.

Frukta månde förarna i Elit B som nu fått sällskap av klassens komet Elias Lundberg. Med uppgång till B-klassen tar han sig an klassens andra extra heta namn, André Nygren. André har mer än en gång visat att om man vill totalvinna i VOC Mekonomen Rallys nationella serier så är det honom man ska övertrumfa. Elias tog sig an utmaningen och mötte de nu högt uppställda förväntningarna. Andreas Persson tog sig in på en fin andraplats före André som fick försöka ta sig fram snabbast möjligt utan en tredje växel under större delen av tävlingen.

Jag hade Elias som favorit för den här helgen och jag är inte alls förvånad att få rätt. Detta 18-åriga underbarn visar på ett imponerande tempo men jag är också glad att se att André bjöd upp till en ordentlig fight. En närmre titt på sträcktider visar att André sätter stor press på Elias de första två sträckorna. Tyvärr tappar André treans växel redan på andra sträckan på samma mycket smala och guppiga vägparti där Elias samtidigt blir hindrad av en bruten bil som står mitt i vägen. Jag ser verkligen fram emot ytterligare fighter dessa två emellan. Snabbe Andreas Persson kliver upp på en andraplats och visar att han också vill vara med i B-klassens getingbo.

En otrolig tid av Elias Lundberg på dagens sista sträcka är kanske trots allt dagens prestation.

När Elias fått finjustera timingen i notläsningen med Pelle Willén, svenska juniormästaren i rally som för dagen tjänstgjorde som CoDriver åt Elias, så sätter duon en smått otrolig tid på dagens sista sträcka. Tionde tid bland alla de 145 bilar som fullföljde sista sträckan. Med mängder av trimmade och fyrhjulsdrivna bilar bakom sig. Vad ska det bli av denna otroliga talang? Men en annan bragd vi inte heller kan förbigå är André Nygrens tider på SS tre till fem, dessa tider är alltså satta utan treans växel. Vilka otroliga bilförare!

Emil Andersson fortsätter imponera i Cupklassen.

Lite i skymundan av klasskometer och snabba A-förare kämpar klassens Cup-förare och i synnerhet en av dem gör det fantastiskt väl. Emil Andersson var riktigt snabb i SilverKongen och visar nu att när körhumöret är det rätta så är en 240 med B23-motor ett verktyg för topptider i klassens snabbaste sällskap, åtminstone i händerna på unge herr Andersson. Vad sägs t.ex. om en tredje tid totalt i klassen? Bakom Emil utkämpar Lukas Kindgren och Ola Wördin en tuff strid där Ola tar kommandot de första tre sträckorna. De sista två skulle dock Lukas ta sig om och ta hem andraplatsen två sekunder före Ola.

Jag är mäkta imponerad av Emil och hans utveckling. Han visar på en fantastisk utvecklingskurva som jag verkligen hoppas att vi får följa mot ytterligare höjder. Befriad från Elias Lundbergs korta visit i C-klassen får nu Emil den utdelning han så väl förtjänar. Med en segermarginal strax under 30 sekunder och med sträcktider mycket nära klassens absolut snabbaste ska vi hålla ögonen på Emil framöver. Cupklassen är grogrunden för vår, och svenskt rallys, framtida spets och vilken nivå vi ser här. Ola och Lukas utkämpar en sekundstrid som vi inte ser i toppen i någon annan klass. Fantastiskt roligt.

Andra raka för Nordström efter sekundstrid i juniorklassen.

Isac Nordström och Linus Leander utkämpade en sekundstrid av samma slag som vi såg i SilverKongen. Då var det Linus som kämpade mot Viktor Hansen men denna gång tog Linus upp kampen med Isac och efter fyra av de fem sträckorna skilde endast 0,7 sekunder till Isacs fördel. Segermarginalen uppgick till nästan 30 sekunder efter lite strul för Linus på sista sträckan, och Isac tog därmed sin andra raka seger. Ett namn vi ännu inte sett i VOC Mekonomen Rallys serietävlingar i år är David Dannevall som körde in på en tredjeplats.

Juniorklassen börjar utvecklas till en riktigt spännande historia i år. Ett flertal ungdomar utkämpar regelmässigt sekundstrider och här i Flen fick vi se ytterligare ett namn i resultatlistans topplaceringar i form av David Dannevall. Ingen överraskning att Isac tar hem segern men Linus Leander är en minst lika het kandidat till att få med sig största bucklan hem från prisutdelningarna. Jag är personligen osäker på vad som hände Linus på sista sträckan men alldeles oavsett så är andraplatsen något att vara stolt över och helt säkert kommer dessa killar fortsätta byta plats med varandra i seriens tabellistor.


Violenrallyt kommer bli ihågkommet som en tävling som kliver in i Sommarserien som en ersättningstävling som ger mersmak för kommande år. Ett uppskattat arrangemang med än mer uppskattade sträckor var mycket populärt hos merparten av klassen tävlande. Vi tackar ödmjukats Flens MS för att vi fick komma och tävla hos er och hoppas vi får chansen igen framöver. Stort tack!

Nästa tävling i kalendern är ett populärt återkommande arrangemang i form av Dackefejden arrangerat av Wäxjö MS. Tävlingen ingår i både SverigeSerien och SommarSerien. Väl mött till dess.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-05-27 18:01


14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
© emotorsport.se14 rallytävlingar och en träning, så många Inbjudningar finns nu i vårt portal med Inbjudningar, Anmälningar och Anmälningslistor. Efter en tung start på grussäsongen börjar det nu lossna, om än att de flesta är publikfria evenemang, något som också är en förutsättning för att tävlingarna ska kunna ...

Publicerad: 2020-07-07 14:53


Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
© Toyota Gazoo Racing.Den 1:e augusti körs finska Kokkola 400 Juhlaralli, Historic Rally Trophy återstartar efter uppehållet. Att fler tävlingar rullar igång och här är det totalt 35 mil varav 6,4 mil special fördelat på sju sträckor som väntar.

Men det blir inte bara historiskt, bland de hittills 30-talet anmälda ses...

Publicerad: 2020-07-07 08:39


Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seVid midsommar tog organisationen bakom Bilsport Rally Cup beslutet att stänga ned årets säsong innan den ens kunnat börja, då hade sex av sju planerade tävlingar ställts in.

Kvar står Novemberskölden den 31:a oktober, en tävling som planeras för att genomföras men då utan deltagande från Bilsport...

Publicerad: 2020-07-06 18:51


M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
© M-Sport.När EM serien inleder med Rally di Roma Capitale återgår också M-Sport till tävlande, det avslöjade teamet i förra veckan. Ikväll gav de också en utförligare bild av vad som väntar när teamet som haft en tuff ekonomisk tid efter Corona pandemins utbrott nu börjar öppna upp igen.

Adrien Fourmaux t...

Publicerad: 2020-07-06 18:31


Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter vår tillbakablick från rallysäsongen 2000, nu är det Kvarnrundan och Sapa Rallyt som vi tittar närmare på i vårt arkiv med nu totalt närmare 150 bilder från 1997-2000.

Från Saab och Mazda i Östgötaskogarna när Öppna Östgöta Mästerskapet körde deltävling tar vi oss vidare till Vetlan...

Publicerad: 2020-07-05 21:43


Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
© Neal Bates Motorsport.Vid sidan om Sverige har flertalet länder startat upp rallytävlandet efter Corona pandemin, Ott Tänak körde till exempel hem Grossi Toidukaubad Viru Rally i Estland igår.

Men det har tävlat på så många fler platser under helgen, Rali de Castelo Branco i Portugal ingick i Portugisiska mästerskapet...

Publicerad: 2020-07-05 21:14


Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
© Walter #3Vi har sett det förr, rallyentusiaster som gör snygga designstudier på vad som kan komma att bli häftiga rallybilar - se den nederst i den här artikeln.

För snart ett år sedan presenterade vi en Ford Puma WRC som britten Olly Higgins plockat ihop. Under lördagen dök en ny mer verklighetstrogen m...

Publicerad: 2020-07-04 21:11


Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak och Martin Järveoja tog segern i comebacken efter Corona pandemin. I veckan kom beskedet att Estland gör debut i WRC serien, långt tidigare hade Hyundai Motorsport och Tänak gjort klart för start i lördagens Grossi Toidukaubad Viru Rally.

Starten blev en perfekt träning inför VM starten...

Publicerad: 2020-07-04 18:40


VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att även vi tvingas ta det jobbiga beslutet att, precis som de flesta andra cuper och serier, ställa in även 2020-års SverigeSerie. Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör det jobbiga beslutet till det enda ...

Publicerad: 2020-07-03 13:44


Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
© emotorsport.seÅrets rallysäsong skulle vara då BMW-åkande Bengt Carlsson med Martin Kempe som co-driver, skulle utöka sitt tävlande ytterligare en nivå.

Förutom att köra deltävlingar i Mega Rally Cup och Svenska Rallycupen, så skulle teamet växla upp och åka några SM-tävlingar. Men så blir det inte.

Bengt...

Publicerad: 2020-07-03 13:38


Tidigare nyheter:
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.
Jonas Kruse gästförare i Slottssprinten med 15-åriga Maja Bengtsson i kartläsarstolen.
15 deltävlingar i Rally SM kalendern 2021.
Rådström värmer upp inför ERC med Rally Bohemia.
I väntan på rally, Tidemand taggad för Höljes All-Star Magic Weekend.
Hektisk rallyhöst i USA, Southern Ohio Forest Rally först ut med Pastrana & Block.
Fler foto i arkivet, asfalt och grus i Skilling 500 2000.
Så gick det i söndagens Gurkrace.
Lundberg snabbast i lördagens Gurkrace.
WRC final i december med Monza Rally Show?
Tänak kör Viru Rally med i20 WRC, årspremiär i Estniska Mästerskapet.
Örkelljungas Mini Smedsvängen ställs in.
Mikkelsen klar testförare för Pirelli med Citroen C3 WRC.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.