Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vindlande vägar i Violenrallyt för SommarSerien.
PRESSRELEASE

När den planerade andra deltävlingen i VOC Mekonomen Rallys SommarSerie ställdes in tog det inte lång tid innan klassledning och Flens MS var överens om Violenrallyt som det perfekta alternativet. Med klassiskt svängande sörmländska byvägar över fem sträckor ställdes klassens grusspecialister inför stora utmaningar. En tävling som skulle orsaka stort manfall men där VOC Mekonomen Rallys förare visade prov på körskicklighet med relativt få brutna ekipage trots ett fantastiskt tempo. Resultaten blev en femetta för de som satsat sin ära på de tyngsta favoriterna som vinnare. Thomasson, Lundberg, Andersson och Nordström stavas segrarna i respektive klass.


Violenrallyt gick av stapeln i Sörmland på, för landskapet, klassisk vägkaraktär. Ska vi kalla det Småland light? Flens MS bjöd upp till 2,8 mil specialsträckor som för ovanlighetens skull kördes helt utan service trots att antal SS var fem till antalet. Med relativt korta sträckor var arenan skapad för ett hejdundrande ladd från start till mål rakt igenom tävlingen. Ett ladd som för övrigt syntes i resultatlistan med 44 brutna ekipage av 191 startande.

Det är alltid roligt att tävla i Sörmland och jag måste säga att klassens förare visar en fantastisk talang. Inte nog med att de håller ett otroligt tempo, de visar också att de klarar att få bilen att hålla ända in i mål och inte minst att hålla sig på vägen i hög omfattning relativt andra klasser. I ett startfält där klassen utgör närmare 40% av de startande så stod klassens tävlande faktiskt bara för tre avåkningar, och detta tävlandes i en nationell serie med maximal konkurrens är inte illa för en instegsklass i rally, säger klassansvarig Roger Fransson.

Violenrallyt var en värdig ersättare

Jag vill också poängtera att Flens MS verkligen visade sig vara en värdig ersättare av den ursprungligt planerade tävlingen Götenerundan. Jag tog själv med mig min gamla 240 för att köra här och det ångrar jag inte. Länge sedan jag hade så roligt i en rallybil. Tack Flens MS för en utmärkt premiärinsats som seriearrangör!

Jämn strid i Elit A med favorit till segrare

Tom Thomasson skulle visa att segern i SilverKongen inte var en tillfällighet. Tätt följd av Frederik Eckhardt och Kim Nilsson var det Tom som segrade före Frederik som i det närmaste på hemmavägar körde hem en andraplats följd av Kim. Med två segrar i rad börjar Tom ta ett litet kommando i serien men än återstår många tävlingar.

Dessa tre herrar är ingen överraskning att se på pallen. De är alla mycket snabba och med tidsskillnader om någon sekund per sträcka är det inga överlägsna resultat men de uppvisar alla en stabilitet i sin körning. Jag är övertygad om att vi kommer se alla tre framöver i nära strider, självklart i sällskap av Mattias Andersson som i helgen tyvärr inte kom hela vägen till målet.

Elias till Elit B med seger även här.

Frukta månde förarna i Elit B som nu fått sällskap av klassens komet Elias Lundberg. Med uppgång till B-klassen tar han sig an klassens andra extra heta namn, André Nygren. André har mer än en gång visat att om man vill totalvinna i VOC Mekonomen Rallys nationella serier så är det honom man ska övertrumfa. Elias tog sig an utmaningen och mötte de nu högt uppställda förväntningarna. Andreas Persson tog sig in på en fin andraplats före André som fick försöka ta sig fram snabbast möjligt utan en tredje växel under större delen av tävlingen.

Jag hade Elias som favorit för den här helgen och jag är inte alls förvånad att få rätt. Detta 18-åriga underbarn visar på ett imponerande tempo men jag är också glad att se att André bjöd upp till en ordentlig fight. En närmre titt på sträcktider visar att André sätter stor press på Elias de första två sträckorna. Tyvärr tappar André treans växel redan på andra sträckan på samma mycket smala och guppiga vägparti där Elias samtidigt blir hindrad av en bruten bil som står mitt i vägen. Jag ser verkligen fram emot ytterligare fighter dessa två emellan. Snabbe Andreas Persson kliver upp på en andraplats och visar att han också vill vara med i B-klassens getingbo.

En otrolig tid av Elias Lundberg på dagens sista sträcka är kanske trots allt dagens prestation.

När Elias fått finjustera timingen i notläsningen med Pelle Willén, svenska juniormästaren i rally som för dagen tjänstgjorde som CoDriver åt Elias, så sätter duon en smått otrolig tid på dagens sista sträcka. Tionde tid bland alla de 145 bilar som fullföljde sista sträckan. Med mängder av trimmade och fyrhjulsdrivna bilar bakom sig. Vad ska det bli av denna otroliga talang? Men en annan bragd vi inte heller kan förbigå är André Nygrens tider på SS tre till fem, dessa tider är alltså satta utan treans växel. Vilka otroliga bilförare!

Emil Andersson fortsätter imponera i Cupklassen.

Lite i skymundan av klasskometer och snabba A-förare kämpar klassens Cup-förare och i synnerhet en av dem gör det fantastiskt väl. Emil Andersson var riktigt snabb i SilverKongen och visar nu att när körhumöret är det rätta så är en 240 med B23-motor ett verktyg för topptider i klassens snabbaste sällskap, åtminstone i händerna på unge herr Andersson. Vad sägs t.ex. om en tredje tid totalt i klassen? Bakom Emil utkämpar Lukas Kindgren och Ola Wördin en tuff strid där Ola tar kommandot de första tre sträckorna. De sista två skulle dock Lukas ta sig om och ta hem andraplatsen två sekunder före Ola.

Jag är mäkta imponerad av Emil och hans utveckling. Han visar på en fantastisk utvecklingskurva som jag verkligen hoppas att vi får följa mot ytterligare höjder. Befriad från Elias Lundbergs korta visit i C-klassen får nu Emil den utdelning han så väl förtjänar. Med en segermarginal strax under 30 sekunder och med sträcktider mycket nära klassens absolut snabbaste ska vi hålla ögonen på Emil framöver. Cupklassen är grogrunden för vår, och svenskt rallys, framtida spets och vilken nivå vi ser här. Ola och Lukas utkämpar en sekundstrid som vi inte ser i toppen i någon annan klass. Fantastiskt roligt.

Andra raka för Nordström efter sekundstrid i juniorklassen.

Isac Nordström och Linus Leander utkämpade en sekundstrid av samma slag som vi såg i SilverKongen. Då var det Linus som kämpade mot Viktor Hansen men denna gång tog Linus upp kampen med Isac och efter fyra av de fem sträckorna skilde endast 0,7 sekunder till Isacs fördel. Segermarginalen uppgick till nästan 30 sekunder efter lite strul för Linus på sista sträckan, och Isac tog därmed sin andra raka seger. Ett namn vi ännu inte sett i VOC Mekonomen Rallys serietävlingar i år är David Dannevall som körde in på en tredjeplats.

Juniorklassen börjar utvecklas till en riktigt spännande historia i år. Ett flertal ungdomar utkämpar regelmässigt sekundstrider och här i Flen fick vi se ytterligare ett namn i resultatlistans topplaceringar i form av David Dannevall. Ingen överraskning att Isac tar hem segern men Linus Leander är en minst lika het kandidat till att få med sig största bucklan hem från prisutdelningarna. Jag är personligen osäker på vad som hände Linus på sista sträckan men alldeles oavsett så är andraplatsen något att vara stolt över och helt säkert kommer dessa killar fortsätta byta plats med varandra i seriens tabellistor.


Violenrallyt kommer bli ihågkommet som en tävling som kliver in i Sommarserien som en ersättningstävling som ger mersmak för kommande år. Ett uppskattat arrangemang med än mer uppskattade sträckor var mycket populärt hos merparten av klassen tävlande. Vi tackar ödmjukats Flens MS för att vi fick komma och tävla hos er och hoppas vi får chansen igen framöver. Stort tack!

Nästa tävling i kalendern är ett populärt återkommande arrangemang i form av Dackefejden arrangerat av Wäxjö MS. Tävlingen ingår i både SverigeSerien och SommarSerien. Väl mött till dess.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-05-27 18:01


Extrauppdrag för Mikkelsen hos Hyundai, kör Monza Motor Show.
© Hyundai Motorsport.Den 6-8 december körs Monza Motor Show på Monza Circuit, "the show must go hard" beskriver arrangören som årligen bjuder på spännande inslag och flera världsstjärnor från både rally och andra discipliner.

Idag presenteras att Dani Sordo och Andreas Mikkelsen är två dragplåster, de kommer starta u...

Publicerad: 2019-11-19 17:19


WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?
© Citroen Racing.Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal oc...

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
© emotorsport.seGotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
-

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Foto, nya Peugeot 208 R2t startklar, en ny vinstmaskin i tuffa R2 klassen?
© Peugeot Sport.I mitten på april gjorde den officiellt sina första meter på testvägarna, till helgen gör den debut i två olika tävlingar. Redan i helgen kunde vi berätta att Efren Llarena kör Rally Comunidad de Madrid RACE kommande helg med helt nya Peugeot 208 R2t. Bilen kommer också ses i franska the Rallye du V...

Publicerad: 2019-11-18 18:54


Första Citroen C3 R5:an till Norge.
© emotorsport.seR5 bilar från Citroen har haft svårt att nå framgång i norden, ett par Ds3 R5 sågs i Norge för några år sedan och i Sverige tävlas sporadiskt med fyra olika Ds3 R5 bilar.

Nu är den första C3 R5 på väg norr över, från Norge rapporterades för ett par veckor sedan att Trond Sveinsvoll blir först med...

Publicerad: 2019-11-17 20:54


Servicebil till servicebilen, Tuthills Safari preparering del 2!
© Tuthill Porsche.I förra delen berättade vi om Tuthill Porsches stora projekt, att driva 10 bilar i East African Safari Classic Rally. Åtta tävlingsdagar och 333 mil för bilarna och de tävlande. Projektet är enormt men också en viktig del i Porsche byggarens verksamhet.

Tre av bilarna går under Svenska Team Tidö ...

Publicerad: 2019-11-17 17:28


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
I januari i år startade Svenska Rallysportförbundet, under lördagen började förbundets hemsida ses i sociala medier och en del undrade, vad är detta?
"Vi har under höst och vinter på en mängd olika sätt försökt påverka ansvariga på SBF men utan framgång. Då stödet varit starkt för våra idéer så har...

Publicerad: 2019-11-16 22:26


Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
© Svenska RallyCupen.Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlin...

Publicerad: 2019-11-16 18:24


Tidigare nyheter:
Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.