Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

1300 Rallycup fortsätter att växa!
PRESSRELEASE

Lördag den 4:e juni bjuder Karlstad MC in till Rally Biltema. Ett rally på härliga värmlandsvägar som ska avgöras på 7 SS med en sammanlagd längd av ca 60 km.
1300 Rallycupen växer så det knakar. Till deltävling nr 4 är det hela 25 st 1300 bilar anmälda, rekord igen alltså. Nya och gamla talanger har upptäckt den roliga 1300 cupen med en sammanhållning utöver det vanliga.

Till Karlstadtävlingen hittar vi två nya namn i anmälningslistan. Anders Nystedt, Vallentuna MK och Patrik Adolfsson, Säffle MC. Jo det stämmer det är supersnabbe Patrik som vi sett sladda runt i SM sammanhang i en välljudande BMW. – Tanken var att när jag skulle börja med rally så skulle det bli en ”sukka” men då skulle grannen sälja sin VOC så min karriär startade med den bilen säger Patrik och fortsätter - Nu har jag varit i Eskilstuna och köpt Daniel ”Fräsen” Erikssons Suzuki MK2 och planen är nu att jag vill åka så mycket rally som möjligt för en billig peng som man kan göra i den här cupen, avslutar en tävlingssugen Patrik och han har verkligen kapacitet att blanda sig i toppstriden direkt. Anders Nystedt har åkt Suzuki tidigare och har fått ett återfall vi får se om rattrosten försvinner i Karlstad.

Under uppehållet sedan förra deltävlingen i Nybro så har två av cupdeltagarna luftat sina bilar i SM deltävlingen South Swedish Rally. Det var 1300 cupledaren Jan-Erik Eriksson och femteplacerade Joakim Hiljeström som ville mäta sig med SM eliten. Jan-Erik startade i ett ursinnigt tempo och matchade sina tider med de betydligt motorstarkare konkurrenterna i klassen otrimmat 2WD (R2). Jan-Erik hade häng på bronsplatsen när oturen var framme på SS6. I en V1 sväng hoppade bilen ur spår och ekipaget hamnade i en stenmur. Ingen högfartsavåkningen alltså men tyvärr blev skadorna på bilen omfattande. Joakim fullföljde tävlingen och slutade 5:a i klassen.

Kommer Jan-Erik att hinna få ordning på sin bil nu till Karlstad? Svaret är tyvärr nej. Men i 1300 rallycup familjen hjälps man åt även om man är konkurrenter. Joakim Hiljeström har haft vänligheten att låna ut en av sina bilar så cupledaren kan tävla på lördag!
– Jag gick "all in" med mina pengar som jag hade till South Sweden så det är ebb i kassan nu säger Jan-Erik därför är jag oerhört tacksam att den här möjligheten har dykt upp för mig.
Tar du det lugnt nu i den lånade bilen? – Nej du det kommer att bli full attack från början, det går inte att köra avvaktande och försiktigt, då blir det bara en bil till hemma hos mig med bulor på avrundar Jan-Erik.

Till Karlstad är Marcus Morén från Kolsva MS i sin MK 1:a tillbaks. Marcus är junior men kommer säkert att ha med toppstriden att göra liksom även cupens totaltvåa Joakim Rydin MK Ramunder, Rydin gör sällan eller aldrig en dålig tävling. Cupgeneralen själv, Ola Strömberg som fick bryta senast kommer efter en smekmånad med sin numera äkta hälft Brittmarie fulladdad på alla sätt så där får ungtupparna se upp.

I juniorklassen är det riktigt tajt. Ovannämnda Morén kommer säkert att få känna sig jagad av Robin Norling SMK Nyköping som under året gjort stora framsteg och därför också helt välförtjänt toppar juniorklassen så här långt. Ett varningens finger också för bröderna Kujanpää, Södertälje KRC och Simon Pettersson, Skepptuna MK som just nu ligger tvåa i klassen.

Övrigt kan noteras att Magnus Westman, Skepptuna MK nyligen gjort häpnadsväckande bra resultat i några sprintar återstå att se om Magnus kan förvalta den farten ute i skogen. Cupens enda kvinnliga chaufför, Linda Persson från MK Ratten gör grusdebut för i år och den snabbe ungdomsföraren Pontus Florin, Eskilstuna MK i sin gula MK1:a finns som vanligt med på startlinjen.

Spännande och tuffa sekundfighter att se framemot nu på lördag!

”Mycket rally för pengarna” 1300 Rallycup


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-05-31 17:05


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Tidigare nyheter:
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.