Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför Swerocksprinten - AutoExperten Rallycup.
PRESSRELEASE

När Taxinge MK bjuder in till rallysprint på lördag Swerocksprinten så är det årets tredje deltävling i AutoExperten Rallycup.

För första gången så är det ett nytt upplägg på en tävling i denna cup och serie, nämligen att den 3,7 km långa sträckan skall köras tre gånger och efter det så är det snabbaste tiden som avgör placeringen.

Det är cirka 90 talet anmälda och det finns namnkunniga deltagare i samtliga klasser, i klassen 4 WD har vi numera Sörmlandsboende Markus Theorin Skillingaryds MK ( när ska han gå över till Taxinge MK?)och som har klarat bytet från 2 till fyrhjulsdrift på ett utmärkt sätt och övertygat på SM nivå. Där har vi som förste utmanare rutinerade Michael Holmgren Gnesta MK.

Det är många snabba förare i klassen A 2 WD bland annat Magnus Johansson Östgöta BSF, Stefan Hanela Eskilstuna MK, Jens Branteström Rasbo MK och Håkan Långkvist Fagersta MK som alltid brukar trivas på vägarna runt Nykvarn, det kommer med största sannolikhet bli en spännande kamp i denna klass.
Flitigt tävlande Thomas Bönnemark SMK Nyköping får räknas som favorit till segern i klassen B förare 2 WD men Oscar Vöks MK Kopparberg och Christer Uddberg Gnesta MK är fortåkare vilket de visat på tidigare tävlingar.
Efter två deltävlingar i AutoExperten Rallycup ligger Ola Wredh Örsundsbro MK trea i klassen C förare 2 WD och har nu möjligheten att bättra på den placeringen men även Fritjof Vikström MK Kopparberg är en snabb förare och vill säkert förbättra sin totala placering.

Det är bara att gratulera publiken att dom får se just nu Sveriges snabbaste Voc förare i action nämligen Elias Lundberg SMK Sala, han tävlar i VOC/ Grp N A – B förare, de andra får göra upp om resterande placeringar, Robert Olsson SMK Sala har en bra chans i sin Suzuki men Anders Vänn Borlänge MK kan kanske hänga med på den krokiga sträckan.
Det skiljer endast en poäng mellan ettan Andreas Hultström SMK Nyköping och Daniel Frisk SMK Sala så här har vi också en spännande kamp att se fram emot även Niklas Berglund Eskilstuna MK vill nog vara med i toppen av VOC C förare.

Grp E har hittills dominerats av Robin Granfors Eskilstuna MK men kommer att jagas av Johan Karlsson Katrineholms MK och Stephen Undin Haninge MK.

App. K, App. J för de historiska bilarna där har vi namn som Karl- Johan Lövgren Films MK, Anders Frisk SMK Sala och Martin Lindberg Skutskärs MS för att nämna några av de tretton anmälda.

Det är två stycken i Ungdomsklassen som brukar vara lite snabbare än de andra nämligen Oliver Granfors Eskilstuna MK och David Dannevall Värmdö MK men Pontus Florin Eskilstuna MK är också en snabb herre.

Sen är det, som jag tycker mycket glädjande med hela fem stycken Tjejekipage anmälda i olika klasser men de har också en egen Tjejcup att samla seriepoäng till.
Jessica Larsson Rasbo MK, Linda Sjölin Flens MS, Isa Kolmbäck Taxinge MK, Susanne Rosèn SMK Vingåker och Josefin Björling Katrineholms MK är de fem.

Som ni ser så är det både bredd och topp med i denna tävling och det har vi som motto i 7 klubbars att alla ska kunna vara med och ha kul när man tävlar och nu ser vi fram mot en spännande tävling, det kommer garanterat vara mycket publik utefter den nästan fyra kilometer långa specialsträckan som Taxinge MK bjuder er på så var ute i god tid och tänk på säkerheten så vi får en olycksfri tävling.

Första start är kl: 11.00 från Taxinge Bygdegård där också serviceplatsen är och försäljning av diverse förtäring och rallyprogrammet förstås.

Välkomna hälsar tävlingsledningen!!


» Pressrelease från AutoExperten Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-06-16 17:22


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
© Alexandre Guillaumot.Italienska Rally di Roma Capitale 2020 laddar fortsatt för fullt för sin EM premiär, som arrangör står Motorsport Italia med rallyåkande Max Rendina som bas.

Tillsammans med Italienska förbundet, FIA och EM promotorn Eurosport Event jobbar man mot en säsongsstart i andra halvan av juli. För publi...

Publicerad: 2020-05-26 20:53


Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg World Cup fortsätter att växa när slaget om segern närmar sig.
• Solberg World Cup går in i näst sista deltävlingen.
• Svenske Jonssons andra seger stärker positionen i toppen av tabellen.
• Oliver och Petter fortfarande med i den vassa konkurrensen av 16´000 spelare!
• Solberg World Cup...

Publicerad: 2020-05-25 20:06


SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
I det senaste protokollet från Svenska Bilsportförbundets styrelse tar man upp och diskuterar flera av de punkter som revisorn haft synpunkter på som presenterades i samband med verksamhetsberättelsen för 2019 presenterades. Det visar att det är långt mer än bara USA resan man tidigare velat ge sken...

Publicerad: 2020-05-24 20:26


Tidigare nyheter:
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.
Solberg World Cup har avverkat Pirelli Rally Argolis, Oliver berättar.
Hässleholms GP på gång, laddar för tävling i juli, men har reserv i september!
Block längtar efter rally med WRC inspirerad Escort Cosworth igen!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.