Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Täta sekundfighter på Slottssprinten!
PRESSRELEASE

Det blev en tät och spännande sekundstrid när den 6:e deltävlingen i 1300 rallycup avgjordes den gångna helgen med start och mål vid vackra Eriksbergs Slott i Sörmland. Katrineholms MK hade som vanligt fått till ett otroligt fint arrangemang och mycket publik hade letat sig ut i skogen samt runt det välplanerade serviceområdet i anknytning till Slottet.

SS1 mätte ca 5,4 km där Marcus Morén och bisittare Robin Hallman, Kolsva MS med det tidiga startnumret 3 slog till med en kanontid och såg länge ut som sträcksegrare. Men nästsist ut i klassen startade unge gästföraren Kevin Eriksson MK Speed, för dagen tillsammans med duktige notläsaren Andreas Johansson och i en lånad Suzuki. Det skulle visa sig att Kevin som till vardags är en mycket duktig rallycrossåkare även behärskar rallyvägar ute i skogen. Kevin och Andreas vinner sträckan med 2 sekunder tillgodo på Morén. Ytterligare 1 sekund efter och tredje tid på sträckan till cupledaren Jan-Erik Eriksson, Ludvika MS med hemmasonen Magnus Nilsson i högerstolen. På sträckan tvingades tyvärr Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, Nora MK återigen bryta nu med en bil utan bromsar. Oturen tycks aldrig ta slut för paret det här året.

På den andra specialsträcken visade takläggare Tobias Wahlström med Magnus Johansson från hemmaklubben Katrineholms MK vid nothäftet att de vill vara med och kriga om den totala segern. Tobias tar sträcksegern 1,2 sekunder före Jan-Erik och ytterligare 0,4 sekunder efter på en tredje plats hittar vi MK Ramunders Joacim Rydin och Markus Harrström. Kevin Eriksson sätter en fjärde tid 2 sekunder efter Wahlström. Daniel ”Fräsen” Eriksson, Eskilstuna MK tillsammans med Pelle Wilén tvingas bryta med ett befarat motorras.

Den tredje sträckan för dagen var nästan 13 km lång. Här får Kevin Eriksson till en riktigt bra körning och tar sträckan med 4,1 sekunder före tvåan Tobias Wahlström. Jan-Erik Eriksson åker i ett jämt och högt tempo och är trea på sträckan slagen av Kevin med 6,1 sekunder. Bryter efter sträckan med tekniska fel gör Kevins pappa Andreas Eriksson, MK Speed med Miriam Walfridsson som notläsare. Simon Pettersson och Millan Kilman, Skepptuna MK tvingas också slänga in handuken med växellådsbekymmer.

Efter serviceuppehåll så var det då dags för ännu en långsträcka. SS4 på drygt 13 km i närheten av Björkvik bitvis snabb men också väldigt lurig. Här kan äntligen Marcus Morén nu kvittera ut en sträckseger. Han knäpper Jan-Erik Eriksson och Joacim Rydin med 3,3 sekunder som delar andra tid på sträckan och Tobias Wahlström med 7,8 sekunder. Kevin Erikson tänjer lite för mycket på gränsen nu, åker av och sätter bilen i en stubbe. Tyvärr så tvingas Kevin bryta tävlingen här. Kevin har dock visat att han även behärskar att köra bil i skogen så vi får hoppas att han nu fått blodad tand och återkommer i någon mer 1300 cuptävling framöver.
Dagens sista sträcka SS5 var 2,5 km lång och aslutades precis i närheten av serviceplatsen och Slottet med ett utmanande vägbyte i en vinkel vänster. Där var det lätt att förlora tid om farten in var för hög. Snabbast var junioren Robin Norling från SMK Nyköping tillsammans med kartläsaren Mattias Sundström. Tvåa Marcus Morén 0,8 sekunder efter och trea Jan-Erik Eriksson slagen med 1,6 sekunder. Det innebar att Jan-Erik blir dagens segrare i cupen. Han vinner endast med 2,1 tillgodo på Tobias Wahlström samt 2,8 sekunder till trean Marcus Morén. Snacka om sekund fajt och det efter drygt 4 mil SS!

Juniorsegrare blev Marcus Morén före Robin Norling. I ungdomsklassen visade som vanligt Pontus Florin Eskilstuna MK med Björn Andersson bredvid sig att de är mycket snabba och slutade på en andra plats bland alla Volvo bilar i klassen.

Återigen är en fantastiks jämn och spännande 1300 rallycup deltävling avslutad. Kul med gästförarna Andreas och Kevin Eriksson den här gången och som sagt vi hoppas att få se dem vid flera tillfällen i cupen under hösten.

Dagens stjärnor på slottet blev hela 1300 rallycup gänget som visar att det med små medel går att köra ”Mycket rally för pengarna”.
1300 Rallycup.


Resultat deltävling 6 Totaltid:

1 Jan-Erik Eriksson Ludvika MS 26.49,1
2 Tobias Wahlström Katrineholms MK 26.51,2
3 Marcus Morén Kolsva MS 26.51,9 (1:a junior)
4 Joacim Rydin MK Ramunder 26.56,3
5 Robin Norling SMK Nyköping 27.05,2 (2:a junior)
6 Kenneth Rikardsen Kolsva MS 27.07,9
7 Andreas Abrahamsson Katrineholms MK 27.19,4
8 Christian Granfors Eskilstuna MK 27.27,3
9 Anton Samuelsson Katrineholms MK 28.10,8
10 Krister Morén Kolsva MS 28.24,8
11 Magnus Westman Skepptuna MK 28.27,7
12 Juha Liimatainen SMK Trollhättan 29.04,5
13 Vesa Kujanpää Södertälje KRC 33.37,2
14 Victor Alm Örsundsbro MK SMK Trollhättan

Brutna
Ola Strömberg
Simon Pettersson
Daniel Eriksson
Andreas Eriksson
Kevin Eriksson


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-07-18 09:15


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Tidigare nyheter:
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.