GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Täta sekundfighter på Slottssprinten!
PRESSRELEASE

Det blev en tät och spännande sekundstrid när den 6:e deltävlingen i 1300 rallycup avgjordes den gångna helgen med start och mål vid vackra Eriksbergs Slott i Sörmland. Katrineholms MK hade som vanligt fått till ett otroligt fint arrangemang och mycket publik hade letat sig ut i skogen samt runt det välplanerade serviceområdet i anknytning till Slottet.

SS1 mätte ca 5,4 km där Marcus Morén och bisittare Robin Hallman, Kolsva MS med det tidiga startnumret 3 slog till med en kanontid och såg länge ut som sträcksegrare. Men nästsist ut i klassen startade unge gästföraren Kevin Eriksson MK Speed, för dagen tillsammans med duktige notläsaren Andreas Johansson och i en lånad Suzuki. Det skulle visa sig att Kevin som till vardags är en mycket duktig rallycrossåkare även behärskar rallyvägar ute i skogen. Kevin och Andreas vinner sträckan med 2 sekunder tillgodo på Morén. Ytterligare 1 sekund efter och tredje tid på sträckan till cupledaren Jan-Erik Eriksson, Ludvika MS med hemmasonen Magnus Nilsson i högerstolen. På sträckan tvingades tyvärr Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, Nora MK återigen bryta nu med en bil utan bromsar. Oturen tycks aldrig ta slut för paret det här året.

På den andra specialsträcken visade takläggare Tobias Wahlström med Magnus Johansson från hemmaklubben Katrineholms MK vid nothäftet att de vill vara med och kriga om den totala segern. Tobias tar sträcksegern 1,2 sekunder före Jan-Erik och ytterligare 0,4 sekunder efter på en tredje plats hittar vi MK Ramunders Joacim Rydin och Markus Harrström. Kevin Eriksson sätter en fjärde tid 2 sekunder efter Wahlström. Daniel ”Fräsen” Eriksson, Eskilstuna MK tillsammans med Pelle Wilén tvingas bryta med ett befarat motorras.

Den tredje sträckan för dagen var nästan 13 km lång. Här får Kevin Eriksson till en riktigt bra körning och tar sträckan med 4,1 sekunder före tvåan Tobias Wahlström. Jan-Erik Eriksson åker i ett jämt och högt tempo och är trea på sträckan slagen av Kevin med 6,1 sekunder. Bryter efter sträckan med tekniska fel gör Kevins pappa Andreas Eriksson, MK Speed med Miriam Walfridsson som notläsare. Simon Pettersson och Millan Kilman, Skepptuna MK tvingas också slänga in handuken med växellådsbekymmer.

Efter serviceuppehåll så var det då dags för ännu en långsträcka. SS4 på drygt 13 km i närheten av Björkvik bitvis snabb men också väldigt lurig. Här kan äntligen Marcus Morén nu kvittera ut en sträckseger. Han knäpper Jan-Erik Eriksson och Joacim Rydin med 3,3 sekunder som delar andra tid på sträckan och Tobias Wahlström med 7,8 sekunder. Kevin Erikson tänjer lite för mycket på gränsen nu, åker av och sätter bilen i en stubbe. Tyvärr så tvingas Kevin bryta tävlingen här. Kevin har dock visat att han även behärskar att köra bil i skogen så vi får hoppas att han nu fått blodad tand och återkommer i någon mer 1300 cuptävling framöver.
Dagens sista sträcka SS5 var 2,5 km lång och aslutades precis i närheten av serviceplatsen och Slottet med ett utmanande vägbyte i en vinkel vänster. Där var det lätt att förlora tid om farten in var för hög. Snabbast var junioren Robin Norling från SMK Nyköping tillsammans med kartläsaren Mattias Sundström. Tvåa Marcus Morén 0,8 sekunder efter och trea Jan-Erik Eriksson slagen med 1,6 sekunder. Det innebar att Jan-Erik blir dagens segrare i cupen. Han vinner endast med 2,1 tillgodo på Tobias Wahlström samt 2,8 sekunder till trean Marcus Morén. Snacka om sekund fajt och det efter drygt 4 mil SS!

Juniorsegrare blev Marcus Morén före Robin Norling. I ungdomsklassen visade som vanligt Pontus Florin Eskilstuna MK med Björn Andersson bredvid sig att de är mycket snabba och slutade på en andra plats bland alla Volvo bilar i klassen.

Återigen är en fantastiks jämn och spännande 1300 rallycup deltävling avslutad. Kul med gästförarna Andreas och Kevin Eriksson den här gången och som sagt vi hoppas att få se dem vid flera tillfällen i cupen under hösten.

Dagens stjärnor på slottet blev hela 1300 rallycup gänget som visar att det med små medel går att köra ”Mycket rally för pengarna”.
1300 Rallycup.


Resultat deltävling 6 Totaltid:

1 Jan-Erik Eriksson Ludvika MS 26.49,1
2 Tobias Wahlström Katrineholms MK 26.51,2
3 Marcus Morén Kolsva MS 26.51,9 (1:a junior)
4 Joacim Rydin MK Ramunder 26.56,3
5 Robin Norling SMK Nyköping 27.05,2 (2:a junior)
6 Kenneth Rikardsen Kolsva MS 27.07,9
7 Andreas Abrahamsson Katrineholms MK 27.19,4
8 Christian Granfors Eskilstuna MK 27.27,3
9 Anton Samuelsson Katrineholms MK 28.10,8
10 Krister Morén Kolsva MS 28.24,8
11 Magnus Westman Skepptuna MK 28.27,7
12 Juha Liimatainen SMK Trollhättan 29.04,5
13 Vesa Kujanpää Södertälje KRC 33.37,2
14 Victor Alm Örsundsbro MK SMK Trollhättan

Brutna
Ola Strömberg
Simon Pettersson
Daniel Eriksson
Andreas Eriksson
Kevin Eriksson


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-07-18 09:15


Foto, nya Peugeot 208 R2t startklar, en ny vinstmaskin i tuffa R2 klassen?
© Peugeot Sport.I mitten på april gjorde den officiellt sina första meter på testvägarna, till helgen gör den debut i två olika tävlingar. Redan i helgen kunde vi berätta att Efren Llarena kör Rally Comunidad de Madrid RACE kommande helg med helt nya Peugeot 208 R2t. Bilen kommer också ses i franska the Rallye du V...

Publicerad: 2019-11-18 18:54


Första Citroen C3 R5:an till Norge.
© emotorsport.seR5 bilar från Citroen har haft svårt att nå framgång i norden, ett par Ds3 R5 sågs i Norge för några år sedan och i Sverige tävlas sporadiskt med fyra olika Ds3 R5 bilar.

Nu är den första C3 R5 på väg norr över, från Norge rapporterades för ett par veckor sedan att Trond Sveinsvoll blir först med...

Publicerad: 2019-11-17 20:54


Servicebil till servicebilen, Tuthills Safari preparering del 2!
© Tuthill Porsche.I förra delen berättade vi om Tuthill Porsches stora projekt, att driva 10 bilar i East African Safari Classic Rally. Åtta tävlingsdagar och 333 mil för bilarna och de tävlande. Projektet är enormt men också en viktig del i Porsche byggarens verksamhet.

Tre av bilarna går under Svenska Team Tidö ...

Publicerad: 2019-11-17 17:28


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
I januari i år startade Svenska Rallysportförbundet, under lördagen började förbundets hemsida ses i sociala medier och en del undrade, vad är detta?
"Vi har under höst och vinter på en mängd olika sätt försökt påverka ansvariga på SBF men utan framgång. Då stödet varit starkt för våra idéer så har...

Publicerad: 2019-11-16 22:26


Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
© Svenska RallyCupen.Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlin...

Publicerad: 2019-11-16 18:24


Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
© emotorsport.seIdag avgjordes sista grusrallyt för säsongen, Silverratten hos Älmhults MK - i inledande klassen Ungdomsrally vann Oliver Gren. Bakom gick Appendix K där Thomas Thelin i Fiat 131 Abarth körde hem segern 20 sekunder före Hannu Saikanmäki, in som trea Christer Gustavsson.

Snabbast totalt var A-föra...

Publicerad: 2019-11-16 15:33


EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
© Pegeot Sport / Autohebdo.Nästa helg körs Rally Comunidad de Madrid RACE, fredag och lördag väntar 12,8 mil asfalt ut från Madrid över totalt åtta sträckor. På plats sker en spännande debut med en helt ny bil!

Efren Llarena och co-driver Sara Fernandez gör en spännande start, 24-årige Spanjoren har haft en stark säsong tr...

Publicerad: 2019-11-15 20:03


6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
© Tuthill Porsche.27:e november till 6:e december körs East African Safari Classic Rally som utgår från Kenya. Om inte världens tuffaste rally så ett av dem då det handlar om historiska bilar som ska avverka över 333 mil - hälften special, hälften transport. 22 bilar väntas till starten av tävlingen, då sköts tio bil...

Publicerad: 2019-11-15 19:54


Tidigare nyheter:
Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.