.......................... MISSA INTE RALLY GOTLAND 2020 ...........................

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  RALLY SWEDEN       2020© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© @World
© @World
Pontus och Jonas kör Tyska VM Rallyt utan press på mästerskapet.
Tidemand ser fram emot tuff VM-utmaning på tysk asfalt.
PRESSRELEASE

Pontus Tidemand lämnar grusvägarna bakom sig när det i helgen är dags för hans första VM-rally på asfalt för säsongen. Rally Tyskland är en tävling med svåra, ibland även fruktade, utmaningar som kan fälla den mest erfarne. Det krävs precision, mod och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förhållanden. Pontus har bemästrat det förut och är redo att återigen tackla de tyska vägarna, nu för första gången med en SKODA Fabia R5.

I de senaste två VM-deltävlingarna i Polen och Finland har det handlat om höga hastigheter på grusvägar som bjuder in till att trycka gasen i bott. Nu ändras både förutsättningar och utmaningar när VM-cirkusen når Tyskland för höstens mest krävande asfaltrally i så omväxlande miljöer och varierande underlag att det framstår som tre olika tävlingar på en och samma helg.

Rally Tyskland bjuder på specialsträckor genom Moseldalens labyrintiska vingårdar som kräver teknisk skicklighet och inte lämnar någon form av utrymme för misstag. De innehåller många korsningar som lätt förvirrar förarna och det är inte ovanligt att vägarna kantas av bergvägg på ena sidan och ett stup på andra sidan. Det finns även klassiska sträckor på böljande landsvägar och snabba sträckor på högplatån Eifel nära gränsen till Luxemburg. I kontrast till de här vägtyperna besöker man även militärområdet Panzerplatte för tre sprintsträckor och två varv på tävlingens längsta sträcka (40 km). Där väntar några av helgens mest fruktade utmaningar, bland annat i form av hala betongsektioner som lätt förstör däcken och stora stenblock, så kallade "hinkelstein", vilka är designade för att stoppa stridsvagnar.
- Det tyska rallyt är väldigt speciellt när det kommer till underlag just eftersom det är så omväxlande och man hela tiden måste anpassa körstilen efter det. Det är stor skillnad mellan smala, ojämna vägar med många hårnålar, öppna vägar som nästan känns som motorvägar och militärområdet med betongplattor och enorma kantstenar som man definitivt inte vill komma för nära. Vädret kan också snabbt ändra förutsättningarna så det gäller att vara uppmärksam och att vänta det oväntade, berättar Pontus, som svårigheterna till trots har goda minnen från Rally Tyskland - 2013, samma år som han korades till juniorvärldsmästare, vann han JWRC-klassen och 2014 tog han sin första WRC 2-seger här.

Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson inledde VM-säsongen med en andraplats i Sverige och en seger i Portugal. I Polen hade de ledningen när ett tekniskt problem satte käppar i hjulen, men de lyckades ändå kämpa sig upp till poängplats. Även i Finland var de med i toppstriden och påväg mot andraplatsen efter en hisnande uppvisning när de fick bryta tävlingen på allra sista sträckan där de blev liggande uppochner efter närkontakt med ett träd. De ligger på femte plats i det totala WRC 2-mästerskapet och än finns det goda chanser att avancera i de resterande tävlingarna. Nu i Tyskland kör de dock inte för VM-poäng, men Pontus ser det som en värdefull chans att fortsätta den fina utvecklingen han visat under året.
- Just den här tävlingen ingår inte i mitt WRC 2-program för året, men jag är väldigt tacksam att SKODA Motorsport och EVEN Management ger mig möjligheten att köra här ändå, säger Pontus. Jag vet hur viktigt det är att skaffa erfarenhet för att lyckas i längden, särskilt i en tekniskt krävande tävling som den här, och nu håller vi dessutom igång VM-tempot inför fortsättningen.

Att ställa om sig från grus till asfalt blir en utmaning för alla deltagare, men många av de startande i WRC 2 klassas som asfaltspecialister och kommer att stå för tufft motstånd. Trots att det här blir Pontus och Jonas första VM-tävling på asfalt för året, så har de redan hunnit med två event i det tjeckiska mästerskapet på just asfalt och där har de båda gångerna kört till sig pallplatser. De fick även en testdag i Österrike under förra veckan och är så förberedda som de kan bli inför helgen.
- Vi kommer till Tyskland utan någon direkt press på oss, men oavsett om vi jagar poäng eller inte så ser vi på den här tävlingen på samma sätt som de övriga. Vi vill självklart få till ett så bra resultat som möjligt och siktar in oss på att utmana våra konkurrenter, det hymlar vi inte om. Men stentufft, det kommer det absolut att bli, säger Pontus.

Tävlingen inleds med shakedown och ceremoniell start i värdstaden Trier på torsdag, sedan väntar tre intensiva tävlingsdagar där drygt 300 km, uppdelat på 18 specialsträckor, ska avverkas.


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-15 14:31


Fogdeby Rally taggade för SM start i Vännäs.
© Alexander Fogdeby.Det närmar sig sista helgen i februari vilket betyder SM premiär i Vännäs. Alexander Fogdeby, Dennis Norén och teamet är mycket laddade för att äntligen dra igång säsongen igen efter ett lite väl långt uppehåll på grund av de milda vädret som råder runt om i Sverige.

Men uppe i skogarna runt Vän...

Publicerad: 2020-02-25 19:22


Kajetanowicz går för full WRC3 säsong, startar i Mexico.
© Lotos Rally Team.Polske Kajetan Kajetanowicz satsar på WRC3 säsong, inleder med Rally Mexico i en Skoda Fabia R5 Evo med drift från Spanska RaceSeven.

Någon full kalender för Kajetan och co-driver Maciej Szczepaniak har inte presenterats, men han och teamet är klara för de sju möjliga starterna under en säsong.
...

Publicerad: 2020-02-25 16:51


Tidemand till start i Rally Mexico.
© Honza Fronek.Efter framgångarna i Rally Sweden låter inte fortsättningen vänta på sig för Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth. Nu står det klart att de och teamet Toksport World Rally Team redan om några veckor är tillbaka i rally-VM, då i Rally Mexico.
- Teamet var väldigt nöjda med vår insats i Sv...

Publicerad: 2020-02-25 15:39


Mattias Adielsson redo för Rally-SM 2020.
Göteborgaren Mattias Adielsson kommer tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson under 2020 satsa på Rally-SM. De kommer göra satsningen i den tuffa R5 klassen med en Skoda Fabia. Första deltävlingen blir redan till helgen i Vännäs.
- Det är några år sedan vi planerade för en hel säsong hemma...

Publicerad: 2020-02-25 06:49


Så körs SM premiären, tidsplan för Rally Vännäs.
© emotorsport.se70 bilar gör upp om de första Rally SM poängen 2020, ytterligare 14 ekipage för inbjudningsklassen, den otrimmade R1 utanför SM när Rally Vännäs inleds på fredagens kväll.

Vid klockan 19:10 går först bil ut på 2,28km långa Liljaskolan sträckan, vid 20:39 rullar andra varvet igång på sträckan.

...

Publicerad: 2020-02-24 20:54


Fina priser att hämta i Peugeot Rally Cup Iberica, körs med nya Peugeot 208 Rally4.
© Peugeot Sport.Peugeot Rally Cup Iberica satsar stort 2020, med den helt nya R2 modellen Peugeot 208 Rally4 körs serien med fina priser. Spanien och Portugal är länderna och bakom serien står stora företag som Vodafone, Huawei, Total, Pirelli och ländernas båda förbund.

Sex deltävlingar i den Spansk-Portugisisk...

Publicerad: 2020-02-24 20:32


Axelsson i väntan på SM premiär, ny design på bilen.
© Johan Axelsson.- En lång vinter är äntligen över och det är tävlingshelg på ingång, så säger Johan Axelsson som är redo för årsdebut med renoverade BMW M3:an, nya co-drivern Nellie Karlsson och hela teamet när de styr mot Rally Vännäs.

Under söndagen presenterade teamet årets design på bilen, de klassisk...

Publicerad: 2020-02-24 20:20


PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, Dan Johannesson & Joachim Carlström är dom tre förarna som ingår i teamet. Alla tävlande i varsin Mitsubishi Mirage.

För Jonna blir det premiär i 4WD medans Dan & Joachim kommer med flera års erfarenhet i 4WD.

Vi alla ser framemot denna satsning vi gör tillsammans som te...

Publicerad: 2020-02-24 19:32


Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
Inför årets säsong presenterade SM-arrangören MAS, Motorarrangörerna i Sverige, att de instiftar ett mästerskap för team i Rally-SM. Det nya mästerskapet har redan blivit populärt bland de tävlande, och inför nästa veckas premiär i Rally Vännäs är det hela 12 team som anmält sig till teammästerskap...

Publicerad: 2020-02-24 16:57


East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
© McKlein / EASR.Förra året avgjordes stora East African Safari Classic Rally, åtta dagars tävlande på utmanade vägar i klassiska rallybilar. Tävlingen körs vart annat år, därför väntar nästa upplaga först i december 2021.

Men för att hålla igång organisationen körs nu åter East African Mini Safari Classic Rally,...

Publicerad: 2020-02-23 18:55


Tidigare nyheter:
Fina priser att hämta i Peugeot Rally Cup Iberica, körs med nya Peugeot 208 Rally4.
Axelsson i väntan på SM premiär, ny design på bilen.
PAKA Enginering med tre bilar till teammästerskapet.
Stor succé för teammästerskap i Rally-SM.
East African Mini Safari Classic Rally körs i december.
Heller fjärde namn för M-Sport i WRC2/3.
Videospecial, tillbakablick på Rally Sweden 2020.
Fernandez siktar på WRC2 program med Toksport WRT.
Drive VXO Motorsport anmäler team i Rally-SM!
Andervang vann totalt i Jämtnatta, många jagade SM tempot.
Veiby snabbast i Norska fjälläventyret, svenska klassegrar i Numedalsrally.
VOC seger totalt i Lappkastet, Widgren snabbast.
FIA Rally Star, ny FIA satsning på rallyjuniorer världen runt.
Adam Westlund redo för Jämtnatta, visar upp årets bil!
Regn, fortkörningar och stopp för snöstorm, allt händer i Numedalsrallyt.
Renproblem för Rally Vännäs, stuvar om i programmet för lördagen.
Radio & Resultat, Numedalsrallyt & Jämtnatta två tävlingar att följa!
Sunnyside Experience med Ford Fiesta WRC?
50-talet ekipage till Jämtnatta.
Flera Svenskbilar i lördagens Numedalsrally.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Vännäs 28-29/02


Rally VM:
Rally Guanajuato Mexico 12-15/03


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.