Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Stoffe Nilsson på jakt efter sin nionde seger i TV-Svängen.
PRESSRELEASE

År 2007 tog Kristoffer "Stoffe" Nilsson, Hässleholms MK sin allra första seger i SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen. Dessförinnan hade den 41-åriga bilförsäljaren från Vinslöv även en seger som kartläsare till klubbkamraten Leif Nilsson, detta redan 1990. Simrishamns Joachim Grahn snuvade året därpå, 2008 Stoffe på segern men sedan har TV-Svängen mer eller mindre varit "The Stoffe Show". Sju raka vinster och nu på lördag den 3 september är siktet inställt på en ny ihop med kartläsande sambon Esmeralda Gyllenswärd.

En som dock väldigt gärna vill sätta stopp för Stoffes dominans i Hörby-tävlingen är samme Joachim "Jocke" Grahn med kartläsare Rickard Nilsson som var senaste "icke-Stoffe vinnare" i TV-Svängen. Medan Stoffe kör en hembyggd Subaru kör "Jocke" en riktig värsting, en WRC-Focus som tidigare använts av Fords VM-team M-Sport. Vem av de två vinner frågar vi TV-Svängens tävlingsledare Mia Nilsson?
- Lär bli väldigt jämnt och jag vet att Jocke väldigt gärna vill vinna här igen, det är ju ett tag sedan senast. Men Stoffe är väldigt svår att rå på, menar Mia.

Tidigare år har Stoffe mer eller mindre dominerat 4WD-klassen i både Rally-DM och Sydsvenska Rallycupen men tack vare ett par brutna tävlingar efter tekniska fel är det inte så i år. Istället är det en annan Hässleholmare som leder Ingvar Andersson, dessutom i en av Stoffes gamla Subarus.

Hemmaklubben har två förare i topp i sina klasser i DM, Thord Johansson och Magnus Sigvardsson. Där är faktiskt Magnus som gör sin blott andra rallysäsong är ett snäpp värre än Thord, då han leder Grupp E-klassen i båda mästerskapen, DM och Sydsvenska Rallycupen med sin välanvända Golf. Blir så klart även storfavorit i hemmatävlingen till ny seger i B-klassen. Men i fajten om att bli bästa Grupp E-bil lär han få det tufft mot nykorade Riksmästaren i klassen dessutom för andra gången, Hörby-föraren Thobias Svensson. Såvida inte de snabba Kristianstadbröderna Jesper och Hampus Larsson snuvar bägge hemmahoppen på konfekten…

Thord Johansson med svärsonen Emil Månsson, SMK Hörby i högerstolen på den gula Grupp H-Volvon leder Klass R3 i DM tämligen komfortabelt före Kristianstads Johan Kastenman. Med två tävlingar kvar att köra kan det bära hela vägen till guld för Volvo-åkaren, fast då krävs det nog en placering minst på topp-tre i helgen.

Tufft motstånd i klassen bjuder inte bara klubbkompisen Joacim Kristiansson, sjua i Rally-SM och smålänningarna Mattis Olsson, Thomas Grönberg och Pierre Fransson.

Intressant start gör hemmaföraren Tom Kristensson som för första gången i år kör rally på svensk mark. Normalt tävlar Tom i tyska ADAC Opel Rallye Cup där han delar andra platsen inför sista deltävlingen. I TV-Svängen kör dock Tom en Golf där enbart strajpningen är samma som på tyska Opel Adam-bilen.

Den 52:a upplagan av TV-Svängen kan bjuda på ett större startfält än fjolårs upplagan, drygt 20 fler anmälda vilket gör att runt 140 bilar ger sig ut på de sju specialsträckorna på lördag.
- Riktigt kul att startlistan har utökats med så många fler namn, konstaterar Mia nöjt.

Glad är hon också över att kunna bjuda på en helt ny sträcka i tämligen "rallyvägsglesa" Mellanskåne.
- Ny och ny, senast den kördes i rally var på 80-talet så för de allra flesta är den ny vilket vi tycker är skoj att kunna bjuda på, menar Mia.

Första start är klockan 10.00 från Folkets Hus i Hörby och målgång runt klockan 15.30. Serviceuppehåll är inlagt på Linderöds Idrottsplats.


» Pressrelease från SMK Hörby.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-08-29 21:53


Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
© emotorsport.seNär det i mitten av oktober är dags för Lombard Rally Bath ses det med svenskt på startlinjen. Den 16-18:e oktober hoppas brittiska arrangören att eventet ska kunna köras, det handlar om en rad klassiska bilar och förare som ställer upp, redan har arrangören spikat en lång rad besättningar och bilar...

Publicerad: 2020-06-01 21:38


Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
© emotorsport.seCodemasters vann en viktig seger när upphandlingarna om rättigheterna för att göra det officiella WRC spelet nu är avgjort. Företaget fick sitt uppsving gällande motorsport när de startade Colin McRae Rally på 90-talet, en serie spel som under några år hade de officiella bilarna och tävlingarna i sp...

Publicerad: 2020-06-01 20:21


Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
© emotorsport.seVi har nu fyllt på arkivet med fler rallyfoton från 1999 års säsong. Det är nu fler foto från Bergaracet-backtävling i Aneby men också foto från bland andra Marknadsnatta, rallysprinten i samband med Bilsport Performans Show samt bilder från mässhallarna på Elmia när den årliga motorsportmässan tog ...

Publicerad: 2020-05-31 22:30


Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
© emotorsport.seInte sedan Örnskölden, Lappnatta och LBC Ruschen den 7:e mars har det körts rally i Sverige, nu var den äntligen dags för gruspremiär, om än med hårda restriktioner på hela arrangemanget. Bland annat fick ingen publik komma innanför grindarna när Stenungsunds MS körde Privatbostäders Rallyspecial.
...

Publicerad: 2020-05-30 21:24


Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
© Hyundai Motorsport.Rally Dirtfish, det blir namnet på den i juli stora Estniska rallytävlingen. Sedan Rally Estonia ställts in har det jobbats för en alternativ tävling för att starta upp tävlandet igen.

Det är Ott Tänak och hans partner, storsatsande amerikanska Dirtfish går in som partner när Estniska förbundet ...

Publicerad: 2020-05-29 14:01


Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
© emotorsport.se Stenungsunds MS inleder grussäsongen den 30:e maj, en sen premiär med anledning av Corona pandemin. Privatbostäder Rallyspecial är tävlingen på 3 sträckor fördelat på 11,4km och allt på inhägnat område helt utan publik, hela arrangemanget går under hårda restriktioner för att kunna genomföras. List...

Publicerad: 2020-05-28 22:28


Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
© Kreisel Electric.Baumschlager Rallye Racing utvecklar ihop med Kreisel Electric en Skoda Fabia Rally 2 med eldrift, den första i sitt slag. Men Corona pandemin har också satt en del käppar i hjulen för de Österrikiska firmorna, 4-5 månaders försening räknar man med i projektet. Man tappade tid när landet stängde ned...

Publicerad: 2020-05-28 22:00


Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
© Svenska RallyCupen.Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samba...

Publicerad: 2020-05-27 20:17


Jonsson historisk SM-segrare.
När det första virtuella mästerskapet i rall #sm virtuell bilsport rally by Hankook idag avgjordes blev Robin Jonsson historisk som först SM-vinnare.

Redan från start i det sex deltävlingar långa mästerskapet som körts i Dirt Rally 2.0 var e-sportaren Robin Jonsson en man att slå efter det att ha...

Publicerad: 2020-05-27 16:49


EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
© emotorsport.seI slutet av förra året fattade EKS-team ett beslut att sätta huvudfokus på rally. Det innebar en satsning med två Skoda Fabia R5-bilar i toppen av 4WD-klassen och en Ford Fiesta R2 i Junior-klassen i Rally SM 2020.

Tyvärr slogs världen ut av den globala pandemin, Covid-19-viruset som sedan början...

Publicerad: 2020-05-27 12:51


Tidigare nyheter:
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.
Tänak tillbaka bakom ratten, testar Hyundai i20 R5 på hemmaplan.
Belgien tror på rallystart i höst, tuff säsong väntar Belgiska Mästerskapet.
Rally Live bjuder på Super Rally Weekend - fyra dagar rallysändningar.
Corona stoppar Opel Corsa-E premiären, när kan cupen starta?
Första gången sedan starten -65 som Mitropa Rally Cup ställs in.
26 stulna rallybilar återfunna i Spanien.
Tyvärr ingen Slottssprinten Rally 2020.
Robin tillbaka i virtuella Rally SM toppen, så gick det i deltävling 4.
Finland öppnar upp för nationella rallyn den 1:e juni!
Publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på grus 2020?
Safari Rallyt inställt, nytt bakslag för WRC cirkusen.
Klappjakten ställs in, klar för Bilsport Rallycup 2021.
Rådström får vänta på EM premiären, nya ändringar i kalendern.
Finska EM arrangören Lahti Historic Rally ställer in.
Vallentuna MK flyttar YRC-Sprinten till hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997-1999.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.