Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ännu en succé-säsong för Pirelli i Rally-SM.
PRESSRELEASE

Med fyra av sex guldmedaljörer som har kört på PIRELLI-däck under säsongen och med hela 11 av 18 st möjliga medaljer så kan man lugnt säga att det varit ett succéår för PIRELLI i årets Rally-SM.

Under helgen avslutades årets Rally-SM då den sjunde deltävlingen avgjordes i Uppsala. Under året har förarna ställts inför både vinterväglag, sprint på grus och ordinarie grustävlingar. I toppklassen Trimmat 4WD blev det en trippel till PIRELLI i mästerskapet med PG Andersson (Skoda Fabia WRC) som segrare, följd av Jerker Axelsson (Subaru Impreza S10 WRC) på silverplats och Mats Jonsson (Ford Escort WRC) på bronsplats.
- Vi blev ju redan klara mästare för två tävlingar sen men jag körde ändå SM-finalen för att försöka ge Pontus Tidemand en kamp, tyvärr kom vi inte längre än sträcka ett där vi rullade. Men annars har året varit perfekt, vi har vunnit alla andra deltävlingar som vi kört och jag har varit riktigt nöjd med däcken och supporten från PIRELLI under året, berättar PG

I den mer standardbetonade fyrhjulsdrivna klassen, Otrimmat 4WD så blev det även här en vinst för en förare på PIRELLI-däck, Kristoffer Karlsson (Mitsubishi EVO IX) gjorde allt rätt i finaltävlingen, tog segern och säkrade därmed guldet.
- Det har varit ett helt sjukt år, detta trodde jag aldrig. Vi har åkt på PIRELLI-däck hela säsongen och det har fungerat så bra, jag litar till 100 % på greppet samt är nöjd med hur bra de håller, berättar Kristoffer

I den Trimmade klassen för tvåhjulsdrivna bilar så har PIRELLI-föraren Tobias Söderqvist (Toyota Corolla) dominerat hela säsongen och var nära att säkra guldet innan sista deltävlingen då han råkade ut för tekniska problem, i Uppsala räckte det gott och väl med en fjärdeplats och guldet var säkrat.
- Det har varit en otrolig säsong men jag har haft lite oflyt här i slutet men det gick ju bra ändå. Det var så svårt att åka försiktigt nu sista tävlingen, men kan inte vara annat än supernöjd med säsongen, vi har tagit fyra segrar och en andraplats. Jag måste skicka ett stort tack till TL-Racing/PIRELLI Motorsport för all support under året, jag har varit nöjd med mitt däckval varenda tävling, berättar Tobias Söderqvist.

I klassen Otrimmad 2WD så var det kamp ändå till sista sträckan om SM-guldet, där Mattias Ledin (Peugeot 208 R2) gick segrande ur kampen före Johan Holmberg (Ford Fiesta R2), båda två på PIRELLI-däck i Rally Uppsala. Det skillde endast EN poäng mellan dessa efter en hel SM-säsong. På en bronsplats finner vi ännu en PIRELLI-förare, Christoffer Jacobsson (Ford Fiesta R2) som tyvärr bröt i finalen.

Årets slutspurt stod Jacob Jansson (Ford Fiesta R2) för i Junior-SM för Otrimmade 2WD. Med fyra raka segrar i de sista deltävlingarna tog han hand om guldet, sitt andra raka. På en bronsplats finner vi ännu en lysande ungdom, Daniel Röjsel i Rally-SM´s enda Ford Fiesta R2T även han på PIRELLI-däck.
- Jag hade mycket problem i sista tävlingen och fick bland annat byta växellåda men ändå gick det hela vägen till guld. Vi hade även en del krångel i början på året men med fyra raka segrar nu i slutet så gick det vägen till andra raka guldet. Vi har varit supernöjda med PIRELLI-däcken hela året och kombinationen av PIRELLI K6 och K8 som vi kört i slutet har fungerat helt perfekt, berättar Jacob

Bland de trimmade bilarna i Junior-SM så blev det en trippel för PIRELLI i finaltävlingen, där Emil Karlsson (Volvo 940) vann och tog silverplatsen i mästerskapet 2,2 sekunder före Andreas Persson (Toyota Corolla) som tog hand om bronsplatsen i mästerskapet. På en tredjeplats i Rally Uppsala kom Niklas Karlsson (Volvo 940)
-Helt sjukt kul finaltävling, vi åkte så jämnt med Andreas Persson hela helgen. Kul när det är så två olika bilar och båda på PIRELLI-däck. Vi körde på en blandning mellan PIRELLI K6 och PIRELLI K8 som fungerade perfekt. Jag är väldigt nöjd med vinsten nu i finalen och med silvret i mästerskapet, avslutar Emil

Pirelli Motorsport och TL-Racing vill tacka alla tävlande, arrangörer och publik för en fantastiskt säsong. Vi syns åter 2017!


» Pressrelease från Pirelli Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-10-04 17:03


Fler tävlingar i kalendern för 2020!
© emotorsport.seVid sidan om E-Cupen som tillkom i rallykalendern under onsdagen för 2020 års säsong adderades under tisdagen även ett flertal tävlingar från Södras distrikt. Det handlar där om deltävlingar för de sydliga mästerskapen och serierna som nu finns att beskåda. Saknas gör fortsatt några distrikt, bland ...

Publicerad: 2019-11-13 21:39


Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
© emotorsport.seKalendern rullar på för 2020, ikväll presenterades kalendern för E-Cupen 2020, det blir då den 23:e raka säsongen utan uppehåll för cupen som inleddes under Energicupen men som bytt namn till E-Cupen under senaste åren.

En kalender om sex deltävlingar väntar nästa år, start hos Jönköpings MK på a...

Publicerad: 2019-11-13 21:05


Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
© Hyundai Motorsport.Den 1:a januari är det fritt fram att tävla med det uppdaterade kittet för Hyundai i20 R5, bilen som inte blev den snabba succé teamet väntat har under hösten fått en rejäl uppfräschning.

Nya bilar som levereras går med den nya specifikationen och för befintliga kunder finns ett kit för uppgrader...

Publicerad: 2019-11-12 21:15


Nio WRC rallyn inställda genom åren.
© Citroen Racing.Nio VM deltävlingar har ställts in sedan VM serien instiftades 1973, totalt har närmare 600 tävlingar körts. 1974 var året då tre av de nio inställda rallyna kom, då var det oljekrisen som stoppade tävlande i Monte Carlo, Sverige och Grekland.

1982 satte Falklandskriget stopp för det Argentinska ...

Publicerad: 2019-11-12 20:57


Här är WRC medaljörerna efter 2019!
© emotorsport.seNär nattens besked kom att Kennards Hire Rally Australia helt ställs in kunde FIA och WRC promotorn bekräfta under dagen att serien tar avslut efter den 13:e deltävlingen i Spanien.

Ott Tänak var klar mästare innan finalen, där emot blev den väntat spännande avslutningen av brons och silver i för...

Publicerad: 2019-11-11 22:25


Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
© emotorsport.seI helgen matade vi in drygt 100 Svenska rallytävlingar för säsongen 2020 i systemet och de visas då i vår kalender. Flera distrikt har nu presenterat dess sökta datum i SBF´s kalender. Ett fåtal distrikt saknas fortfarande som inte visas öppet!

Datumen i kalendern baseras på de sökta datum som v...

Publicerad: 2019-11-11 22:15


Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
© emotorsport.seBränderna i Australien har ökat och nu har arrangören bakom Kennards Hire Rally Australia tvingats ta beslutet att helt ställa in tävlingen. Det innebär att årets WRC serie nu är avslutad efter 13 deltävlingar.

Hyundai Motorsport kan titulera sig mästare 2019, även om den kortade banan skulle kö...

Publicerad: 2019-11-11 21:17


4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
© Toyota Gazoo Racing.21 sträckor på 9 mil är vad som just nu erbjuds i WRC finalen, Kennards Hire Rally Australia. Endast fyra olika sträckor nyttjas för helgen med anledning av de kraftiga skogsbränderna, med smalt startfält om bara 20-talet bilar så kunde man utöka antalet vändor på sträckorna.

Publiksträckan Dest...

Publicerad: 2019-11-11 17:01


Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
© emotorsport.seVictor Karlsson tillsammans med Jonas Magnér inledde 2019-års säsong i en för dom helt ny bil, en Toyota Corolla i trimmat 2WD. De var båda ödmjuka mot uppgiften att ge sig in i den stenhårda klassen och deras plan var till en början att lära samt att få många kilometrar i Toyotan under året för att...

Publicerad: 2019-11-10 21:43


Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
© Hyundai Motorsport.Ska skogsbränderna i Australien avgöra WRC serien, att Ott Tänak säkrat VM titeln är klart, bakom om silver och brons är det hårdare med 10 poäng mellan Thierry Neuville och Sebastien Ogier.

Samtidigt är duellen om viktiga konstruktörs mästerskapet inte avgjort, 18 poängs försprång har Hyundai Mo...

Publicerad: 2019-11-10 19:56


Tidigare nyheter:
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
Katsuta vann Japanska WRC träningen.
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.
Fullt startfält i lördagens Privatbostäders Rallysprint.
WRC säsongen 2020 presenteras på Autosport International 11:e januari.
Rally NM kalendern presenterad, totalt bara 18 rallyn i Norge 2020!
Arai kör Östbergs vinnarbil i Central Rally Aichi/Gifu.
Ungersk EM avslutning på gång, Rally Hungary i helgen.
Midnattssolsrallyt sökt 7-11:e juli i Örebro län 2020.
Så körs de nationella VOC Sverige & Vinterserierna 2020.
Katsuta favorit i helgens Central Rally Aichi/Gifu, kör Yaris WRC.
SM vinnaren stannar i Eskilstuna, Landberg med R2 satsning.
Till Neuvilles glädje, Australiensiska VM arrangören har zoon för däckvärmning.
Två svenskar till 5 dagars RAC Rally, 48 mil special på 32 sträckor.
Christoffer 'Chribbe' Haglund gasar mot 2020 med ny kartläsare.
Foto från Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Kennard Hire Rally Australia 14-17/11


Svenska RallyCupen:
Prisutdelning & Årsfest 16/11
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.