GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SSRC finalen: Sigge vill segra igen.
PRESSRELEASE

Samma dag som anmälningstiden till finalen i Sydsvenska Rallycupen går ut skall vi prata lite mer med segraren i prispottslistan för Grupp E, Grupp F/VOC och C-förare 2WD. Jämfört med många av de andra i den samlingen är det en relativ nybörjare med väl använt bilmaterial vi möter.

Magnus Sigvardsson heter han men är mest känd som Sigge som han kallats sen småskolan. Magnus avslutade året på bästa sätt med att vara snabbaste Grupp E förare i det krävande Rally Blekinge och som B-förare 45 sekunder för bäste A-förare.

Vem är då Sigge? - Jag bor på en gård utanför Hörby med min fru och tre barn. Jobbar som resande säljare och säljer allt inom fönster och dörrar. Som ”bonnapojk” har fordon och motorer alltid varit ett stort intresse. Rally har ju alltid varit en dröm att få testa på, men att jag skulle vänta tills jag blev 36 och trebarnspappa var kanske lite dumt.

Allt började i högerstolen som kartläsare i 6 år åt Mattias Persson ifrån Svedala. Vår bästa merit där blev DM GULD på grus som C –förare. Då han hösten 2014 började planera att göra lite annat såg jag min chans att få prova på att köra. Att bilvalet blev en Golf var ganska naturligt då jag redan hade erfarenhet av den. Valet föll på en välanvänd vit Golf med en härlig bakgrund som innan den blev min kördes av min klubbkamrat i SMK Hörby Thobias Svensson, RM vinnare 2015/2016.

2015 blev alltså mitt premiärår som förare och med alldeles för lite tid i garaget blev det många onödiga problem. En bil som har gått över 100 tävlingar med samma kaross kräver en hel del kärlek. Och tyvärr har jag ingen verkstad utan det är att ligga i garaget på golvet under bilen och kämpa med vanliga verktyg och pallbockar.

Men premiäråret innebar trots allt en del vinster och den första kom redan i andra grusrallyt i Anderslöv. Där tog jag mig i mål med två söndriga motorfästen och spännband för att hålla motorn på plats.

Jag lyckades med mitt mål som nybörjare vilket var att ta poäng till att bli B-förare och att ta mig till SSRC finalen på High Chaparall. Tyvärr slutade den finalen lite för fort då toppackningen valde att ge upp på starten på SS2.

Men något som var genomgående för hela detta året var att tider och tempo hos Gr-E C-förare var väldigt högt. Vi var en handfull eikpage som verkligen slogs om sekunderna för att stå överst på pallen. Riktigt sjukt kul vilket vi också har vid sidan om på service och under tävlingarna.

Men om tempot var högt i C-klassen så skulle det bara bli värre när vi alla 2016 avancerade till B. Nu ökade tempot ytterligare, och vi är nu uppe och kör jämt med VOC i vissa tävlingar. I år hade jag ungefär samma mål, att ta mig till SSRC finalen samt ta fem vinster så jag kunde bli A förare. Året började bra men blev bara bättre. Från och med SSR sitter Joakim ”Kimmen” Gustavsson bredvid mig i högerstolen. Det började direkt med en vinst och sedan har vi åkt sju grustävlingar ihop och vunnit samtliga!! Detta har då också resulterat i att jag vunnit Södra DM, prispottslistan i SSRC och Joakim tar dessutom hem kartläsarcuppen.

Nu blickar jag förstås framåt mot SSRC finalen där vi skall ha riktigt kul och självklart är min ambition vinst men oavsett hur det går så förblir 2016 mitt drömår inom rally.

Och vad som händer 2017 vet jag knappt själv. Att köra ett RM känns lockande för att få testa snö som underlag. Men som det ser ut nu så kommer jag och Golfen kämpa ett år till tillsammans. Bilen taggar mig extra då vi på pappret innan start oftast har bilen med sämst förutsättningar vilket gör mig extra hungrig efter att segra igen och igen.

Med den framåtblicken avslutar Magnus Sigvardsson, en helt vanlig men ovanligt snabb rallyentusiast, och ser fram mot finalen den 29 oktober i Hovmantorp utanför Växjö.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-10-19 21:35


Extrauppdrag för Mikkelsen hos Hyundai, kör Monza Motor Show.
© Hyundai Motorsport.Den 6-8 december körs Monza Motor Show på Monza Circuit, "the show must go hard" beskriver arrangören som årligen bjuder på spännande inslag och flera världsstjärnor från både rally och andra discipliner.

Idag presenteras att Dani Sordo och Andreas Mikkelsen är två dragplåster, de kommer starta u...

Publicerad: 2019-11-19 17:19


WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?
© Citroen Racing.Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal oc...

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
© emotorsport.seGotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
-

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Foto, nya Peugeot 208 R2t startklar, en ny vinstmaskin i tuffa R2 klassen?
© Peugeot Sport.I mitten på april gjorde den officiellt sina första meter på testvägarna, till helgen gör den debut i två olika tävlingar. Redan i helgen kunde vi berätta att Efren Llarena kör Rally Comunidad de Madrid RACE kommande helg med helt nya Peugeot 208 R2t. Bilen kommer också ses i franska the Rallye du V...

Publicerad: 2019-11-18 18:54


Första Citroen C3 R5:an till Norge.
© emotorsport.seR5 bilar från Citroen har haft svårt att nå framgång i norden, ett par Ds3 R5 sågs i Norge för några år sedan och i Sverige tävlas sporadiskt med fyra olika Ds3 R5 bilar.

Nu är den första C3 R5 på väg norr över, från Norge rapporterades för ett par veckor sedan att Trond Sveinsvoll blir först med...

Publicerad: 2019-11-17 20:54


Servicebil till servicebilen, Tuthills Safari preparering del 2!
© Tuthill Porsche.I förra delen berättade vi om Tuthill Porsches stora projekt, att driva 10 bilar i East African Safari Classic Rally. Åtta tävlingsdagar och 333 mil för bilarna och de tävlande. Projektet är enormt men också en viktig del i Porsche byggarens verksamhet.

Tre av bilarna går under Svenska Team Tidö ...

Publicerad: 2019-11-17 17:28


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
I januari i år startade Svenska Rallysportförbundet, under lördagen började förbundets hemsida ses i sociala medier och en del undrade, vad är detta?
"Vi har under höst och vinter på en mängd olika sätt försökt påverka ansvariga på SBF men utan framgång. Då stödet varit starkt för våra idéer så har...

Publicerad: 2019-11-16 22:26


Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
© Svenska RallyCupen.Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlin...

Publicerad: 2019-11-16 18:24


Tidigare nyheter:
Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.