Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SSRC finalen: Sigge vill segra igen.
PRESSRELEASE

Samma dag som anmälningstiden till finalen i Sydsvenska Rallycupen går ut skall vi prata lite mer med segraren i prispottslistan för Grupp E, Grupp F/VOC och C-förare 2WD. Jämfört med många av de andra i den samlingen är det en relativ nybörjare med väl använt bilmaterial vi möter.

Magnus Sigvardsson heter han men är mest känd som Sigge som han kallats sen småskolan. Magnus avslutade året på bästa sätt med att vara snabbaste Grupp E förare i det krävande Rally Blekinge och som B-förare 45 sekunder för bäste A-förare.

Vem är då Sigge? - Jag bor på en gård utanför Hörby med min fru och tre barn. Jobbar som resande säljare och säljer allt inom fönster och dörrar. Som ”bonnapojk” har fordon och motorer alltid varit ett stort intresse. Rally har ju alltid varit en dröm att få testa på, men att jag skulle vänta tills jag blev 36 och trebarnspappa var kanske lite dumt.

Allt började i högerstolen som kartläsare i 6 år åt Mattias Persson ifrån Svedala. Vår bästa merit där blev DM GULD på grus som C –förare. Då han hösten 2014 började planera att göra lite annat såg jag min chans att få prova på att köra. Att bilvalet blev en Golf var ganska naturligt då jag redan hade erfarenhet av den. Valet föll på en välanvänd vit Golf med en härlig bakgrund som innan den blev min kördes av min klubbkamrat i SMK Hörby Thobias Svensson, RM vinnare 2015/2016.

2015 blev alltså mitt premiärår som förare och med alldeles för lite tid i garaget blev det många onödiga problem. En bil som har gått över 100 tävlingar med samma kaross kräver en hel del kärlek. Och tyvärr har jag ingen verkstad utan det är att ligga i garaget på golvet under bilen och kämpa med vanliga verktyg och pallbockar.

Men premiäråret innebar trots allt en del vinster och den första kom redan i andra grusrallyt i Anderslöv. Där tog jag mig i mål med två söndriga motorfästen och spännband för att hålla motorn på plats.

Jag lyckades med mitt mål som nybörjare vilket var att ta poäng till att bli B-förare och att ta mig till SSRC finalen på High Chaparall. Tyvärr slutade den finalen lite för fort då toppackningen valde att ge upp på starten på SS2.

Men något som var genomgående för hela detta året var att tider och tempo hos Gr-E C-förare var väldigt högt. Vi var en handfull eikpage som verkligen slogs om sekunderna för att stå överst på pallen. Riktigt sjukt kul vilket vi också har vid sidan om på service och under tävlingarna.

Men om tempot var högt i C-klassen så skulle det bara bli värre när vi alla 2016 avancerade till B. Nu ökade tempot ytterligare, och vi är nu uppe och kör jämt med VOC i vissa tävlingar. I år hade jag ungefär samma mål, att ta mig till SSRC finalen samt ta fem vinster så jag kunde bli A förare. Året började bra men blev bara bättre. Från och med SSR sitter Joakim ”Kimmen” Gustavsson bredvid mig i högerstolen. Det började direkt med en vinst och sedan har vi åkt sju grustävlingar ihop och vunnit samtliga!! Detta har då också resulterat i att jag vunnit Södra DM, prispottslistan i SSRC och Joakim tar dessutom hem kartläsarcuppen.

Nu blickar jag förstås framåt mot SSRC finalen där vi skall ha riktigt kul och självklart är min ambition vinst men oavsett hur det går så förblir 2016 mitt drömår inom rally.

Och vad som händer 2017 vet jag knappt själv. Att köra ett RM känns lockande för att få testa snö som underlag. Men som det ser ut nu så kommer jag och Golfen kämpa ett år till tillsammans. Bilen taggar mig extra då vi på pappret innan start oftast har bilen med sämst förutsättningar vilket gör mig extra hungrig efter att segra igen och igen.

Med den framåtblicken avslutar Magnus Sigvardsson, en helt vanlig men ovanligt snabb rallyentusiast, och ser fram mot finalen den 29 oktober i Hovmantorp utanför Växjö.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2016-10-19 21:35


14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
© emotorsport.se14 rallytävlingar och en träning, så många Inbjudningar finns nu i vårt portal med Inbjudningar, Anmälningar och Anmälningslistor. Efter en tung start på grussäsongen börjar det nu lossna, om än att de flesta är publikfria evenemang, något som också är en förutsättning för att tävlingarna ska kunna ...

Publicerad: 2020-07-07 14:53


Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
© Toyota Gazoo Racing.Den 1:e augusti körs finska Kokkola 400 Juhlaralli, Historic Rally Trophy återstartar efter uppehållet. Att fler tävlingar rullar igång och här är det totalt 35 mil varav 6,4 mil special fördelat på sju sträckor som väntar.

Men det blir inte bara historiskt, bland de hittills 30-talet anmälda ses...

Publicerad: 2020-07-07 08:39


Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seVid midsommar tog organisationen bakom Bilsport Rally Cup beslutet att stänga ned årets säsong innan den ens kunnat börja, då hade sex av sju planerade tävlingar ställts in.

Kvar står Novemberskölden den 31:a oktober, en tävling som planeras för att genomföras men då utan deltagande från Bilsport...

Publicerad: 2020-07-06 18:51


M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
© M-Sport.När EM serien inleder med Rally di Roma Capitale återgår också M-Sport till tävlande, det avslöjade teamet i förra veckan. Ikväll gav de också en utförligare bild av vad som väntar när teamet som haft en tuff ekonomisk tid efter Corona pandemins utbrott nu börjar öppna upp igen.

Adrien Fourmaux t...

Publicerad: 2020-07-06 18:31


Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter vår tillbakablick från rallysäsongen 2000, nu är det Kvarnrundan och Sapa Rallyt som vi tittar närmare på i vårt arkiv med nu totalt närmare 150 bilder från 1997-2000.

Från Saab och Mazda i Östgötaskogarna när Öppna Östgöta Mästerskapet körde deltävling tar vi oss vidare till Vetlan...

Publicerad: 2020-07-05 21:43


Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
© Neal Bates Motorsport.Vid sidan om Sverige har flertalet länder startat upp rallytävlandet efter Corona pandemin, Ott Tänak körde till exempel hem Grossi Toidukaubad Viru Rally i Estland igår.

Men det har tävlat på så många fler platser under helgen, Rali de Castelo Branco i Portugal ingick i Portugisiska mästerskapet...

Publicerad: 2020-07-05 21:14


Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
© Walter #3Vi har sett det förr, rallyentusiaster som gör snygga designstudier på vad som kan komma att bli häftiga rallybilar - se den nederst i den här artikeln.

För snart ett år sedan presenterade vi en Ford Puma WRC som britten Olly Higgins plockat ihop. Under lördagen dök en ny mer verklighetstrogen m...

Publicerad: 2020-07-04 21:11


Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak och Martin Järveoja tog segern i comebacken efter Corona pandemin. I veckan kom beskedet att Estland gör debut i WRC serien, långt tidigare hade Hyundai Motorsport och Tänak gjort klart för start i lördagens Grossi Toidukaubad Viru Rally.

Starten blev en perfekt träning inför VM starten...

Publicerad: 2020-07-04 18:40


VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att även vi tvingas ta det jobbiga beslutet att, precis som de flesta andra cuper och serier, ställa in även 2020-års SverigeSerie. Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör det jobbiga beslutet till det enda ...

Publicerad: 2020-07-03 13:44


Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
© emotorsport.seÅrets rallysäsong skulle vara då BMW-åkande Bengt Carlsson med Martin Kempe som co-driver, skulle utöka sitt tävlande ytterligare en nivå.

Förutom att köra deltävlingar i Mega Rally Cup och Svenska Rallycupen, så skulle teamet växla upp och åka några SM-tävlingar. Men så blir det inte.

Bengt...

Publicerad: 2020-07-03 13:38


Tidigare nyheter:
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.
Jonas Kruse gästförare i Slottssprinten med 15-åriga Maja Bengtsson i kartläsarstolen.
15 deltävlingar i Rally SM kalendern 2021.
Rådström värmer upp inför ERC med Rally Bohemia.
I väntan på rally, Tidemand taggad för Höljes All-Star Magic Weekend.
Hektisk rallyhöst i USA, Southern Ohio Forest Rally först ut med Pastrana & Block.
Fler foto i arkivet, asfalt och grus i Skilling 500 2000.
Så gick det i söndagens Gurkrace.
Lundberg snabbast i lördagens Gurkrace.
WRC final i december med Monza Rally Show?
Tänak kör Viru Rally med i20 WRC, årspremiär i Estniska Mästerskapet.
Örkelljungas Mini Smedsvängen ställs in.
Mikkelsen klar testförare för Pirelli med Citroen C3 WRC.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.