Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hundratalet klassiska rallybilar lockar publiken.
PRESSRELEASE

Midnattssolsrallyt på väg från Skåne till Stockholm.
På onsdag kommer hela Stora Torg i Kristianstad att vara fullt av gamla rallybilar. Då pågår besiktningen av de ekipage som ska köra årets Midnattssolsrally mellan Kristianstad och Stockholm under fyra dagar. Efter besiktningen ställs bilarna upp på torget.

Klockan 8.00 torsdagen den 28 juni lämnar första tävlingsbil torget och tar sig an fem specialsträckor den första dagen. Innan man anländer Jönköping för första övernattning har bilarna passerat Vrigstad för ett uppehåll. Första bil anländer till Hovrättstorget i Jönköping kl 17.00.

Den andra etappen startar kl 8.30 på fredagen från Hovrättstorget i Jönköping och efter sex sträckor anländer karavanen till målet vid Örebro Slott kl 17.30. Under etappen har ekipagen haft en passerkontroll på torget i Tidaholm och därefter passerat Sätra Bruk för lunch och så Laxå för ytterligare en passerkontroll.

På lördagen är det dags för den tredje etappen och första bil rullar iväg från Örebro Slott kl 7.00 för att avverka två sträckor innan ett kort kaffeuppehåll vid Hjälmare Kanal i Arboga. Därefter två sträckor innan lunchuppehållet i Katrineholm som sker vid Duveholmsgymnasiet.

Efter ytterligare tre sträckor anländer bilarna till hamnen i Nyköping för etappens målgång. Första ekipage beräknas vara där kl 18.30.

Söndagen den 1 juli ger sig bilarna iväg för en sista etapp på väg mot slutmålet på Armémuseum i Stockholm. Dit anländer första tävlande kl 15.30 efter att ha avverkat fyra sträckor den avslutande dagen. Dagens andra sträcka är den klassiska Skeppsta-sträckan som var med på den tid det begav sig och då var en riktig publikmagnet.


Inte alltid som snabbast vinner.
I de två klasserna som kallas regularity är det inte snabbheten som avgör. De äldsta bilarna ska helt enkelt hålla en idealtid. Går det för sakta blir det prickbelastning och detsamma om det går för fort. I den ena regularityklassen är det tillåtet med trippmätare, medan i den andra får man inte använda någon form av trip.

I klassen historiskt rally är det däremot farten som räknas. I den hittar vi fortåkare som tidigare världsmästarna Björn Waldegård i en Porsche 911 Carrera och Stig Blomqvist i en Ford Escort RS. Fjolårstrean Erik Uppsäll i en Saab V4 får också räknas bland de snabbare. Det är också i den här klassen som Mikael Persbrandt återfinns i en röd PV Sport.


Nygammal Peugeot i uppmärksammad start.
I den historiska klassen hittar vi dessutom ytterligare en snabb favorit. Det är smålänningen Gert Blomqvist som med Lena Lindberg för andra året ska köra Midnattssolsrallyt. I år är det mer spännande än någonsin. Bilen de ska åka i är en sprillans nybyggd replika av den Peugeot 504 Coupé som Peugeot i Frankrike tävlade med i slutet av 70-talet. Fjolårets bil var också en 504, men den här skiljer sig ifrån fjolårets genom att ha en sexcylindrig motor.

Det som är mest spännande är kanske att det har tagit längre tid att få bilen färdig än planerat. Gert Blomqvist och Peugeot Sport Sweden har haft mycket i huvudet, sedan teamets nya rallybil 207 Super 2000 fattade eld vid senaste tävlingen. Men skam den som ger sig...


Uppvärmare på sträckorna.
Femton minuter innan första bil startar på sträckorna kör ett uppmärksammar ekipage utom tävlan. Det är Annie Seel, Dakar-prinsessan, som kör sin KTM-motorcykel från årets Dakar-rally som uppvisning för publiken.


» Pressrelease från Midnattssolsrallyt.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-06-25 16:52


Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
© Hyundai Motorsport.Italien har gått igång stenhårt med rallysporten efter Corona pandemin, i helgen populära Rally di Alba med 10 mil asfalt under söndagen på nio sträckor.

I den extra tävlingen kallad #RAPlus 2020 sågs de moderna WRC bilarna, Hyundai Motorsport tog full pott med Thierry Neuville 22,4 sekunder före...

Publicerad: 2020-08-02 20:19


Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
© emotorsport.seKarlstad MC-Bil körde deltävlingar i Svenska Sprintserien under helgen, KMC sprinten både lördag och söndag men på olika banslingor. Ett träningsåk följt av två åk, bästa tid gäller som resultat är upplägget för serien.

Under lördagens tävling var Oskar Sundell vassast i den Trimmade 2wd klassen,...

Publicerad: 2020-08-02 19:56


87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.seEC Snapphanerallyt startar om Rally SM efter Corona pandemins utbrott, den 15:e augusti går tävlingen som avgörs över en dag. När anmälan stängde ses 122 namn i listan, av dessa 7 föråkare och 28 deltagare i inbjudningsklassen R1.

Trimmat 2wd är klart största klass, 49 deltagare.
Det inne...

Publicerad: 2020-08-02 19:36


Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.
© Brorson Motorsport. Daniel Brorson från Växjö har de senaste åren vart oerhört snabb i södra Sverige, där han tävlat i en väldigt potent tvåhjulsdriven BMW. Men till i år tar Brorson klivet upp i den högsta klassen i SM med en Ford Fiesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet när han gör årsdebut i EC Snapphanerallyt i Hässlehol...

Publicerad: 2020-08-02 18:08


WRC flytt i Turkiet öppnar för Ypres Rally, målgång ihop med Rallycross VM.
© Hyundai Motorsport.I fredags bekräftade Rally Turkey i ett pressutskick att man flyttar sin WRC deltävling en vecka, man kör nu en vecka tidigare än planerat. Den 18-20 september är det dags för årets femte WRC deltävling, den andra efter seriens uppehåll med anledning av Corona pandemin.

Marmaris, Ula och Datca bl...

Publicerad: 2020-08-02 14:45


Gryazin flög hem Samsonas Rally Rokiskis, JWRC åkarna snabba i Rally4.
© Samsonas Rally Rokiskis.Efter 16 sträckor i 14 mil tog Litauiska Samsonas Rally Rokiskis målgång under lördagens kväll. Nikolay Gryazin tog hand om segern efter nio sträcksegrar och var då 35,7 sekunder före nästa bil. För Nikolay blev det en perfekt uppvärmning inför EM starten i Rally Liepaja och senare fortsatt WRC2 täv...

Publicerad: 2020-08-02 14:22


Fullt startfält i M-Sports eget rally, teamchef Millener kör Fiesta R2!
© M-Sport.Listan till M-Sport Return to Rally Stages är fylld, tävlingen den 22:e augusti startar med endast M-Sport byggda bilar och blir första tävlingen sedan nedstängningen i Storbritannien. Tävlingen avgörs på och nära M-Sports anläggning i Dovenby Hall. Totalt ska 65km på sex sträckor köras när rallyspo...

Publicerad: 2020-08-02 13:19


Katsuta snabbast i Kokkola 400-vuotta Juhlaralli, R5 debutanten Röyhkiö bakom.
© Toyota Gazoo Racing.I Finland avgjordes Kokkola 400-vuotta Juhlaralli med 64km special fördelat över sju sträckor, deltävling i Historiska mästerskapet. Totalsegern blev Japansk, snabbast genom sträckorna var Takamoto Katsuta i en Toyota Yaris WRC när han nu var tillbaka bakom ratten efter några månaders uppehåll.

T...

Publicerad: 2020-08-02 13:12


Klasson snabbast genom Augustisprinten.
18 startande och tre körningar på en 2,5km lång slinga, det var lördagens upplägg för Augustisprinten hos Rosendahls MK. Jacob Ekström inledde bäst på första vändan, resterande tog Joakim Klasson i en Peugeot 206 hem.

Det var ett snabbaste åk som gällde, som oftast i sista åket det sätts. Klasson...

Publicerad: 2020-08-01 13:37


Rallyproblem i Österrike, samtidigt öppnar Finland för rally med publik!
Ett förvånande besked kom från Österrikiska Jänner-Rallye under lördagen, där meddelar arrangören att tävlingen strax efter nyår ställs in, ett beslut man tar redan nu.

Något klassiskt nyårsrally på hala och snöiga bergsvägar från Freistadt blir inte av, redan nu säger sig arrangören inte kunna g...

Publicerad: 2020-08-01 13:10


Tidigare nyheter:
Göthberg körde hem Kvällsrallyt.
Resultat från KMC-Sprint och Augustisprint.
Svenska Sprintserien kör vidare med två dagars KMC Sprint i helgen.
Gryazin värmer upp i Rally Rokiskis, i startfältet bl.a. 15-årige Schwarz.
100 ekipage i Eskilstunas publikfria Kvällsrally.
20 åkare till publikfri Augustisprint på Gotland.
139 förare, 271 tävlingar, 58 segrar och 60 levererade Citroen C3 R5.
EM start för Östberg i Citroen C3 R5, kör Rally Liepaja.
Lappi kör Fiesta WRC i hemmatävling.
Mats Jonsson tillbaka i Rally SM i Skoda Octavia WRC.
Fler foto i arkivet, nu från Dackefejden 2000.
Hyundai satsar stort på Rally di Alba, 4 nya WRC bilar & Veiby en av 16 med i20 R5.
Theorin & Söderkvist tillbaka i SM sammanhang, kör East Sweden Rally.
JVM-ledaren kör EC Snapphanerallyt i ny Corolla.
Lärorik helg för Dennis Rådström och Johan Johansson i Italien.
Westlund, inte vår helg i Rom.
Solberg helnöjd med Rally di Roma Capitale, nu gillar jag asfalt!
Luyanuk vann, Solberg 3:a och JEM snabbast, oturshelg för Rådström och Westlund.
Följ Svenskarna andra dagen av Rally di Roma Capitale.
Solberg i JEM topp och trea totalt, dubbla punkteringar för Westlund.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
East Sweden Rally 04-05/09


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.