ABS Motorsport AB

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Onebet

   
Onebet

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Allt klart för rallyt Skilling 500 2017.
PRESSRELEASE

Om några dagar, den 26 augusti, är det dags för 2017 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd, Vaggeryd och Klevshult. För tredje gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Program går att köpa där samt på Preem Vaggeryd, OKQ8 Bredaryd, Sibylla Hillerstorp från klockan 09.00 på fredagen.

Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, i Smålands och Södras DM samt i Riksmästerskapet för otrimmade bilar. Detta gör att södra Sveriges förare också får möta tävlande från andra delar av landet.

Tävlingen omfattar fyra sträckor på sammanlagt 42 km på en sexton mila bana. Tre sträckor har varit med innan men delvis i annan riktning och en är glädjande nog helt ny.

Ungdomsklassen går ut först, Victor Hansen, Hörby, Emil Friman, Vetlanda och Tim Lagerstam, Kullings är alla segertippade.

I det 130 bilar stora fältet så är trettio ekipage från hemmaklubben Skillingaryds MK och flera av dem har bra placeringar att försvara i DM och Sydsvenska rallycupen.

I Appendix K klassen för historiska bilar ser vi Svante Arthursson, Peter Andersson, Sune Lorentzson och Patrik Axelsson. Svante, Sune och Patrik har framgångar från Hässleholms tävling för några veckor sedan att försvara medan Peter fullföljde Midnattssolsrallyt på en framskjuten placering. Alla de övriga i klassen är också möjliga vinnare så det blir spännande.

Efter Appendix K klassen kommer samlat alla förare som tävlar om RM-titeln i Grupp E. Favorit är RM-ledaren Stefan Ottosson, Vetlanda men han får dela favoritskapet med Jesper Larsson, Kristianstad som ju vann sist de möttes. I C-klassen har Erik Sundqvist, Ljungby möjligheten att bygga på sin segersvit men kanske kan hemmasonen Joakim Blansch äntligen klättra upp på pallen.

I den fyrhjulsdrivna klassen är som vanligt Stoffe Nilsson, Hässleholm favorit, utmanas främst av Robin Adolfsson, Wäxjö och Bengt Abrahamsson, Kullings.

Det verkliga getingboet med tiotalet möjliga segrare är A-förare 2WD. Topp fem är fullt troligt för bland andra Jimmy Wessbo, Kullings, Mattis Olsson, Gullabo, Per Eriksson, Emådalen, Johan Green, Hässleholm men också för hemmaförarna Håkan Ståhl, David Lindström och Christopher Zeijlon.

I RM klassen för Grupp F VOC förväntas toppförarna i SSRC dominera, Henrik Levin, Hörby och Thomas Grönberg fortsätter sin kamp i A-klassen men med Per-Ola Thörnberg som dark horse. Christer Westerdahl, Skillingaryd kommer tillbaka efter ett uppehåll, kan han hänga med direkt? I B-klassen är Arvid Tobiazon, Ryd favorit och i C-klassen Mikael Ingemansson, Hästveda.

Sist ut är den sammanslagna klassen B- och C-förare 2WD där Andreas Axelsson, Grimslöv dominerat så här långt i år men enligt tabellen för SSRC bör han få konkurrens av Filip Håkansson, Asarum och Peder Johansson, Kullings. Här står arrangörsklubbens förhoppningar till 2 x Rasmus med efternamnen Thulin Johansson och Lindahl

Bland föråkarna ser vi ett näst intill unikt ekipage, en av de få aktiva rallyförarna som är födda på 30-talet, hemmaföraren Lennart Gustavsson i sin lika unika Ford Mustang.

Om ni vill se och höra bilar och förare på nära håll finns det, förutom vid start- och målområdet och serviceplatsen i Klevshult, också vid en passerkontroll vid Preem-macken i Vaggeryd. Där kommer rallyradion Rally Live att finnas för intervjuer av förarna på väg mellan SS1 och SS 2


» Pressrelease från Skillingaryds MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2017-08-23 22:29


Söndagsrally när Skänningeknixen avgörs.
© emotorsport.seSöndagsrally är det när Skänningeknixen körs hos Västra Östergötlands MK, distriktets RS-DM handlar det om när en sträcka körs tre gånger, totalt 11km special under dagen. 75 åkare uppdelade i 10 klasser väntar på starten, först ut i listan är Ungdomsrally med Jonathan Knutsson som ensam startande.
...

Publicerad: 2018-04-19 21:46


61 bilar till Rally Islas Canarias, Kristensson i JEM.
© FIA ERC.Totalt ett 90-tal bilar kommer till start i Rally Islas Canarias på Kanarieöarna som körs 3-5:e maj som andra deltävling i EM serien. Men 61 av bilarna går i EM klasser, resterande för Nationella mästerskap. Den populära R5 klassen bjuder 28 bilar. Med Ford Fiesta ses bland andra EM ledaren Alexey L...

Publicerad: 2018-04-19 21:30


Lördagens Aleknix inleder Mega RallyCup 2018.
© emotorsport.seMega Rally Cup inleder året med Aleknixen hos Älvbygdens MK, det är två mil special som ska avverkas under dagen, tre unika sträckor varav två nyttjas dubbelt och alla de 100-talet anmälda får chans för start.

Totalt sex bilar för 4wd där "hemmafavoriten" blir Göteborgaren Mattias Adielsson som k...

Publicerad: 2018-04-19 20:17


Stor vårpremiär i söder, Silverkongen i Älmhult under lördagen.
© emotorsport.seStörst för helgen är Silverkongen som körs i samarrangemang av Älmhults MK och Kristianstads MK där Sydsvenska RallyCupen, Södras och Smålands DM serier startar säsongen med 180 bilar genom de 18 klasserna - i tävlingen handlar det dock om totalseedning inom licensklasserna vilket gör att bilarna bl...

Publicerad: 2018-04-19 20:00


Dags för Gurkrace dagarna två i Västerås.
© emotorsport.seHistoriska Sprint & Back Cupen startar upp säsongen med Gurkracet med Västerås MS som arrangör, en "backtävling" med tre varv på rallycrossbanan. Men det är inte bara Historikerna som åker backtävlingen då även Svenska Sprintserien kör deltävling dagarna två vilket även ger rallycross och modernare ...

Publicerad: 2018-04-18 22:52


Ingen WRC2 start i Tyskland för Polo R5, premiären flyttad till Spanien.
© Volkswagen Motorsport.VW Polo GTI R5 blir försenad, vi kunde efter testerna i Mexico berätta att det fortsatt testprogrammet sköts upp en tid sedan brister upptäckts, något som skulle byggas bort innan nästa testrunda kunde ta vid.

Fortsatt var förhoppningen att homologera bilen till den 1:a augusti och därmed kunna g...

Publicerad: 2018-04-18 21:49


Fem svenskbilar EM tävlar i Tjeckien till helgen.
© PA Wiklund.Från tjeckiska Klatovy utgår Historic Vltava Rallye som andra deltävling i FIA Historic Sporting Rally Championship men också för Tjeckiska Historiska Mästerskapet där totalt 82 bilar går för start. 14 sträckor med start fredag eftermiddag där sex av sträckorna körs, resterande del av de 16 milen un...

Publicerad: 2018-04-18 20:25


Östberg klar för C3 WRC i Portugal och Sardinien.
© emotorsport.seMads Östberg körde för Citroen Racing i Rally Sweden, efter ett uppehåll är han nu tillbaka för två nya tävlingar, till nästkommande deltävling, Rally de Portugal och senare Rally Sardegna Italia på Sardinien.
- Det är otrolig skönt att vara tillbaka, jag gläder mig stort till att få köra WRC tä...

Publicerad: 2018-04-18 12:37


Svensk Mirage R5 till start när Chile knackar på dörren till WRC.
© Rosselot Rallyteam.I veckoslutet tar Chile ett allt större steg mot WRC serien, detta då tävlingen RallyMobil Concepción står under bevakning av FIA, WRC promotorn och de tävlande fabriksteamen.

Arrangören hoppas på WRC start redan nästa år och att man kan säkra ett treårigt avtal, Timo Rautiainen och Michele Mouto...

Publicerad: 2018-04-17 22:21


Klasseger för Hansen i Express Specialen, Silverkongen väntar på lördag!
Express Specialen kördes i år för första gången som ett varvlopp över tre varv i tre omgångar. Ett koncept som uppskattades av både förare och publik.

För Victor Hansen var det äntligen åter dags för tävling efter att vintersäsongen blivit förstörd av en trilskande bil. En ny kabelhärva verkar v...

Publicerad: 2018-04-17 22:11


Tidigare nyheter:
Gill klar för WRC2 starter.
Ken Block gör rallycomeback i helgen - kör WRC i höst.
Foto från Vara MK´s Hårdingen!
Silverkongen inleder Sydsvenska Rallycupen.
Allt klart för start, tävla om stora prispengar i Svenska RallyCupen 2018!
Myrsell totalsnabbast i Express Specialen med GT 3:an.
E-cupen säsongsstartar med Skilling 50.
Storseger för Paddon i Otago Rally, Östberg bjöd på show i Historic.
DM och AN-trofén startade med lördagens Hejdesprint.
Andervang körde hem Hårdingen, Jakobsson bäst med 2wd.
Fyra jokrar nyttjade på Skodas uppdaterade Fabia R5.
RS premiär i söder, tufft startfält i Express Specialen.
Paddon och Östberg kör helgens Nya Zeeländska Otago Rally.
Hårdingen startar rallyåret för Vara MK.
AN-trofén och DM inleds med Hejdesprinten på Gotland.
Tom Kristensson visar upp sig för hemmapubliken.
Toyota Gazoo Racing juniorer VM tränar i Portugiska mästerskapet.
Jonas Kruse kommer till start i Silverkongen.
EM-mästare Myrsell utmanar EM-jagande Tom Kristensson i skånska RS-premiären.
10´000 euro i böter för Citroen Racing efter R5 premiären.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Skilling 50 28/04


Rally SM:
South Swedish Rally 11-12/05


Rally VM:
Rally Argentina 26-29/04


Svenska RallyCupen:
Rally Biltema 19/05
Foto från:
Hårdingen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Sweden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.