GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Vem sätter rekordet i nya Järvsöbacken?
PRESSRELEASE

Nu till lördag 28/7 och söndag 29/7 är det åter dags för Mästarmöte med rallykross och rallybilar i nya Järvsöbacken. Backen som har fått en ny sträckning sedan man sist körde här i slutet av 1990 – talet. Nu är det asfalt hela vägen och det är en blandning av bred serpentinväg, brant stigning och tvära kurvor under den 890 meter långa backen som kommer att bjuda på fin underhållning för deltagare och publik.


1992 var det en mästarkamp mellan Stig Blomqvist och Per Eklund i 4WD och det var Per som segrade och satte backrekordet med tiden 31.27.

Men nu har backen ny sträckning och ett nytt backrekord ska rattas fram från någon av de 68 duktiga förarna i sex klasser som anmält sig till mästarmötet.


Klass 1. Div. 1 4WD
Bjuder på Frode Aalberg och Jorulf Aalberg, KAN Eiker från Norge som får stå som favoriter att sätta nya backrekordet med sin vassa rallycross bilar.


Klass 2 Supernationell
Med ledar kvintetten i back SM. Här är det Henrik Flodin, SMK Hälsinge som leder före Pontus Westman, Films MK. Trea ligger Christer Nilsson, Sandvikens MK. Lars Svensson, SMK Hälsinge och Sören Häggström, Örnsköldsviks RK har hand om 4: e och 5: e platsen i back-SM tabellen. Vem kommer att stå överst på pallen får vi se nu i helgen.


Klass 3 2400
Har en hemmaförare i ledningen för back-SM 2007 och det är suveräne Peter Karlsson, Ljusdals MS med Bollnäs MK: s Göran ”Zamora” Lind på en tredje plats i tabellen.

Fjärde platsen hålls av Lars Bergquist, Piteå MS. Tvåan i klassen Robert Niemi, Kalix MK är tyvärr inte anmäld. Här gäller nog Peter Karlsson som favorit, men det kan finnas en som inte tävlat så flitigt sista tiden som kan sätta i mot i sina bästa stunder och det är Pierre Öhrn, Bollnäs MK om han får Wankel motorn att funka i sin VW Bubbla. Ja vi ska inte glömma gubben Zamora med sin gedigna rutin att ratta bilar och som vill sätta pojkspolingarna på plats varje gång.


Klass 4 4WD rally.
En öppen klass med duktiga förare där man nog får räkna Niklas Hägg, SMK Hälsinge som den vassaste, men Uffe Eriksson, Östhammars MK kan sätta emot hårt och Örnsköldsviks RK: s Patrik Sjöberg är ett utropstecken som ledare i RM klassen för 4WD rallybilar i år.


Klass 5 2WD rally.
Är nog den mest öppna klassen med duktiga förare som gör allt för att vinna. Här kommer hemmaförarna Benny Persson och Pär Andersson att få det tufft när de ska försvara klubbens färger. För många av motståndarna brukar vara med i top när det gäller. SMK Hälsinge har en vass kvartett med altmeistern Christer Nilsson som brukar bjuda på spektakulär och sevärd åkning med sin Opel Manta. Åldersmannen Lennart Hägg med sin rutin brukar sätta dit sin egen grabb Mattias Hägg ibland och Tomas Bergman från Hälsinge blir allt snabbare i sin framfart. Svärdsjös Göran Kanerva har väldigt fina resultat och erfarenheter i backe och lika så Mikael Lundberg, SMK Gävle, samma är det för Rickard Åndberg, SMK Nyköping som oftast är i topp när det gäller för att nämna några.


Klass 6 Historiska.
Bjuder på tre fina klenoder med Göran ”Sotarn” Olsson, SMK Sundsvall i en Renault 8 Gordini. Nästa lika bil har Arne Hallberg SMK Sundsvall men med en 6: a i stället. De båda får möta en Ford RS 200 som Hans Möller framför från Norrköpings MK.


» Pressrelease från Ljusdals MS.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-07-26 13:16


Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
© Hyundai Motorsport.Italien har gått igång stenhårt med rallysporten efter Corona pandemin, i helgen populära Rally di Alba med 10 mil asfalt under söndagen på nio sträckor.

I den extra tävlingen kallad #RAPlus 2020 sågs de moderna WRC bilarna, Hyundai Motorsport tog full pott med Thierry Neuville 22,4 sekunder före...

Publicerad: 2020-08-02 20:19


Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
© emotorsport.seKarlstad MC-Bil körde deltävlingar i Svenska Sprintserien under helgen, KMC sprinten både lördag och söndag men på olika banslingor. Ett träningsåk följt av två åk, bästa tid gäller som resultat är upplägget för serien.

Under lördagens tävling var Oskar Sundell vassast i den Trimmade 2wd klassen,...

Publicerad: 2020-08-02 19:56


87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.seEC Snapphanerallyt startar om Rally SM efter Corona pandemins utbrott, den 15:e augusti går tävlingen som avgörs över en dag. När anmälan stängde ses 122 namn i listan, av dessa 7 föråkare och 28 deltagare i inbjudningsklassen R1.

Trimmat 2wd är klart största klass, 49 deltagare.
Det inne...

Publicerad: 2020-08-02 19:36


Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.
© Brorson Motorsport. Daniel Brorson från Växjö har de senaste åren vart oerhört snabb i södra Sverige, där han tävlat i en väldigt potent tvåhjulsdriven BMW. Men till i år tar Brorson klivet upp i den högsta klassen i SM med en Ford Fiesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet när han gör årsdebut i EC Snapphanerallyt i Hässlehol...

Publicerad: 2020-08-02 18:08


WRC flytt i Turkiet öppnar för Ypres Rally, målgång ihop med Rallycross VM.
© Hyundai Motorsport.I fredags bekräftade Rally Turkey i ett pressutskick att man flyttar sin WRC deltävling en vecka, man kör nu en vecka tidigare än planerat. Den 18-20 september är det dags för årets femte WRC deltävling, den andra efter seriens uppehåll med anledning av Corona pandemin.

Marmaris, Ula och Datca bl...

Publicerad: 2020-08-02 14:45


Gryazin flög hem Samsonas Rally Rokiskis, JWRC åkarna snabba i Rally4.
© Samsonas Rally Rokiskis.Efter 16 sträckor i 14 mil tog Litauiska Samsonas Rally Rokiskis målgång under lördagens kväll. Nikolay Gryazin tog hand om segern efter nio sträcksegrar och var då 35,7 sekunder före nästa bil. För Nikolay blev det en perfekt uppvärmning inför EM starten i Rally Liepaja och senare fortsatt WRC2 täv...

Publicerad: 2020-08-02 14:22


Fullt startfält i M-Sports eget rally, teamchef Millener kör Fiesta R2!
© M-Sport.Listan till M-Sport Return to Rally Stages är fylld, tävlingen den 22:e augusti startar med endast M-Sport byggda bilar och blir första tävlingen sedan nedstängningen i Storbritannien. Tävlingen avgörs på och nära M-Sports anläggning i Dovenby Hall. Totalt ska 65km på sex sträckor köras när rallyspo...

Publicerad: 2020-08-02 13:19


Katsuta snabbast i Kokkola 400-vuotta Juhlaralli, R5 debutanten Röyhkiö bakom.
© Toyota Gazoo Racing.I Finland avgjordes Kokkola 400-vuotta Juhlaralli med 64km special fördelat över sju sträckor, deltävling i Historiska mästerskapet. Totalsegern blev Japansk, snabbast genom sträckorna var Takamoto Katsuta i en Toyota Yaris WRC när han nu var tillbaka bakom ratten efter några månaders uppehåll.

T...

Publicerad: 2020-08-02 13:12


Klasson snabbast genom Augustisprinten.
18 startande och tre körningar på en 2,5km lång slinga, det var lördagens upplägg för Augustisprinten hos Rosendahls MK. Jacob Ekström inledde bäst på första vändan, resterande tog Joakim Klasson i en Peugeot 206 hem.

Det var ett snabbaste åk som gällde, som oftast i sista åket det sätts. Klasson...

Publicerad: 2020-08-01 13:37


Rallyproblem i Österrike, samtidigt öppnar Finland för rally med publik!
Ett förvånande besked kom från Österrikiska Jänner-Rallye under lördagen, där meddelar arrangören att tävlingen strax efter nyår ställs in, ett beslut man tar redan nu.

Något klassiskt nyårsrally på hala och snöiga bergsvägar från Freistadt blir inte av, redan nu säger sig arrangören inte kunna g...

Publicerad: 2020-08-01 13:10


Tidigare nyheter:
Göthberg körde hem Kvällsrallyt.
Resultat från KMC-Sprint och Augustisprint.
Svenska Sprintserien kör vidare med två dagars KMC Sprint i helgen.
Gryazin värmer upp i Rally Rokiskis, i startfältet bl.a. 15-årige Schwarz.
100 ekipage i Eskilstunas publikfria Kvällsrally.
20 åkare till publikfri Augustisprint på Gotland.
139 förare, 271 tävlingar, 58 segrar och 60 levererade Citroen C3 R5.
EM start för Östberg i Citroen C3 R5, kör Rally Liepaja.
Lappi kör Fiesta WRC i hemmatävling.
Mats Jonsson tillbaka i Rally SM i Skoda Octavia WRC.
Fler foto i arkivet, nu från Dackefejden 2000.
Hyundai satsar stort på Rally di Alba, 4 nya WRC bilar & Veiby en av 16 med i20 R5.
Theorin & Söderkvist tillbaka i SM sammanhang, kör East Sweden Rally.
JVM-ledaren kör EC Snapphanerallyt i ny Corolla.
Lärorik helg för Dennis Rådström och Johan Johansson i Italien.
Westlund, inte vår helg i Rom.
Solberg helnöjd med Rally di Roma Capitale, nu gillar jag asfalt!
Luyanuk vann, Solberg 3:a och JEM snabbast, oturshelg för Rådström och Westlund.
Följ Svenskarna andra dagen av Rally di Roma Capitale.
Solberg i JEM topp och trea totalt, dubbla punkteringar för Westlund.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
East Sweden Rally 04-05/09


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.