Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Pontus Tidemand Fan Club!

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER

  Specialsite om
        Rally Sweden!
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jari Liiten och Mikael Kjellgren summerar årets JSM säsong och tackar alla som hjälpt fram dem.
Jari Liiten summerar guldåret!
PRESSRELEASE

Dags att avsluta JSM året 2018 med lite reflektioner och tankar om vårt JSM Guld. När vi tittar i backspegeln så kan vi inte annat än vara väldigt nöjda med detta år, första året med en mer eller mindre smärtfri resa. Nytt team, ny bil och dessutom ny kartläsare.

Vintertävlingarna var en fantastisk resa med bred marginal i bägge tävlingarna till bakomvarande i vår klass. Faktum var att t.o.m. sträcka 5 i Vännäs så var vi snabbaste 2- hjulsdrivna bil, både trimmat och otrimmat. Eftersom vi gillar vinter och trivs bäst på detta underlag så tog vi Jokern till Östersunds rally och det visade sig vara en lyckoträff, full pott 42,5 poäng.

Efter vinterns sista tävling så blev det lite förändringar för oss genom att vi bytte bil och team. Bilmodellen var den samma men ny teamkollega blev Petter Palmqvist.

Det ska erkännas att vi var lite oroliga för första grustävlingen South Swedish Rally men det visade sig var helt i onödan. Vi avslutade även denna tävling med totalseger och alla oroliga tankar kunde vi lägga bakom oss.

Om vi tyckte att detta var en väldigt krävande och varm tillställning, skulle det visa sig bara vara en lite försmak på vad som skulle komma till oss i nästa deltävling i Askersund.

Högtrycken hade etablerat sig i Sverige och temperaturen höll sig runt 30 strecket utanför bilen, i bilen iförda underställ, brandsäker overall, balaklava och hjälm var denna tävling en utmaning. Vi startade redan helgen innan med att börja äta och dricka för att fylla på alla depåer för att klara denna påfrestning, inte bara bil som behöver ses över innan start.
Nu till Rally Askersund hade övriga startfält hostat upp sig och satte riktig press på oss, vann detta rallyt med hittills minsta differens ner till 2:an. Högt tempo men fortsatt mitt på vägen visade sig vara vinnande även om vi för första gången körde punktering men det var lindrigt jämfört med en del andra som också hittade den stenen.

Till EC Snapphanerallyt i Hässleholm var vi medvetna om att vi skulle kunna säkra JSM Guldet och hade det som mål, det visade sig inte vara helt enkelt då denna tävling var det mest problematiska rallyt på hela säsongen.
Inne på Garnisonen i regnet fick vi prova på att åka nere i ett dike men kom upp med intakt bil. På lördagens andra sträcka så körde vi punktering, beslöt att fortsätta men det ville sig inte bättre än att vi gled av vägen och bilen välte. Dåligt med publik på denna plats så vi tappade 15 min och var sist i klassen, inget vi var vana vid.

Insåg ju att säkerställa guldet skulle bli knivigt men bestämde oss för att försöka göra det bästa av situationen. På sista sträckan tog vi 3 poäng och det gjorde att vi endast behövde åka över rampen i Linköping så var guldet säkrat.

Till sista tävlingen i Linköping så ville vi ju inte bara åka över rampen, nej vi skulle ta vinst i denna tävling, vinna 5 av 6 deltävlingar vore gött. Gick till nattvila som 4:a, var ok med tanke på att det inte var så många sekunder upp till ledande Eddie och Olle.
Lördagen startade med regn och blöta vägar, vi hade fixat lite med bilen på fredag kväll, eftersom vi inte tyckte den funkade riktigt. På första sträckan tog vi i och fick till en bra tid men framför allt känslan infann sig och bilen fungerade som vi ville. På SS5 så tog vi ytterligare tid på övriga och gick upp i klassledning som sedan höll sig ända in i mål. Små marginaler hela tiden då det var väldigt tight vem som skulle knipa silver respektive brons.

Känslan att köra över rampen var väldigt roligt men att bli totalsegrare även i den deltävling och avluta säsongen med flaggan i topp var otroligt GÖTT.

Att få möjligheten att stå i TK med alla i vår klass där alla har hejat på varandra och showat har varit fantastiskt. Vi vill ju givetvis tacka alla som gjort detta möjligt, team, servicegubbarna, sponsorer, Pelle och familj.


» Pressrelease från Jari Liiten Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2018-09-11 14:37


Tätt inför avslutningen, två sträckor kvar av Rally Sweden.
© emotorsport.seKampen håller i sig in mot mål I Rally Sweden när nu bara två sträckor återstår efter morgonens första vända på Likenäs sträckan. Ott Tänak håller greppet men kampen om andraplatsen är fortsatt stenhård.

Topp 10, efter ss17:
1. Ott Tänak 2:30:47,7
2. Esapekka Lappi ...

Publicerad: 2019-02-17 06:52


Tre sträckor - Likenäs och Torsby tar Rally Sweden 2019 till mål.
© emotorsport.se Sista etappen med tre sträckor, anrika Likenäs sträckan går med 21,2km längd där man i snabb följd kör två gånger under tidiga förmiddagen.
Sträckan startar på Femtåbanan som bjuder på stort publikområde med speaker och storbilds TV. Fortsätter med ytterligare tre publikplatser på snabb väg mot m...

Publicerad: 2019-02-16 21:58


Startlista för söndagen av Rally Sweden.
© emotorsport.seTre sträckor kvar av Rally Sweden, nu har startlistan för den avgörande etappen presenterats, när Historic gått i mål är det bara WRC klasserna kvar med två vändor över Likenäs och avslutning på Torsby. Se den senaste uppdaterade versionen på vår specialsite om och med Rally Sweden samt på nedan län...

Publicerad: 2019-02-16 21:56


Tänak leder stort - tät duell mellan Mikkelsen, Lappi & Neuville inför söndagen!
© emotorsport.seOtt Tänak tog snabb över ledningen när lördagen inleddes i Rally Sweden, han både behöll och drygade ut när värste konkurrenten Teemu Suninen försvann. Först besök i snövall och tidstapp, senare gick bakändan i ett träd och buren tog skada vilket gjorde att bilen togs ur tävlingen.

Tuff duell ...

Publicerad: 2019-02-16 21:47


Meeke flög längst över Colins Crest, 41 meter.
© emotorsport.se41 meter var vad Kris Meeke gjorde över Colins Crest när Award priset skulle delas ut, han var en meter före tre förare, Johan Kristoffersson, Mads Östberg och Jari Huttunen.

Bakåt ses Eyvind Brynildsen och Sebastien Ogier på 39 meter ses topp sex totalt i hopplistan. Rekordet håller sig från 201...

Publicerad: 2019-02-16 19:55


Tidemand bygger fart och känsla i hemmarallyt.
© M-Sport.I svåra förhållanden med huvudet på skaft knyter Pontus Tidemand ihop ännu en tävlingsdag med positiva besked i Rally Sweden. Med endast tre sträckor kvar, ligger han på åttonde plats, tre minuter från ledningen.

Trots en relativt försiktig start på Rally Swedens tredje dag för Pontus Tidemand oc...

Publicerad: 2019-02-16 19:52


Dennis Rådström och Johan Johansson startar om Rally Sweden.
© M-Sport / JWRC.Dennis Rådström och Johan Johansson fick under lördagen bryta Rally Sweden när de ledde Junior-VM med en minut och 45 sekunder. Dennis och Johan hade fram tills dess visat imponerande fart och vunnit samtliga sträckor under lördagen.

Dennis och Johan kommer starta om för att köra den sista etappe...

Publicerad: 2019-02-16 19:04


Solberg vann bantat Rally Sweden Historic.
© emotorsport.sePetter och Pernilla Solberg tog hem segern i Rally Sweden Historic efter att fem av åtta sträckor körts, en sträcka ströks under fredagen och två under lördagen för att spara vägarna inför WRC seriens andra vända. Segern gav dubbelt firande då Pernilla kunde fira födelsedag ihop med segern.

Seger...

Publicerad: 2019-02-16 12:30


Tänak före Mikkelsen efter Vargåsen, SS11.
© emotorsport.seNär SS11, Vargåsen är körd och etappen är halvvägs är Ott Tänak i topp med halvminuten tillgodo på Andras Mikkelsen. En tät kamp om tredjeplatsen mellan Elfyn Evans, Thierry Neuville och Esapekka Lappi. Tidigare ledaren Teemu Suninen tappade en minut i snövall och ligger åtta strax före Pontus Tidem...

Publicerad: 2019-02-16 11:39


Två sträckor strukna för Rally Sweden Historic.
Vädret skapar fortsatt en besvärlig situation med problematiska förutsättningar. På grund av detta har beslutet tagits att ställa in dagens SS Vargåsen 1 och Torsby Sprint för historiska klassen, meddelat arrangören under lördagens morgon.

Beslutet för att säkerställa att underlaget håller för VM...

Publicerad: 2019-02-16 08:54


Tidigare nyheter:
Tänak före Mikkelsen efter Vargåsen, SS11.
Två sträckor strukna för Rally Sweden Historic.
Rallytävlingen Skutskärsratten inställd.
Brynildsen fortsatt kungen av Colins Crest?
Rally Sweden mot lördagsetapp, åtta sträckor på programmet!
Lördagens startlistor i Rally Sweden & Historic!
Solberg leder Rally Sweden Historic - toppar före Jonsson.
Suninens första WRC ledning - toppar Rally Sweden, dubbelt Svenskt i JWRC.
Rådström och Johansson leder Rally Sweden.
Tidemand vänder oflyt till flyt i Rally Sweden.
Tänak toppar Rally Sweden efter SS4.
20-talet åkare till Piterundan.
Solberg fabriksförare för Subaru i USA.
Startlista för Rally Sweden fredag!
Sju sträckor och 14 mil avgör fredagen i Rally Sweden.
Neuville dubbelt snabbast under torsdagen.
Tidemand möter Kris Meeke på ss1.
5 rallyexperter tycker till - vinnarna och största överraskningen!
Rally Sweden torsdag, följ resultaten från shakedown.
Tre bilar gör upp i två Nationella klasser i Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Prisutdelning för E-Cupen 2018 23/02


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally Sweden 14-17/02


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 11/05
Foto från:
Mekonomen Bergslagsrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Mekonomen Bergslagsrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.