Carless Racing Fuels.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jari Liiten och Mikael Kjellgren summerar årets JSM säsong och tackar alla som hjälpt fram dem.
Jari Liiten summerar guldåret!
PRESSRELEASE

Dags att avsluta JSM året 2018 med lite reflektioner och tankar om vårt JSM Guld. När vi tittar i backspegeln så kan vi inte annat än vara väldigt nöjda med detta år, första året med en mer eller mindre smärtfri resa. Nytt team, ny bil och dessutom ny kartläsare.

Vintertävlingarna var en fantastisk resa med bred marginal i bägge tävlingarna till bakomvarande i vår klass. Faktum var att t.o.m. sträcka 5 i Vännäs så var vi snabbaste 2- hjulsdrivna bil, både trimmat och otrimmat. Eftersom vi gillar vinter och trivs bäst på detta underlag så tog vi Jokern till Östersunds rally och det visade sig vara en lyckoträff, full pott 42,5 poäng.

Efter vinterns sista tävling så blev det lite förändringar för oss genom att vi bytte bil och team. Bilmodellen var den samma men ny teamkollega blev Petter Palmqvist.

Det ska erkännas att vi var lite oroliga för första grustävlingen South Swedish Rally men det visade sig var helt i onödan. Vi avslutade även denna tävling med totalseger och alla oroliga tankar kunde vi lägga bakom oss.

Om vi tyckte att detta var en väldigt krävande och varm tillställning, skulle det visa sig bara vara en lite försmak på vad som skulle komma till oss i nästa deltävling i Askersund.

Högtrycken hade etablerat sig i Sverige och temperaturen höll sig runt 30 strecket utanför bilen, i bilen iförda underställ, brandsäker overall, balaklava och hjälm var denna tävling en utmaning. Vi startade redan helgen innan med att börja äta och dricka för att fylla på alla depåer för att klara denna påfrestning, inte bara bil som behöver ses över innan start.
Nu till Rally Askersund hade övriga startfält hostat upp sig och satte riktig press på oss, vann detta rallyt med hittills minsta differens ner till 2:an. Högt tempo men fortsatt mitt på vägen visade sig vara vinnande även om vi för första gången körde punktering men det var lindrigt jämfört med en del andra som också hittade den stenen.

Till EC Snapphanerallyt i Hässleholm var vi medvetna om att vi skulle kunna säkra JSM Guldet och hade det som mål, det visade sig inte vara helt enkelt då denna tävling var det mest problematiska rallyt på hela säsongen.
Inne på Garnisonen i regnet fick vi prova på att åka nere i ett dike men kom upp med intakt bil. På lördagens andra sträcka så körde vi punktering, beslöt att fortsätta men det ville sig inte bättre än att vi gled av vägen och bilen välte. Dåligt med publik på denna plats så vi tappade 15 min och var sist i klassen, inget vi var vana vid.

Insåg ju att säkerställa guldet skulle bli knivigt men bestämde oss för att försöka göra det bästa av situationen. På sista sträckan tog vi 3 poäng och det gjorde att vi endast behövde åka över rampen i Linköping så var guldet säkrat.

Till sista tävlingen i Linköping så ville vi ju inte bara åka över rampen, nej vi skulle ta vinst i denna tävling, vinna 5 av 6 deltävlingar vore gött. Gick till nattvila som 4:a, var ok med tanke på att det inte var så många sekunder upp till ledande Eddie och Olle.
Lördagen startade med regn och blöta vägar, vi hade fixat lite med bilen på fredag kväll, eftersom vi inte tyckte den funkade riktigt. På första sträckan tog vi i och fick till en bra tid men framför allt känslan infann sig och bilen fungerade som vi ville. På SS5 så tog vi ytterligare tid på övriga och gick upp i klassledning som sedan höll sig ända in i mål. Små marginaler hela tiden då det var väldigt tight vem som skulle knipa silver respektive brons.

Känslan att köra över rampen var väldigt roligt men att bli totalsegrare även i den deltävling och avluta säsongen med flaggan i topp var otroligt GÖTT.

Att få möjligheten att stå i TK med alla i vår klass där alla har hejat på varandra och showat har varit fantastiskt. Vi vill ju givetvis tacka alla som gjort detta möjligt, team, servicegubbarna, sponsorer, Pelle och familj.


» Pressrelease från Jari Liiten Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2018-09-11 14:37


Lundberg trea i Adam Cup efter kvällen i ADAC 3-Städte-Rallye.
© Sascha Dörrenbächer.Fem sträckor av ADAC 3-Städte-Rallye har genomförts, tre olika sträckvinnare i ADAC Opel Rallye Cup klassen - det här stora delar av Svenskintresset finns i tävlingen. Leder klassen gör Karl-Martin Volver, Estländaren med re sträcksegrar är åtta sekunder före belgaren Grégoire Munster. In som trea ä...

Publicerad: 2018-10-19 21:28


Landets största prisbord i en enskild klass fördelades i Örebro.
Det var sedvanlig feststämning när vinnarna skulle hyllas och landets största prisbord i en enskild klass skulle fördelas. Såväl SverigeSerien som SommarSerien och VinterSerien i VOC Mekonomen Rally samlades som traditionen bjuder i en gemensam festkväll och prisceremoni. Precis som vanligt var omgi...

Publicerad: 2018-10-19 16:35


Svenska RallyCupens prisutdelning och årsfest på gång!
© svenskarallycupen.seNästkommande helg är det dags för stor final i Svenska RallyCupen 2018, då ska Marknadsnatta med 217 bilar köras med start från Skänninge! Där ska årets klasser avgöras, när tabellerna är summerade är det dags att fundera på Prisutdelning och tillhörande fest!

Vi fortsätter på Safiren i Katrineho...

Publicerad: 2018-10-18 20:02


40-talet ekipage till Bresontrofén.
© emotorsport.seRasbo MK kör Bresontrofén som deltävling i Upplands DM. Det är 18km special fördelat på två sträckor som går dubbelt på asfalt och grus vid Tierp Arena, konceptet har svårt att lyfta men slutligen blev det 41 anmälda för arrangören.

Anmälda i 4wd klassen som ses först i listan är Stig Andervang, ...

Publicerad: 2018-10-18 19:59


Lördagens Finalsprint avslutar Eskilstuna Sprintcup 2018.
© emotorsport.seUnder lördagen tar populära Eskilstuna Sprintcup målgång för året, det är Finalsprinten hos Eskilstuna MK som avgörs. En sprint på området med 2,2km som körs tre gånger för närmare 90-talet tävlande.

En tiondel av bilarna i 4wd där Jari Saarinen och David Dannevall är två ur klassen. Tillbaka eft...

Publicerad: 2018-10-18 19:49


Hård gallring inför Marknadsnatta, 217 ekipage får startnummer!
© emotorsport.seMånga har undrat när intresset för Marknadsnatta slog alla rekord, hur många kommer få starta? Maximalt, beroende på tillstånd, var enligt inbjudan 180 bilar. Totalt sågs 258 ekipage i listan när anmälan stängde under onsdagens kväll.
Totalt hälsar arrangören att 270 anmälningar har trillat in unde...

Publicerad: 2018-10-18 18:48


Sugen på BDS-loppet, missa inte anmälan.
- Ni som inte anmält er ännu och är sugna att köra gör det nu. Kanske blir ni bortgallrade till andra tävlingar samma dag som har överfulla startfält men ändå planerat in en tävlingshelg och vill köra?

Ni är välkomna att anmäla er och köra Fjärås MK:s tävling BDS-loppet lördag den 27:e okt...

Publicerad: 2018-10-18 18:23


Östergötlands RS åkare gör upp i Längbergsprinten.
© emotorsport.seLinköpings MS arrangerar Längbergsprinten med tävlande för Östergötlands RS-DM och Östergötlands DM serie, en sträcka på 2,8km körs tre gånger.
Ett 60-tal rallyåkare ger sig ut i tävlingen fördelade över tio klasser, ensamma i sina klasser är Jonathan Knutsson i Ungdomsrally och Joakim Längberg i 4...

Publicerad: 2018-10-17 21:50


30-talet rallyåkare till Laxå MKs Lundhsprinten.
Lundhsprinten hos Laxå MK, där kör rally och rallycrossbilar på en 1,8km lång sträcka med asfalt och grus, allt avgörs i tre åk. Ett 30-tal rallyåkare ger sig i kast med banan.

Inleder listan gör grupp E där c-förarna Lars-Erik Rydqvist, Christer Brunnegård, Magnus Ericsson och Lennart Söderqvist...

Publicerad: 2018-10-17 21:26


Färre testdagar, kortare tävlingar och egna startnummer i WRC serien 2019.
© emotorsport.seEfter fredagens möte i FIA World Motor Sport Council var det inte bara WRC kalendern, införandet av WRC2 Pro klassen och nedläggningen av WRC3 som klubbades, två mindre ändringar som också klubbades igenom var följande.

För att spara kostnader för WRC teamen valde man att minska antalet testdagar...

Publicerad: 2018-10-17 21:20


Tidigare nyheter:
30-talet rallyåkare till Laxå MKs Lundhsprinten.
Färre testdagar, kortare tävlingar och egna startnummer i WRC serien 2019.
Fyra tävlingar klara för Bilsport Rallycup 2019.
8 av 11 WRC platser klara, så är läget inför 2019.
Lappi nöjd med 2-årigt Citroen avtal - samma förutsättningar som Ogier.
Lundberg & Arhusiander kör finalen i ADAC Opel Rallye Cup som klara mästare.
Tänak, Latvala och Meeke kör för Toyota Gazoo Racing 2019.
Ogier och Lappi kör för Citroen Total Abu Dhabi WRT 2019!
Svenskar till 3-Städte Rallye, Elias kör final i Opel Adam Cup.
Meeke byter bilar, från Citroen, till Ford, Skoda och slutligen Toyota Yaris WRC.
På lördag körs rallytävlingen Bresontrofén.
M-Sport laddar om, uppdaterad Fiesta för Ogier i Spanien - ny Fiesta R5 i juli 2019!
Rally Sweden Historic, 2 dagar, 8 sträckor och 14 mil.
Hansen avslutade rallyåret med totalseger.
Foto från FRRC-specialen!
SSRC-final med ovanliga inslag.
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
Tom & Henrik summerar Lettiska EM-segern.
Westlund trea i Lettiska Mästerskapet - Solberg snabb men bröt.
Rally Liepaja avslutat, Kristensson JEM snabbast - Åhlin totaltrea.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
Bergslagsrallyt 25-26/01


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 25-28/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 27/10
Foto från:
FRRC-specialen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

JR Motorsport Pokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Mälarrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.