Carless Racing Fuels.

   
Malexander Rallyvideo.

   
Tappi Sladi!

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jari Liiten och Mikael Kjellgren summerar årets JSM säsong och tackar alla som hjälpt fram dem.
Jari Liiten summerar guldåret!
PRESSRELEASE

Dags att avsluta JSM året 2018 med lite reflektioner och tankar om vårt JSM Guld. När vi tittar i backspegeln så kan vi inte annat än vara väldigt nöjda med detta år, första året med en mer eller mindre smärtfri resa. Nytt team, ny bil och dessutom ny kartläsare.

Vintertävlingarna var en fantastisk resa med bred marginal i bägge tävlingarna till bakomvarande i vår klass. Faktum var att t.o.m. sträcka 5 i Vännäs så var vi snabbaste 2- hjulsdrivna bil, både trimmat och otrimmat. Eftersom vi gillar vinter och trivs bäst på detta underlag så tog vi Jokern till Östersunds rally och det visade sig vara en lyckoträff, full pott 42,5 poäng.

Efter vinterns sista tävling så blev det lite förändringar för oss genom att vi bytte bil och team. Bilmodellen var den samma men ny teamkollega blev Petter Palmqvist.

Det ska erkännas att vi var lite oroliga för första grustävlingen South Swedish Rally men det visade sig var helt i onödan. Vi avslutade även denna tävling med totalseger och alla oroliga tankar kunde vi lägga bakom oss.

Om vi tyckte att detta var en väldigt krävande och varm tillställning, skulle det visa sig bara vara en lite försmak på vad som skulle komma till oss i nästa deltävling i Askersund.

Högtrycken hade etablerat sig i Sverige och temperaturen höll sig runt 30 strecket utanför bilen, i bilen iförda underställ, brandsäker overall, balaklava och hjälm var denna tävling en utmaning. Vi startade redan helgen innan med att börja äta och dricka för att fylla på alla depåer för att klara denna påfrestning, inte bara bil som behöver ses över innan start.
Nu till Rally Askersund hade övriga startfält hostat upp sig och satte riktig press på oss, vann detta rallyt med hittills minsta differens ner till 2:an. Högt tempo men fortsatt mitt på vägen visade sig vara vinnande även om vi för första gången körde punktering men det var lindrigt jämfört med en del andra som också hittade den stenen.

Till EC Snapphanerallyt i Hässleholm var vi medvetna om att vi skulle kunna säkra JSM Guldet och hade det som mål, det visade sig inte vara helt enkelt då denna tävling var det mest problematiska rallyt på hela säsongen.
Inne på Garnisonen i regnet fick vi prova på att åka nere i ett dike men kom upp med intakt bil. På lördagens andra sträcka så körde vi punktering, beslöt att fortsätta men det ville sig inte bättre än att vi gled av vägen och bilen välte. Dåligt med publik på denna plats så vi tappade 15 min och var sist i klassen, inget vi var vana vid.

Insåg ju att säkerställa guldet skulle bli knivigt men bestämde oss för att försöka göra det bästa av situationen. På sista sträckan tog vi 3 poäng och det gjorde att vi endast behövde åka över rampen i Linköping så var guldet säkrat.

Till sista tävlingen i Linköping så ville vi ju inte bara åka över rampen, nej vi skulle ta vinst i denna tävling, vinna 5 av 6 deltävlingar vore gött. Gick till nattvila som 4:a, var ok med tanke på att det inte var så många sekunder upp till ledande Eddie och Olle.
Lördagen startade med regn och blöta vägar, vi hade fixat lite med bilen på fredag kväll, eftersom vi inte tyckte den funkade riktigt. På första sträckan tog vi i och fick till en bra tid men framför allt känslan infann sig och bilen fungerade som vi ville. På SS5 så tog vi ytterligare tid på övriga och gick upp i klassledning som sedan höll sig ända in i mål. Små marginaler hela tiden då det var väldigt tight vem som skulle knipa silver respektive brons.

Känslan att köra över rampen var väldigt roligt men att bli totalsegrare även i den deltävling och avluta säsongen med flaggan i topp var otroligt GÖTT.

Att få möjligheten att stå i TK med alla i vår klass där alla har hejat på varandra och showat har varit fantastiskt. Vi vill ju givetvis tacka alla som gjort detta möjligt, team, servicegubbarna, sponsorer, Pelle och familj.


» Pressrelease från Jari Liiten Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2018-09-11 14:37


VW lämnar Rallycrossen - starten på Svensk WRC2 satsning?
© Volkswagen Motorsport.VW lämnade WRC cirkusen hastigt för ett par år sedan, inte lika hastigt och oväntat men idag bekräftade teamet att de också lämnar Rallycross VM.

Tyska teamledningen har beslutat att dra sig ur när tre andra team med mer eller mindre fabriksstöd valt att lämna säger Sven Smeets i ett utskick. Täv...

Publicerad: 2018-12-14 15:58


Madelene Buskas lotsar junior i Rally SM.
© Joons Motorsport.Från SM-guld och VM-start till en storsatsning på Junior-SM i rally. Nästa säsong läser gotländskan Madelene Buskas noterna till Johannes Joons från Skutskär.

I sin femtonde säsong som kartläsare, eller co-driver som det heter då den som åker med i rallybilen ska leverera noter som beskriver väge...

Publicerad: 2018-12-14 14:54


Latvala krashade på test, kunde fortsätta idag.
© emotorsport.seToyota Gazoo Racing har en testvecka i Frankrike inför stundande WRC säsong, men testerna har försenats efter en krasch under torsdagen. Veckan startade med tester för Ott Tänak, bilen lämnades sedan över till Jari-Matti Latvala.

Men under torsdagen tester kraschade finländaren, ihop med tillfäll...

Publicerad: 2018-12-14 13:07


Paddon utan WRC styrning 2019.
© emotorsport.seHayden Paddon blir utan styrning när WRC serien 2019 drar igång, Nya Zeeländaren har under lång tid arbetat ihop med Hyundai Motorsport om en fortsättning. Precis som i år var planen en delad tredjebil med Dani Sordo som redan tidigt skrev på sitt kontraktet.

Diskussionerna med Paddon drog ut på ...

Publicerad: 2018-12-14 12:52


Monte Carlo, Sverige och Korsika - men var mer kör Loeb?
© Hyundai Motorsport.Igår slog Hyundai Motorsports pressrelease ned med uppgifterna att Sebastien Loeb kör för teamet under 2019. Ryktena spreds redan under tisdagen men det var på onsdagen som teamet bekräftade och presenterade upplägget. Sex deltävlingar för fransmannen, resterande åtta i tredjebilen för Dani Sordo.
...

Publicerad: 2018-12-13 21:10


Nya grepp i Smålands Rally DM 2019, tävlingar för alla smaker.
© emotorsport.seSmålands DM serie i Rally testar 2019 något nytt, man kör en mix av notade och helt onotade tävlingar - d.v.s. en mix för att passa alla. Totalt tio tävlingar är öppna för DM - fem notade och fem utan, varav de sex bästa resultaten räknas.

Serien inleds med Simrishamnsmixen och Midsommardansen, b...

Publicerad: 2018-12-13 20:59


Bergslagsrallyt rivstartar med 13 mil fartsträckor.
Mekonomen Bergslagsrallyt blir en rivstart på SM 2019 med drygt 13 mil fartsträckor, fördelat över åtta sträckor.

Kommande säsong i Rally-SM får en riktig rivstart den 26 januari med vinterns enda event. Bergslagsklubbarna Ludvika MS, Hällefors MK och MK Kopparberg har lagt en bana på drygt 13 mi...

Publicerad: 2018-12-13 17:59


Loeb klar för 2 år med Hyundai i WRC - debut i Monte Carlo - kommer till Sverige.
© Hyundai Motorsport.Sébastien Loeb och Dani Sordo delar en Hyundai i20 WRC i 2019 års WRC serie. Fransmannen har signerat ett två årigt avtal med Hyundai om tävlande i WRC serien, något teamet bekräftar under torsdagen. Under 2019 kommer Loeb att köra sex deltävlingar i huvudklassen för teamet.

Tidigare talades om 1...

Publicerad: 2018-12-13 05:03


Ingen ny satsning på Nya Zeeländska Mästerskapet för Paddon, andra projekt på gång.
© Hayden Paddon.Hayden Paddon dundrade hem Nya Zeeländska mästerskapet med 43 poäng tillgodo på Ben Hunt i 2018 års upplaga av nationella mästerskapet. Samtidigt har Nya Zeeländaren själv förklarat för "Brian Green Property Group New Zealand Rally Championship" som mästerskapet heter att han inte har för avsikt att...

Publicerad: 2018-12-12 22:30


Fler ändringar för FIA Asia Pacific Rally Championship 2019.
© Mike Young Motorsport.Sedan FIA World Motor Sport Councils har några ytterligare ändringar tillkommit i FIA Asia Pacific Rally Championship, en serie som haft Svenska medaljören i modern tid. Pontus Tidemand körde hem serien 2015 och 2017 tog Robert Blomberg bronsmedalj i serien med en Mitsubishi Mirage R5.

Med ett mi...

Publicerad: 2018-12-12 21:23


Tidigare nyheter:
Fler ändringar för FIA Asia Pacific Rally Championship 2019.
Loeb till Hyundai Motorsport?
R-GT med 300 hästar och bakhjulsdrift när Abarth Rally Cup gör EM satsning.
Laukkanen flög fram, nära fånga in vinnande Chager.
Kristofferssons satsar på rallyskogen, Johan kör Polo GTI R5.
Bottas med Ford Fiesta WRC i Arctic Rally.
Adam summerar säsongen som vinnare i Hyundai Racing Trophy.
14 mil på 8 sträckor när Bergslagsrallyt inleder SM säsongen.
Chager till topp i Safari Mini Classic Rally.
Lindholm klar för Polo R5 i Finland och Rally Sweden.
Wilson inte säker på WRC start 2019 för M-Sport!
Rasmus siktar på Svenska RallyCupen i totalrenoverat snyggbygge.
Kalendern klar, så körs Klassiska & Historiska Rallycuperna 2019.
Rossi utklassade Suninen på Monza Rally Show.
Sandberg snabbast totalt i Silversprinten.
Bröderna Jakobsson siktar på gemensamt guld 2019!
Olle Erixon, stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond, extra specialutmärkelse.
Laukkanen leder Safari Mini Classic Rally.
Ogier om WRC och egna framtiden - eldrift och Le Mans.
Herczig gör EM satsning och Pierrat kör Monte Carlo i Polo R5.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 24-27/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 11/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

FRRC-specialen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.