GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Jari Liiten och Mikael Kjellgren summerar årets JSM säsong och tackar alla som hjälpt fram dem.
Jari Liiten summerar guldåret!
PRESSRELEASE

Dags att avsluta JSM året 2018 med lite reflektioner och tankar om vårt JSM Guld. När vi tittar i backspegeln så kan vi inte annat än vara väldigt nöjda med detta år, första året med en mer eller mindre smärtfri resa. Nytt team, ny bil och dessutom ny kartläsare.

Vintertävlingarna var en fantastisk resa med bred marginal i bägge tävlingarna till bakomvarande i vår klass. Faktum var att t.o.m. sträcka 5 i Vännäs så var vi snabbaste 2- hjulsdrivna bil, både trimmat och otrimmat. Eftersom vi gillar vinter och trivs bäst på detta underlag så tog vi Jokern till Östersunds rally och det visade sig vara en lyckoträff, full pott 42,5 poäng.

Efter vinterns sista tävling så blev det lite förändringar för oss genom att vi bytte bil och team. Bilmodellen var den samma men ny teamkollega blev Petter Palmqvist.

Det ska erkännas att vi var lite oroliga för första grustävlingen South Swedish Rally men det visade sig var helt i onödan. Vi avslutade även denna tävling med totalseger och alla oroliga tankar kunde vi lägga bakom oss.

Om vi tyckte att detta var en väldigt krävande och varm tillställning, skulle det visa sig bara vara en lite försmak på vad som skulle komma till oss i nästa deltävling i Askersund.

Högtrycken hade etablerat sig i Sverige och temperaturen höll sig runt 30 strecket utanför bilen, i bilen iförda underställ, brandsäker overall, balaklava och hjälm var denna tävling en utmaning. Vi startade redan helgen innan med att börja äta och dricka för att fylla på alla depåer för att klara denna påfrestning, inte bara bil som behöver ses över innan start.
Nu till Rally Askersund hade övriga startfält hostat upp sig och satte riktig press på oss, vann detta rallyt med hittills minsta differens ner till 2:an. Högt tempo men fortsatt mitt på vägen visade sig vara vinnande även om vi för första gången körde punktering men det var lindrigt jämfört med en del andra som också hittade den stenen.

Till EC Snapphanerallyt i Hässleholm var vi medvetna om att vi skulle kunna säkra JSM Guldet och hade det som mål, det visade sig inte vara helt enkelt då denna tävling var det mest problematiska rallyt på hela säsongen.
Inne på Garnisonen i regnet fick vi prova på att åka nere i ett dike men kom upp med intakt bil. På lördagens andra sträcka så körde vi punktering, beslöt att fortsätta men det ville sig inte bättre än att vi gled av vägen och bilen välte. Dåligt med publik på denna plats så vi tappade 15 min och var sist i klassen, inget vi var vana vid.

Insåg ju att säkerställa guldet skulle bli knivigt men bestämde oss för att försöka göra det bästa av situationen. På sista sträckan tog vi 3 poäng och det gjorde att vi endast behövde åka över rampen i Linköping så var guldet säkrat.

Till sista tävlingen i Linköping så ville vi ju inte bara åka över rampen, nej vi skulle ta vinst i denna tävling, vinna 5 av 6 deltävlingar vore gött. Gick till nattvila som 4:a, var ok med tanke på att det inte var så många sekunder upp till ledande Eddie och Olle.
Lördagen startade med regn och blöta vägar, vi hade fixat lite med bilen på fredag kväll, eftersom vi inte tyckte den funkade riktigt. På första sträckan tog vi i och fick till en bra tid men framför allt känslan infann sig och bilen fungerade som vi ville. På SS5 så tog vi ytterligare tid på övriga och gick upp i klassledning som sedan höll sig ända in i mål. Små marginaler hela tiden då det var väldigt tight vem som skulle knipa silver respektive brons.

Känslan att köra över rampen var väldigt roligt men att bli totalsegrare även i den deltävling och avluta säsongen med flaggan i topp var otroligt GÖTT.

Att få möjligheten att stå i TK med alla i vår klass där alla har hejat på varandra och showat har varit fantastiskt. Vi vill ju givetvis tacka alla som gjort detta möjligt, team, servicegubbarna, sponsorer, Pelle och familj.


» Pressrelease från Jari Liiten Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2018-09-11 14:37


Myrsell totaltvåa och Johnsen bröt i Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Tillbaka efter fredagens rullning var Luigi "Lucky" Battistolli i Rally de Asturias Histórico, tredje deltävlingen för Historic Sporting Rally Championship. Lancia teamet hade arbetat hårt under kvällen och natten för att ha bilen tillbaka i tävlingen i jakten på EM poäng.

Sju sträckor kördes und...

Publicerad: 2019-05-26 11:25


Victor körde hem Emiltrofén, deltävling för Bilsport Rally Cup & Smålands DM.
© emotorsport.seVimmerby MS arrangerade tredje deltävlingen för Bilsport Rally Cup, samtidigt deltävling för Smålands DM serie. Emiltrofén med 37km special fördelat på fyra sträckor varav avslutande sträckan stod för halva tävlingen.

Victor Karlsson i Toyota Corolla inledde med två sträcksegrar, men på ss3 förs...

Publicerad: 2019-05-26 09:54


Monelius körde hem Laxå Rallyt.
104 startande på tre sträckor i Laxå Rallyt, kända sträcknamn och ut på första sträckan, Långsmon på knappt 7km var Jimmy Olsson snabbast genom. Mittensträckan var Mattias Monelius snabbast över, tiondelen före Olsson. Avslutningen innebar knappt 12 km över Skiren där Mattias Monelius laddade värst....

Publicerad: 2019-05-25 22:31


EM debuterande Solberg i en klass för sig, Lettisk seger för Westlund.
© FIA ERC.Lettiska Rally Liepaja leder Oliver Solberg efter fyra sträcksegrar av fem möjliga, den unge norrmannen har imponerat stort i sin EM debut, samtidigt första starten på grus med VW Polo GTI R5:an. Tävlingen har dock föregåtts av mängder av test, något även konkurrenterna gjort. Efter dagens 10 mil le...

Publicerad: 2019-05-25 21:19


Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Fyra totalt och bäst av rallyåkarna var Andreas Thelaus i Vårsprinten på Kalvholmen i Karlstad, tre vändor på sträckan hos Karlstads Motorclub Bil. Snabbare var Crosskartåkarna, knappt 2 sekunder bakom Thelaus var Mats Jonsson tvåa i 4wd klassen, tredjeplats till Thomas Sjöqvist.

När det kom till...

Publicerad: 2019-05-25 20:51


Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
© emotorsport.seEn gång över Kragsta och två vändor på sträckorna Gökan och Finnby var planen för lördagen då Björn Waldegårds Minne avgjordes. Tävlingen som kördes för femte gången, slutligen med 125 bilar till start som bjöd på Rallyklassiker och Upplands DM.

Stig Andervang tog täten ute på ss1 och släppte ald...

Publicerad: 2019-05-25 20:42


201 ekipage fick plats till Midnattssolsrallyt, listan gallrad.
© emotorsport.se201 bilar är vad Kungliga Automobil Klubben gav plats för när gallrade anmälningslistan för KAK Midnattssolsrallyt släpptes, en bit över de maximala men som vanligt väntas ett gäng återbud och till start kan nog ett 170-talet bilar väntas.

Allt från Ford Starliner, Saab 96, Renault R8 Gordini, BM...

Publicerad: 2019-05-24 21:28


Närmare 50 ekipage till söndagens Svedala Runt.
© emotorsport.seSöndagen ägnas åt Svedala Runt där Svedala MK arrangerar, deltävling i Södras RS-DM och Asfalt Cupen. Närmare 25km special fördelat på 6 SP som körs dubbelt - 48 anmälda fördelade över inte mindre än 11 bemannade klasser - ett snitt om drygt fyra bilar per klass! Då ska tilläggas att det fanns 16 in...

Publicerad: 2019-05-24 21:02


Följ lördagens rally från Sverige & Lettland.
© emotorsport.seEmiltrofén hos Vimmerby MS, Björn Waldegårds Minne med MK Rimo som arrangör, Laxå MK arrangerar Laxå Rallyt, Vårsprinten på Kalvholmen med Karlstads Motorclub Bil och hos Lims MS väntar två dagars Back SM i Lima-Racet.

I Lettland avgörs EM tävlingen Rally Liepaja, start framåt dagen med Mattias A...

Publicerad: 2019-05-24 19:39


Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Tyska 53. AvD Sachsen-Rallye avbröts efter två sträckor, en allvarlig olycka gjorde att andra vändan på dagens två sträckor ströks. Istället fick de tävlande stanna kvar på serviceplatsen för att ta etappmål. Nu har också besked kommit att rallyt avbryts helt.

Volkswagen Motorsports testförare Di...

Publicerad: 2019-05-24 19:30


Tidigare nyheter:
Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
Shakedown och kval i Rally Liepaja.
Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Silverratten utgår 2019.
Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.
Back SM till Lima, flera rallyåkare i helgens Lima-Race.
Vårsprint på Kalvholmen.
Sebastian & Jesper redo för deltävling två i tyska ADAC Rallye Cup.
Kristensson och Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut.
Het däckfråga, Västras BF informerar om sin dispens för två alternativ.
PG, Axelsson och Stig Blomqvist - maxat intresse för LE Torph Memorial Rally.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 50.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.