GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Rasbo MK satsar på asfaltrally.
PRESSRELEASE

Den 20 oktober arrangerar Rasbo Motorklubb återigen sin rallytävling Bresontrofén på Tierp Arena, vilket kan tyckas lite märkligt då deltagarantalet vid fjolårets tävling var lågt. Alternativet är att inte arrangera alls, då svårigheten är att få låna grusvägar med tillräckligt många kilometer till specialsträckor. Därför fortsätter klubben på den inslagna vägen och hoppas att allt fler lockas av att köra rally på asfaltvägar.

Problemet blev ännu mer uppenbart nu i höst då distriktsmästerskapet i rally i Uppland skulle köras som en tävling. Nu blev den inställd och även en ersättningstävling ställdes in. Till slut avgjordes årets rally- DM för Uppland vid Mälarrallyt i Sörmland för några veckor sedan. Orsaken till varför tävlingarna inställdes kanske är flera, men en orsak är just att man inte får ihop grusvägar med tillräckligt många km specialsträcka.

Ett annat alternativ skulle vara att arrangera enbart vintertävlingar, då det är lättare att få låna vägar. Rasbo MK gjorde tre försök då Bresontrofén skulle köras 2014, 2016 och 2017 på vintern men alla blev inställda, på grund av uteblivna vintrar. Dessutom tvingades klubben betala väghyra i förskott under dessa tre år på 5-siffrigt belopp, utan att nyttja vägarna. Det håller inte ekonomiskt att vänta på att vintrarna ska komma.

Den veckan det är 10 grader kallt och is på vägarna är det lätt att säga varför kör ni inte nu, men att arrangera en rallytävling kräver mer än så, som så många vet. Bland annat skall tillståndsansökan och tillståndsavgift till Länsstyrelsen vara inne 4 månader före tävlingsdatum.

Utomlands kör man mycket rally på asfaltvägar och i södra Sverige går det bra. Rasbo MK är därför övertygade om att det kommer att fungera även i Uppland. Östhammars MK kör ju en rallysprint på Lunda till 100 % asfalt.

En förutfattad mening verkar vara att asfaltrally handlar raksträckor och hårnålskurvor. Därför var kommentarer från förarna som deltog i Bresontrofén 2017 på Tierp Arena välkomna, genom att detta varit mer "bilåkande" mot vad många är vana vid då det gäller rally på asfalt.

När den nya rallycrossbanan nu är klar, kommer årets upplaga av Bresontrofén att köra på dels på denna och dels på racing-banan samt på andra vägar som finns inom området. Det gör att det blir mer naturlig vägkaraktär och sträckan består alltså inte till 100% asfalt vilket gör att det går att sätta bra tider med grusdäck.

Micael Björklund, rallyansvarig i Rasbo MK, känner att klubben är på rätt väg och nu gäller det bara att orka tills deltagarantalet stiger, vilket det förhoppningsvis gör.

Nu hoppas man på stort deltagarantal i Bresontrofén 2018 samt mycket publik, när alla förutsättningar finns till en fantastisk rallydag på arenan. Dessutom tävlas det i årets tävling den 20 oktober, med första start kl 11.00, om prispengar på 10 tusen kronor, förutom inteckning i vandringspriset. Hela arrangemanget på Tierp Arena höjs ytterligare av att speakerljudet sänds även på FM bandet, vilket gör att alla kan höra speakern oavsett var man befinner sig inom tävlingsområdet. Proffsigt helt enkelt.

År 2020 planeras en deltävling i rally-SM att köras med Tierp Arena som bas och 2019 kommer det att arrangeras en provtävling inför SM tävlingen. Det är högst sannolikt att Bresontrofén 2019 är just den provtävlingen inför SM tävlingen 2020.

Vi måste dock få med oss myndigheterna på det här och det är nästa utmaning.


» Pressrelease från Rasbo MK.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2018-10-07 11:54


Lundberg & Arhusiander kör finalen i ADAC Opel Rallye Cup som klara mästare.
© Sascha Dörrenbächer.Tyskland, Tjeckien och Österrike är länderna som 20-åriga juniorlandslagsföraren Elias Lundberg med co-driver David Arhusiander kommer att avsluta sin säsong i. 3-Städte-Rallye, som tävlingen heter, körs nämligen precis på gränsen mellan de tre länderna.

Tävlingen körs på över 12mil specialsträck...

Publicerad: 2018-10-17 13:16


Tänak, Latvala och Meeke kör för Toyota Gazoo Racing 2019.
© emotorsport.seEfter veckor av spekulationer kunde idag Toyota Gazoo Racing presentera sin besättning för 2019 års WRC säsong. De gjorde det i samordnad aktion med Citroen Racing.

Det Finska teamet med fabrik i Estland och drivs av Tommi Mäkinen blir allt mindre finskt. Klart är att Esapekka Lappi lämnar teamet...

Publicerad: 2018-10-16 20:47


Ogier och Lappi kör för Citroen Total Abu Dhabi WRT 2019!
© Toyota Gazoo Racing.Finske talangen Esapekka Lappi som går under Even Management lämnar Toyota Gazoo Racing, finländaren som spås en lysande framtid har ökat takten och presterat starkt för Toyota sedan debuten. Men kemini i teamet har inte stämt, och under året har spekulationerna kring en flytt blivit allt mer höglju...

Publicerad: 2018-10-16 20:08


Svenskar till 3-Städte Rallye, Elias kör final i Opel Adam Cup.
© Opel Motorsport.Till helgen avgörs finalen i ADAC Opel Rallye Cup, som klar mästare åker Elias Lundberg och David Arhusiander som kan avsluta säsongen i eget tempo. Det handlar om klassiska höst tävlingen ADAC 3-Städte Rallye som genom åren bjudit på flera Svenska framgångar, har basen i Straubing och allt avgörs p...

Publicerad: 2018-10-16 20:07


Meeke byter bilar, från Citroen, till Ford, Skoda och slutligen Toyota Yaris WRC.
© Citroen Racing.Efter en anonym tillvaro för Kris Meeke är han nu åter hetare än på länge, när Citroen petade Britten försvann han helt. För en tid sedan blev det klart att han kör för Toyota Gazoo Racing 2019 - något som under onsdagen ska presenteras officiellt. I helgen körde han Rallylegend i en Ford Fiesta WRC...

Publicerad: 2018-10-16 20:03


På lördag körs rallytävlingen Bresontrofén.
Nu på lördag den 20 oktober arrangerar Rasbo Motorklubb sin rallytävling Bresontrofén vid Tierp Arena. Tävlingen innehåller två specialsträckor, som körs två gånger av de cirka 40 deltagarna med första start kl 11.00. Den första sträckan körs inne på arenaområdet, med fina publikplatser, och den and...

Publicerad: 2018-10-16 16:51


M-Sport laddar om, uppdaterad Fiesta för Ogier i Spanien - ny Fiesta R5 i juli 2019!
© emotorsport.seHyundai Motorsport presenterade i förra veckan att de väntas nyttja sin joker med uppdateringar på sin Hyundai i20 WRC redan i Spanien. Allt fokus ligger i att få Thierry Neuville och teamet som världsmästare när 2018 års säsong tar målgång efter det Australiensiska VM Rallyt.

Under dagen kom ock...

Publicerad: 2018-10-15 22:06


Rally Sweden Historic, 2 dagar, 8 sträckor och 14 mil.
© emotorsport.seUnder måndagen presenterade Rally Sweden planerna för nästa års VM rally, senare under dagen presenterades också planerna för Rally Sweden Historic 2019 som nu körs för 6:e gången. De tävlande i historiska bilar kör under fredag och lördag, totalt 60 mil varav närmare 14 mil utgörs av specialsträcko...

Publicerad: 2018-10-15 21:54


Hansen avslutade rallyåret med totalseger.
© Victor Hansen Motorsport.Mini Smedsvängen i SMK Örkelljungas regi lockade 95 startande. Tävlingen avgjordes på fina grusvägar i ett strålande oktoberväder. Victor Hansen hade för dagen Gustav Lindfors i högerstolen. Efter två körda sträckor var det ett serviceuppehåll inför den avslutande tredje sträckan. Här ledde Victor o...

Publicerad: 2018-10-15 21:48


Foto från FRRC-specialen!
© emotorsport.seUnder lördagen tog E-Cupen 2018 avslut, den sjätte deltävlingen kördes på Tabergsbanan hos Jönköpings MK. Tre prov på klubbens motorområde avgjorde både tävling och säsong, snabbast i FRRC-specialen var Pierre Fransson före Mikael Ekman, ingen av dem körde dock för cupen.

För cupen var Alexander ...

Publicerad: 2018-10-15 20:49


Tidigare nyheter:
SSRC-final med ovanliga inslag.
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
Tom & Henrik summerar Lettiska EM-segern.
Westlund trea i Lettiska Mästerskapet - Solberg snabb men bröt.
Rally Liepaja avslutat, Kristensson JEM snabbast - Åhlin totaltrea.
Svensk andraplats i EM avslutningen, Ungerska Mecsek Rallye.
Fransson snabbast i FRRC-specialen, cupsegrar till Axelsson och Kurtsson.
Holmgren körde hem Allan Widéns Minne.
Kumlasprinten på Gotland avslutade AN-trofén 2018.
Gross vann Saarema Rally - turboproblem för Andervang.
Åhlin fyra i Liepaja - Kristensson toppar JEM.
Lången totalleder i Mecsek Rally, fyra sträckor kvar.
C-förare Hansen snabbast totalt i Mini Smedsvängen.
Så gick det i Årjängs Sprinten.
WRC2 Pro blir ny klass i WRC serien, samtidigt skrotas WRC3.
Bilder, M-Sport testar nya Fiesta R2t i Sardinien.
Maxad rallydag, följ flera av helgens rallyn.
Åhlin tvåa på kvalet, Nobre först ut i Rally Liepaja!
Så körs WRC serien 2019, 14 deltävlingar med Chile som ny arrangör.
Ändringar i banan till Novemberskölden.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
Bergslagsrallyt 25-26/01


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 25-28/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 27/10
Foto från:
FRRC-specialen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

JR Motorsport Pokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Mälarrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.