Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GNM Sweden AB

   
Malexander Rallyvideo.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Eskilstuna nästa anhalt för VOCs nationella serier.
PRESSRELEASE

Eskilstuna är nästa anhalt för både SverigeSerien och SommarSerien i VOC Mekonomen Rally. Nu närmar sig finalerna med stormsteg och det hettar till på riktigt. Efter ett närmast succéartat återseende med EMK-kannan härom året så är det med härligt positiv förväntan som klassen återigen styr kosan mot Eskilstuna, en av svensk mekanindustris huvudstäder och Bolinder Munktells stolta födelsestad.

I Eskilstuna börjar det hetta till ordentligt i klassens båda grusserier. Det är näst sista deltävling för säsongen i både SverigeSerie och SommarSerie. Efter Eskilstuna så återstår bara SommarSeriens final i Nora i mitten av september och SverigeSeriens final i Örebro i början av oktober. Och som vanligt är det stenhårt i serierna ända in på mållinjen. Raffinerat!
– Eskilstuna har bjudit på fantastiska sträckor de senaste åren. Mycket stor andel allmän väg av riktigt härligt svängig och krönig sörmlandskvalitet. Årets upplaga ska inte bli något undantag, tvärtom! Eftersom att det är en tävling efter sommaruppehållet så kommer det återigen att delas ut SuperStage/PowerStage poäng 5-4-3-2-1 i VOC till snabbaste ekipage i respektive förarklass. Så tufft som det är i serierna så kommer dessa poäng att bli väldigt viktiga då året ska summeras och pallplatserna fördelas, säger klassansvarig Roger Fransson.

I Eskilstuna så är det den relativt långa, omväxlande och utslagsgivande sträcka 5, dagens sista sträcka, som blir den så viktiga SuperStagen för klassen.

Kristoffer Karlsson eller Emil Andersson i högsta Elitklassen?
Med stor sannolikhet så står vi inför ytterligare en värmlandsfajt i Elit A.
– Men, säger vän av ordning, Kristoffer Karlsson kommer ju från och kör för Trollhättan - det ligger inte i Värmland. Ja, men sednan Kristoffer flyttade till Torsby för något år så har farten bara ökat och klubbtillhörighet är inget man ändrar lättvindigt. Undrar om det kan vara något i det värmländska vattnet eller luften som spelar in? Eller kanske luften? Raden av bilförarlegender från landskapet är i alla händelser uppseendeväckande. Att gissa att huvudbataljen även i Eskilstuna kommer att stå mellan Kristoffer och Emil är ingen högoddsare, i synnerhet nu när Emil verkar ha kommit till rätta med finliret på sin nya bil. Och i allra största synnerhet när Patrik Fredriksson spelar tufft med sin jättefina serie, hoppar över tävlingar för att (får jag förmoda) kraftsamlar på de obligatoriskt räknade finaltävlingarna.

Det kommer att bli tufft.
– Kanske öppnar Patrik med sin strategi dörren lite för mycket för Rickard Gustafsson, och det är något som kan vara farligt att göra. Rickard är inte den som är sen att ta en chans som gives. I SommarSerien innehar han redan den eftersträvansvärda tredjeplatsen måhända kan han nå den positionen även i SverigeSerien stärkt av ett riktigt bra resultat i sin hemmatävling. Raffinerat var ordet! Och varning alltså utfärdad för en hungrig Rickard Gustafsson.

Dennis Persson eller Oscar Jansson i lägre Elit?
Dennis Persson såg länge helt oslagbar ut i Elit B där han radade upp fullpoängare, men i Kil senast bröts trenden av en jagande Oscar Jansson extra peppad av ny motor i bilen.
– I Kil stökades det om rejält i resultatlistan för Elit B gentemot vad vi har blivit vana vid. Oscar inkasserade sin första seger och att både Fredrik Alin och Johan Holm har kapacitet för pall och även seger det vet vi, och det visade dom om inte annat med eftertryck i den riktigt snabba tävlingen i Kil. Johan kommer inte till start i Eskilstuna men det är ändå riktigt svårt att tippa B-klassen. Att välja mellan stekheta Oscar, en revanschsugen Dennis eller en rutinerad Fredrik Alin är nästintill omöjligt. Topplacerade Magnus Lindkvist får vi absolut inte heller räkna bort ur ekvationen. Eller varför inte Andreas Liljeberg som har hittat rätt på flera punkter i körningen och som är den som senast var ”best-of-the-rest”. Utanpå det har han jobbat en hel del på bilen inför Eskilstuna. Kanske kan han hitta ännu lite speed och utmana den absoluta toppen? Raffinerat var ordet!

I Cupklassen tror jag Robin Bäckström tar hem det … igen!
I Cupklassen har vi för ovanlighetens skull en klar dominant i år.
– Robin Bäckström har radat upp segrar och är nu otroligt nära att inkassera en drömserie, dvs bara räknade segrar och maximala SuperStage-poäng när säsongen är över. Sedan Jacob Johannesson klassade upp så har Robin åkt i något av en klass för sig i C, men i Kil senast så var han rejält utmanad av Daniel Jonsson som så olyckligt kraschade i ett träd efter målgång på dagens allra sista sträcka. Att försöka avverka skog med hjälp av bil istället för motorsåg eller skogsmaskin, det är ingen bra idé. Det vet klassansvarig alltför väl av egen dyrköpt erfarenhet. Daniel kommer tyvärr inte till start i Eskilstuna, oklart om han är igång igen efter den rejäla smällen som gav honom och teamet ordentligt med jobb på bilen. Till start kommer inte heller Johan Vedin som också vilade i vassen i Kil senast. Med den bakgrunden så tror jag Robin vinner tämligen komfortabelt även i Eskilstuna. Andre-seedade Joel Norqvist tror jag försvarar sin andraplats. Men, det finns också några namn som inte mätt sig så mycket i klassens nationella serier så det kan komma skrällar.
Helt klart är att det blir spännande att följa.

Marcus Persson, Isak Vikman eller kanske Oscar Östlund bland Juniorerna?
I årets upplaga av SverigeSerien och SommarSerien har vi ett otroligt vitalt gäng ungdomar, detta alltså i en 30-års jubilerande klass.
– Imponerade i sig att klassen är så vital med så många år på nacken men allra mest imponerade är på det sätt som våra ungdomar kör, dessa tre och många fler med dem. Utan noter och utan körkort men på tider som är gångbara i såväl C som B. Detta om något bådar gott för svensk rallys framtid och understryker med bred penna VOC Mekonomen Rallys roll som svenskt rallys plantskola nummer ett.

Men vem vinner bland juniorerna då?
– Nästan omöjligt att säga om vi pratar de namn som jag nämnt redan i rubriken. Isak Vikman har oftast varit starkast då alla tre varit med samtidigt. Men det beror också på en del omständigheter, som en avåkning av Oscar Östlund eller att Marcus blivit hindrad. Jämnt är bara förnamnet. Den här kampen är långt ifrån avgjord och kommer inte att vara det förrän målsnöret i Nora respektive Örebro. Gissar att dessa unga talanger blir kvar i klassen och våra nationella serier även nästa år och de halva startavgifter som vinnaren i respektive serie får i samma serie kommande år ligger i potten. För att inte nämna äran att vinna en klass i VOC Mekonomen Rallys nationella serier och sälla sig till en väldigt fin skara med svensk och norsk rallyadel. Raffinerat var, som sagt, ordet!

På lördag klockan 10:00 rullar första bil ut från start på Ekebybanan. Jag vågar utlova en heldag med massor av maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-08-28 13:00


Givande rallypremiär för Kristoffersson, trots problem.
© Oliver Alfredsen.Efter en avåkning på första sträckan kunde inte Johan Kristoffersson utmana om totalsegern i Sigdalsrallyt, men han fick viktig träning inför Rally Sweden och hade bra tempo under slutsträckorna.
- Vi är ändå nöjda med dagen. Det var en bra känsla, sammanfattar Johan.

Kristoffersson och...

Publicerad: 2020-01-19 20:13


Nya Fiesta R2t levererad i 100 exemplar.
© emotorsport.seM-Sport Polen står för byggnationen av Ford Fiesta R2t, de har just levererat ut 100 bilar av den nya R2t -19 modellen. Stor premiär för bilen var det i Rally Sweden 2019, då debuterade Junior WRC klassen med modellen.

Bilen är den hittills enda som går under Rally 4, men inom kort kommer konkurr...

Publicerad: 2020-01-19 09:45


Del 10; Vem kör vad 2020, bl.a. 'Mirage special' & Joel byter VOC mot Dansk Escort MK2:a!
© Dan JohannessonLite av en "Miragespecial" i denna tionde del i reportageserien, inleder gör vi hos Elinstanät rallyteam med Dan Johannesson. I höstas sågs han i Mitsubishi Mirage, men vad händer då nu?
- Vi kommer satsa på Rally SM i år igen, fjolårssäsongen blev tyvärr alldeles för kort då motorn i vår...

Publicerad: 2020-01-18 22:10


Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
© Mads Östberg.Sigdalsrallyt inledde rallyåret i Norge, ett 80-tal bilar gick för åtta sträckor under dagen, tre nyttjades dubbelt och alla kunde köras som planerat trots mildväder både före och under tävlingen.

Rekordstort antal Svenskar testade motståndet, men två av favoriterna försvann också redan på ss1, ...

Publicerad: 2020-01-18 20:17


Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.Efter fredagens miss när Kalle Rovanperä glömde skyddet i fronten på bilen inför ss3 har han idag kört hem samtliga sträcksegrar i Arctic Lapland Rally. Dagens inledande sträcka på 43km var Toyota Yaris WRC föraren 1:09,7 minut före Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5. Men om kampen i mästerskapet där...

Publicerad: 2020-01-18 18:03


Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
© Preben Berg, norsk-rally.com Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna not...

Publicerad: 2020-01-18 10:25


Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
© Anders Blomqvist.Mildväder men bra med is på vägarna, fredagens rekognosering var hal för de 80-talet ekipagen i Sigdalsrallyt som inleder Norska Mästerskapet under lördagen. Åtta sträckor på 9,2 mil ska köras, flera kända sträckor.

Mads Østberg anför startfältet, nummer 1 på dörren i en Citroen C3 R5, VM föraren...

Publicerad: 2020-01-17 22:03


Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.I Rovaniemi finns inte bara tomten och vintern, där finns också Finlands snabbaste rallyåkare över helgen. Första dagen av Arctic Lapland Rally med 91km över fem sträckor är avverkade.

De flesta trodde nog att Kalle Rovanperä i en Toyota Yaris WRC skulle plocka samtliga sträcksegrar, men det blev...

Publicerad: 2020-01-17 21:28


EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
© EKS Rally Team.EKS Rally team startar 2020 med Sigdalsally i Norge och gör det med tre bilar, precis som för Rally SM serien 2020. Idag har teamets förare rekognoserat och imorgon körs tävlingen. Ikväll presenterade så teamet sin bemanning inför året i ett inlägg på sociala medier.

- Vi är glada över att st...

Publicerad: 2020-01-17 18:57


Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
© emotorsport.se16 ekipage till Junior WRC serien 2020, idag presenterade JWRC promotorn M-Sport de 16 anmälda som kommer från 11 olika nationer. Sju av förarna känns igen från 2019 när serien inleds i Rally Sweden om några veckor.

I priset för en vinst i årets Junior WRC serie står en Ford Fiesta R5 Mk II, 200 ...

Publicerad: 2020-01-17 17:10


Tidigare nyheter:
Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
Oscar jagar JWRC satsning och Mikkelsen jagar Hyundaistyrning.
WRC statistiken talar för Hyundai 2020 - se unik tabell!
Stor Finsk rallypremiär i vintersäkra Arctic Lapland Rally.
Enormt intresse för Midnattssolsrallyt.
Snabba Australiensare, 100 bilar på 1:25 timmar till Midnattssolsrallyt - anmälan stängd!
Mares 54:e namn till Rally Sweden.
53 bilar till Rally Sweden, Solberg till JWRC.
Ikväll öppnar föranmälan till Midnattssolsrallyt.
Svenska förarna bakom tappet i startande till Rally Sweden.
20 anmälda för Rally Sweden Historic, förlängd anmälan månaden ut.
Kristoffersson tillbaka på snö och is.
Pontus Tidemand kör Rally Sweden i en Skoda Fabia R5.
Tidemand och Barth i Toksport WRT Fabia R5 till Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.