Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Eskilstuna nästa anhalt för VOCs nationella serier.
PRESSRELEASE

Eskilstuna är nästa anhalt för både SverigeSerien och SommarSerien i VOC Mekonomen Rally. Nu närmar sig finalerna med stormsteg och det hettar till på riktigt. Efter ett närmast succéartat återseende med EMK-kannan härom året så är det med härligt positiv förväntan som klassen återigen styr kosan mot Eskilstuna, en av svensk mekanindustris huvudstäder och Bolinder Munktells stolta födelsestad.

I Eskilstuna börjar det hetta till ordentligt i klassens båda grusserier. Det är näst sista deltävling för säsongen i både SverigeSerie och SommarSerie. Efter Eskilstuna så återstår bara SommarSeriens final i Nora i mitten av september och SverigeSeriens final i Örebro i början av oktober. Och som vanligt är det stenhårt i serierna ända in på mållinjen. Raffinerat!
– Eskilstuna har bjudit på fantastiska sträckor de senaste åren. Mycket stor andel allmän väg av riktigt härligt svängig och krönig sörmlandskvalitet. Årets upplaga ska inte bli något undantag, tvärtom! Eftersom att det är en tävling efter sommaruppehållet så kommer det återigen att delas ut SuperStage/PowerStage poäng 5-4-3-2-1 i VOC till snabbaste ekipage i respektive förarklass. Så tufft som det är i serierna så kommer dessa poäng att bli väldigt viktiga då året ska summeras och pallplatserna fördelas, säger klassansvarig Roger Fransson.

I Eskilstuna så är det den relativt långa, omväxlande och utslagsgivande sträcka 5, dagens sista sträcka, som blir den så viktiga SuperStagen för klassen.

Kristoffer Karlsson eller Emil Andersson i högsta Elitklassen?
Med stor sannolikhet så står vi inför ytterligare en värmlandsfajt i Elit A.
– Men, säger vän av ordning, Kristoffer Karlsson kommer ju från och kör för Trollhättan - det ligger inte i Värmland. Ja, men sednan Kristoffer flyttade till Torsby för något år så har farten bara ökat och klubbtillhörighet är inget man ändrar lättvindigt. Undrar om det kan vara något i det värmländska vattnet eller luften som spelar in? Eller kanske luften? Raden av bilförarlegender från landskapet är i alla händelser uppseendeväckande. Att gissa att huvudbataljen även i Eskilstuna kommer att stå mellan Kristoffer och Emil är ingen högoddsare, i synnerhet nu när Emil verkar ha kommit till rätta med finliret på sin nya bil. Och i allra största synnerhet när Patrik Fredriksson spelar tufft med sin jättefina serie, hoppar över tävlingar för att (får jag förmoda) kraftsamlar på de obligatoriskt räknade finaltävlingarna.

Det kommer att bli tufft.
– Kanske öppnar Patrik med sin strategi dörren lite för mycket för Rickard Gustafsson, och det är något som kan vara farligt att göra. Rickard är inte den som är sen att ta en chans som gives. I SommarSerien innehar han redan den eftersträvansvärda tredjeplatsen måhända kan han nå den positionen även i SverigeSerien stärkt av ett riktigt bra resultat i sin hemmatävling. Raffinerat var ordet! Och varning alltså utfärdad för en hungrig Rickard Gustafsson.

Dennis Persson eller Oscar Jansson i lägre Elit?
Dennis Persson såg länge helt oslagbar ut i Elit B där han radade upp fullpoängare, men i Kil senast bröts trenden av en jagande Oscar Jansson extra peppad av ny motor i bilen.
– I Kil stökades det om rejält i resultatlistan för Elit B gentemot vad vi har blivit vana vid. Oscar inkasserade sin första seger och att både Fredrik Alin och Johan Holm har kapacitet för pall och även seger det vet vi, och det visade dom om inte annat med eftertryck i den riktigt snabba tävlingen i Kil. Johan kommer inte till start i Eskilstuna men det är ändå riktigt svårt att tippa B-klassen. Att välja mellan stekheta Oscar, en revanschsugen Dennis eller en rutinerad Fredrik Alin är nästintill omöjligt. Topplacerade Magnus Lindkvist får vi absolut inte heller räkna bort ur ekvationen. Eller varför inte Andreas Liljeberg som har hittat rätt på flera punkter i körningen och som är den som senast var ”best-of-the-rest”. Utanpå det har han jobbat en hel del på bilen inför Eskilstuna. Kanske kan han hitta ännu lite speed och utmana den absoluta toppen? Raffinerat var ordet!

I Cupklassen tror jag Robin Bäckström tar hem det … igen!
I Cupklassen har vi för ovanlighetens skull en klar dominant i år.
– Robin Bäckström har radat upp segrar och är nu otroligt nära att inkassera en drömserie, dvs bara räknade segrar och maximala SuperStage-poäng när säsongen är över. Sedan Jacob Johannesson klassade upp så har Robin åkt i något av en klass för sig i C, men i Kil senast så var han rejält utmanad av Daniel Jonsson som så olyckligt kraschade i ett träd efter målgång på dagens allra sista sträcka. Att försöka avverka skog med hjälp av bil istället för motorsåg eller skogsmaskin, det är ingen bra idé. Det vet klassansvarig alltför väl av egen dyrköpt erfarenhet. Daniel kommer tyvärr inte till start i Eskilstuna, oklart om han är igång igen efter den rejäla smällen som gav honom och teamet ordentligt med jobb på bilen. Till start kommer inte heller Johan Vedin som också vilade i vassen i Kil senast. Med den bakgrunden så tror jag Robin vinner tämligen komfortabelt även i Eskilstuna. Andre-seedade Joel Norqvist tror jag försvarar sin andraplats. Men, det finns också några namn som inte mätt sig så mycket i klassens nationella serier så det kan komma skrällar.
Helt klart är att det blir spännande att följa.

Marcus Persson, Isak Vikman eller kanske Oscar Östlund bland Juniorerna?
I årets upplaga av SverigeSerien och SommarSerien har vi ett otroligt vitalt gäng ungdomar, detta alltså i en 30-års jubilerande klass.
– Imponerade i sig att klassen är så vital med så många år på nacken men allra mest imponerade är på det sätt som våra ungdomar kör, dessa tre och många fler med dem. Utan noter och utan körkort men på tider som är gångbara i såväl C som B. Detta om något bådar gott för svensk rallys framtid och understryker med bred penna VOC Mekonomen Rallys roll som svenskt rallys plantskola nummer ett.

Men vem vinner bland juniorerna då?
– Nästan omöjligt att säga om vi pratar de namn som jag nämnt redan i rubriken. Isak Vikman har oftast varit starkast då alla tre varit med samtidigt. Men det beror också på en del omständigheter, som en avåkning av Oscar Östlund eller att Marcus blivit hindrad. Jämnt är bara förnamnet. Den här kampen är långt ifrån avgjord och kommer inte att vara det förrän målsnöret i Nora respektive Örebro. Gissar att dessa unga talanger blir kvar i klassen och våra nationella serier även nästa år och de halva startavgifter som vinnaren i respektive serie får i samma serie kommande år ligger i potten. För att inte nämna äran att vinna en klass i VOC Mekonomen Rallys nationella serier och sälla sig till en väldigt fin skara med svensk och norsk rallyadel. Raffinerat var, som sagt, ordet!

På lördag klockan 10:00 rullar första bil ut från start på Ekebybanan. Jag vågar utlova en heldag med massor av maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-08-28 13:00


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
© emotorsport.se17 specialsträckor ska ta årets näst sista WRC deltävling till mål, 64 ekipage tar sig an Spanska RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som körs nästa helg. Svenskt på startlinjen, utanför VM klass för Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson i Ford Fiesta R2t.

Rallyt sänds på TV, Sveriges Television...

Publicerad: 2019-10-20 21:31


Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
När ADAC 3-Städte-Rallye tog målgång under lördagens tidiga kväll stod Fabian Kreim som vinnare i tävlingen och som tysk rallymästare. Men under kvällen kom nya bud, mästartiteln får behållas men segern i tävlingen fråntas han.

Kreim uteslöts under sena kvällen efter att inte ha respekterat en ol...

Publicerad: 2019-10-20 20:39


Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
© ASM Motorsport.Spanska Rallye Ciudad de Granada blev en shakedown inför det Spanska VM Rallyt för Sebastien Loeb, medans teamkollegan Thierry Neuville tränade asfalt i Italien förra helgen fick Sebastien Loeb tio extra mil på grus när helgens tävling avgjordes.

Loeb i en Hyundai i20 WRC vann tävlingen 2:32 minu...

Publicerad: 2019-10-20 11:39


Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
© Subaru Motorsports USA.Sex av sju sträcksegrar tog Oliver Solberg och Aaron Johnston under lördagens etapp i Amerikanska Lake Superior Performance Rally. Teamkamraten hos Subaru Motorsports USA, David Higgins tog en sträckseger innan Solberg kontrade och efter ännu ett par sträckor bröt Higgins på nytt.

Efter närmare t...

Publicerad: 2019-10-20 10:15


Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seKlart sydligaste tävlingen för de Svenska rallyåkarna var Falsterbo Rallysprint, där körde Joakim Grahn hem segern efter två åk på sträckan. Joakim och Adam Grahn vann halvminuten före Magnus Larsson som hyrde GN Motorsports Fiesta R5. Vidare i totallistan följde Tobias Ekelund, Sune Larsson och Ric...

Publicerad: 2019-10-19 19:07


Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Under lördagen avgjordes Längbergsprinten hos Linköpings MS, på plats var inte bara rallyåkare utan också Folkrace och crosskart för körning på banan.

Av rallyåkarna körde Andreas Wilke hem segern, vann A-förarnas 2wd klass 0,4 sekund före Tommy Johansson, dubbelseger för Tjust MK. 1,7 sekund bak...

Publicerad: 2019-10-19 19:04


Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
© JR Motorsport.Tyska 3-Städte-Rallye slutade med seger för Hermann Gassner jr i en Hyundai i20 R5, slutligen seger halvminuten före Christian Riedermann i VW Polo GTI R5. Tredjeplatsen tar Fabian Kreim i Skoda Fabia R5, en av favoriterna var Dominik Dinkel som också låg trea länge innan en avåkning avslutade tävli...

Publicerad: 2019-10-19 17:55


Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
33 åkare gjorde Lundhsprinten under lördagen hos Laxå MK, 20-talet med rallybil på banan som kördes tre gånger - vid sidan om fanns också rallycross klasser.

Mikael Ljungström tog hem totalsegern och var i 4wd klassen 11,2 sekunder före Kenneth Johansson. Bland Trimmat 2wd vann Jari Saarinen före...

Publicerad: 2019-10-19 17:27


Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
© emotorsport.seJari Liiten körde hem Kåtmyraslaget hos Ljusdals MK som tog målgång i Hälsingeserien, segermarginalen efter tre regnfyllda åk var 16,4 sekunder till Lennart Olsson.

Totalt var det fem klassvinnare av de sex snabbaste totalt. Bakom de båda 4wd ekipagen i topp följde klassvinnare för tre trimmade 2...

Publicerad: 2019-10-19 17:19


Tidigare nyheter:
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.
Dags att planera, prisutdelning & fest för Svenska RallyCupen 2019!
Vintern är här - CTEK Masnatta först att öppna anmälan för vintern!
Pontus Lönnström kör Spaniens VM-rally.
Västsvensk sprintfinal i BDS-Loppet.
RS åkarna i Östergötland kör Längbergsprinten.
Tyska WRC rallyt tar paus 2021.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.