Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hestra centrum för Skilling 500 2019.
PRESSRELEASE

Om några dagar, den 31 augusti, är det dags för 2019 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. Det är andra året i rad tävlingen har Hestra strax norr om Gislaved -(fast i Hestra tycker dom att Gislaved ligger söder om Hestra)- som centralort med sträckor söder och väster ut. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Isamons Idrottsplats.

Tävlingen ingår i Sydvenska Rallycupen, 1300 rallycup samt Smålands och Södras DM.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 36 km på en tolvmila bana. Samtliga sträckor har i olika riktning och skepnad varit med i tidigare tävlingar.

Först ut går Ungdomsrally där segraren bör heta Emil Friman, Vetlanda. Han har radat upp segrar i år och fortsätter nog på lördag.

Nästa klass är 1300 rallycup där ledaren Joacim Rydin, MK Ramunder är favorit särskilt som tabelltvåan Calle Carlberg, Nässjö bytt klass och återfinns på annan plats i startfältet.

Åtta startande i Appendix K är glädjande nog dubbelt så många som förra året och där får Sven-Åke Angerd, Norrahammar bära favoritskapet men arrangörsklubbens egen Patrik Axelsson får gärna överraska.

4WD denna gång ser ut att bli en tvekamp mellan Robin Adolfsson, Växjö och Mattis Olsson, Gullabo. Joachim Grahn, Simrishamn har lämnat återbud för att inte äventyra SM-ledningen i kommande helgs East Sweden Rally och lämnar därför fältet fritt för dessa två att göra upp om segern. Roligt med både B- och C-förare i klassen men ingen av dem är ännu mogna att utmana.

2WD i de olika förarklasserna är som alltid lika svårtippat. Sträckornas kan synas vara av Volvo karaktär men vårens tävlingar och resultat har lite vänt detta tankesätt upp och ner. Även i denna klass saknar vi några namn som satsar på SM. En av de som vågar dubblera är tvåan från Kolsvas SM tävling förra helgen Victor Karlsson, Vimmerby och som också därmed får finna sig i att vara favorit tillsammans med segraren från Hässleholm Johan Green. Utmanare finns många. Volvo gänget leds av Thomas Grönberg, Oskarshamn före Per Eriksson, Emådalen och Anton Claesson, Grimslöv. Alexander Axelsson, Skillingaryd tävlar i år sparsamt men vara femma förra året. Andra frågor är vad hans klubbkamrater Henrik Lennartsson, nu i Toyota, och Marcus Theorin i sin Golf kan uträtta. Henrik har inte kört med drivning fram på tjugo år och för några år sedan var Marcus totalt snabbast på en sträcka i en snarlik Corsa. Men sparsamt tävlande gör att vi inte lägger den pressen på honom utan bara gläds åt att han kommer till start.

Även i B-klassen 2WD finns det flera möjliga segrare. Johannes Haraldsson, Hässleholm vann sin hemmatävling men alltid snabba är Andreas Axelsson, Grimslöv, Elias Lörd, Hässleholm och Emil Karlsson, Ljungby. I C-klassen skulle det förvåna om inte segraren heter Torbjörn Karlsson, Grimslöv eller Simon Axelsson, Älmhult.

I A-förare Grupp E är det ännu en gång en tvekamp mellan Stefan Ottosson, Vetlanda och Jesper Larsson, Kristianstad men då klassen räknas ihop med B-förarna räknar vi med konkurrens från Erik Sundqvist, Ljungby som bara var knappt fem sekunder efter Stefan i Snapphanerallyt. Hemmahoppet Keith Wennberg och Hästvedas Sebastian Dahl kommer också att vara med i tätstriden.

I C-klassen är väl frågan om någon kan hota Lucas Ljungbäck, Hässleholm med färsk seger från hemmatävlingen. Johan Widerberg, Simrishamn och Per Johansson, Kind vill säkert. Per har faktiskt närmare till Hestra än de flesta av hemmaklubbens förare.

Jennie Blansch med pallplats från Hässleholm leder Smålands DM i klassen otrimmat Gr E C-förare. Tillsammans med storebror Joakim tävlar de i en Opel Astra. Hon laddar upp med semesterresa i Grekland innan tävlingen.
– Vi har fixat med bilen efter Hässleholm då vi slog sönder växellådan och lite annat smått och gott. I övrigt sedvanlig genomgång av min bil, säger Jennie som siktar på fler DM-poäng för att dra ifrån i täten och hålla de manliga rallyförarna bakom sig.

Det är svårt att se att någon på allvar kan utmana de två toppnamnen i A-VOC Henrik Levin, Hörby och Patrik Fredriksson, Fryksdalen. Mest spännande är att se vad nyblivne A-föraren Calle Carlberg kan göra. Han har, i alla fall för dagen, lämnat 1300 rallycup, och ska nu slå sig in i getingboet A VOC.

B-klassen är extremt svårtippad. Palltipset får bli Jacob Johannesson, Gullabo före Mattias Erelt, Växjö och Jonas Magnusson, Hörby.

I Hässleholm liksom i Mästarmötet var det tredubbelt Skillingaryds MK i topp i C-klassen. Oscar Karlsson är den andra av klubbens C-förare som också leder sin klass i DM inför hemmatävlingen i sin bakhjulsdrivna otrimmade Volvo.

– Jag laddar upp med att känna över bilen inför tävlingen så allt är i sin ordning, det är viktigt att veta att allt är som det ska innan start. Jag har försökt att snygga till den också efter sista tävlingen då vi var emot lite på höger sida. Man ska alltid sikta högt så seger är målet till helgen. Det är särskilt skoj när det är en fajt mellan klubbmedlemmarna, säger Oscar som, har sin syster Nellie bredvid sig.

Marcus Kjellkvist är tvåa i samma DM-klass och ligger, inför lördagens hemmatävling, sex poäng efter och jagar sina klubbkamrater.

– Min uppladdning brukar inte innehålla något speciellt, kan bli att se på någon rallyfilm på nätet. Jag lägger lite mindre tid på rally i år, så bilen är inte riktigt genomgången än. Den står kvar på samma ställe som när vi ställde in den efter Hässleholms tävling. Men genomgången börjar ikväll. Oscar och Johannes har fått upp ett högt tempo så de två kan bli svåra att slå på lördag, men mitt mål är pallen i vilket fall, säger Marcus Kjellkvist som har med sig Inge Petersson som codriver.

Johannes Josefsson, i samma klass som Marcus och Oscar, har fått bra fart på sin VW Golf. Han ligger fyra i DM-tabellen och jagar sina klubbkamrater. Hur laddar han och kartläsaren Kjell Gustavsson upp?

– Det får bli en stabil frukost, sen ska man igenom besiktningen och allt runtomkring innan start. Det ska bli kul med en SSMK-fajt, men det vore roligt med lite konkurrens utanför klubben också. Mitt mål på lördag är, som alltid, en pallplats, berättar Johannes.

Välkomna ut i skogen nu på lördag den 31 augusti. Första start klockan 11 från Isamons Idrottsplats i Hestra. Program säljes från kl 9 på fredagen på Preem i Hestra och i Gislaved samt ICA i Tranemo och från 7 tävlingsdagen på Isamon och på Preem i Hestra.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-08-28 16:57


Rallyklassikerna på gång, sex deltävlingar klara i kalendern.
© emotorsport.se Många serier jobbar för fullt för att säkra sina kalendrar för nästa säsong, en av dem är Rallyklassikerna med Klassiska & Historiska Rallycuperna.

Sex deltävlingar ses nu i kalendern där man inleder med två vintertävlingar. Hittills finns fyra grustävlingar på agendan, återstår gör att säkra en...

Publicerad: 2019-10-20 21:35


TV tider för Spanska VM Rallyt, startar med SVT ikväll!
© emotorsport.se17 specialsträckor ska ta årets näst sista WRC deltävling till mål, 64 ekipage tar sig an Spanska RallyRACC Catalunya - Costa Daurada som körs nästa helg. Svenskt på startlinjen, utanför VM klass för Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson i Ford Fiesta R2t.

Rallyt sänds på TV, Sveriges Television...

Publicerad: 2019-10-20 21:31


Kreim stannade inte vid olycka, uteslöts från 3-Städte-Rallye men klarade titeln.
När ADAC 3-Städte-Rallye tog målgång under lördagens tidiga kväll stod Fabian Kreim som vinnare i tävlingen och som tysk rallymästare. Men under kvällen kom nya bud, mästartiteln får behållas men segern i tävlingen fråntas han.

Kreim uteslöts under sena kvällen efter att inte ha respekterat en ol...

Publicerad: 2019-10-20 20:39


Stark debut av nya Dacia Sandero R4 i Spanien.
© ASM Motorsport.Spanska Rallye Ciudad de Granada blev en shakedown inför det Spanska VM Rallyt för Sebastien Loeb, medans teamkollegan Thierry Neuville tränade asfalt i Italien förra helgen fick Sebastien Loeb tio extra mil på grus när helgens tävling avgjordes.

Loeb i en Hyundai i20 WRC vann tävlingen 2:32 minu...

Publicerad: 2019-10-20 11:39


Solberg utklassade alla i Lake Superior Performance Rally - trea i mästerskapet.
© Subaru Motorsports USA.Sex av sju sträcksegrar tog Oliver Solberg och Aaron Johnston under lördagens etapp i Amerikanska Lake Superior Performance Rally. Teamkamraten hos Subaru Motorsports USA, David Higgins tog en sträckseger innan Solberg kontrade och efter ännu ett par sträckor bröt Higgins på nytt.

Efter närmare t...

Publicerad: 2019-10-20 10:15


Grahn körde hem Falsterbo Rallysprint.
© emotorsport.seKlart sydligaste tävlingen för de Svenska rallyåkarna var Falsterbo Rallysprint, där körde Joakim Grahn hem segern efter två åk på sträckan. Joakim och Adam Grahn vann halvminuten före Magnus Larsson som hyrde GN Motorsports Fiesta R5. Vidare i totallistan följde Tobias Ekelund, Sune Larsson och Ric...

Publicerad: 2019-10-19 19:07


Wilke vinnare i Längbergsprinten.
Under lördagen avgjordes Längbergsprinten hos Linköpings MS, på plats var inte bara rallyåkare utan också Folkrace och crosskart för körning på banan.

Av rallyåkarna körde Andreas Wilke hem segern, vann A-förarnas 2wd klass 0,4 sekund före Tommy Johansson, dubbelseger för Tjust MK. 1,7 sekund bak...

Publicerad: 2019-10-19 19:04


Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
© JR Motorsport.Tyska 3-Städte-Rallye slutade med seger för Hermann Gassner jr i en Hyundai i20 R5, slutligen seger halvminuten före Christian Riedermann i VW Polo GTI R5. Tredjeplatsen tar Fabian Kreim i Skoda Fabia R5, en av favoriterna var Dominik Dinkel som också låg trea länge innan en avåkning avslutade tävli...

Publicerad: 2019-10-19 17:55


Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
33 åkare gjorde Lundhsprinten under lördagen hos Laxå MK, 20-talet med rallybil på banan som kördes tre gånger - vid sidan om fanns också rallycross klasser.

Mikael Ljungström tog hem totalsegern och var i 4wd klassen 11,2 sekunder före Kenneth Johansson. Bland Trimmat 2wd vann Jari Saarinen före...

Publicerad: 2019-10-19 17:27


Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
© emotorsport.seJari Liiten körde hem Kåtmyraslaget hos Ljusdals MK som tog målgång i Hälsingeserien, segermarginalen efter tre regnfyllda åk var 16,4 sekunder till Lennart Olsson.

Totalt var det fem klassvinnare av de sex snabbaste totalt. Bakom de båda 4wd ekipagen i topp följde klassvinnare för tre trimmade 2...

Publicerad: 2019-10-19 17:19


Tidigare nyheter:
Sebastian 4:a i 3-Städte-Rallye och 4:a i Adam Cup 2019.
Ljungström vassast i Lundhsprinten hos Laxå MK.
Liiten snabbast i Hälsingeseriens final.
Persson körde hem Finalsprinten.
Solberg leder stort i Lake Superior Performance Rally.
26 bilar till WRC finalen i Australien.
Tävlingsrik rallylördag, följ dem som kör resultaten live.
Sträckseger och 4:a i Opel Rallye Cup, 3-Städte-Rallye har inlett.
VOC SverigeSerien avgjordes med Rikspokalen.
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
Östberg ska hjälpa Ogier till guld, kör C3 WRC i Australien.
Finalsprint i Eskilstuna Sprintcup under lördagen.
60-talet åkare i sydliga Falsterbo Rallysprint.
JR Motorsports Pokalen avgör Gotlands DM.
Dags att planera, prisutdelning & fest för Svenska RallyCupen 2019!
Vintern är här - CTEK Masnatta först att öppna anmälan för vintern!
Pontus Lönnström kör Spaniens VM-rally.
Västsvensk sprintfinal i BDS-Loppet.
RS åkarna i Östergötland kör Längbergsprinten.
Tyska WRC rallyt tar paus 2021.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - 01/01


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
RallyRACC Catalunya - Costa Daurada 24-27/10


Svenska RallyCupen:
Elektrikerna Marknadsnatta 26/10
Foto från:
Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.