Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GNM Sweden AB

   
Malexander Rallyvideo.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hestra centrum för Skilling 500 2019.
PRESSRELEASE

Om några dagar, den 31 augusti, är det dags för 2019 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. Det är andra året i rad tävlingen har Hestra strax norr om Gislaved -(fast i Hestra tycker dom att Gislaved ligger söder om Hestra)- som centralort med sträckor söder och väster ut. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Isamons Idrottsplats.

Tävlingen ingår i Sydvenska Rallycupen, 1300 rallycup samt Smålands och Södras DM.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 36 km på en tolvmila bana. Samtliga sträckor har i olika riktning och skepnad varit med i tidigare tävlingar.

Först ut går Ungdomsrally där segraren bör heta Emil Friman, Vetlanda. Han har radat upp segrar i år och fortsätter nog på lördag.

Nästa klass är 1300 rallycup där ledaren Joacim Rydin, MK Ramunder är favorit särskilt som tabelltvåan Calle Carlberg, Nässjö bytt klass och återfinns på annan plats i startfältet.

Åtta startande i Appendix K är glädjande nog dubbelt så många som förra året och där får Sven-Åke Angerd, Norrahammar bära favoritskapet men arrangörsklubbens egen Patrik Axelsson får gärna överraska.

4WD denna gång ser ut att bli en tvekamp mellan Robin Adolfsson, Växjö och Mattis Olsson, Gullabo. Joachim Grahn, Simrishamn har lämnat återbud för att inte äventyra SM-ledningen i kommande helgs East Sweden Rally och lämnar därför fältet fritt för dessa två att göra upp om segern. Roligt med både B- och C-förare i klassen men ingen av dem är ännu mogna att utmana.

2WD i de olika förarklasserna är som alltid lika svårtippat. Sträckornas kan synas vara av Volvo karaktär men vårens tävlingar och resultat har lite vänt detta tankesätt upp och ner. Även i denna klass saknar vi några namn som satsar på SM. En av de som vågar dubblera är tvåan från Kolsvas SM tävling förra helgen Victor Karlsson, Vimmerby och som också därmed får finna sig i att vara favorit tillsammans med segraren från Hässleholm Johan Green. Utmanare finns många. Volvo gänget leds av Thomas Grönberg, Oskarshamn före Per Eriksson, Emådalen och Anton Claesson, Grimslöv. Alexander Axelsson, Skillingaryd tävlar i år sparsamt men vara femma förra året. Andra frågor är vad hans klubbkamrater Henrik Lennartsson, nu i Toyota, och Marcus Theorin i sin Golf kan uträtta. Henrik har inte kört med drivning fram på tjugo år och för några år sedan var Marcus totalt snabbast på en sträcka i en snarlik Corsa. Men sparsamt tävlande gör att vi inte lägger den pressen på honom utan bara gläds åt att han kommer till start.

Även i B-klassen 2WD finns det flera möjliga segrare. Johannes Haraldsson, Hässleholm vann sin hemmatävling men alltid snabba är Andreas Axelsson, Grimslöv, Elias Lörd, Hässleholm och Emil Karlsson, Ljungby. I C-klassen skulle det förvåna om inte segraren heter Torbjörn Karlsson, Grimslöv eller Simon Axelsson, Älmhult.

I A-förare Grupp E är det ännu en gång en tvekamp mellan Stefan Ottosson, Vetlanda och Jesper Larsson, Kristianstad men då klassen räknas ihop med B-förarna räknar vi med konkurrens från Erik Sundqvist, Ljungby som bara var knappt fem sekunder efter Stefan i Snapphanerallyt. Hemmahoppet Keith Wennberg och Hästvedas Sebastian Dahl kommer också att vara med i tätstriden.

I C-klassen är väl frågan om någon kan hota Lucas Ljungbäck, Hässleholm med färsk seger från hemmatävlingen. Johan Widerberg, Simrishamn och Per Johansson, Kind vill säkert. Per har faktiskt närmare till Hestra än de flesta av hemmaklubbens förare.

Jennie Blansch med pallplats från Hässleholm leder Smålands DM i klassen otrimmat Gr E C-förare. Tillsammans med storebror Joakim tävlar de i en Opel Astra. Hon laddar upp med semesterresa i Grekland innan tävlingen.
– Vi har fixat med bilen efter Hässleholm då vi slog sönder växellådan och lite annat smått och gott. I övrigt sedvanlig genomgång av min bil, säger Jennie som siktar på fler DM-poäng för att dra ifrån i täten och hålla de manliga rallyförarna bakom sig.

Det är svårt att se att någon på allvar kan utmana de två toppnamnen i A-VOC Henrik Levin, Hörby och Patrik Fredriksson, Fryksdalen. Mest spännande är att se vad nyblivne A-föraren Calle Carlberg kan göra. Han har, i alla fall för dagen, lämnat 1300 rallycup, och ska nu slå sig in i getingboet A VOC.

B-klassen är extremt svårtippad. Palltipset får bli Jacob Johannesson, Gullabo före Mattias Erelt, Växjö och Jonas Magnusson, Hörby.

I Hässleholm liksom i Mästarmötet var det tredubbelt Skillingaryds MK i topp i C-klassen. Oscar Karlsson är den andra av klubbens C-förare som också leder sin klass i DM inför hemmatävlingen i sin bakhjulsdrivna otrimmade Volvo.

– Jag laddar upp med att känna över bilen inför tävlingen så allt är i sin ordning, det är viktigt att veta att allt är som det ska innan start. Jag har försökt att snygga till den också efter sista tävlingen då vi var emot lite på höger sida. Man ska alltid sikta högt så seger är målet till helgen. Det är särskilt skoj när det är en fajt mellan klubbmedlemmarna, säger Oscar som, har sin syster Nellie bredvid sig.

Marcus Kjellkvist är tvåa i samma DM-klass och ligger, inför lördagens hemmatävling, sex poäng efter och jagar sina klubbkamrater.

– Min uppladdning brukar inte innehålla något speciellt, kan bli att se på någon rallyfilm på nätet. Jag lägger lite mindre tid på rally i år, så bilen är inte riktigt genomgången än. Den står kvar på samma ställe som när vi ställde in den efter Hässleholms tävling. Men genomgången börjar ikväll. Oscar och Johannes har fått upp ett högt tempo så de två kan bli svåra att slå på lördag, men mitt mål är pallen i vilket fall, säger Marcus Kjellkvist som har med sig Inge Petersson som codriver.

Johannes Josefsson, i samma klass som Marcus och Oscar, har fått bra fart på sin VW Golf. Han ligger fyra i DM-tabellen och jagar sina klubbkamrater. Hur laddar han och kartläsaren Kjell Gustavsson upp?

– Det får bli en stabil frukost, sen ska man igenom besiktningen och allt runtomkring innan start. Det ska bli kul med en SSMK-fajt, men det vore roligt med lite konkurrens utanför klubben också. Mitt mål på lördag är, som alltid, en pallplats, berättar Johannes.

Välkomna ut i skogen nu på lördag den 31 augusti. Första start klockan 11 från Isamons Idrottsplats i Hestra. Program säljes från kl 9 på fredagen på Preem i Hestra och i Gislaved samt ICA i Tranemo och från 7 tävlingsdagen på Isamon och på Preem i Hestra.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-08-28 16:57


Givande rallypremiär för Kristoffersson, trots problem.
© Oliver Alfredsen.Efter en avåkning på första sträckan kunde inte Johan Kristoffersson utmana om totalsegern i Sigdalsrallyt, men han fick viktig träning inför Rally Sweden och hade bra tempo under slutsträckorna.
- Vi är ändå nöjda med dagen. Det var en bra känsla, sammanfattar Johan.

Kristoffersson och...

Publicerad: 2020-01-19 20:13


Nya Fiesta R2t levererad i 100 exemplar.
© emotorsport.seM-Sport Polen står för byggnationen av Ford Fiesta R2t, de har just levererat ut 100 bilar av den nya R2t -19 modellen. Stor premiär för bilen var det i Rally Sweden 2019, då debuterade Junior WRC klassen med modellen.

Bilen är den hittills enda som går under Rally 4, men inom kort kommer konkurr...

Publicerad: 2020-01-19 09:45


Del 10; Vem kör vad 2020, bl.a. 'Mirage special' & Joel byter VOC mot Dansk Escort MK2:a!
© Dan JohannessonLite av en "Miragespecial" i denna tionde del i reportageserien, inleder gör vi hos Elinstanät rallyteam med Dan Johannesson. I höstas sågs han i Mitsubishi Mirage, men vad händer då nu?
- Vi kommer satsa på Rally SM i år igen, fjolårssäsongen blev tyvärr alldeles för kort då motorn i vår...

Publicerad: 2020-01-18 22:10


Svenska utmanarna i diket när Östberg körde hem Sigdalsrallyt.
© Mads Östberg.Sigdalsrallyt inledde rallyåret i Norge, ett 80-tal bilar gick för åtta sträckor under dagen, tre nyttjades dubbelt och alla kunde köras som planerat trots mildväder både före och under tävlingen.

Rekordstort antal Svenskar testade motståndet, men två av favoriterna försvann också redan på ss1, ...

Publicerad: 2020-01-18 20:17


Rovanperä vann Arctic Lapland Rally, Asumaa toppar Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.Efter fredagens miss när Kalle Rovanperä glömde skyddet i fronten på bilen inför ss3 har han idag kört hem samtliga sträcksegrar i Arctic Lapland Rally. Dagens inledande sträcka på 43km var Toyota Yaris WRC föraren 1:09,7 minut före Emil Lindholm i en Skoda Fabia R5. Men om kampen i mästerskapet där...

Publicerad: 2020-01-18 18:03


Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.
© Preben Berg, norsk-rally.com Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna not...

Publicerad: 2020-01-18 10:25


Följ Sigdalsrallyt och Arcitc Rally under lördagen!
© Anders Blomqvist.Mildväder men bra med is på vägarna, fredagens rekognosering var hal för de 80-talet ekipagen i Sigdalsrallyt som inleder Norska Mästerskapet under lördagen. Åtta sträckor på 9,2 mil ska köras, flera kända sträckor.

Mads Østberg anför startfältet, nummer 1 på dörren i en Citroen C3 R5, VM föraren...

Publicerad: 2020-01-17 22:03


Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
© Anders Blomqvist.I Rovaniemi finns inte bara tomten och vintern, där finns också Finlands snabbaste rallyåkare över helgen. Första dagen av Arctic Lapland Rally med 91km över fem sträckor är avverkade.

De flesta trodde nog att Kalle Rovanperä i en Toyota Yaris WRC skulle plocka samtliga sträcksegrar, men det blev...

Publicerad: 2020-01-17 21:28


EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
© EKS Rally Team.EKS Rally team startar 2020 med Sigdalsally i Norge och gör det med tre bilar, precis som för Rally SM serien 2020. Idag har teamets förare rekognoserat och imorgon körs tävlingen. Ikväll presenterade så teamet sin bemanning inför året i ett inlägg på sociala medier.

- Vi är glada över att st...

Publicerad: 2020-01-17 18:57


Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
© emotorsport.se16 ekipage till Junior WRC serien 2020, idag presenterade JWRC promotorn M-Sport de 16 anmälda som kommer från 11 olika nationer. Sju av förarna känns igen från 2019 när serien inleds i Rally Sweden om några veckor.

I priset för en vinst i årets Junior WRC serie står en Ford Fiesta R5 Mk II, 200 ...

Publicerad: 2020-01-17 17:10


Tidigare nyheter:
Rovanperä leder Arctic Rally totalt, Lindholm snabbast i Finska Mästerskapet.
EKS Rally team presenterat, Ekström, Westlund och Thunström som förare.
Lista, 16 Junior WRC förare 2020 - två Svenskar!
Efter dagens besked, totalt 13 vinterrallyn inställda.
SM-premiären Rally Bilmetro ställs in.
Östberg, Ekström, Kristoffersson, tuff kamp till lördagens Sigdalsrally.
Franska Bilsportförbundet ger tre talanger WRC chans 2020!
Oscar jagar JWRC satsning och Mikkelsen jagar Hyundaistyrning.
WRC statistiken talar för Hyundai 2020 - se unik tabell!
Stor Finsk rallypremiär i vintersäkra Arctic Lapland Rally.
Enormt intresse för Midnattssolsrallyt.
Snabba Australiensare, 100 bilar på 1:25 timmar till Midnattssolsrallyt - anmälan stängd!
Mares 54:e namn till Rally Sweden.
53 bilar till Rally Sweden, Solberg till JWRC.
Ikväll öppnar föranmälan till Midnattssolsrallyt.
Svenska förarna bakom tappet i startande till Rally Sweden.
20 anmälda för Rally Sweden Historic, förlängd anmälan månaden ut.
Kristoffersson tillbaka på snö och is.
Pontus Tidemand kör Rally Sweden i en Skoda Fabia R5.
Tidemand och Barth i Toksport WRT Fabia R5 till Rally Sweden.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Rally Bilmetro 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.