Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ford presenterar nytt team i rally VM 2008.
PRESSRELEASE

Hirvonen och Lehtinen antar utmaningen efter Grönholm och Rautiainens besked att de slutar
Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila tar plats i Fords WRC-team för 2008
Göteborg, den 17 december 2007 - Ford Europa planerar för att WRC, Världsmästerskapet i rally, ska fortsätta att vara Fords viktigaste motorsportsaktivitet även efter 2008. Ford tillkännagav i söndags kväll några viktiga nyheter som ska göra BP Fords rallyteam konkurrenskraftigt redan från starten av nästa VM-säsong.

Marcus Grönholm och hans kartläsare Timo Rautiainen har haft enorma framgångar de senaste två säsongerna, och beskedet att de nu slutar tävla har inneburit en stor utmaning för BP Fords rallyteam. Som ett led i Fords strategi för rally-VM har man emellertid ett utbildningsprogram för unga, talangfulla förare. Mikko Hirvonen och Jarmo Lehtinen, som vann det avslutande VM-rallyt den här månaden, fyller nu tomrummet efter Marcus och Timo.

Ford meddelar även att Jari-Matti Latvala och Miika Anttila tar plats i Fords officiella team för 2008.

Lewis Booth, vice styrelseordförande för Ford Europa och Premier Automotive Group:
- Marcus Grönholm såg med sin suveräna körning till att BP Ford ledde VM-tabellen från början till slut. Om inte Marcus och Timo hade presterat så bra i tävling efter tävling skulle vi inte ha vunnit märkes-VM två år i rad. Vi var lyckligt lottade som hade båda två i vårt team, och vi är stolta över vad de åstadkommit för Ford. Marcus och Timo är ett av sportens mest framgångsrika förarpar någonsin - med sina 30 segrar ligger Marcus tvåa på listan över flest vunna rallytävlingar genom tiderna. Marcus är så värdefull för rallysporten att vi inte var beredda att släppa honom helt. Vi har därför erbjudit Marcus rollen som ambassadör för Ford Europa nästa år.

Ian Slater, informationschef för Ford Europa och Premium Automotive Group, berättar att teamets nya förare är en av de viktigaste delarna i Fords strategi.
- Ford Europa planerar för fortsatta framgångar i WRC. Vårt unga men erfarna team, med Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala, visar att vi har höga ambitioner. Vi tror att de båda unga finländarna kommer att bli rallysportens nya fixstjärnor. Vi är därför glada att kunna ge dem möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med Ford de kommande säsongerna. Samtidigt ger förarkontraktet Fords WRC-team den stabilitet och kontinuitet som behövs.

- Jari-Matti är bara 22 år men har redan startat i mer än 50 VM-rallyn. Han är också redan nu mer erfaren än många rallyförare som är äldre än honom. De senaste två säsongerna har Jari-Matti rattat en Ford Focus RS WRC för Stobart WRT-teamet, och han har utvecklats mycket under Malcolms ledning. Mot slutet av årets säsong visade Jari-Matti att han är redo att ta en plats i Fords WRC-team: hans imponerande tredjeplats i irländska rallyt förra månaden är ett tydligt bevis för detta. Förarparets första tävling för Ford blir Monte Carlo-rallyt i januari.

Malcolm Wilson, vd för M-Sport, ger sin syn på den nyss avslutade säsongen:
- Jag vill rikta ett tack till Ford för det förtroende man visat. Jag vill även tacka Stobart för att de gav Jari-Matti chansen i år. Jari-Mattis självförtroende har växt hela tiden och den gångna säsongen har han utvecklats till den mest lovande föraren i rally-VM. Hans fina resultat den andra halvan av säsongen bidrog till att han erbjöds en plats i Fords WRC-team. Eftersom Jari-Matti kommer att få delta i merparten av testerna är jag övertygad om att han kommer att bli ännu bättre.

- Marcus och Mikko har fungerat väldigt bra tillsammans, och jag hoppas att Mikko kommer att dela med sig av sina erfarenheter till Jari-Matti. Jag är stolt över att kunna säga att både Mikko och Jari-Matti testades av M-Sport för fem år sedan, och att de nu ingår i Fords WRC-team för 2008, tillägger Malcolm Wilson.
Mark Deans, Ford Europas nya motorsportchef och ansvarig för företagets program från och med nästa säsong, kan inte dölja sin entusiasm: - Med vår fantastiska nya bil och det här teamet ser vi fram emot ett 2008 fyllt av framgångar.


» Pressrelease från Ford Motor Company AB.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2007-12-17 17:16


Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
© Hyundai Motorsport.Italien har gått igång stenhårt med rallysporten efter Corona pandemin, i helgen populära Rally di Alba med 10 mil asfalt under söndagen på nio sträckor.

I den extra tävlingen kallad #RAPlus 2020 sågs de moderna WRC bilarna, Hyundai Motorsport tog full pott med Thierry Neuville 22,4 sekunder före...

Publicerad: 2020-08-02 20:19


Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
© emotorsport.seKarlstad MC-Bil körde deltävlingar i Svenska Sprintserien under helgen, KMC sprinten både lördag och söndag men på olika banslingor. Ett träningsåk följt av två åk, bästa tid gäller som resultat är upplägget för serien.

Under lördagens tävling var Oskar Sundell vassast i den Trimmade 2wd klassen,...

Publicerad: 2020-08-02 19:56


87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.seEC Snapphanerallyt startar om Rally SM efter Corona pandemins utbrott, den 15:e augusti går tävlingen som avgörs över en dag. När anmälan stängde ses 122 namn i listan, av dessa 7 föråkare och 28 deltagare i inbjudningsklassen R1.

Trimmat 2wd är klart största klass, 49 deltagare.
Det inne...

Publicerad: 2020-08-02 19:36


Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.
© Brorson Motorsport. Daniel Brorson från Växjö har de senaste åren vart oerhört snabb i södra Sverige, där han tävlat i en väldigt potent tvåhjulsdriven BMW. Men till i år tar Brorson klivet upp i den högsta klassen i SM med en Ford Fiesta R5 i Trimmat Fyrhjulsdrivet när han gör årsdebut i EC Snapphanerallyt i Hässlehol...

Publicerad: 2020-08-02 18:08


WRC flytt i Turkiet öppnar för Ypres Rally, målgång ihop med Rallycross VM.
© Hyundai Motorsport.I fredags bekräftade Rally Turkey i ett pressutskick att man flyttar sin WRC deltävling en vecka, man kör nu en vecka tidigare än planerat. Den 18-20 september är det dags för årets femte WRC deltävling, den andra efter seriens uppehåll med anledning av Corona pandemin.

Marmaris, Ula och Datca bl...

Publicerad: 2020-08-02 14:45


Gryazin flög hem Samsonas Rally Rokiskis, JWRC åkarna snabba i Rally4.
© Samsonas Rally Rokiskis.Efter 16 sträckor i 14 mil tog Litauiska Samsonas Rally Rokiskis målgång under lördagens kväll. Nikolay Gryazin tog hand om segern efter nio sträcksegrar och var då 35,7 sekunder före nästa bil. För Nikolay blev det en perfekt uppvärmning inför EM starten i Rally Liepaja och senare fortsatt WRC2 täv...

Publicerad: 2020-08-02 14:22


Fullt startfält i M-Sports eget rally, teamchef Millener kör Fiesta R2!
© M-Sport.Listan till M-Sport Return to Rally Stages är fylld, tävlingen den 22:e augusti startar med endast M-Sport byggda bilar och blir första tävlingen sedan nedstängningen i Storbritannien. Tävlingen avgörs på och nära M-Sports anläggning i Dovenby Hall. Totalt ska 65km på sex sträckor köras när rallyspo...

Publicerad: 2020-08-02 13:19


Katsuta snabbast i Kokkola 400-vuotta Juhlaralli, R5 debutanten Röyhkiö bakom.
© Toyota Gazoo Racing.I Finland avgjordes Kokkola 400-vuotta Juhlaralli med 64km special fördelat över sju sträckor, deltävling i Historiska mästerskapet. Totalsegern blev Japansk, snabbast genom sträckorna var Takamoto Katsuta i en Toyota Yaris WRC när han nu var tillbaka bakom ratten efter några månaders uppehåll.

T...

Publicerad: 2020-08-02 13:12


Klasson snabbast genom Augustisprinten.
18 startande och tre körningar på en 2,5km lång slinga, det var lördagens upplägg för Augustisprinten hos Rosendahls MK. Jacob Ekström inledde bäst på första vändan, resterande tog Joakim Klasson i en Peugeot 206 hem.

Det var ett snabbaste åk som gällde, som oftast i sista åket det sätts. Klasson...

Publicerad: 2020-08-01 13:37


Rallyproblem i Österrike, samtidigt öppnar Finland för rally med publik!
Ett förvånande besked kom från Österrikiska Jänner-Rallye under lördagen, där meddelar arrangören att tävlingen strax efter nyår ställs in, ett beslut man tar redan nu.

Något klassiskt nyårsrally på hala och snöiga bergsvägar från Freistadt blir inte av, redan nu säger sig arrangören inte kunna g...

Publicerad: 2020-08-01 13:10


Tidigare nyheter:
Göthberg körde hem Kvällsrallyt.
Resultat från KMC-Sprint och Augustisprint.
Svenska Sprintserien kör vidare med två dagars KMC Sprint i helgen.
Gryazin värmer upp i Rally Rokiskis, i startfältet bl.a. 15-årige Schwarz.
100 ekipage i Eskilstunas publikfria Kvällsrally.
20 åkare till publikfri Augustisprint på Gotland.
139 förare, 271 tävlingar, 58 segrar och 60 levererade Citroen C3 R5.
EM start för Östberg i Citroen C3 R5, kör Rally Liepaja.
Lappi kör Fiesta WRC i hemmatävling.
Mats Jonsson tillbaka i Rally SM i Skoda Octavia WRC.
Fler foto i arkivet, nu från Dackefejden 2000.
Hyundai satsar stort på Rally di Alba, 4 nya WRC bilar & Veiby en av 16 med i20 R5.
Theorin & Söderkvist tillbaka i SM sammanhang, kör East Sweden Rally.
JVM-ledaren kör EC Snapphanerallyt i ny Corolla.
Lärorik helg för Dennis Rådström och Johan Johansson i Italien.
Westlund, inte vår helg i Rom.
Solberg helnöjd med Rally di Roma Capitale, nu gillar jag asfalt!
Luyanuk vann, Solberg 3:a och JEM snabbast, oturshelg för Rådström och Westlund.
Följ Svenskarna andra dagen av Rally di Roma Capitale.
Solberg i JEM topp och trea totalt, dubbla punkteringar för Westlund.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
East Sweden Rally 04-05/09


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.