Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

VOC MästarMöte avgjordes vid årets SverigeSerie final.
PRESSRELEASE

I år, 2019 är det året då VOC Mekonomen Rally som klass fyller 30 år. Carleric Johansson grundande klassen 1989 och den har nu växt till Sveriges största rallyklass och dessutom enda enhetsklass av storlek. Den har dessutom ansvarat för fostrandet av det stora flertalet av Sveriges stora stjärnor i Rally och faktiskt också av flera norska. Årets final i SverigeSerien, Rikspokalen, blev slagfält för möjligen decenniets mest prestigefyllda rallymatch. MästarMötet i VOC. Samtliga segrare av SverigeSeriens elitklass i historien var personligen inbjudna och hela åtta av dessa lyckades uppbringa bil, utrusning och CoDriver för att komma till start. ”Äldst” i gänget med sin första seger 1993, första året det organiserades en nationell serie i VOC, var Mats Karlsson och ”yngst” Lukas Kindgren som vann så sent som i fjol, 2018. Segrare i det prestigefyllda MästarMötet gjorde André Nygren som vann SverigeSerien 2017.

Mästarmötet har sin grund i en uppdatering på Facebook där segraren 2009, Anders Banger, och CoDriver Krister Gull gjorde klart att de tänkte fira 10-årsjubileum som segrare i SverigeSerien med en comeback-start i Rikspokalen. Spekulationerna drogs igång om att få dit diverse rivaler och inte sen att se möjligheten till något stort kavlade Rickard Gustafsson upp ärmarna och smidde en plan för ett mästarmöte, ett ”mästarnas mästare” i VOC.

– Till att börja med vill jag rikta ett stort tack till Rickard Gustafsson som står bakom såväl idé som genomförande av MästarMötet. Utan honom hade det här inte blivit av, tack Rickard! Jag brukar alltid säga att det är en stor ära att få ta över ansvaret för den här fantastiska klassen efter Carleric och det kan ibland vara svårt att se vad det är han en gång skapade men när man ser startlistan och namnen i den här tävlingen så imponeras man stort. Jag har gjort mitt yttersta för att föra hans arv vidare men skapelsen är definitivt hans. Jag fick höra från en av de tävlande som pratat med Carleric innan start då han stod och tittade på alla bilar. Enligt källan var tåren i Carlerics ögon inte långt borta när man såg den långa långa lååånga rad av Volvobilar som radade upp sig. Jag kan bara säga att Carleric, var stolt, väldigt stolt och det med rätta säger klassansvarige Roger Fransson.

Åtta ekipage hade som sagt anmält sig till MästarMötet och det utgör nästan hälften av den exklusiva skara segrare som finns genom åren. Samtliga anmälda listas nedan och vi ska inte lyfta några namn som viktigare än andra. Men ett namn ska ändå lyftas särskilt och det är André Nygren. Detta av den enkla anledningen att André helt enkelt var snabbast av alla Mästare och därmed kan titulera sig MästarnasMästare i vad som troligen är den absolut svåraste klass att vara mästare i inom svensk rallysport.

Utöver MästarMötet kördes även vad som kom att kallas Revanschen. I kölvattnet av MästarMötet började det nämligen utkristalliseras ett flertal ekipage som såg en unik chans att ännu en gång få mäta sig med dessa legendarer. En av dessa som dessutom skulle visa att han absolut har kapaciteten att även han kunna få kalla sig Mästare är Elias Lundberg. Han var nämligen snabbast i hela tävlingen i klassen.

– Ett stort grattis till André som verkligen visade att hans seger 2017 i SverigeSerien högsta elitklass inte var någon tillfällighet. Med tanke på att det ändå var ett tag sedan André satt i en VOC-bil så kan jag inte annat än imponeras av hur han mäter sig med andra giganter och faktiskt sätter en bättre tid än självaste Elias Lundberg på sista sträckan. Riktigt bra gjort. Som segrare i MästarMötet och med titeln Mästarnas Mästare har André också fått ta hem en specialinskaffad, extra stor trofé som jag utgår ifrån kommer få en alldeles speciell plats på ett annars välfyllt prisbord hemma i Torsby. Stort grattis André.

Deltagande i MästarMötet var, i kronologisk ordning efter respektive förares första inteckning i historieboken.

Mats Karlsson 1993 & 1994
Billy Johansson 1995 & 1997
Joakim Hallkvist 2001 & 2002
Henrik Andersson 2003
Anders Banger 2009
Niklas Carlson 2010 & 2011
André Nygren 2017
Lukas Kindgren 2018


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-10-29 21:48


Adam Westlund kör JEM premiären, Italienska Rally di Roma Capitale.
© Anders Westlund.Nästa vecka startar Rally EM serien, FIA ERC med Italienska Rally di Roma Capitale, där väntar närmare 20 mil asfalt fördelat över 15 sträckor.

På startlinjen står Adam Westlund och David Arhusiander med teamets egna Ford Fiesta R2T19, precis som för alla andra har 2020 blivit tävlingsfattigt, ba...

Publicerad: 2020-07-14 14:44


Ändringar i JWRC kalendern, Estland, Tyskland & Italien avslutar.
© M-Sport / JWRC.Med ändringar i årets kalender har nu FIA och JWRC Promotorn M-Sport reviderat regler och kalender inför återstarten i och med Rally Estonia. Det blir fyra deltävlingar varav de tre bästa resultaten räknas plus samtliga poäng från sträcksegrar i alla deltävlingar.

Copec Rally Chile och Wales Rall...

Publicerad: 2020-07-14 14:34


Pirelli om WRC testerna, Mikkelsen gör nu första däcktestet i C3 WRC.
© Pirelli.Pirelli inleder sitt sponsorskap till World Rally Championship med två dagar av däcktester på Sardinien: idag som är den första dagen kommer ägnas åt grus och imorgon på asfalt.

Pirellis unika WRC-testbil som är en Citroen C3 kommer att köras av Norges Andreas Mikkelsen, samt co-driver Anders Jae...

Publicerad: 2020-07-14 12:05


M-Sport Return to Rally Stages först i UK, ett rally med bara M-Sport byggda bilar!
© emotorsport.seM-Sport Return to Rally Stages - ett rally för bara M-Sport bilar! När Corona pandemin slog till var Malcolm Wilson Rally den sista tävlingen som genomfördes i Storbritannien, nu blir man också först när tävlingen i Greystoke skogarna den 22:e augusti körs.

Tillsammans med Brittiska förbundet gjo...

Publicerad: 2020-07-14 11:01


M-Sport till Rally Legends med Fiesta WRC.
© M-Sport.M-Sport ställer upp i årets Rally Legends, den från San Marino stor rallyfesten får besök av det brittiska företaget. Som tidigare är det i oktober hela eventet ska äga rum. M-Sport gör starten ihop med mångåriga partnern Michelin, företaget som nu lämnar tillverkningen av WRC däck efter årets säson...

Publicerad: 2020-07-13 13:07


Dennis Rådström och Johan Johansson tog dominant seger i EM-genrep.
© Vandraq Studio.Värmländske rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson har i helgen kört den Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia som uppladdning inför premiären av Rally-SM i Rom i Italien den 24-26 juli. Dennis och Johan, som tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport med en F...

Publicerad: 2020-07-13 12:58


Foto från Slottssprinten Rally-Light, från start till prisutdelning.
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light var sommarens hittills största rally, det största sedan Corona pandemins utbrott slog till under senvintern och stoppade allt tävlande.
Det var Jari Saarinen som behärskade sträckan bäst, det var tre åk varav de två bästa räknades samman för sluttiden. Sedan tidigare fin...

Publicerad: 2020-07-12 21:06


Rådström utklassade Tjeckerna i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Vaclav Pech jun. blev den som körde hem Rally Bohemia totalt efter att söndagens sju sträckor avverkats, i en Ford Focus WRC togs segern efter en lång och tuff kamp ute på vägarna.

Slagen med 6,4 sekunder var Jan Kopecky, Skoda Motorsports fabriksförare som dock fick klassegern för R5 bilarna i m...

Publicerad: 2020-07-12 16:50


Race Consulting informerar, orsaken till tidsstrulet vid Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.seVi har med förståelse fått en del frågor gällande det strul som skedde med tider under lördagens Slottssprinten Rally-Light och nu vill vi på Race Consulting tillsammans med arrangören Katrineholms MK ge en förklaring till det inträffade.

Det var tider från omgång 1 och 2 som justerades i samband...

Publicerad: 2020-07-12 15:17


Foto från Slottssprinten Rally-Light, del 1.
© emotorsport.seUnder lördagen avgjordes Slottssprinten Rally-Light. Till start kom ett 70-tal ekipage som fick chansen att åka den 2,5km långa sträckan tre gånger. Snabbast där två åk utav tre räknades var Jari Saarinen, med en Skoda Fabia R5 var han snabbast följd av Sebastian Eriksson och Jari Liiten. En först o...

Publicerad: 2020-07-12 15:12


Tidigare nyheter:
Stugemo vinnare i Gotländsk Sommarspecial.
Rådström leder stort i Rally Bohemia.
Saarinen ny mästare när Slottssprinten Rally-Light avgjordes.
WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.