Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

VOC MästarMöte avgjordes vid årets SverigeSerie final.
PRESSRELEASE

I år, 2019 är det året då VOC Mekonomen Rally som klass fyller 30 år. Carleric Johansson grundande klassen 1989 och den har nu växt till Sveriges största rallyklass och dessutom enda enhetsklass av storlek. Den har dessutom ansvarat för fostrandet av det stora flertalet av Sveriges stora stjärnor i Rally och faktiskt också av flera norska. Årets final i SverigeSerien, Rikspokalen, blev slagfält för möjligen decenniets mest prestigefyllda rallymatch. MästarMötet i VOC. Samtliga segrare av SverigeSeriens elitklass i historien var personligen inbjudna och hela åtta av dessa lyckades uppbringa bil, utrusning och CoDriver för att komma till start. ”Äldst” i gänget med sin första seger 1993, första året det organiserades en nationell serie i VOC, var Mats Karlsson och ”yngst” Lukas Kindgren som vann så sent som i fjol, 2018. Segrare i det prestigefyllda MästarMötet gjorde André Nygren som vann SverigeSerien 2017.

Mästarmötet har sin grund i en uppdatering på Facebook där segraren 2009, Anders Banger, och CoDriver Krister Gull gjorde klart att de tänkte fira 10-årsjubileum som segrare i SverigeSerien med en comeback-start i Rikspokalen. Spekulationerna drogs igång om att få dit diverse rivaler och inte sen att se möjligheten till något stort kavlade Rickard Gustafsson upp ärmarna och smidde en plan för ett mästarmöte, ett ”mästarnas mästare” i VOC.

– Till att börja med vill jag rikta ett stort tack till Rickard Gustafsson som står bakom såväl idé som genomförande av MästarMötet. Utan honom hade det här inte blivit av, tack Rickard! Jag brukar alltid säga att det är en stor ära att få ta över ansvaret för den här fantastiska klassen efter Carleric och det kan ibland vara svårt att se vad det är han en gång skapade men när man ser startlistan och namnen i den här tävlingen så imponeras man stort. Jag har gjort mitt yttersta för att föra hans arv vidare men skapelsen är definitivt hans. Jag fick höra från en av de tävlande som pratat med Carleric innan start då han stod och tittade på alla bilar. Enligt källan var tåren i Carlerics ögon inte långt borta när man såg den långa långa lååånga rad av Volvobilar som radade upp sig. Jag kan bara säga att Carleric, var stolt, väldigt stolt och det med rätta säger klassansvarige Roger Fransson.

Åtta ekipage hade som sagt anmält sig till MästarMötet och det utgör nästan hälften av den exklusiva skara segrare som finns genom åren. Samtliga anmälda listas nedan och vi ska inte lyfta några namn som viktigare än andra. Men ett namn ska ändå lyftas särskilt och det är André Nygren. Detta av den enkla anledningen att André helt enkelt var snabbast av alla Mästare och därmed kan titulera sig MästarnasMästare i vad som troligen är den absolut svåraste klass att vara mästare i inom svensk rallysport.

Utöver MästarMötet kördes även vad som kom att kallas Revanschen. I kölvattnet av MästarMötet började det nämligen utkristalliseras ett flertal ekipage som såg en unik chans att ännu en gång få mäta sig med dessa legendarer. En av dessa som dessutom skulle visa att han absolut har kapaciteten att även han kunna få kalla sig Mästare är Elias Lundberg. Han var nämligen snabbast i hela tävlingen i klassen.

– Ett stort grattis till André som verkligen visade att hans seger 2017 i SverigeSerien högsta elitklass inte var någon tillfällighet. Med tanke på att det ändå var ett tag sedan André satt i en VOC-bil så kan jag inte annat än imponeras av hur han mäter sig med andra giganter och faktiskt sätter en bättre tid än självaste Elias Lundberg på sista sträckan. Riktigt bra gjort. Som segrare i MästarMötet och med titeln Mästarnas Mästare har André också fått ta hem en specialinskaffad, extra stor trofé som jag utgår ifrån kommer få en alldeles speciell plats på ett annars välfyllt prisbord hemma i Torsby. Stort grattis André.

Deltagande i MästarMötet var, i kronologisk ordning efter respektive förares första inteckning i historieboken.

Mats Karlsson 1993 & 1994
Billy Johansson 1995 & 1997
Joakim Hallkvist 2001 & 2002
Henrik Andersson 2003
Anders Banger 2009
Niklas Carlson 2010 & 2011
André Nygren 2017
Lukas Kindgren 2018


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-10-29 21:48


På torsdag startar Roger Albert Clark Rally, 48 mil special väntar Svenskarna.
© Roger Albert Clark Rally.Roger Albert Clark Rally, historiskt RAC rallyt i slutet av november väntas bjuda klassiska förhållanden för den tidigare VM finalen. Start på torsdag kväll och målgång på måndag kväll, 48 mil special fördelat över 32 sträckor som ska avverkas.

Rallyt startar från Leominster och inleds en sträcka...

Publicerad: 2019-11-19 21:10


Suzuki Swift R4ally lanserad, R4-klassen tar fäste i Spanien.
© Suzuki Ibérica.Suzuki Swift R4ally S blir sjätte bilmodellen klar för nya R4 reglementet, med pågående byggen kommer kategorin utökas än mer i Spanien / Portugal regionen.

Bakom nya Suzukin står Suzuki Motor Sport Iberica som också ansvarar för märkescupen och den tidigare utvecklingen av Suzuki Swift N5 som är...

Publicerad: 2019-11-19 21:03


Extrauppdrag för Mikkelsen hos Hyundai, kör Monza Motor Show.
© Hyundai Motorsport.Den 6-8 december körs Monza Motor Show på Monza Circuit, "the show must go hard" beskriver arrangören som årligen bjuder på spännande inslag och flera världsstjärnor från både rally och andra discipliner.

Idag presenteras att Dani Sordo och Andreas Mikkelsen är två dragplåster, de kommer starta u...

Publicerad: 2019-11-19 17:19


WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?
© Citroen Racing.Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal oc...

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
© emotorsport.seGotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
-

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Foto, nya Peugeot 208 R2t startklar, en ny vinstmaskin i tuffa R2 klassen?
© Peugeot Sport.I mitten på april gjorde den officiellt sina första meter på testvägarna, till helgen gör den debut i två olika tävlingar. Redan i helgen kunde vi berätta att Efren Llarena kör Rally Comunidad de Madrid RACE kommande helg med helt nya Peugeot 208 R2t. Bilen kommer också ses i franska the Rallye du V...

Publicerad: 2019-11-18 18:54


Första Citroen C3 R5:an till Norge.
© emotorsport.seR5 bilar från Citroen har haft svårt att nå framgång i norden, ett par Ds3 R5 sågs i Norge för några år sedan och i Sverige tävlas sporadiskt med fyra olika Ds3 R5 bilar.

Nu är den första C3 R5 på väg norr över, från Norge rapporterades för ett par veckor sedan att Trond Sveinsvoll blir först med...

Publicerad: 2019-11-17 20:54


Servicebil till servicebilen, Tuthills Safari preparering del 2!
© Tuthill Porsche.I förra delen berättade vi om Tuthill Porsches stora projekt, att driva 10 bilar i East African Safari Classic Rally. Åtta tävlingsdagar och 333 mil för bilarna och de tävlande. Projektet är enormt men också en viktig del i Porsche byggarens verksamhet.

Tre av bilarna går under Svenska Team Tidö ...

Publicerad: 2019-11-17 17:28


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Tidigare nyheter:
Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 23-26/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.