Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Efter SSRC finalen – hur gick det?
PRESSRELEASE

I lördags var det så dags för slutspelet, finalen, i 2019 års Sydsvenska Rallycup. Efter sex tävlingar hade nu de åttio främsta poängplockarna plus Ungdomsgänget getts möjligheten att köra finalen. Basen var Hovmantorp utanför Växjö och två sträckor skulle köras två gånger. Därefter väntade prisutdelningsfest med nästan 300 gäster. Nytt för i år var också att de främsta i Sydsvenska Mästerskapet var inbjudna vilket gjorde att bland andra Daniel Wall, Kvarnvingarna med kartläsaren för dagen Henrik Söderkvist blev ett välkommet tillskott.

I 4WD var ju grundtipset med tanke på årets säsong Mattis Olsson/Marcus Sundh, Gullabo. Joachim Grahn/Rickard Nilsson skulle stå för en del av motståndet men fick kasta in handduken efter en ryggåkomma på grund av fall i trappa. Största motståndet kom därför helt väntat från Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö och de gjorde allt de kunde men kom aldrig närmare än strax under en sekund per kilometer bakom.

I Ungdomsklassen tog Emil Friman/Timmy Berntsson, Vetlanda ännu en seger i klassen. Helt ohotad kunde han gå i mål 44 sekunder före Rasmus och Joakim Bengtsson, Älmhult. Trea Albin Karlsson/Stefan Bergholm, Älmhult. Alla Ungdomsåkare fick samma pris vid prisutdelningen. Drive VXO stödjer SSRC och dessa ungdomar med en utbildningsdag för förare, kartläsare och övriga i teamet under 2020, ett bra sätt att utvecklas vidare.

I prognosen för Grupp E var det högtryck för Vetlandas Stefan Ottosson med vikarierande kartläsaren Robert Norss. Ordinarie kartisen och sambon Sofie Adolfsson var på seglarläger, bra hobby om man är uppvuxen i kuststaden Nässjö. Trots lågtryck i vädret så höll de resten bakom sig från första till sista metern. Segermarginalen 36,6 sekunder, dagens näst största, före tvåan Erik Sundqvist/Max Salomonsson, Ljungby som hade knappt tre sekunder som marginal till trean Sebastian Dahl/Danny Holgersson, Hästveda. Men vad hände med Jesper Larsson/Erika Ledin, Kristianstad? Efter en snurrning på SS 1 kunde de inte komma ikapp men avslutade ändå med en sträckseger på sista sträckan. Bäste C-förare blev alltid snabbe Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm.

Henrik Levin/Ida Isaksson, Hörby var helt obarmhärtiga i klassen för enhjulsdrivna Volvobilar. Tre sträcksegrar ledde fram till en seger med 5,6 sekunder före Patrik Fredriksson/Oscar Almkvist, Fryksdalen. Trea bäste B-förare Jacob Johannesson/Anette Pettersson, Gullabo och bäste C-förare blev årets Prispottsvinnare Oscar och Nellie Karlsson, Skillingaryd. De kom sjua men bara sju sekunder från pallen och med en andra tid totalt i klassen på sista sträckan. Nellie fick dessutom SSRC:s pris som ung och lovande kartläsare.

Ovissheten om vem som skulle vinna 2WD raderade Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby ut redan på SS 1 och sedan var de i princip helt ohotade. Inget av de större hoten försvann efter hand men ingen kunde ändå störa Victor denna dag. Jonas Åkesson/Joakim Karlsson, Karlskrona körde jämnt med Victor men kunder inte ta igen marginalen Victor ryckte åt sig på SS. Johan Green/Kevin Athley fullbordade Toyota trippeln drygt fem sekunder efter Jonas. Bästa bakhjulsdrivna ekipage blev Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och efter honom kom Daniel Wall/ Henriks Söderkvist, Kvarnvingarna. Bäste B-förare blev överraskande Emil Karlsson/Filip Henningsson, Ljungby 0,6 sekunder före Victor Hansen/Victor Johansson, Hörby. Victor Johansson får trösta sig med den kartläsarutmärkelse han delade med Nelli Karlsson. Bäste C-förare blev unge och lovande Kevin Möllerström/Lars Johnsson, Hässleholm.

I tävlingen ingick också en klass för de som inte lyckats kvalificera sig till finalen. Bästa av dessa lyckliga förlorare blev Daniel Brorsson/Julia Thulin, Wäxjö och det på en tid som hade gett dem en andra plats i 2 WD. Imponerande!!

Utöver priser och prischeckar till de bästa i finalen delades under kvällen också ut prispengar till de fyrtioen främsta i Prispottslistan samt till de fem främsta i Sydsvenska Mästerskapets klasser. Nästan 350.000 kronor och däck till ett sexsiffrigt värde bytte ägare denna kväll då förutom SSRC och SSM också Hankook Competition fördelade sin vinster.

Nu lägrar sig lugnet i garagen några veckor innan det är dags att starta försäsongsträningen med bilvård, ta hand om annat som eftersatts under rallysäsongen och kanske också lite personlig träning för bättre ork, vad vet jag?

Vi återkommer inom kort med förutsättningarna för nästa säsong.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-10-30 21:14


Jonna Eson Brådhe och Julia Thulin redo för Rally Sweden lockdown.
© RallyJonna.Som många andra så har vi längtat efter att få vara tillbaka i rallybilen igen och att få höra lite vrålande ljud i skogen. Vi kommer köra våran Mitsubishi Mirage.

Detta är ett publikfritt evenemang så ni kan följa oss gärna på SVT 1 och www.svtplay.se på söndag 7 juni 15.45-17.55. Det kommer äve...

Publicerad: 2020-06-06 20:45


Foto från arkivet, Silverratten, Gränsfejden & SSR 2000.
© emotorsport.seVi fortsätter att fylla på fotoarkivet med gamla rallybilder, nu är vi inne på starten av 2000, den vårens tävlingar som Silverratten hos Älmhults MK, Gränsfejden med Gullabo RC och South Swedish Rally / Sydrallyt med SSR klubbarna som arrangörer. Totalt ett 30-tal foto från de tre tävlingarna är ad...

Publicerad: 2020-06-06 20:01


När Finland ställer in, Rally DirtFish flyttar för att nå mer tävlande och publik.
© Toyota Gazoo Racing. Rally DirtFish flyttar, den Estniska arrangören ihop med media partnern DirtFish flyttar nu sitt nya rally till augusti. Anledningen till flytten är att Rally Finland ställts in.

Den Estniska tävlingen var tänkt att vara upptakt och testtävling för VM teamen inför det Finska VM Rallyt, redan tid...

Publicerad: 2020-06-06 14:39


Från racket till motorsport, Coolbet erbjuder betting - Solberg favorit.
Efter att ha visat racketsporter som tennis, bordtennis och padel byter SVT nu riktning och ställer in siktet på rally till det sista Utmanarmötet.

På söndag väntar den fjärde och sista delen av SVT:s specialsatsning "Utmanarmötet" – och veckans evenemang blir en tävling mellan sex rallyförare, ...

Publicerad: 2020-06-05 18:24


Regularity resten av 2020 – Ljungby MK är ny RM-arrangör.
Det blir flera tävlingar i höst, men vi kan i dag meddela att den svenska tävlingssäsongen ser ut som följer.

8/8: Killingen, Kils MK Bil. (RM)
29/8: Ljungbyrundan, Ljungby MK. (RM)
26/9: Finspångsrundan, Finspångs MS. (RM)
17/10: Hårdingen, Vara MK. (ej RM)

Ljungby MK är nya som arrangörer...

Publicerad: 2020-06-05 14:38


Rally-SM får ny promotor från 2021 – utökar till tre mästerskap.
Det står klart nu när avtalet för de kommande tre åren är påskrivet mellan nya promotor SRM, Svenska Rally Mästerskapen AB och Svensk Bilsport, där det även framgår att det kommer bli fler mästerskap i kalendern.

Rallysporten har en stark förankring bland det svenska folket där sändningar i TV al...

Publicerad: 2020-06-05 13:54


Oliver och Pernilla Solberg redo för Rally Sweden Lockdown.
© Oliver Solberg Media Office.Monster Energy föraren Oliver Solberg sitter bakom ratten på en rallybil på söndagen. Den här gången är det inte virtuellt utan ratten på sin Volkswagen Polo GTI R5 som 18-åringen sätter sig!

Oliver har blivit inbjuden att delta i Rally Sweden Lockdown - organiserat av Rally Swedens VD Glenn Olss...

Publicerad: 2020-06-04 21:40


Rally Sweden Lockdown, söndagsrally med bl.a. Tidemand, Ekström & Solberg.
© PontusTidemand.se Rally Sweden Lockdown, ett spännande koncept som presenterades av Rally Swedens VD Glenn Olsson under torsdagen, stort hemlighetsmakeri för att inte locka publik - med anledning av Corona pandemin är också tävlingen helt publikfri!

Man har samlat sex åkare, Oliver Solberg ses med mamma Pernilla ...

Publicerad: 2020-06-04 21:11


South Swedish Rally ställs in, gör inget nytt försök 2020.
© emotorsport.se- South Swedish Rallys tävlingsledning har tagit beslutet att ställa in tävlingen 2020 under rådande omständigheter. Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande,förklarar arrangören.

Efter långa diskussioner har arrangören alltså tagit beslutet att ställa in även sitt an...

Publicerad: 2020-06-04 17:59


Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
© emotorsport.seNu är det klart. Det blir en fjärde och sista del av Utmanarmötet. Och nu tar vi steget från racketsporter till rally. På söndag, 15:45 i SVT1, bjuds det på dueller mellan flera av Sveriges bästa förare.

Det är ett spännande och ovanligt rallyformat, med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Fö...

Publicerad: 2020-06-04 17:38


Tidigare nyheter:
Äntligen rally, livesänt Utmanarmöte i SVT på söndag med Svenska rallystjärnor.
Även Nya Zeeländska WRC rallyt inställt, VM start i Turkiet.
JWRC promotorn jobbar för full säsong åt juniorerna.
Neste Rally Finland ställs in, ingen Finsk WRC fest i sommar.
Svensk seger i Castrol Rally Jämsä, Jonsson går för segern i Solberg World Cup.
Danielsson en av Svenskarna till höstens Lombard Rally Bath.
Företaget bakom Colin McRae Rally gör nya officiella WRC spelet från 2023.
Mer i fotoarkivet, rallyfoto till 90-talets slut.
Olsson överlägsen i Privatbostäders Rallyspecial, årets första grustävling.
Tänak involverad i nya Rally Dirtfish, Estnisk 'VM-tävling' i juli!
Äntligen rallypremiär, publikfria Privatbostäder Rallyspecial först ut på lördag!
Förseningar på eldrivna Skoda Fabia R5, debuterar i Jänner Rally 2021.
Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Jonsson historisk SM-segrare.
EKS-teamet lämnar Rally SM satsningen.
Rally di Roma Capitale siktar på EM premiär, tuffa krav för rallypubliken.
Oliver & Petter summerar New England Rally i Solberg World Cup - laddar för Finland!
SBF styrelsens protokoll, gratis licenser och revisorns påpekanden.
Rallyfoto från slutet av 90-talet i arkivet.
Omstart i American Rally Association i juli, sex tävlingar under hösten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
Skilling 500 26-27/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 04-07/06


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.