Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg
© Oliver Solberg
Oliver och Pernilla firar som vinnare ikväll efter Rally Sweden Lockdown.
Solbergs, vi vann Rally Sweden Lockdown!
PRESSRELEASE

18-årige Oliver Solberg tog segern i Rally Sweden Lockdown framför några av de största namnen i svensk motorsport på söndagens eftermiddag.

Evenemanget genomfördes under några av de strängaste reglerna någonsin, med social distansering och medvetenhet om coronavirus som största fokus.

Sonen till 2003 års världsmästare Petter Solberg utnyttjade sin första möjlighet att tävla i ett riktigt rally för första gången sedan Rally México för tre månader sedan.

Tävlingen använde det berömda Torsby Sprint-sträckan, som brukar avsluta Rally Sweden. Oliver konfronteras med rivaler som tidigare WRC2 och Asia Pacific Rally Championship vinnande kusinen Pontus Tidemand och 2016 års världsmästare Mattias Ekström.

Med mamma Pernilla som co-driver lyckades teamet Solberg och besegra Tidemand med 1,2 sekunder i slutskedet efter två åk på den 2,6 kilometer långa sträckan.

Precis som Oliver och Pernilla var nöjda med sin debutseger tillsammans, var de båda ännu gladare att tävla igen - och mycket, mycket tacksam för det organisationen som tog evenemanget samman under några av de konstigaste omständigheterna i historien.

"Det var en riktigt hård kamp i slutet," sade Oliver, "men att vinna är något speciellt för mig och min mamma. Det har gått lång tid sedan man satt i bilen och jag vill säga ett mycket stort tack till alla som gjorde det här möjligt - arrangörerna och naturligtvis SVT för tv-täckningen. De har gjort ett fantastiskt jobb. Det är lätt att sitta hemma och tänka: "Jag önskar att vi skulle kunna rally igen ..." men dessa killar stod upp och fick det att hända. Tack.

"Känslan att köra i Monster Energy färgerna igen var så fantastisk. Det var jättekul. Vägen var ganska grov i slutet och det var svårt eftersom vi var tvungna att pressa hårt för att vara före Pontus. Tävlingen har varit fantastisk och så roligt! "

Och Pernilla behåller sin enastående framgångsrekord i Sverige. Efter att ha vunnit fyra från de fem senaste Rally Sweden Historic har hon nu vunnit segern i det första Rally Sweden Lockdown.

"Detta var första gången jag läste noter åt Oliver," sa hon, "och jag måste säga, jag var mycket imponerad av hur han lyssnade och engagerade sig för noterna. Fantastiskt. Som Oliver sa, vi måste tacka så många människor för deras ansträngningar idag. Naturligtvis SVT och arrangörerna, men också alla funktionärer och Torsby för att få detta att hända och avverka denna fantastiska söndagseftermiddag!

"Jag är så stolt över att vara Olivers mamma idag, han var fantastisk och körde riktigt, riktigt bra."

Olivers seger med sin mamma som läste noterna kanske inte är goda nyheter för honom?
"Nu vet jag att han kan lyssna på mig, så när vi går hem kommer han inte ha några ursäkter! Jag skämtar bara, han är en väldigt bra son", kommenterar Pernilla.

"Nu vill vi se fram emot den andra halvan av säsongen och hoppas att vi kan ha några fler tävlingar framöver. Rally Sweden Lockdown har varit fantastiskt - men jag hoppas att det är den enda gången vi behöver arrangera ett evenemang som detta!"

Förutom SVTs fantastiska live-täckning kommer WRC + att köra ett höjdpunktprogram på måndag kväll (CEST).


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-06-07 19:38


SVT utökar WRC satsningen under ACI Rally Monza, 7 sträckor live!
© PontusTidemand.seSveriges Television utökar sin redan stora satsning på WRC serien, när finalen ACI Rally Monza avgörs under veckoslutet blir det med över 9 timmars sändningar för rallypubliken.
- Sju sträckor sänds direkt, dessutom bjuds tittarna på ett specialprogram om årets mästare och ett sammandrag. Maria ...

Publicerad: 2020-11-30 18:45


Rally Sweden 2021 utan publik?
© emotorsport.seRally Sweden arbetar hårt, i mitten av december ska anmälan öppna för Rally Sweden 2021. Till Sveriges Radio förklarar rallyts Glenn Olsson idag att det med största sannolikhet blir ett rally utan publik, i alla fall är det utgångsläget man går för med nuvarande restriktioner i landet.

Man planer...

Publicerad: 2020-11-30 16:55


Opel Corsa-E rallyklar, tre dagars lyckade tester.
© Opel Motorsport.Ett halvår försenad, nya ADAC Opel e-Rally Cup skulle startat med en tredjedel av tävlingarna redan i år för den gemensamma 2020-2021 serien. Men tävlingar har ställts in och serien fått skjuta fram debuten, något som också gjort att Opel Motorsport kunnat genomföra mer tester med nya Opel Corsa-E.
...

Publicerad: 2020-11-29 17:34


Första bilderna på Toyota GR Yaris Ap4.
© Neal Bates Motorsport.För knappt ett par veckor sedan skrev vi om Neal Bates Motorsport och Toyota Gazoo Racing Australia utvecklar en ny Yaris AP4, då baserad på nya GR modellen.

Då släppte teamet en animerad bild, under veckoslutet var de första två bilarna tillbaka hos teamet och nu visar man de första bilderna av ...

Publicerad: 2020-11-29 16:46


Video, Tänak testar nya i20 Rally2 i Italien.
© Hyundai Motorsport.I slutet av veckan har Hyundai Motorsport gjort det första större testprogrammet med Hyundai i20 Rally2 utanför egna testområdena. I Italien, på väg mot ACI Rally Monza har teamet passat på att testa med flera av teamets förare. Jari Huttunen inledde under veckoslutet och igår tog Ott Tänak över rat...

Publicerad: 2020-11-29 09:12


Rallytalangen Oliver Solberg säkrade junior-EM-titeln.
© Oliver Solberg Media Office.Rallyförare Oliver Solberg säkerställde en fin fin utvidgning av prissamlingen när han körde in till EM-titeln för juniorer på lördag. 19-åringen säkrade också EM-silver bland seniorerna efter en fjärde plats i säsongens sista tävling på Gran Canaria.

Solberg junior var sex poäng efter mästerska...

Publicerad: 2020-11-29 08:45


Lukyanuk, Solberg och Torn EM mästare 2020.
© FIA ERC.Alexey Lukyanuk och nygamle co-driver Alexey Arnautov tar hem årets EM serie, Arnautov ersatte Dmitry Eremeev som lotsas Lukyanuk tidigare under säsongen, en serie kantad av inställda rallyn. Den femte deltävlingen tog just målgång med Rally Islas Canarias på Kanarieöarna. Den Ryske fortåkaren med C...

Publicerad: 2020-11-28 16:54


E-Cupen redo för 2021, sju tävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSäsongen för E-Cupen 2020 ställdes in i takt med att allt fler arrangörer tvingades blåsa av sina arrangemang. Nu presenterar cupen kalendern för 2021, sju deltävlingar där samtliga arrangörsklubbar planerar för tävling.

Cupen inleder i slutet av april med Hammarslaget, fortsätter till Nässjörund...

Publicerad: 2020-11-28 08:43


SS11 & 17 i Rally Islas Canarias sänds live här!
© FIA ERC.Följ två av lördagens specialsträckor live från Rally Islas Canarias, lördagens andra, ss1 Galdar 1 sänds live när sträckan startar 11:29 under förmiddagen.

Avslutande sträckan, ss17 Arucas 2 sänds också den live och där får EM serien ett avgörande. Sändningarna går live på FIA ERC´s hemsida men...

Publicerad: 2020-11-28 08:36


Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
© FIA ERC.Regnigt, halt och blött, det var förhållandena när Rally Islas Canarias avgjorde den första etappen. Totalt åtta sträckor har hittills körts, en 1,5km kort superspecial - Las Palmas de Gran Canaria körs under kvällen. Nil Solans gick i topp på ss1, förare som Oliver Solberg och Andreas Mikkelsen såg...

Publicerad: 2020-11-27 18:55


Tidigare nyheter:
Se 4 sträckor från Rally Islas Canarias live!
SM Rallyt till Uddevalla 2021!
Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.