GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Svenske Robin Jonsson tog hem Solberg World Cup! Körde tidigare hem Virtuella Rally SM och tar genom Solberg World Cup en plats på DirtFish Rally School i Seattle.
Dubbla rallytitlar för Robin Jonsson, SM guld och vinnare av Solberg World Cup.
PRESSRELEASE

Virtuellt blir verkligheten för Jonsson efter Solberg World Cup segern!

* Svenskens fjärde delseger räcker för att ta hem förstapriset i Solberg World Cup.
* Jonssons till DirtFish Rallyskola för att lära sig att köra som Oliver Solberg.
* Uppkopplingsproblem förstörde Solbergs topp 10-placering i Wales.
* Nära 17´000 tävlande i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.
* Det kommer mera, Solberg lovar nyheter om vad som är runt hörnet.

Svenske Robin Jonsson har vunnit det första Solberg World Cup i samarbete med DirtFish och tar själv en plats på flyget till Seattle för att spendera en dag med att köra rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School.

Jonssons seger på Volkswagen Motorsport Rally Powys, som avslutades på söndagskvällen var hans fjärde högsta poäng från sex omgångar, vilket gjorde honom till en värdig mästare i detta första Solberg World Cup.

Den 20-årige superstjärnan hämtar ett mycket speciellt pris från Volkswagen Motorsport. Framgången i sista omgången i Wales belönas med den exakta trofén som Volkswagen Motorsport presenterade inför, det är trofén för seger på Wales Rally GB 2014 där Sébastien Ogiers vann.

Andra och tredje plats på Volkswagen Motorsport Rally Powys vinner en eftertraktad ID R-modell och mössa.

Andraplatsen i Solberg World Cup kommer också med rik belöning, det Lukáš Matêja som avslutade som tvåa. Han kommer att vara den enda i världen som kan köra DiRT med en äkta ratt från en Volkswagen Polo GTI R5 efter att teknikerna byggt om ratten för att använd i simulator.

Jonathan Schaeffer var trea i slutet av säsongen och tar hem ett urval av Solberg inspirerade priser.

För mästare Jonsson fortsätter de goda nyheterna att komma. Hans oslagbara fart och kontinuitet under det DiRT Rally 2.0 baserade mästerskapet har landat honom livets resa. Robin kommer att lära sig att köra i verkligheten av den 18-åriga WRC2 tävlande Oliver Solberg, son till 2003 års världsmästare Petter Solberg.

Den långtid PSRX och Solberg fantasten Jonsson säger
"Det är galen! Vinnare av Solberg World Cup! Jag kan inte tro att jag får chansen att köra en riktig rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School, det är en dröm som går i uppfyllelse. Stort tack till DirtFish, Solberg familjen och deras partners för att detta är möjligt!"

För Oliver fanns det besvikelse, frustration, glädje och stolthet när den sex deltävlinar långa serien tog målgång.
"Jag ville verkligen sluta topp 10 på Volkswagen Motorsport Rally Powys," säger Oliver, som slutade 35:a av 16´706 tävlande.

"Allt gick ganska bra för mig och jag låg runt de fem bästa när vi tappade internetuppkopplingen och jag tvingades bryta! Detta måste vara en av de konstigaste anledningarna till att bryta. Det var verkligen frustrerande, jag älskar det här DiRT-spelet och vägarna i Wales är så coola."

"Vårt resultat totalt sett var inte så dåligt och vi måste vara så, så glada för antalet spelare som var med. Kan du tro att vi nu har nästan 17 000 tävlande! Det är otroligt och något jag är riktigt stolt över - vi byggde detta Solberg World Cup tillsammans och nu har vi en fantastisk serie."

"Det har varit en fantastisk tävling, tack och grattis till alla som tävlade och gjorde detta så speciellt. Och stora, stora gratulationer till Robin Jonsson - hans fart var verkligen otrolig. Dessa tider var fantastiska i alla sex rally. Jag ser verkligen fram emot att träffa Robin i Seattle, inte bara så att vi kan köra tillsammans, men för att se om jag kan ta några tips från honom för att bli snabbare på DiRT!

"Men för tillfället har vi en vecka eller två borta från spel. Sedan, vad kommer här näst? Det måste verkligen finnas något och jag har några idéer!"

Volkswagen Motorsports Sven Smeets säger:
"Grattis till Robin Jonsson för att han vann Volkswagen Motorsport Rally Powys. Med sin anmärkningsvärda prestanda förtjänar han helt klart mästartiteln. Jag vill också tacka de 17 000 tävlande för att ha deltagit i Solberg World Cup och för vilket gör detta virtuella rallymästerskap till en så stor upplevelse."

Allt som återstår för det första Solberg mästerskapet i samarbete med DirtFish är Jonssons resa till USA för att han ska få en endagsundervisning på Seattle baserade DirtFish Rally School med Oliver Solberg.

DirtFish VD Justin Simpson ser fram emot att välkomna vinnaren.
"Solberg World Cup i samarbete med DirtFish har varit en fantastisk serie", sa Simpson, "Gensvaret var bättre än väntat med nästan 17 000 spelare som alla pressade om segern. Jag var mycket imponerad av nivån på dem tävlande. Att vinna Solberg World Cup krävde en riktig mästares förberedelse, talang och vilja.

Ett stort grattis till Robin för hans seger. Det finns ingen tvekan om att han är en absolut värdig förare att köra en av våra Subaru rallybilar här på DirtFish Rally School, tillsammans med Oliver. Jag är säker på att det här kommer att bli en resa som han aldrig kommer att glömma."


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-06-16 20:57


M-Sport öppnar webshop, snabbare beställningar för tävlande och team!
© FIA ERC / Frederic Le.M-Sport är ett av alla företag inom motorsporten som drabbats hårt av Corona pandemin, varken nyförsäljning eller reservdelar har kunnat rulla ut från anläggningen. Företagets stora intäkter kommer från sålda bilar men framför allt försäljningen av reservdelar - men utan tävlingar inga beställningar...

Publicerad: 2020-08-05 23:10


M-Sport avslöjar, fortsätter med Fiesta i WRC 2022, nästa år debuterar Fiesta Rally3.
© M-Sport.M-Sport har bilar ur fyra av de fem stegen i den nya FIA pyramiden - snart blir det fem! Rally 1 är för WRC bilarna där teamet på hemmaplan i Dovenby Hall just nu utvecklar en ny Ford för WRC säsongen 2022 där hybrid implementeras i driften.

Spekulationerna om ett bilbyte har pågått, bland annat ...

Publicerad: 2020-08-05 22:29


Historisk Solberg till Lettland, ska jaga nya framgångar i Rally Liepaja!
© Oliver Solberg Media Office.Med egna Monster Energy stödda Volkswagen Polo R5 kommer Oliver att ge sig ut i den andra deltävlingen av årets EM serie när den startar 14:e augusti.
- Jag tror inte att jag någonsin kommer att glömma vad vi gjorde och vad vi uppnådde i Lettland förra året, säger Oliver, som fortfarande var...

Publicerad: 2020-08-05 19:09


SMK Hörby ställer även in RS-tävling.
Den från i april flyttade DM-tävlingen i RS, Bilmånsson Hörby Rallysprint med ny tävlingsdag den 8 november, ställs nu in helt och hållet. Detta beslöt klubben vid ett möte i tisdags.
- Först flyttade vi på grund av Corona-pandemin då vi inte kunde uppfylla myndigheternas krav och med hopp om att l...

Publicerad: 2020-08-05 16:56


Så ska EC Snapphanerallyt genomföras på ett säkert sätt.
Den 15 augusti körs EC Snapphanerallyt i Hässleholm, den andra deltävlingen i årets Rally-SM och den första större rallytävlingen som arrangeras i Sverige efter utbrottet av pandemin i mars. För att kunna genomföra tävlingen på ett säkert sätt för tävlande, mekaniker, funktionärer, media och publik...

Publicerad: 2020-08-05 16:29


Ny tävling, rallysprint på Kinnekulle Ring.
Lördagen den 12 september arrangerar Götene MK en rallysprint på Kinnekulle Ring. Den 12-13 september var planen att köra SM i Rallycross, men pga den pågående pandemin tvingas klubben ställa in denna tävling. Därför har nu Götene MK valt att arrangera en rallysprint. Tävlingen kommer att avgöras p...

Publicerad: 2020-08-05 16:22


Väntar WRC premiär i USA, McKenna med Ford Fiesta WRC?
© Alex Wong, American Rally Association.Just nu ses 40-talet åkare till Muscatell Ojibwe Forests Rally från Detroit Lakes blir tredje deltävling, den andra efter omstarten, i årets American Rally Association.

Tävlingen körs den 28-29 augusti på 22 mil grusvägar - först ut är mästerskapsledaren Barry McKenna som än en gång ser ut att by...

Publicerad: 2020-08-04 21:38


115 bilar till start i EC Snapphanerallyt.
När Rally-SM återupptas i Hässleholm genom EC Snapphanerallyt nästa lördag är det med 115 bilar på startlinjen, där 87 av dom tävlar i de fyra SM-klasserna. Intresset för klassen Trimmat 2WD är rekordstort med nästan 50 anmälda ekipage.
– Jag tycker det är fantastiskt kul att vi nått målet på 110 s...

Publicerad: 2020-08-04 09:20


Tre Junior EM Svenskar till Lettiska Rally Liepaja.
© Gregory Lenormand.Den 14-16 augusti är det dags för årets andra EM deltävling med full status, d.v.s. även med Junior EM. Lettiska Rally Liepaja kan vid sitt tredje försök för året köra, på sina datum i både maj och juli har man tidigare tvingats ställa in och flytta.

Men nu är landet så pass öppnat att rallytävli...

Publicerad: 2020-08-03 21:40


Även Rasbo MKs tävling EVB Sprinten ställs in.
Det dröjde inte länge efter beskedet från Films MK kom att de tvingas ställa in sin planerade tävling LMBab-Sprinten i mitten på augusti förrän nästa bakslag kom. Då besked om att nästa tävling i distriktet tvingas ställa in.

Via anmälningstjänsten för Rasbo MK´s EVB Sprinten den 6:e september me...

Publicerad: 2020-08-03 21:06


Tidigare nyheter:
Tre Junior EM Svenskar till Lettiska Rally Liepaja.
Även Rasbo MKs tävling EVB Sprinten ställs in.
Efter nya besked, LMBab-Sprinten tvingas ställa in.
Full pott för Hyundai, Neuville & Breen i Rally di Alba topp - Andersson sexa!
Många rallyvinnare i helgens dubbla KMC-sprintar.
87 SM ekipage för EC Snapphanerallyt.
Daniel Brorson ser fram mot R5-debut.
WRC flytt i Turkiet öppnar för Ypres Rally, målgång ihop med Rallycross VM.
Gryazin flög hem Samsonas Rally Rokiskis, JWRC åkarna snabba i Rally4.
Fullt startfält i M-Sports eget rally, teamchef Millener kör Fiesta R2!
Katsuta snabbast i Kokkola 400-vuotta Juhlaralli, R5 debutanten Röyhkiö bakom.
Klasson snabbast genom Augustisprinten.
Rallyproblem i Österrike, samtidigt öppnar Finland för rally med publik!
Göthberg körde hem Kvällsrallyt.
Resultat från KMC-Sprint och Augustisprint.
Svenska Sprintserien kör vidare med två dagars KMC Sprint i helgen.
Gryazin värmer upp i Rally Rokiskis, i startfältet bl.a. 15-årige Schwarz.
100 ekipage i Eskilstunas publikfria Kvällsrally.
20 åkare till publikfri Augustisprint på Gotland.
139 förare, 271 tävlingar, 58 segrar och 60 levererade Citroen C3 R5.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
East Sweden Rally 04-05/09


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
Laxå Rallyt 29/08
Foto från:
Slottssprinten Rally-Light, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten Rally-Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.