GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Svenske Robin Jonsson tog hem Solberg World Cup! Körde tidigare hem Virtuella Rally SM och tar genom Solberg World Cup en plats på DirtFish Rally School i Seattle.
Dubbla rallytitlar för Robin Jonsson, SM guld och vinnare av Solberg World Cup.
PRESSRELEASE

Virtuellt blir verkligheten för Jonsson efter Solberg World Cup segern!

* Svenskens fjärde delseger räcker för att ta hem förstapriset i Solberg World Cup.
* Jonssons till DirtFish Rallyskola för att lära sig att köra som Oliver Solberg.
* Uppkopplingsproblem förstörde Solbergs topp 10-placering i Wales.
* Nära 17´000 tävlande i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.
* Det kommer mera, Solberg lovar nyheter om vad som är runt hörnet.

Svenske Robin Jonsson har vunnit det första Solberg World Cup i samarbete med DirtFish och tar själv en plats på flyget till Seattle för att spendera en dag med att köra rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School.

Jonssons seger på Volkswagen Motorsport Rally Powys, som avslutades på söndagskvällen var hans fjärde högsta poäng från sex omgångar, vilket gjorde honom till en värdig mästare i detta första Solberg World Cup.

Den 20-årige superstjärnan hämtar ett mycket speciellt pris från Volkswagen Motorsport. Framgången i sista omgången i Wales belönas med den exakta trofén som Volkswagen Motorsport presenterade inför, det är trofén för seger på Wales Rally GB 2014 där Sébastien Ogiers vann.

Andra och tredje plats på Volkswagen Motorsport Rally Powys vinner en eftertraktad ID R-modell och mössa.

Andraplatsen i Solberg World Cup kommer också med rik belöning, det Lukáš Matêja som avslutade som tvåa. Han kommer att vara den enda i världen som kan köra DiRT med en äkta ratt från en Volkswagen Polo GTI R5 efter att teknikerna byggt om ratten för att använd i simulator.

Jonathan Schaeffer var trea i slutet av säsongen och tar hem ett urval av Solberg inspirerade priser.

För mästare Jonsson fortsätter de goda nyheterna att komma. Hans oslagbara fart och kontinuitet under det DiRT Rally 2.0 baserade mästerskapet har landat honom livets resa. Robin kommer att lära sig att köra i verkligheten av den 18-åriga WRC2 tävlande Oliver Solberg, son till 2003 års världsmästare Petter Solberg.

Den långtid PSRX och Solberg fantasten Jonsson säger
"Det är galen! Vinnare av Solberg World Cup! Jag kan inte tro att jag får chansen att köra en riktig rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School, det är en dröm som går i uppfyllelse. Stort tack till DirtFish, Solberg familjen och deras partners för att detta är möjligt!"

För Oliver fanns det besvikelse, frustration, glädje och stolthet när den sex deltävlinar långa serien tog målgång.
"Jag ville verkligen sluta topp 10 på Volkswagen Motorsport Rally Powys," säger Oliver, som slutade 35:a av 16´706 tävlande.

"Allt gick ganska bra för mig och jag låg runt de fem bästa när vi tappade internetuppkopplingen och jag tvingades bryta! Detta måste vara en av de konstigaste anledningarna till att bryta. Det var verkligen frustrerande, jag älskar det här DiRT-spelet och vägarna i Wales är så coola."

"Vårt resultat totalt sett var inte så dåligt och vi måste vara så, så glada för antalet spelare som var med. Kan du tro att vi nu har nästan 17 000 tävlande! Det är otroligt och något jag är riktigt stolt över - vi byggde detta Solberg World Cup tillsammans och nu har vi en fantastisk serie."

"Det har varit en fantastisk tävling, tack och grattis till alla som tävlade och gjorde detta så speciellt. Och stora, stora gratulationer till Robin Jonsson - hans fart var verkligen otrolig. Dessa tider var fantastiska i alla sex rally. Jag ser verkligen fram emot att träffa Robin i Seattle, inte bara så att vi kan köra tillsammans, men för att se om jag kan ta några tips från honom för att bli snabbare på DiRT!

"Men för tillfället har vi en vecka eller två borta från spel. Sedan, vad kommer här näst? Det måste verkligen finnas något och jag har några idéer!"

Volkswagen Motorsports Sven Smeets säger:
"Grattis till Robin Jonsson för att han vann Volkswagen Motorsport Rally Powys. Med sin anmärkningsvärda prestanda förtjänar han helt klart mästartiteln. Jag vill också tacka de 17 000 tävlande för att ha deltagit i Solberg World Cup och för vilket gör detta virtuella rallymästerskap till en så stor upplevelse."

Allt som återstår för det första Solberg mästerskapet i samarbete med DirtFish är Jonssons resa till USA för att han ska få en endagsundervisning på Seattle baserade DirtFish Rally School med Oliver Solberg.

DirtFish VD Justin Simpson ser fram emot att välkomna vinnaren.
"Solberg World Cup i samarbete med DirtFish har varit en fantastisk serie", sa Simpson, "Gensvaret var bättre än väntat med nästan 17 000 spelare som alla pressade om segern. Jag var mycket imponerad av nivån på dem tävlande. Att vinna Solberg World Cup krävde en riktig mästares förberedelse, talang och vilja.

Ett stort grattis till Robin för hans seger. Det finns ingen tvekan om att han är en absolut värdig förare att köra en av våra Subaru rallybilar här på DirtFish Rally School, tillsammans med Oliver. Jag är säker på att det här kommer att bli en resa som han aldrig kommer att glömma."


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-06-16 20:57


SVT utökar WRC satsningen under ACI Rally Monza, 7 sträckor live!
© PontusTidemand.seSveriges Television utökar sin redan stora satsning på WRC serien, när finalen ACI Rally Monza avgörs under veckoslutet blir det med över 9 timmars sändningar för rallypubliken.
- Sju sträckor sänds direkt, dessutom bjuds tittarna på ett specialprogram om årets mästare och ett sammandrag. Maria ...

Publicerad: 2020-11-30 18:45


Rally Sweden 2021 utan publik?
© emotorsport.seRally Sweden arbetar hårt, i mitten av december ska anmälan öppna för Rally Sweden 2021. Till Sveriges Radio förklarar rallyts Glenn Olsson idag att det med största sannolikhet blir ett rally utan publik, i alla fall är det utgångsläget man går för med nuvarande restriktioner i landet.

Man planer...

Publicerad: 2020-11-30 16:55


Opel Corsa-E rallyklar, tre dagars lyckade tester.
© Opel Motorsport.Ett halvår försenad, nya ADAC Opel e-Rally Cup skulle startat med en tredjedel av tävlingarna redan i år för den gemensamma 2020-2021 serien. Men tävlingar har ställts in och serien fått skjuta fram debuten, något som också gjort att Opel Motorsport kunnat genomföra mer tester med nya Opel Corsa-E.
...

Publicerad: 2020-11-29 17:34


Första bilderna på Toyota GR Yaris Ap4.
© Neal Bates Motorsport.För knappt ett par veckor sedan skrev vi om Neal Bates Motorsport och Toyota Gazoo Racing Australia utvecklar en ny Yaris AP4, då baserad på nya GR modellen.

Då släppte teamet en animerad bild, under veckoslutet var de första två bilarna tillbaka hos teamet och nu visar man de första bilderna av ...

Publicerad: 2020-11-29 16:46


Video, Tänak testar nya i20 Rally2 i Italien.
© Hyundai Motorsport.I slutet av veckan har Hyundai Motorsport gjort det första större testprogrammet med Hyundai i20 Rally2 utanför egna testområdena. I Italien, på väg mot ACI Rally Monza har teamet passat på att testa med flera av teamets förare. Jari Huttunen inledde under veckoslutet och igår tog Ott Tänak över rat...

Publicerad: 2020-11-29 09:12


Rallytalangen Oliver Solberg säkrade junior-EM-titeln.
© Oliver Solberg Media Office.Rallyförare Oliver Solberg säkerställde en fin fin utvidgning av prissamlingen när han körde in till EM-titeln för juniorer på lördag. 19-åringen säkrade också EM-silver bland seniorerna efter en fjärde plats i säsongens sista tävling på Gran Canaria.

Solberg junior var sex poäng efter mästerska...

Publicerad: 2020-11-29 08:45


Lukyanuk, Solberg och Torn EM mästare 2020.
© FIA ERC.Alexey Lukyanuk och nygamle co-driver Alexey Arnautov tar hem årets EM serie, Arnautov ersatte Dmitry Eremeev som lotsas Lukyanuk tidigare under säsongen, en serie kantad av inställda rallyn. Den femte deltävlingen tog just målgång med Rally Islas Canarias på Kanarieöarna. Den Ryske fortåkaren med C...

Publicerad: 2020-11-28 16:54


E-Cupen redo för 2021, sju tävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSäsongen för E-Cupen 2020 ställdes in i takt med att allt fler arrangörer tvingades blåsa av sina arrangemang. Nu presenterar cupen kalendern för 2021, sju deltävlingar där samtliga arrangörsklubbar planerar för tävling.

Cupen inleder i slutet av april med Hammarslaget, fortsätter till Nässjörund...

Publicerad: 2020-11-28 08:43


SS11 & 17 i Rally Islas Canarias sänds live här!
© FIA ERC.Följ två av lördagens specialsträckor live från Rally Islas Canarias, lördagens andra, ss1 Galdar 1 sänds live när sträckan startar 11:29 under förmiddagen.

Avslutande sträckan, ss17 Arucas 2 sänds också den live och där får EM serien ett avgörande. Sändningarna går live på FIA ERC´s hemsida men...

Publicerad: 2020-11-28 08:36


Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
© FIA ERC.Regnigt, halt och blött, det var förhållandena när Rally Islas Canarias avgjorde den första etappen. Totalt åtta sträckor har hittills körts, en 1,5km kort superspecial - Las Palmas de Gran Canaria körs under kvällen. Nil Solans gick i topp på ss1, förare som Oliver Solberg och Andreas Mikkelsen såg...

Publicerad: 2020-11-27 18:55


Tidigare nyheter:
Se 4 sträckor från Rally Islas Canarias live!
SM Rallyt till Uddevalla 2021!
Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.