GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tuffa fighter väntas i East Sweden Rally.
PRESSRELEASE

På lördag avgörs East Sweden Rally, deltävling tre i Rally-SM 2020 med utgångspunkt från SAAB Arena i Linköping. Rallyt har lockat rekordstort startfält och tuffa kamper väntas i samtliga klasser på lördagens sju sträckor där den mest emotsedda fighten är den mellan tungviktarna Mattias Adielsson och PG Andersson i klassen Trimmat 4WD. Båda med en seger och en bruten tävling var i årets mästerskap.
– Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.
– Jag ser fram emot en tät fight med Mattias Adielsson. Han kommer garanterat vara revanschsugen och gå för seger, men vi ska försöka upprepa prestationen från Hässleholm, säger PG Andersson.

Den absolut största klassen, med hela 56 stycken startande, är Trimmat 2WD. Där är förre Ryska Mästaren och VM-medaljören Patrik Flodin och Göran Bergsten storfavoriter efter att ha visat klass och vunnit båda årets tävlingar i sin Volvo 940, senast i Hässleholm var de även tvåa totalt i tävlingen. Endast slagna av PG Andersson i en fyrhjulsdriven Ford. Förutom Flodin är det ett stort gäng som vill vara med och kriga i toppen. Kristian Johansson har vunnit två av de tre senaste åren i Linköping, Johan Green kommer fylld av självförtroende efter en stark insats på hemmaplan i Hässleholm och JSM-ledaren Hampus Jakobsson har slagläge på Green i kampen om silvermedaljen i klassen. Dessutom är det många namn som gör comeback i skogen, bland annat tidigare Svenska Mästaren och Östgöten Jimmy Joge, som kommer till start ihop med Bosse Holmstrand i en Volvo 940.
– Det ska bli väldigt kul att köra rallybil igen. Det är några år sedan vi åkte senast. Vi har haft bilen i några år och renoverat det och hade en tanke att göra nått förra året. Då var det 20 år sedan jag började köra rally och jag fyllde 40 år. Men nu blev det av i år istället och det hade inte gått utan alla kompisar som hjälpt till att skruva ihop bilen. Det är tack vare dom vi kan stå på startlinjen, säger Joge.
– Jag är en tävlingsmänniska, men det är tufft i klassen och många år sedan jag körde. Då var det mest fyrhjulsdrivet eller framhjulsdrivet, och det blir en omställning att köra bakhjulsdrivet nu. Den där riktiga farten är en färskvara, men vi kör på så mycket vi orkar och justerar målsättningen efter hand. Det finns alltid någon att fightas med.

I 4WD Övriga har Jari Liiten haft en perfekt säsong hittills, maximala poäng i både premiären i Vännäs och senast i Hässleholm gör att Jari och kartläsaren Tommy Andersson ser ut att gå raskt mot SM-guldet. Men deras resa har inte vart enkel, utan de har stött på hårt motstånd hela säsongen av Kristoffer Karlsson, tidigare Svensk Mästare i klassen, som utmanat Jari hårt och hade chans på seger i Hässleholm innan han fick bryta med ett tekniskt problem. Med mästerskapstankarna mer eller mindre borta vill Kristoffer bjuda Jari på en tuff fight varje meter som återstår av årets Rally-SM.
– Det finns viss revanschlust sedan sist. Det blev ett snöpligt slut och vi är hungriga. Mästerskapet dog för oss i Hässleholm så nu siktar vi på att vara snabbast på varje sträcka och vinna varje tävling. Vi har haft så fruktansvärt roligt i fighten med Jari i år och vi hoppas fortsätta kunna utmana honom i slutet av säsongen. Så får vi se vad det räcker till, säger Kristoffer.

I Otrimmat 2WD har regerande Junior-mästarna Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson tagit två raka segrar och fått en smakstart på SM. Men i East Sweden Rally finns de inte på plats i och med att de är i Estland och kör Junior-VM. Det gör att Östgöten Albin Nordh får en bra chans att täppa till luckan i mästerskapet till Lönnström. Albin som missade förra tävlingen i Hässleholm när han var på plats i Lettland och Rally-EM. Men det är en uppsjö av snabba juniorer som vill lägga sig i fighten med Albin. Tabelltrean Isac Nordström vill visa att han kan kriga i SM-toppen på riktigt allvar, Joakim Ellner Landberg tog en sensationell pallplats i bara sin andra SM-tävling i Hässleholm och Victor Hansen kommer stärkt av självförtroende efter en andraplats i Hässleholm.
– Det ska bli jättekul att komma igång och köra igen, jag har längtat efter att köra rallybil och möta motståndet i SM. Även om Pontus [Lönnström] inte är på plats så är det ändå lite honom vi fightas med i mästerskapet, så vi måste försöka ta maxpoäng i helgen. Det är också första gången i tävling som vi kör bilen med senaste Rally4-uppdateringen, så det kommer bli fränt, säger Albin Nordh.


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-03 13:09


SVT utökar WRC satsningen under ACI Rally Monza, 7 sträckor live!
© PontusTidemand.seSveriges Television utökar sin redan stora satsning på WRC serien, när finalen ACI Rally Monza avgörs under veckoslutet blir det med över 9 timmars sändningar för rallypubliken.
- Sju sträckor sänds direkt, dessutom bjuds tittarna på ett specialprogram om årets mästare och ett sammandrag. Maria ...

Publicerad: 2020-11-30 18:45


Rally Sweden 2021 utan publik?
© emotorsport.seRally Sweden arbetar hårt, i mitten av december ska anmälan öppna för Rally Sweden 2021. Till Sveriges Radio förklarar rallyts Glenn Olsson idag att det med största sannolikhet blir ett rally utan publik, i alla fall är det utgångsläget man går för med nuvarande restriktioner i landet.

Man planer...

Publicerad: 2020-11-30 16:55


Opel Corsa-E rallyklar, tre dagars lyckade tester.
© Opel Motorsport.Ett halvår försenad, nya ADAC Opel e-Rally Cup skulle startat med en tredjedel av tävlingarna redan i år för den gemensamma 2020-2021 serien. Men tävlingar har ställts in och serien fått skjuta fram debuten, något som också gjort att Opel Motorsport kunnat genomföra mer tester med nya Opel Corsa-E.
...

Publicerad: 2020-11-29 17:34


Första bilderna på Toyota GR Yaris Ap4.
© Neal Bates Motorsport.För knappt ett par veckor sedan skrev vi om Neal Bates Motorsport och Toyota Gazoo Racing Australia utvecklar en ny Yaris AP4, då baserad på nya GR modellen.

Då släppte teamet en animerad bild, under veckoslutet var de första två bilarna tillbaka hos teamet och nu visar man de första bilderna av ...

Publicerad: 2020-11-29 16:46


Video, Tänak testar nya i20 Rally2 i Italien.
© Hyundai Motorsport.I slutet av veckan har Hyundai Motorsport gjort det första större testprogrammet med Hyundai i20 Rally2 utanför egna testområdena. I Italien, på väg mot ACI Rally Monza har teamet passat på att testa med flera av teamets förare. Jari Huttunen inledde under veckoslutet och igår tog Ott Tänak över rat...

Publicerad: 2020-11-29 09:12


Rallytalangen Oliver Solberg säkrade junior-EM-titeln.
© Oliver Solberg Media Office.Rallyförare Oliver Solberg säkerställde en fin fin utvidgning av prissamlingen när han körde in till EM-titeln för juniorer på lördag. 19-åringen säkrade också EM-silver bland seniorerna efter en fjärde plats i säsongens sista tävling på Gran Canaria.

Solberg junior var sex poäng efter mästerska...

Publicerad: 2020-11-29 08:45


Lukyanuk, Solberg och Torn EM mästare 2020.
© FIA ERC.Alexey Lukyanuk och nygamle co-driver Alexey Arnautov tar hem årets EM serie, Arnautov ersatte Dmitry Eremeev som lotsas Lukyanuk tidigare under säsongen, en serie kantad av inställda rallyn. Den femte deltävlingen tog just målgång med Rally Islas Canarias på Kanarieöarna. Den Ryske fortåkaren med C...

Publicerad: 2020-11-28 16:54


E-Cupen redo för 2021, sju tävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSäsongen för E-Cupen 2020 ställdes in i takt med att allt fler arrangörer tvingades blåsa av sina arrangemang. Nu presenterar cupen kalendern för 2021, sju deltävlingar där samtliga arrangörsklubbar planerar för tävling.

Cupen inleder i slutet av april med Hammarslaget, fortsätter till Nässjörund...

Publicerad: 2020-11-28 08:43


SS11 & 17 i Rally Islas Canarias sänds live här!
© FIA ERC.Följ två av lördagens specialsträckor live från Rally Islas Canarias, lördagens andra, ss1 Galdar 1 sänds live när sträckan startar 11:29 under förmiddagen.

Avslutande sträckan, ss17 Arucas 2 sänds också den live och där får EM serien ett avgörande. Sändningarna går live på FIA ERC´s hemsida men...

Publicerad: 2020-11-28 08:36


Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
© FIA ERC.Regnigt, halt och blött, det var förhållandena när Rally Islas Canarias avgjorde den första etappen. Totalt åtta sträckor har hittills körts, en 1,5km kort superspecial - Las Palmas de Gran Canaria körs under kvällen. Nil Solans gick i topp på ss1, förare som Oliver Solberg och Andreas Mikkelsen såg...

Publicerad: 2020-11-27 18:55


Tidigare nyheter:
Se 4 sträckor från Rally Islas Canarias live!
SM Rallyt till Uddevalla 2021!
Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.