MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo är ett av Drive VXO Motorsports ekipage i SM.
Drive VXO Motorsport-förare siktar mot pallen i Rally-SM!
PRESSRELEASE

Helgen 4-5 september deltar Wäxjö MS-teamet DRIVE VXO Motorsport i årets tredje deltävling i Rally-SM. Teamet fick med sig en bra poängskörd senast i Hässleholms Snapphanerallyt och ser ut att kunna klättra i seriemästerskapet i helgens East Sweden Rally i Linköping.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog värdefulla SM-poäng i Hässleholms Snapphanerallyt, årets andra deltävling i årets nedbantade Rally-SM. Duon ligger nu på en fjärdeplats i klassen med endast 3 poäng upp till andraplatsen.

"Om Robin kan börja med det tempot och självförtroendet han avslutade med i Hässleholm blir vi riktigt farliga" säger co-driver Nicklas Jidflo. "Vi inledde inte bra i förra deltävlingen men självförtroendet och därigenom sträcktiderna stärktes tävlingen igenom och på den långa, snabba och tuffa sistasträckan stämde både notläsning och körning näst intill perfekt."

"Den som vill vara före oss i mål i Linköping skall ska få ta i" lovar Robin Adolfsson.

Emrik Smedberg och Carl Eriksson har tagit poäng i de två körda SM-deltävlingarna hittills i år trots att de kör en Grupp-N bil i klassen för de betydligt vassare R2-bilarna.

"Vi hänger med på vissa vägtyper men på de vägar där Hondans högre vikt handikappar oss tappar vi direkt till de lättare fabriksbyggda R2-orna" säger Carl Eriksson. "Vi fick till en nästintill felfri körning där Emrik utnyttjade materialet väl och bitvis hängde vi med. Vi låg på en stabil femteplats under hela tävlingen men drabbades av punktering i slutet av den avslutande sträckan och föll till en sjundeplats i klassen."

"Får vi körningen att stämma lika bra som i Snapphanerallyt så är det vägkaraktären som kommer avgöra var vi hamnar i resultatlistan. En pallplats blir svår att köra sig till men med lite medflyt kan vi ta oss dit även om det är mer realistiskt att ta en femteplats", avslutar Emrik Smedberg som med sin stabila körning plockat poäng och har god möjlighet till avancemang i tabellen.

Teamets tredje ekipage som körs av teamchefen Hans Bååth med codriver Andreas Sigfridsson tvingades bryta Snapphanerallyt med fel på bilen.
"Vi fick kasta in handduken efter halva tävlingen men vi fick ändå möjlighet att köra tre sträckor där vi upplevde att sommarens uppdateringar av bilen gått i rätt riktning." säger Hans Bååth. "Den bakhjulsdrivna BMW M3 vi kör har mycket effekt och det är helt avgörande för sträcktiderna att effekten inte försvinner i hjulspinn utan driver bilen framåt. Med de senaste uppdateringarna upplevde vi betydligt mer driv- och sidogrepp."
"Jag tror vi kan höja tempot ett snäpp i Linköping" kommenterar Andreas Sigfridsson. "Vi blir bättre och bättre på att utnyttja rekognoseringen och på att skriva egna noter. De stämde bra i Hässleholm och med det kommer självförtroendet och farten. Nu gäller det att våga lita på noterna och utnyttja det förbättrade greppet."

Efter två deltävlingar ligger Robin och Nicklas på fjärde plats i klassen 4WD Övriga med endast 3.5 poäng upp till andraplatsen.

Emrik och Carl lämnar Hässleholm på en niondeplats i förarmästerskapet för klassen otrimmat 2WD/R2.

Hans och Andreas är hittills poänglösa i SM.

I teammästerskapet samlade teamet sina första 24 poäng efter en poänglös premiär i vintras och ligger på en elfteplats 13 poäng från sjätteplatsen.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-03 21:24


Rally Sweden 2021 utan publik?
© emotorsport.seRally Sweden arbetar hårt, i mitten av december ska anmälan öppna för Rally Sweden 2021. Till Sveriges Radio förklarar rallyts Glenn Olsson idag att det med största sannolikhet blir ett rally utan publik, i alla fall är det utgångsläget man går för med nuvarande restriktioner i landet.

Man planer...

Publicerad: 2020-11-30 16:55


Opel Corsa-E rallyklar, tre dagars lyckade tester.
© Opel Motorsport.Ett halvår försenad, nya ADAC Opel e-Rally Cup skulle startat med en tredjedel av tävlingarna redan i år för den gemensamma 2020-2021 serien. Men tävlingar har ställts in och serien fått skjuta fram debuten, något som också gjort att Opel Motorsport kunnat genomföra mer tester med nya Opel Corsa-E.
...

Publicerad: 2020-11-29 17:34


Första bilderna på Toyota GR Yaris Ap4.
© Neal Bates Motorsport.För knappt ett par veckor sedan skrev vi om Neal Bates Motorsport och Toyota Gazoo Racing Australia utvecklar en ny Yaris AP4, då baserad på nya GR modellen.

Då släppte teamet en animerad bild, under veckoslutet var de första två bilarna tillbaka hos teamet och nu visar man de första bilderna av ...

Publicerad: 2020-11-29 16:46


Video, Tänak testar nya i20 Rally2 i Italien.
© Hyundai Motorsport.I slutet av veckan har Hyundai Motorsport gjort det första större testprogrammet med Hyundai i20 Rally2 utanför egna testområdena. I Italien, på väg mot ACI Rally Monza har teamet passat på att testa med flera av teamets förare. Jari Huttunen inledde under veckoslutet och igår tog Ott Tänak över rat...

Publicerad: 2020-11-29 09:12


Rallytalangen Oliver Solberg säkrade junior-EM-titeln.
© Oliver Solberg Media Office.Rallyförare Oliver Solberg säkerställde en fin fin utvidgning av prissamlingen när han körde in till EM-titeln för juniorer på lördag. 19-åringen säkrade också EM-silver bland seniorerna efter en fjärde plats i säsongens sista tävling på Gran Canaria.

Solberg junior var sex poäng efter mästerska...

Publicerad: 2020-11-29 08:45


Lukyanuk, Solberg och Torn EM mästare 2020.
© FIA ERC.Alexey Lukyanuk och nygamle co-driver Alexey Arnautov tar hem årets EM serie, Arnautov ersatte Dmitry Eremeev som lotsas Lukyanuk tidigare under säsongen, en serie kantad av inställda rallyn. Den femte deltävlingen tog just målgång med Rally Islas Canarias på Kanarieöarna. Den Ryske fortåkaren med C...

Publicerad: 2020-11-28 16:54


E-Cupen redo för 2021, sju tävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSäsongen för E-Cupen 2020 ställdes in i takt med att allt fler arrangörer tvingades blåsa av sina arrangemang. Nu presenterar cupen kalendern för 2021, sju deltävlingar där samtliga arrangörsklubbar planerar för tävling.

Cupen inleder i slutet av april med Hammarslaget, fortsätter till Nässjörund...

Publicerad: 2020-11-28 08:43


SS11 & 17 i Rally Islas Canarias sänds live här!
© FIA ERC.Följ två av lördagens specialsträckor live från Rally Islas Canarias, lördagens andra, ss1 Galdar 1 sänds live när sträckan startar 11:29 under förmiddagen.

Avslutande sträckan, ss17 Arucas 2 sänds också den live och där får EM serien ett avgörande. Sändningarna går live på FIA ERC´s hemsida men...

Publicerad: 2020-11-28 08:36


Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
© FIA ERC.Regnigt, halt och blött, det var förhållandena när Rally Islas Canarias avgjorde den första etappen. Totalt åtta sträckor har hittills körts, en 1,5km kort superspecial - Las Palmas de Gran Canaria körs under kvällen. Nil Solans gick i topp på ss1, förare som Oliver Solberg och Andreas Mikkelsen såg...

Publicerad: 2020-11-27 18:55


Se 4 sträckor från Rally Islas Canarias live!
© FIA ERC.Fyra sträckor sänds live från helgens Rally Islas Canarias, tävlingens inledande specialsträcka på fredagens förmiddag går live, lika så eftermiddagens ss8.

Två sträckor sänds under avslutande etappen, lördagens andra sträcka, Gáldar sänds med start 11:29 på förmiddagen. SS17 Arucas tar både tävl...

Publicerad: 2020-11-26 21:23


Tidigare nyheter:
SM Rallyt till Uddevalla 2021!
Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.
Dubbla Midnattssolsrally 2021 när KAK satsar virtuellt.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.