Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Robin Adolfsson med co-driver Nicklas Jidflo tog sig upp till tredjeplatsen i tabellen för 4WD Övriga.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Emrik Smedberg och Carl Eriksson fortsatte stabilt med att samla poäng.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hans Bååth med co-driver Andreas Sigfridsson slutade East Sweden Rally på 23:e plats av 58 startande vilket är ett av duons bästa resultat hittills.
DRIVE VXO Motorsport klättrar i Teammästerskapet i Rally-SM.
PRESSRELEASE

Efter årets tredje deltävling i Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping avancerade DRIVE VXO Motorsport fyra placeringar i teammästerskapet.

Robin Adolfsson med co-driver Nicklas Jidflo tog sig upp till tredjeplatsen i klassen 4WD Övriga, Emrik Smedberg tillsammans med Carl Eriksson håller niondeplatsen i otrimmat 2WD. Hans Bååth och Andreas Sigfridsson gjorde sitt hittills bästa resultat och tog sig i mål på 23-plats av 58 startande i den stora klassen Trimmat 2WD.

Teamet samlade ytterligare 20 poäng och avancerar från elfte till åttonde plats i Rally-SMs Teammästerskap.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog återigen värdefulla SM-poäng. Duon ligger nu på en tredjeplats i klassen med endast 6 poäng upp till andraplatsen.
"Vi körde bra hela dagen. Vi låg innanför ramen för vad som är rimligt utan att ta alltför stora risker. Vi tappade 15-20 sekunder på SS3 och lite till på SS6 när bromsarna inte orkade med. Det fick gå på ren vilja. Vi fick åka brett och sladda av farten när bromsarna inte orkade, det tog oss i mål men med tidstapp naturligtvis. Vi tog verkligen i idag och missade tyvärr tredjeplatsen med 0,5 sekunder och hade 20 sekunder upp till andraplatsen", sammanfattar Robin Adolfsson.

"Utan problem hade vi varit med och fajtas om andraplatsen. Vi fick dock med oss en bra poängskörd efter att ha tagit fulla powerstage poäng på SS7. Med tempot från Linköping kommer vi väl förberedda till Sandviken om två veckor och då kommer vi köra för SM-silver", fortsätter Nicklas Jidflo.

Emrik Smedberg och Carl Eriksson fortsatte med sin stabila körning och plockade återigen viktiga poäng.
"Vi gör inga misstag utan åker på och sätter bra tider på de sträckor där vi kan. Vår utmaning är att vi tappar på krokiga partier där vår Gr N-bil bil förlorar på grund av sin högre vikt jämfört med våra konkurrenters lättare R2-bilar. Vi lär oss dock mycket av detta och jobbar ständigt med att hitta sätt att anpassa körningen för att bli så effektiva som möjligt på de partier som inte riktigt passar bilen. Ser vi till de positiva sidorna så kan vi konstatera att de sträckor där det går att åka ett jämnt tempo, utan alltför många temposänkningar, hänger vi med bra. Vi åker på och samlar poäng även i Sandviken så får vi se hur långt de räcker i totalen. Vi har sju poäng upp till femteplatsen och med lite tur kan vi ta oss dit", säger Emrik Smedberg.

"Vägkaraktären i Linköping var värdefull för oss i utvecklingen av vårt notskrivande. Särskilt sträckorna på övningsfältet som innehåller väldigt många olika varianter på svängar med en och samma radie. I kombination med att vi försöker hitta en effektivare körstil måste vi också skapa förutsättningar för att kunna utnyttja den. Och för det krävs noter som ger Emrik en mer detaljerad beskrivning av vägen", berättar Carl Eriksson. "Vi gjorde stora framsteg med detta i Linköping och det kommer vi ha stor nytta av framöver, oavsett bil."

Teamchefen Hans Bååth med co-driver Andreas Sigfridsson slutade East Sweden Rally på 23:e plats av 58 startande vilket är ett av duons bästa resultat hittills.

"Vi ser detta som ett rejält kliv framåt på vår nivå", säger Hans Bååth. "Vi försöker öka tempot utan att ta alltför stora risker. Samtidigt utvecklar vi bilen som ännu är ganska oprövad i Sverige. Vi är inte så många som kör BMW M3 här, därför har vi sneglat mycket på Finland där bilen är vanligare. Dock skiljer sig vägarna åt en hel del och vi har nu efter dryga två år med bilen utvecklat framförallt fjädringen mot att passa både oss och de svenska vägtyperna. Bilens setup är idag väldigt annorlunda jämfört med när vi började köra den 2018. Vi känner en allt större trygghet i bilens uppträdande vilket är en förutsättning för att tempot skall kunna öka..."

"Jag trodde att vi skulle kunna höja tempot ett snäpp i Linköping" kommenterar Andreas Sigfridsson. "Bilen , noterna och körningen kändes bra i Hässleholm men tyvärr fick vi inte så många mil och framförallt ingen clean sträcka där vi kunde utvärdera tiderna. I Linköping åkte vi fortare än någon gång tidigare under de två senaste åren vi tävlat tillsammans. Det ska bli kul att se vad detta kan räcka till i Sandviken."

Efter tre deltävlingar ligger Robin och Nicklas på tredje plats i klassen 4WD Övriga med endast 6 poäng upp till andraplatsen.

Emrik och Carl lämnar Linköping på en niondeplats i förarmästerskapet för klassen otrimmat 2WD/R2 med sju poäng upp till femteplatsen.

Hans och Andreas är hittills poänglösa i SM men tog sig i mål på 23 av 58 startande i Trimmat 2WD i East Sweden Rally.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-08 18:42


Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
© FIA ERC.Regnigt, halt och blött, det var förhållandena när Rally Islas Canarias avgjorde den första etappen. Totalt åtta sträckor har hittills körts, en 1,5km kort superspecial - Las Palmas de Gran Canaria körs under kvällen. Nil Solans gick i topp på ss1, förare som Oliver Solberg och Andreas Mikkelsen såg...

Publicerad: 2020-11-27 18:55


Se 4 sträckor från Rally Islasa Canarias live!
© FIA ERC.Fyra sträckor sänds live från helgens Rally Islas Canarias, tävlingens inledande specialsträcka på fredagens förmiddag går live, lika så eftermiddagens ss8.

Två sträckor sänds under avslutande etappen, lördagens andra sträcka, Gáldar sänds med start 11:29 på förmiddagen. SS17 Arucas tar både tävl...

Publicerad: 2020-11-26 21:23


SM Rallyt till Uddevalla 2021!
© BMK Uddevalla / emotorsport.se.BMK Uddevalla planerar att arrangera en SM deltävling i rally där tävlingsområdet är placerat i centrala Uddevalla 2021. Deltävlingen ingår i Asfalts Sprint SM och sträckan kommer att köras i utkanten av centrum.

Tävlingen kommer att avgöras lördagen den 8 maj och vi hoppas även kunna genomföra o...

Publicerad: 2020-11-26 21:09


Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
© Hyundai Motorsport.Nästa sommar, då gör en ny bil debut i Rally2 klassen, detta när Hyundai Motorsport rullar ut sin nya Hyundai i20 Rally2. Det var för drygt en månad sedan som teamet sände ut de första bilderna på bilen när satsningen på kundbilar presenterades, idag kom första videoklippet från bilens tester.

I ...

Publicerad: 2020-11-26 20:08


Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
© FIA ERC.Polacken Mikolaj Marczyk var snabbast under eftermiddagens kval inför Rally Islas Canarias, Skoda föraren toppade genom den 3,4km långa sträckan 0,7 sekund före Craig Breen i en Hyundai i20. Spanjoren José Antonio Suárez var trea och Andreas Mikkelsen fyra. Sjunde tid genom sträckan för Oliver Solbe...

Publicerad: 2020-11-26 18:46


Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
© @World.95 ekipage till WRC finalen ACI Rally Monza nästa vecka, idag släpptes äntligen anmälningslistan till tävlingen. 11 bilar går för WRC klassen, 4 i WRC2, 13 för WRC3 och 6 JWRC ekipage. Resterande går utanför VM klass.

Evans och Hyundai toppar mästerskapen inför.
Elfyn Evans, Sebastien Ogi...

Publicerad: 2020-11-26 17:19


Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
© Oliver Solberg Media Office.Klockan 13:15 Svensk tid är det dags för shakedown inför Rally Islas Canarias, då tar de tävlande sig an Guia sträckan på 3,45km för att göra ett sista test inför rallystarten. Efter att ha kört rekognosering är det nu dags att hitta de sista inställningarna och komma in i känslan.

Oliver Solber...

Publicerad: 2020-11-25 21:13


Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
© FIA ERC / Jorge Cunha.Till helgen är det dags för EM final, sedan Belgiska Spa Rally ställts in är det veckans Rally Islas Canarias som blir final. 17 sträckor på 20 mil asfalt väntar på semesterön - shakedown redan i eftermiddag.

Rallyt startar fredag förmiddag, nio sträckor på 10 mil fram till kvällen. Lördagen tar...

Publicerad: 2020-11-25 21:05


Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
© TER Series.Under onsdagen släpptes kalendern för TER-series, Tour European Rally 2021. Likt de flesta nationella och internationella serier drabbades året säsong av flera avbräck, något som skapat ett unika avslut och nystart på TER-series.

Årets säsong har drabbats av flera plötsliga inställda tävlingar, s...

Publicerad: 2020-11-25 20:53


Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
© emotorsport.seÅrets sista rally körs inte långt från Svenska gränsen, det är Norska NMK Elverum som arrangerar Romjulsrallyt som avslut på året, men samtidigt start på vintersäsongen. Tre specialsträckor går dubbelt den 29:e december, det blir 10 mil special för de tävlande som hängde på låset när anmälan öppnade...

Publicerad: 2020-11-25 18:57


Tidigare nyheter:
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.
Dubbla Midnattssolsrally 2021 när KAK satsar virtuellt.
Tidemand, Kopecky och Engel för Toksport WRT i Rally Monza.
Veiby & Andersson visar upp sin Hyundai i20 WRC inför Monza Rally.
Ogier fortsätter i WRC 2021, förlänger med Toyota Gazoo Racing.
Toyota GR Yaris AP4 på gång för rallyskogen.
JWRC trean Pajari tränar med Latvala inför Rally Monza.
Kubica och Kajetanowiz i Polskt WRC team 2021?
Torn & M-Sport säkrar dubbla EM titlar när finalen ställs in.
Hyundai, Toyota & M-Sport fortsätter i WRC 2022, FIA delbetalar utveckling.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.