Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Evo-Challenge.se
© Evo-Challenge.se
Jimmy Joge leder från start till mål.
Joge tog hem första segern i Evolution Challenge.
PRESSRELEASE

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden – Deltävling 1, LBC Ruschen Rally – 8 mars 2008

* Jimmy Joge leder från start till mål
* Ericsson tar en säker andra plats
* Weng gör en sen uppkörning och når tredje platsen
* De tävlande njuter av utmärkta förhållanden för en snötävling


Jimmy Joge och hans kartläsare Mikael Johansson vann den allra första deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge som hölls i Sverige denna helg. LBC Ruschen Rally som arrangerades i Lima nära skidorten Sälen. Efter att ha lett ända från start så slutade de 54,1 sek före Jonas Ericsson/John Stigh som kom tvåa, som i sin tur var 27,8 sek före Hans-Erik Weng/Anders Fredriksson som kom trea.

LBC Ruschen är en av de mest populära rallytävlingarna i Sverige och detta år deltog över 240 bilar, varav 8 st var deltagare i Evolution Challenge, den enda serien för Grupp N Lancer Evolutions. Det är ett av de sista vinterrallyn i Sverige och det erbjöd 100 km istäckta vägar, uppdelade på fem specialsträckor.

Joge var snabbast av Evo Challenge-deltagarna på den första sträckan, 26 sek före Ericsson, som var lite förvånad över att han var så långt efter ledaren. Tvärtemot var Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog nöjda över att bara vara 11 sek efter Ericsson eftersom detta var deras första snörally någonsin och första gången i deras Mitsubitshi.

Den första servicen för dagen följde efter SS1, där alla EVO Challenge-tävlande rapporterade att vägförhållandena var utmärkta och därför, roliga att köra.

Specialsträcka två, den kortaste sträckan av rallyt på 11,5 km följdes av den längsta, 39,5 km genom Mosätra. Fastän topplaceringarna var de samma när bilarna anlände till den andra servicen hade flera förare massor att berätta.

Joge hade hittat, vad han trodde var ett transmissions problem som gjorde att hans bil reagerade olika i högersvängar och därför orsakade ett besök i diket på SS3. Ericsson/ Magnusson körde fortfarande bra men fjärdeplacerade Joakim Borg/Lill-Erik Gustavsson medgav att de hade kört lite för fort, i kampen för att hänga med ledarna, och var frustrerade efter att ha gjort några misstag.

På femte plats låg det norska teamet Kenneth Jonsrød/Anders Wangen. Trots att de var nöjda med sin insats, tappade de tid på SS2 när deras intercom slutade fungera och sen, på SS3 råkade de ut för en sprucken bromsskiva. Inte långt efter på sjätte plats, ökade Weng farten och förberedde sig för att köra ännu snabbare på de två avslutande sträckorna. Joachim Carlström/Jörgen Norman förstörde vad som såg ut att bli en bra sträcka med en sladd på SS2 och de tappade över en minut innan de kom igång igen. Mikael Gustavsson tappade tvåan och fyrans växel, i bilen som han endast kört några hundra meter med innan tävlingen.

Till de två sista specialsträckorna slog vädret om och temperaturen steg några grader, snön började sakta smälta men som tur var, inte tillräckligt för att påverka Evo Challenge-deltagarna.
För att ta sig igenom de resterande sträckorna utan några incidenter körde Joge mer försiktigt vilket tillät Weng att uppnå den snabbaste tiden för Evo Challenge på SS4 och Jonsrød fick den snabbaste tiden på SS5. Hur som helst, den svenska mästaren 2006 hade gjort tillräckligt och korsade mållinjen för att bli den allra första vinnaren av Swedish Evolution Challenge, där han slutade tvåa i Grupp N och hamnade på en total sjätteplats.

”Jag är väldigt nöjd med att ha vunnit den första deltävlingen av Evolution Challenge i Sverige”, sa Joge. ”Det här var första gången jag deltog i detta rally och det var roligt. Jag ser nu fram emot att få göra några små justeringar på bilen som gör att den ska gå ännu snabbare, och få göra om detta på den andra deltävlingen.”

Trots flera försök, kunde inte Ericsson ta ifatt tidsskillnaden fram till Joge och han slutade tvåa, medan Wengs körning de två sista sträckorna räckte fram till en tredje plats, bara 6,6 sek före Magnusson, som fick erfara att hans däck förlorade fästet mot slutet av tävlingen och han var förstås besviken över att ha tappat pallplaceringen.

Borg hade tur som slutade femma efter det att en bil träffade hans Evo på vägsträckan tillbaka till målet. Jonsrød var nöjd med sin insats, första säsongen i en Mitsubishi, och slutade sexa. Carlström var också nöjd med sin insats på de två sista specialsträckorna men var också orolig för att hans motor tappade kraft på slutet, medan Gustavsson var glad att över huvud taget ha tagit sig i mål efter att han varit tvungen att reparera sin trasiga växellåda.

Den andra deltävlingen av Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge i Sverige hålls den 19 april på Kong Christian Race i Kristanstad där arrangörerna förväntar sig att deltagarantalet ökar till tvåsiffrigt.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är sponsrad av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Scandinavian Tools & Tent, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge – Resultat deltävling 1
1 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson 1:00:09.8
2 Jonas Ericsson (/ John Stigh 1:01:03.9
3 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 1:01:31.7
4 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 1:01:38.3
5 Joachim Borg(Järfälla)/Lill-Erik Gustavsson (Örebro) 1:01:42.7
6 Kenneth Jonsrød (Sperrebotn)/Anders Wangen 1:01:47.3
7 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norma (Torsäs) 1:04:03.3
8 Mikael Gustafsson (Ludvika)/Ola Persson (Uppsala) 1:08:23.3

Ställningen i mästerskapet
Förare Poäng
1 Jimmy Joge 12
2 Jonas Ericsson 10
3 Hans-Erik Weng 8
4 Andreas Magnusson 7
5 Joachim Borg 6
6 Kenneth Jonsrød 5
7 Joachim Carlström 4
8 Mikael Gustafsson 3

Kartläsare
1 Mikael Johansson 12
2 John Stigh 10
3 Anders Fredriksson 8
4 Henrik Hulterskog 7
5 Lill-Erik Gustavsson 6
6 Jorgen Norman 5
7 Ola Persson 4


» Pressrelease från Swedish Evo Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-03-10 16:59


Norsk/Svenskt i nästa helgs Rallye du Var, möter Loeb på franska rivieran.
© Rally NM.Från Sainte-Maxime startar på fredag årets Rallye du Var, en känd "säsongsfinal" på Franska solkusten där bland annat det nio deltävlingar långa Franska mästerskapet på asfalt tar målgång. 165 ekipage i startlistan och nivån är hög.

Ut som föråkare går Brice Tirabassi, rutinerad fransman med VM s...

Publicerad: 2019-11-17 14:54


Spännande år väntar Svenska RallyCupen 2020, här är några av nyheterna.
© emotorsport.seUnder lördagskvällen släppte så Svenska RallyCupen kalendern för 2020, detta i samband med cupens stora årsavslutning. Årets pristagare hyllades och deltagarna var på plats för att summera året med avslutningsfesten och på plats fanns ingen annan än Mattias Ekström!

Samtidigt som kvällen körde ig...

Publicerad: 2019-11-16 22:32


Svenska Rallysportförbundet siktar på att förenkla och sänka kostnader för aktiva och arrangörer.
I januari i år startade Svenska Rallysportförbundet, under lördagen började förbundets hemsida ses i sociala medier och en del undrade, vad är detta?
"Vi har under höst och vinter på en mängd olika sätt försökt påverka ansvariga på SBF men utan framgång. Då stödet varit starkt för våra idéer så har...

Publicerad: 2019-11-16 22:26


Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner!
© Svenska RallyCupen.Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlin...

Publicerad: 2019-11-16 18:24


Brorson tog totalsegern i årets sista grustävling.
© emotorsport.seIdag avgjordes sista grusrallyt för säsongen, Silverratten hos Älmhults MK - i inledande klassen Ungdomsrally vann Oliver Gren. Bakom gick Appendix K där Thomas Thelin i Fiat 131 Abarth körde hem segern 20 sekunder före Hannu Saikanmäki, in som trea Christer Gustavsson.

Snabbast totalt var A-föra...

Publicerad: 2019-11-16 15:33


EM vinnaren debutkör nya Peugeot 208 R2t nästa helg.
© Pegeot Sport / Autohebdo.Nästa helg körs Rally Comunidad de Madrid RACE, fredag och lördag väntar 12,8 mil asfalt ut från Madrid över totalt åtta sträckor. På plats sker en spännande debut med en helt ny bil!

Efren Llarena och co-driver Sara Fernandez gör en spännande start, 24-årige Spanjoren har haft en stark säsong tr...

Publicerad: 2019-11-15 20:03


6 containrar, 10 Porschar & 44 egna mekaniker när Tuthill Porsche packar för Safari Rally.
© Tuthill Porsche.27:e november till 6:e december körs East African Safari Classic Rally som utgår från Kenya. Om inte världens tuffaste rally så ett av dem då det handlar om historiska bilar som ska avverka över 333 mil - hälften special, hälften transport. 22 bilar väntas till starten av tävlingen, då sköts tio bil...

Publicerad: 2019-11-15 19:54


Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
© Team Nybe. Som ett första steg i juniorsatsningen och utvecklingen av Team NYBE tar vi nu in Maja Bengtsson 15 år, från Älmhults MK för att stödja och utveckla hennes satsning som co-driver.

Maja har åkt med Patrik Johansson, Robin Sandberg och framför allt med Jonas Åkesson i både SM-sprintar samt teamet...

Publicerad: 2019-11-15 19:41


26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
© EASR.Med närmare två års möjlighet för förberedelser inför East African Safari Classic Rally blir det med 12 dagar till start bråttom. I alla fall för teamet Minti Motorsport Oman som aviserar en tredje bil för start under torsdagen - sedan tidigare är två ekipage anmälda för teamet.

Föraren blir högi...

Publicerad: 2019-11-14 21:55


Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
© emotorsport.seIgår presenterades Mästerskapsreglerna för SM serien 2020, några direkta nyheter finns där inte markerade i dokumentet.

Gällande klasserna så blir Trimmat 4wd en ren R5 klass, den är nu enda typen bilar för SM klassen Trimmat 4wd.

För den mer spretiga 4wd Övriga går en rad bilklasser, så som ...

Publicerad: 2019-11-14 21:33


Tidigare nyheter:
Team NYBE satsar på unga talanger, Maja först ut.
26-årig utmanare mot Blomqvist och övriga i Safari Rallyt.
Små justeringar i mästerskapsreglerna för SM 2020.
Lördagens Silverratten avslutar grussäsongen.
Fler tävlingar i kalendern för 2020!
Så körs E-Cupen 2020, sex deltävlingar i 23:e säsongen!
Första bilderna och infon om uppdaterade Hyundai i20 R5.
Nio WRC rallyn inställda genom åren.
Här är WRC medaljörerna efter 2019!
Rallykalendern för 2020, 100-talet Svenska rallyn tillagda.
Bränderna ökar, Rally Australia ställs in.
4 unika sträckor, totalt 21 sträckor på 9 mil när Australiensiska WRC arrangören bantar.
Victor och Jonas summerar ett fantastiskt rallyår tillsammans!
Skogsbränder hotar WRC finalen, kortad bana kan avgörs VM striden.
Friman summerar karriärens hittills bästa säsong, lämnar nu Ungdomsrally.
Ingram & Lukayanuk punkterade på sista sträckan, EM guldet till Ingram.
Joakim Sjöberg ny co-driver för Tom Kristensson.
Katsuta vann Japanska WRC träningen.
Olsson, Sjöberg och Johansson snabbast i Privatbostäders Rallysprint.
Startlistan spikad, tre svenskbilar i Safari Rallyt, Blomqvist trea ut på vägarna.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
Sandviken 31-01/02


Rally VM:
Kennard Hire Rally Australia 14-17/11


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.