Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Det blir snabbt och utmanande när SverigeSerien styr kosan till Kil tillsammans med SM.
PRESSRELEASE

Kil och Rally Killingen är nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Röster som känner omgivningarna väl och som har haft möjlighet att syna sträckorna talar om att Kils nya organisation med Mikael Gustafsson i centrum har gjort ett fantastiskt arbete med vägarna. Det talas om vägar av Finlandskaraktär och vägar som har allt. Det kommer att bli ett snabbt och utmanade rally.

Kil är nästa stopp för årets SverigeSerie. Rally Killingen har sedan länge en närmast abonnerad plats i VOC Mekonomen Rallys nationella serie men i år är det lite annorlunda då tävlingen körs tillsammans med SM.

– Det blir helt enkelt extra pådrag, extra allt är ju ett klassikt uttryck, säger klassansvarig Roger Fransson. Lite besviken är jag på antalet anmälda VOC ekipage, totalt bara 34 stycken. I ett så fint rally så borde vi vara betydligt fler. Förvisso tvingas vi köra Kil utan våra juniorer eftersom att rallyt går tillsammans med SM som inte tillåter juniorer, men det kan bara till viss del förklara det relativt svaga startfältet.

En extra krydda för VOC eliten blir att på samma sträckor kunna jämföra sig rakt av mot landets GrF elit som med sitt RM kör tillsammans med SM-fältet.

– Det blir verkligen spännande att se hur väl vi står oss som klass. Jag måste understryka att vi egentligen inte ska jämför då vi inte alls kör tävlingen på lika villkor. GrF rekognoserar sträckorna och kan göra egna tillägg och värderingar i noterna, en jättestor fördel. Vi kör som vanligt i SverigeSerien helt på arrangörsnot rakt av utan att reka. Detta för att som sig bör i en instegsklass hålla nere kostnader och inte kräva en extra dags ledigt från jobbet och en extra övernattning för teamet som det blir om man ska reka. Sedan har ju homologerade GrF ett betydligt friare reglemente också som framförallt öppnar för lättare bilar, och vikt är ju en tävlingsbils värsta fiende. Trots detta sticker jag ut hakan och vågar tro att våra toppförare även med dessa handikapp kommer att stå sig mycket väl i konkurrensen.

Som klassanvarig brukar du i dessa inför reportage också våga tippa, hur går det då i tävlingen?

– Ja, jag brukar tippa och jag sticker ut hakan igen och säger att jag dessutom brukar ha bra utfall på mina tips. I högsta Elitklass så tror jag att en grymt revanschsugen Kristoffer Karlsson efter avåkningen senast blir svårslagen. Men Emil Andersson som vann i Flen och därför är toppseedad kommer att göra allt för att plocka en andra raka seger. Patrik Fredriksson är ytterligare en som trivs på snabba vägar och som inte kommer att lägga ens ett dasspapper under gaspedalen. Det kommer att blir fajt hela vägen, och det kommer att bli väldigt spännande att följa.

– I Elit B drog jag ett oväntat kort innan Flen … och fick rätt. Därför tror jag återigen att det blir på Robin Bäckström som drar det längsta strået. Magnus Lindkvist tror jag blir hans tuffaste utmanare följt av Magnus Westman som med sitt stora, goa leende lyckades bärga andraplatsen i Violenrallyt.

– I Cupklassen tror jag också att det blir en rejäl batalj. Jonas Karlsson visade vinnartakter i början av Violenrallyt och jag tipsade alla om att lägga hans namn på minnet. Jag tror han blir en segeraspirant redan nu i Kil. Men just i Kil har också vinnaren från Flen, Daniel Jonsson redan tidigare med eftertryck visat vilken fantastisk rallyförare han är så vem av dessa som drar längsta strået vågar jag inte sia om. I ämnet ska jag också säga att det finns några namn som jag inte har så bra koll på i startfältet, så det kan visa sig att jag tippat helt fel.

Välkomna till en fantastisk rallydag i Kil.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-08-13 20:19


Sju tävlingar för Historic Rally Trophy i södra Finland 2022.
© emotorsport.seFinska Historic Rally Trophy körs för historiska bilar, för nästa år ses sju deltävlingar där två körs på vinterväg och resterande fem på grus - alla i södra Finland.

Serien körs med sex kategorier och delar av dem notade. FIA HTP handling är obligatorisk, år 2007-> och varje arrangör har egen ko...

Publicerad: 2021-11-30 19:32


Kalendern klar för Volvo Euro Cup 2022, en skön mix av rally på asfalt och grus.
© Stefan Helin.Kalendern är satt för Volvo Euro Cup 2022, vi har samlat ihop sju riktigt fina tävlingar runt om i Europa. Kalendern ser ut enligt följande säger cupgeneral Ted Malm.

12-13/3: Zuiderseerally, Holland 170km - Asfalt
30/4: Anderup El Rally Assens, Danmark, 80km - Asfalt
20-21/5: Sachsen Rally, Ty...

Publicerad: 2021-11-29 18:48


Händelserik avslutning på Roger Albert Clark Rally, Porscheåkande Champion vinnare, Lindén svensk klassvinnare.
© Roger Albert Clark Rally.Under sena eftermiddagen tog de tävlande i Roger Albert Clark Rally målgång efter fyra av fem tävlingsdagar, lördagens tvingades strykas med anledning av storm och snö. Måndagen innehöll fem sträckor!

Det blev händelserikt redan på måndagens första sträcka, på Walters Arena fick de två bilarna i ...

Publicerad: 2021-11-29 17:03


Bröderna Gryazin i en klass för sig.
© emotorsport.seBröderna Gryazin dominerade Rallijsprints Latvija som kördes under söndagen, efter 43 minuters körning på tio sträckor, mestadels vintervägar hade de båda bröderna showat hem toppen i rallyt.

Nikolay i Skoda Fabia Rally2 tog fem sträcksegrar och körde hem segern 22 sekunder före brorsan Vasily - ...

Publicerad: 2021-11-28 21:27


Pritchard rullar ur Roger Albert Clark Rally, Lindén leder med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Efter att lördagens etapp ströks av säkerhetsskäl, nedblåsta träd över och intill vägar samt tjockt snötäcke på vissa delar gjorde att arrangören av Roger Albert Clark Rally strök etappen. Omlokalisering och omstart under söndagen, etappen blev närmare timman försenad när sträckor som välkända VM st...

Publicerad: 2021-11-28 20:38


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Tidigare nyheter:
Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
Vem blir årets Codriver?
Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.