Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mästarna Andersson och Flodin kör för nya rallyguld i helgen.
PRESSRELEASE

Två av de 73 förarna i EC Snapphanerallyt kan säkra sina SM-guld på lördag: P-G Andersson och Patrik Flodin. Båda är också regerande mästare.

Efter två genomförda deltävlingar fortsätter Rally-SM redan kommande helg i Hässleholm.
– Vi hade hoppats på några fler startande. Men säsongen är så komprimerad att det är tufft att hålla bilarna i topptrim till nästa tävling, konstaterar CG Wilke, tävlingsledare.
Vinterns båda deltävlingar ställdes in på grund av pandemin, och Skillingaryds MK tvingades flytta sin tävling till slutet av september.
Det gjorde att Rally Killingen i Kil inledde och redan två veckor senare var det dags för South Swedish Rally i Älmhult. Med samma korta mellanrum står nu EC Snapphanerallyt för dörren. Om ytterligare fjorton dagar väntar finalen.

Samtliga fyra deltävlingar räknas, och så här långt är det tre förare som har tagit maximala 60 poäng. En ny fullpoängare i Hässleholm och P-G Andersson samt Patrik Flodin kan återigen titulera sig svenska rallymästare. För Andersson vann huvudklassen förra året, internationellt klassade fyrhjulsdrivna bilar och Flodin var överlägsen i trimmade tvåhjulsdrivna bilar. Även regerande juniormästaren Hampus Jakobsson har full pott så här långt, men till Snapphanerallyt är det bara fyra juniorer till start.
– Det är jättesynd och det gör att segraren bara får maximalt 17 poäng istället för 30, säger Jakobsson.
Alltså får han fortsätta guldjakten när finalen körs i Skillingaryd.
– Vi ligger femma i stora SM och där är det så tätt att det bara är fem poäng upp till silver. Dit ska vi försöka ta oss i helgen, fortsätter Jakobsson, som var just tvåa totalt förra året efter ”omöjlige” Patrik Flodin.

Flodin hade som mål att vinna samtliga specialsträckor i årets SM. Den drömmen gick i kras i Älmhult. Inte heller Andersson har vunnit allt, men sett till att vara snabbast på power stage, den sträcka där fem extra SM-poäng delas ut till snabbaste förare. Samma resultat för Flodin. Bakom dem har det varit spridda framgångar för konkurrenterna, vilket gör att ännu en seger i helgen ger ointagliga poäng.
– Så var det i fjol också, då säkrade vi guldet i tredje deltävlingen. Det spelar ingen roll egentligen, för vi ska åka finalen oavsett. Rally är en materialsport, så allt kan hända, säger Flodin.
I Älmhult hade P-G Andersson en härlig fight med unge Dennis Rådström, som utmanade rejält. Tyvärr slutade det i en våldsam krasch för Rådström.
Främste utmanare nu är Mattias Adielsson, med startnummer två direkt efter Andersson. Adielsson ligger även tvåa i mästerskapet, men distanserad med 29 poäng.

Kalmars rutinerade Joachim Carlström leder klassen Nationella 4 wd, men har bara fyra poäng tillgodo på Dan Johannesson, Mellerud. Skuggar gör även Roger Gustavsson, från Östernärke. Två poäng har han upp till Johannesson.
Allra tuffast är det i Internationella 2 wd, där juniorerna dominerar stort. En handfull förare slåss om segern och kommer att göra allt för att putta Victor Hansen från SM-täten. Gullabos Calle Carlberg ligger närmast, bara två poäng bakom. Han vann premiären, men fick ge sig för Hansen i Älmhult – med 1,4 sekunder.
I nya SM-klassen Standard har Isak Arvidsson, Gullabo, imponerat. Men spänningen ökade rejält när han tappade stort på en lättare avåkning senast i Älmhult. Utmanas i första hand av Johan Holm, Trollhättan.

EC Snapphanerallyt startar redan på torsdagen med presskonferens klockan 18.00 och därefter öppnar den administrativa incheckningen. Att köra så fort förarna behärskar startar fredag kväll med publiksträckan Garnisonen, som körs två gånger. Sedan är det ytterligare sex sträckor under lördagen. Klassiska Hovdala söder om Hässleholm avslutar dagen, innan första startande (P-G Andersson) väntas in till Hässleholm för målgång kvart över tre på eftermiddagen. Kanske för att koras som svensk mästare i huvudklassen.


» Pressrelease från Svenska RallyMästerskapen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-09-06 21:53


Sju tävlingar för Historic Rally Trophy i södra Finland 2022.
© emotorsport.seFinska Historic Rally Trophy körs för historiska bilar, för nästa år ses sju deltävlingar där två körs på vinterväg och resterande fem på grus - alla i södra Finland.

Serien körs med sex kategorier och delar av dem notade. FIA HTP handling är obligatorisk, år 2007-> och varje arrangör har egen ko...

Publicerad: 2021-11-30 19:32


Kalendern klar för Volvo Euro Cup 2022, en skön mix av rally på asfalt och grus.
© Stefan Helin.Kalendern är satt för Volvo Euro Cup 2022, vi har samlat ihop sju riktigt fina tävlingar runt om i Europa. Kalendern ser ut enligt följande säger cupgeneral Ted Malm.

12-13/3: Zuiderseerally, Holland 170km - Asfalt
30/4: Anderup El Rally Assens, Danmark, 80km - Asfalt
20-21/5: Sachsen Rally, Ty...

Publicerad: 2021-11-29 18:48


Händelserik avslutning på Roger Albert Clark Rally, Porscheåkande Champion vinnare, Lindén svensk klassvinnare.
© Roger Albert Clark Rally.Under sena eftermiddagen tog de tävlande i Roger Albert Clark Rally målgång efter fyra av fem tävlingsdagar, lördagens tvingades strykas med anledning av storm och snö. Måndagen innehöll fem sträckor!

Det blev händelserikt redan på måndagens första sträcka, på Walters Arena fick de två bilarna i ...

Publicerad: 2021-11-29 17:03


Bröderna Gryazin i en klass för sig.
© emotorsport.seBröderna Gryazin dominerade Rallijsprints Latvija som kördes under söndagen, efter 43 minuters körning på tio sträckor, mestadels vintervägar hade de båda bröderna showat hem toppen i rallyt.

Nikolay i Skoda Fabia Rally2 tog fem sträcksegrar och körde hem segern 22 sekunder före brorsan Vasily - ...

Publicerad: 2021-11-28 21:27


Pritchard rullar ur Roger Albert Clark Rally, Lindén leder med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Efter att lördagens etapp ströks av säkerhetsskäl, nedblåsta träd över och intill vägar samt tjockt snötäcke på vissa delar gjorde att arrangören av Roger Albert Clark Rally strök etappen. Omlokalisering och omstart under söndagen, etappen blev närmare timman försenad när sträckor som välkända VM st...

Publicerad: 2021-11-28 20:38


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Tidigare nyheter:
Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
Vem blir årets Codriver?
Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.