Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Magnusson vann - ny ledare i EVO Challenge.
PRESSRELEASE

Andreas Magnusson och co-driver Henrik Hulterskog vann den andra deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden för grupp N Mitsubishi Lancers. Preem Näsby Kong Christian Race var platsen och efter segern tog han över den totala ledningen i cupen.

Kong Christian Race i Kristianstad är årets första riktiga Grustävling som körs i Sverige. Strålande sol och fina vägar gjorde tävlingen perfekt. Tävlingen innehöll 5 st specialsträckor på 45km som gick norr om Kristianstad. Sträckorna var utslagsgivande även om tävlingen inte var så lång.

Magnusson/Hulterskog satte upp ett högt tempo från start och vann första sträckan med 0.9 sekunder före vinnaren av första deltävlingen Jimmy Joge och hans nya co-driver Mathias Gårdman.

Sträcka ett var inte lika lyckosam för Joachim Borg/Lill-Erik Gustafsson, som körde bra till sista kurvan på sträckan där de åkte av vägen och rullade. Båda klarade sig utan skador men det gick tyvärr inte lika bra med bilen.

Första sträckan var snabb och följsam, andra sträckan var krokigare och mer tekniskt med mycket stenar i kanterna. Efter ca 2 km fick Joge/Gårdman punktering som gjorde att bilen blev mer och mer svårkörd, de fick stanna och byta däcket vilket gjorde att de tappade 3 minuter till Andreas.

Ericsson/Stigh missade i ett vägbyte och tappade ca 20 sekunder till ledaren. Evo Challenge nykomlingen Herman Wistrand/Anders Holmqvist fick tekniska problem på den krävande andra sträckan, motorn tappade effekt och de tvingades stanna för att inte förvärra problemet på deras Evo IV.

Vid första servicen ledde Magnusson med 9.7 sekunder förre Hans-Erik Weng/Anders Frediksson. Joachim Carlström/Jörgen Norman var ytterliggare 14.1 sekunder efter på tredje plats. Ericsson/Stigh på fjärde plats var endast 3 sekunder från trean - Ericsson säger att han fortfarande lär sig sin Evo IX, Det är hans första grusrally i en 4 hjulsdriven bil.

Förarna behöll samma positioner på sträcka tre och fyra, men alla sa att de fick jobba hårt. När Carlström kom till servicen efter SS3 var han orolig när motorn rusade ett antal gånger men man löste problemet utan tidsförlust.

Med sista sträckan kvar hade Magnusson/Halterskog 12.3 sekunders ledning före Weng/Frediksson som tänkte strida in till mållinjen. Weng avslutade med snabbaste Evo Challenge tid och andra tiden totalt på SS5 men det räcket inte för att ta över ledningen.

Med 3 sekunder mellan Carlström/Norman och Ericsson/Stigh var det full attack för båda team till målet. Carlström gick ut som segrare ur den kampen och slutade på en tredje plats.

Genom att vara snabbaste av de 240 startande på specialsträcka tre visade Jimmy Joge att han kunde ha vunnit deltävling två om han inte fått punktering, nu slutade Jimmy på femte plats. Alla Evo Challenge team hade fart i bilarna, det visar resultaten. Fyra Mitsubishi Evo Challenge Team bland de tio bästa totalt.

Men det var Magnussons och Halterskogs dag, efter en säker körning på SS5 vann de Evo Challenge deltävling två och slutade på en hedrande tredje plats totalt.

”Jag är nöjd med att ha vunnit idag” säger Magnusson”Det har varit ett tufft rally för mig, första tävlingen på riktiga grusvägar i den här bilen. Det gör att jag är mer än nöjd med resultatet och ledningen i Mitsubishi Cupen.

Tredje deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sker ca 100km norr om Kristianstad i Ljungby. Deltävlingen är South Swedish Rally den 23 & 24 Maj som ingår även i Svenska Mästerskapet för Rally.

2008 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är supportat av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli tyres, Sunoco fuel, Performance Friction Brakes, Speedline Corse wheels (www.ppe.com), PIAA lights, Sparco racewear, Scandinavian Tools & Tent, Mpart and RPM Promotions.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden Deltävling 2
Resultat

1 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön) 26:57.9
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng) 27:07.7
3 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 27:39.5
4 Jonas Ericsson (Kolsva)/John Stigh (Skänninge) 27:42.2
5 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mathias Gårdman(Norrköping) 30:03.1

Brutna
SS1 Joachim Borg(Järfälla)/Lill-Erik Gustafsson (Örebro) Avåkning
SS2 Herman Wistrand (Väsby)/Anders Holmqvist (Segeltorp) Motor

Ställning i Cupen efter deltävling 2

Förare
1 Andreas Magnusson 19
2 Jimmy Joge 18
3 Hans-Erik Weng 18
4 Jonas Ericsson 17
5 Joachim Carlström 12
6 Joachim Borg 6
7 Kenneth Jonsrød 5
8 Mikael Gustafsson 3

Co-drivers
1 Henrick Hulterskog 19
2 Anders Fredriksson 18
3 John Stigh 17
4 Mikael Johansson 12
5 Jorgen Norman 12
6 Lill-Erik Gustafsson 6
7 Ola Persson 4


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2008-04-21 17:45


VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att även vi tvingas ta det jobbiga beslutet att, precis som de flesta andra cuper och serier, ställa in även 2020-års SverigeSerie. Alltför stora osäkerheter och risker kopplade till Coronans framtida påverkan gör det jobbiga beslutet till det enda ...

Publicerad: 2020-07-03 13:44


Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
© emotorsport.seÅrets rallysäsong skulle vara då BMW-åkande Bengt Carlsson med Martin Kempe som co-driver, skulle utöka sitt tävlande ytterligare en nivå.

Förutom att köra deltävlingar i Mega Rally Cup och Svenska Rallycupen, så skulle teamet växla upp och åka några SM-tävlingar. Men så blir det inte.

Bengt...

Publicerad: 2020-07-03 13:38


Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
© The Racing Factory.Från den 1:a juli kan nya Peugeot 208 Rally4 ut och tävla, samtidigt som FIA homologeringen gick igenom kunde också Peugeot skicka ut de första bilarna av de närmare 100 beställda.

Den nya bilen som representerar Rally4 kategorin, tidigare R2 har blivit en succé innan den ens synts på rallyvägarn...

Publicerad: 2020-07-02 20:58


WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
© Rally Estonia.Idag på morgonen presenterades så äntligen fortsättningen på WRC serien 2020, efter stoppet i mitten på mars med anledning av Corona pandemin. Rally Monte Carlo följdes av ett kortat Rally Sweden, avkortat blev också det Mexikanska VM rallyt, då med anledning av Corona pandemin.

Nu är det klart a...

Publicerad: 2020-07-02 12:43


Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
Extremt kul att kunna meddela att vi är 2 av de 70 bilarna som kommer få åka slottssprinten! Det var cirka 140 anmälda till tävlingen och det har nu gallras ner till cirka 70.

Alexander och Dennis kommer till start i Fiestan i det oerhört tuffa 2wd klassen som näst intill är ett rent SM startfäl...

Publicerad: 2020-07-02 06:59


M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
© M-Sport.Rally di Roma Capitale 24-26:e juli blir första stora rallyt efter Corona pandemin i världen, i Rom ska 14 sträckor på runt 20 mil asfalt avverkas när EM serien äntligen kan starta.

Den centrala publiksträckan som totalt skulle körts fyra gånger är struken sedan tidigare, allt för att hålla de re...

Publicerad: 2020-07-01 21:12


Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.
© FIA ERC.Tävlingsgeneralen Miloslav Regner som basar över tjeckiska stortävlingen Barum Czech Rally Zlin tvingades under onsdagen ta beslutet att ställa in sin EM deltävling. Tävlingen skulle firat 50 år och ett stort program med aktiviteter för att just visa sitt jubileum var planerat.

Men Coronapandemin...

Publicerad: 2020-07-01 18:49


Väntans tider för Tom Kristensson om fortsättningen av årets JWRC.
© Privat.Det rådande Corona pandemiläget runt om i världen gör att årets tävlingskalender för både Rally-VM och Junior-VM har ställts helt på ända.
I stora VM, WRC, har endast 3 av totalt 13 deltävlingar körts, Rally Monte Carlo i januari, Rally Sweden i mitten av februari och Rally Mexico i mitten av mars....

Publicerad: 2020-07-01 17:33


Fyra WRC förare klara för 2021, så är läget i teamen.
© Toyota Gazoo Racing.FIA och WRC Promotorn jobbar intensivt för att säkra en säsong värdig namnet, för det krävs sju deltävlingar något som nu gör att man söker efter nya arrangörer som med kort varsel kan träda in och ta VM status med allt vad som krävs.

Men för att lyckas sänker man också nivån, inget krav på 30 mi...

Publicerad: 2020-06-30 21:50


Jonas Kruse gästförare i Slottssprinten med 15-åriga Maja Bengtsson i kartläsarstolen.
© Team Nybe.Det är nu klart att SVT:s bilsportexpert, Jonas Kruse, kommer att göra ännu ett gästspel i rally. Tillsammans med kartläsartalangen, blott 15-åriga, Maja Bengtsson från småländska Virestad, kommer rallymästarenatt starta i Slottssprinten i Katrineholm i Team Nybe:s Volvo 940. Tävlingen avgörs 11 jul...

Publicerad: 2020-06-30 17:01


Tidigare nyheter:
15 deltävlingar i Rally SM kalendern 2021.
Rådström värmer upp inför ERC med Rally Bohemia.
I väntan på rally, Tidemand taggad för Höljes All-Star Magic Weekend.
Hektisk rallyhöst i USA, Southern Ohio Forest Rally först ut med Pastrana & Block.
Fler foto i arkivet, asfalt och grus i Skilling 500 2000.
Så gick det i söndagens Gurkrace.
Lundberg snabbast i lördagens Gurkrace.
WRC final i december med Monza Rally Show?
Tänak kör Viru Rally med i20 WRC, årspremiär i Estniska Mästerskapet.
Örkelljungas Mini Smedsvängen ställs in.
Mikkelsen klar testförare för Pirelli med Citroen C3 WRC.
WRC teamen saknar information, Hyundai Motorsport inte klara för WRC efter 2021.
FKrallysport drar sig ur årets säsong, siktar på nystart 2021.
Hitills 117 inställda rallyn i Sverige - men även allt fler öppnade anmälningar.
Eskilstuna MK kör igång igen, Kvällsrallyt på gång!
Thul ny sportchef hos WRC Promotorn, ska vara länken mellan FIA och teamen.
Fler foto i arkivet, nu Klappjakten och Tjust 2-dagars.
East Sweden Rally skippar publiksträckan, avgör hela tävlingen på lördagen.
Bilsport Rally Cup stryker säsongen 2020, sex av sju deltävlingar inställda.
Fem tävlingar klara för Historiska Rally EM serien, så körs 2020.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.