Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Redan dags för Eskilstuna i årets tidsmässigt supertajta SverigeSerie.
PRESSRELEASE

Att VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie landar i Eskilstuna i början av september är en kär tradition. Eskilstuna är kända för sina luriga vägar fulla av klassiska så kallande indianöverfall. Så det gäller för VOC gänget att ha ständig maximal koncentration och att lyssna noga på noterna.

I årets tajta serie så är det extra nära mellan tävlingarna. Flera med problem efter Kil har fått jobba stenhårt för att kunna komma till start även i Eskilstuna.

I högsta elitklass är det tio bilar till start. Lite färre än ett normalt år men i bakänden på Coronan så är det inte annat att vänta. Men lite färre startande än andra år gör det ingalunda lättare att vinna. detta eftersom att alla riktiga kanoner finns på plats. Möjligen med ett undantag av Patrik Fredriksson, en av segeraspiranterna som har haft svårt att hinna få sin bil i skick efter avåkningen senast.

– I hans eventuella avsaknad så tror jag klassen blir en affär mellan årets dominant Emil Andersson och Kristoffer Karlsson. I efterhand har det kommit till min kännedom att båda dessa herrar gjorde närmast ofattbara prestationer i Kil, Kristoffer körde hela tävlingen nästan utan bromsar och Emil tävlande med en motor som var ytterst nära att kasta in handduken och som drog sju (7!) liter olja under tävlingen. Tillbaka med fräscha grejor så tror jag att det i huvudsak är om dessa två det kommer att handla. Dennis Persson är garderingen men det blir också roligt att se vad vildhjärnan Dennis Askling tänker ställa till med nu när han gör säsongsdebut, säger klassansvarig Roger Fransson.

I Elit B har det redan innan start gjorts en superprestation, rent av en bragd. I Kil rullade Robin Bäckström tre varv ut på en åker, dessutom i 122 km/h då det började rulla. Ändå kommer Robin till start i Eskilstuna i samma 240 som alla trodde hade sett sin sista rallytävling efter kraschen Kil. Snacka om att inte rädas ett besvär. Saken är den att bilen har 97 tävlingar loggande i vagnsboken och Robin är fast beslutat att bilen ska ha den magiska drömgränsen 100 tävlingar innan den får pension. Det är planerat till finalen i Örebro i oktober.

– Det allra mest otroliga är att Robin trots allvarlig pressning och strykning av sin bil faktiskt ändå i högsta grad hör till segeraspiranterna även i Eskilstuna. Har han bilen i helt skick så tror jag han vinner. Men jag vet att klassens båda Magnus, det vill säga Lindqvist och Westman vill annorlunda och dom kan absolut få rätt.

Gruppen C-förare, Cupklassen som vi kallar klassen i VOC Mekonomen Rally är VOC´s största klass. Här kommer hela femton bilar till start och det kommer som vanligt att bli både stenhårt och svårtippat.

– Det är tryggt också skönt för klassen att tillväxtklassen C-förare är störst, det bådar gott inför framtiden för vår stora och stentuffa klass. Jonas Karlsson har slagit igenom med dunder och brak den här säsongen. Han har farten men kanske ännu inte riktigt jämnheten men oaktat detta så är han definitivt en av segeraspiranterna i Eskilstuna. Det är också toppseedade Daniel Jonsson och andraseedade Noah Grönkvist. När dammet lägger sin så tror jag det är någon av dessa tre som får kliva högst upp på pallen.

I Eskilstuna så gör klassens och svenskt rallys verkliga plantskola, våra juniorer comeback i serien efter ett uppehåll i Kil som vi körde tillsammans med SM och de tillåter som bekant inte att juniorer tävlar i samma tävling.

– Här har bara två av våra juniorer valt att attackera Eskilstunas luriga vägar, Arvid Larspers och Gabriel med det klingande rallyefternamnet Banger. För dessa både ungdomar är inte resultatet det viktigaste utan istället är det att samla erfarenhet som är i fokus. Inte desto mindre så brukar dessa ungdomar imponera stort och jag tror inte att lördagens duell i Eskilstuna blir något undantag från detta. Må bäste man … nåja, unge man då … vinna.

Välkomna till ytterligare en fantastisk rallydag signerad VOC Mekonomen Rally.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-09-10 13:42


Sju tävlingar för Historic Rally Trophy i södra Finland 2022.
© emotorsport.seFinska Historic Rally Trophy körs för historiska bilar, för nästa år ses sju deltävlingar där två körs på vinterväg och resterande fem på grus - alla i södra Finland.

Serien körs med sex kategorier och delar av dem notade. FIA HTP handling är obligatorisk, år 2007-> och varje arrangör har egen ko...

Publicerad: 2021-11-30 19:32


Kalendern klar för Volvo Euro Cup 2022, en skön mix av rally på asfalt och grus.
© Stefan Helin.Kalendern är satt för Volvo Euro Cup 2022, vi har samlat ihop sju riktigt fina tävlingar runt om i Europa. Kalendern ser ut enligt följande säger cupgeneral Ted Malm.

12-13/3: Zuiderseerally, Holland 170km - Asfalt
30/4: Anderup El Rally Assens, Danmark, 80km - Asfalt
20-21/5: Sachsen Rally, Ty...

Publicerad: 2021-11-29 18:48


Händelserik avslutning på Roger Albert Clark Rally, Porscheåkande Champion vinnare, Lindén svensk klassvinnare.
© Roger Albert Clark Rally.Under sena eftermiddagen tog de tävlande i Roger Albert Clark Rally målgång efter fyra av fem tävlingsdagar, lördagens tvingades strykas med anledning av storm och snö. Måndagen innehöll fem sträckor!

Det blev händelserikt redan på måndagens första sträcka, på Walters Arena fick de två bilarna i ...

Publicerad: 2021-11-29 17:03


Bröderna Gryazin i en klass för sig.
© emotorsport.seBröderna Gryazin dominerade Rallijsprints Latvija som kördes under söndagen, efter 43 minuters körning på tio sträckor, mestadels vintervägar hade de båda bröderna showat hem toppen i rallyt.

Nikolay i Skoda Fabia Rally2 tog fem sträcksegrar och körde hem segern 22 sekunder före brorsan Vasily - ...

Publicerad: 2021-11-28 21:27


Pritchard rullar ur Roger Albert Clark Rally, Lindén leder med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Efter att lördagens etapp ströks av säkerhetsskäl, nedblåsta träd över och intill vägar samt tjockt snötäcke på vissa delar gjorde att arrangören av Roger Albert Clark Rally strök etappen. Omlokalisering och omstart under söndagen, etappen blev närmare timman försenad när sträckor som välkända VM st...

Publicerad: 2021-11-28 20:38


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Tidigare nyheter:
Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
Vem blir årets Codriver?
Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.