Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Annemo Friberg.
© Annemo Friberg.
Jonas Åkesson tog hem Snapphanerallyt.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.
PRESSRELEASE

SM-gulden lever i samtliga klasser. Det står klart nä EC Snapphanerallyt summeras, för det blev en hel del överraskningar.

Sin allra första seger i huvudklassen Internationella 4wd tog Jonas Åkesson, med co-driver Martin Holmdahl. De tog över ledningen på SS4, då storfavoriten P-G Andersson körde på en stubbe och slog sönder en drivaxel.
– I början av säsongen var det här en dröm. Att vi skulle vinna en deltävling fanns inte på kartan, säger Åkesson.
Det brukar ta några säsonger och den Fiesta han kör för Team Nybe är "gammal", från 2016.
– Jag var så besviken efter South Swedish Rally där vi nollade, så det här känns som en personlig revansch, fortsätter Åkesson.

Det var bara på sista Åkesson tog i lite för hårt och tappade tid gentemot Mattias Adielsson, dagens totaltvåa och vinnare av power stage.
– Det gör inget att vi missade ett poäng där, för vi har visat hela helgen att vi kan köra fort. Till och med på Garnisonen, som jag hatat ända fram till nu!
Trea blev Christoffer "Cribbe" Haglund, också han från Team Nybe.
– Första pallplatsen, så jag är riktigt nöjd! Ändå fick vi backa i två vägbyten på näst sista och träffade ett träd med fronten. Kul att det gick vägen, säger Haglund.
Imponerade gjorde också fyran Sebastian Johansson, som tog sin första sträckseger på SS7.
– Det var halt och lite bökigt. Ungefär som vi har det på Gotland, så där trivdes jag bra, säger Johansson.

Nationella 4WD. Helgen då Jari Liiten tvingades byta ut den motortrasiga Skodan mot sin egna, nyligen renoverade Mitsubishi Evo IX – då blev det solklar klasseger.
– Det här var bra för självförtroendet! Saknar förstås Skodan och tar den till finalen om vi får hem en ny motor, men härligt när det funkar så här bra, säger Liiten.
På sista sträckan, den av förarna älskade "Hovdala" gick det undan och Liiten plockade fem extra SM-poäng.
– Där åkte vi 215 km/h som fortast! Riktig Mitsubishiväg det.
SM-ledande Joachim Carlström grejade andraplatsen och har nu goda chanser att säkra sitt första guld i Skillingaryd om två veckor. För konkurrenten Dan Johannesson slutade fyra den här gången, slagen av Jonna Eson Brådhe, som började dagen med fina tider och fortsatte att prestera sträcktider som bara var någon sekund från Liitens.
– Fantastiskt roligt! Över förväntan, säger Brådhe.


Internationella 2wd. Juniorerna i sina Ford Fiesta Rally4 brukar sätta upp ett tempo som får nackhåren att resa sig. Så blev det den här gången också, med den skillnaden att Calle Carlberg stack ut redan under fredagen. När han sedan fick grus under hjulen hängde de andra inte riktigt med. Vid lunchuppehållet hade han dragit ifrån med 27,2 sekunder.
I mål hade han skapat en lucka på 38,2 sekunder och tagit fem poäng på power stage. Carlberg slutade sjua totalt.
– Vi tappade bara två sträckor, det har gått jättebra, säger Carlberg.
Han har pappa Torbjörn i högerstolen.
– Vi är aldrig osams i bilen och det är roligt att kunna ge honom något tillbaka, för han har gjort mycket för mig genom åren, fortsätter Carlberg.
Tvåa blev Albin Nordh och trea Victor Hansen. Fyra Adam Westlund och den här gången var det nästan minuten mellan de fyra främsta.


Nationella 2wd. På SS5 blev Patrik Flodin hindrad i en halvminut av en medtävlare som stod tvärs över vägen. Därmed hade han helt plötsligt tappat all ledning och skulle få jaga efter lunch.
Men självklart lovade tävlingsledningen att Flodin skulle få korrigerad tid, incidenten fanns filmad och allt.
Men det dröjde och tiden rättades inte till.
– Skit samma! Vi kör ifrån de i alla fall, sa Flodin. Varpå tiden rättades till och efter SS7 hade han återigen en ledning på 39,9 sekunder.
Då rasade motorn på sista sträckan.
– Jag fattar ingenting! Det är tydligt att det ska vara en röd Volvo först i mål, och när vi såg Flodin bredvid vägen ökade vi lite till. För Hovdala är Hovdala, säger Emil Karlsson.
Det blev en giganternas kamp mellan Emil och Victor Karlsson. Emil var nästan tio sekunder snabbare på sista, och därmed petade han ner Victor med 0,4 sekunder.
– Surt! Vi åkte max på sista sträckan och det hade varit kul att vinna, säger Victor.
Trea och bäste junior, Hampus Jakobsson. Fyra slutade Johan Axelsson, hans bästa placering i SM med den BMW som Flodin tog guld med 2018. Femma Victor Bergsander.

Standard. I den nya SM-klassen höll favoriten Isak Arvidsson ihop dagen och segrade, trots att han tappade en minut direkt på lördagsmorgonen. Tvåa Johan Holm och trea Olof Andersson, som tog sig förbi Patrik Tallåker på allra sista sträckan, Hovdala.

EC Snapphanerallyt årgång 2021 blev tufft för många.
Totalt var det 16 ekipage som bröt av de 71 som kom till start.

Nästa deltävling är SM-finalen Göhlins Skilling 500, med Skillingaryds MK som arrangör. Den tävlingen körs redan om två veckor.


» Pressrelease från Svenska RallyMästerskapen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-09-11 18:47


Sju tävlingar för Historic Rally Trophy i södra Finland 2022.
© emotorsport.seFinska Historic Rally Trophy körs för historiska bilar, för nästa år ses sju deltävlingar där två körs på vinterväg och resterande fem på grus - alla i södra Finland.

Serien körs med sex kategorier och delar av dem notade. FIA HTP handling är obligatorisk, år 2007-> och varje arrangör har egen ko...

Publicerad: 2021-11-30 19:32


Kalendern klar för Volvo Euro Cup 2022, en skön mix av rally på asfalt och grus.
© Stefan Helin.Kalendern är satt för Volvo Euro Cup 2022, vi har samlat ihop sju riktigt fina tävlingar runt om i Europa. Kalendern ser ut enligt följande säger cupgeneral Ted Malm.

12-13/3: Zuiderseerally, Holland 170km - Asfalt
30/4: Anderup El Rally Assens, Danmark, 80km - Asfalt
20-21/5: Sachsen Rally, Ty...

Publicerad: 2021-11-29 18:48


Händelserik avslutning på Roger Albert Clark Rally, Porscheåkande Champion vinnare, Lindén svensk klassvinnare.
© Roger Albert Clark Rally.Under sena eftermiddagen tog de tävlande i Roger Albert Clark Rally målgång efter fyra av fem tävlingsdagar, lördagens tvingades strykas med anledning av storm och snö. Måndagen innehöll fem sträckor!

Det blev händelserikt redan på måndagens första sträcka, på Walters Arena fick de två bilarna i ...

Publicerad: 2021-11-29 17:03


Bröderna Gryazin i en klass för sig.
© emotorsport.seBröderna Gryazin dominerade Rallijsprints Latvija som kördes under söndagen, efter 43 minuters körning på tio sträckor, mestadels vintervägar hade de båda bröderna showat hem toppen i rallyt.

Nikolay i Skoda Fabia Rally2 tog fem sträcksegrar och körde hem segern 22 sekunder före brorsan Vasily - ...

Publicerad: 2021-11-28 21:27


Pritchard rullar ur Roger Albert Clark Rally, Lindén leder med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Efter att lördagens etapp ströks av säkerhetsskäl, nedblåsta träd över och intill vägar samt tjockt snötäcke på vissa delar gjorde att arrangören av Roger Albert Clark Rally strök etappen. Omlokalisering och omstart under söndagen, etappen blev närmare timman försenad när sträckor som välkända VM st...

Publicerad: 2021-11-28 20:38


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Tidigare nyheter:
Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
Vem blir årets Codriver?
Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.