GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Teamråd bildat för att bidra utvecklingen av Rally-SM.
PRESSRELEASE

Inför säsongen 2022 har ett initiativ tagits för att bilda ett teamråd bestående av aktiva
tävlande som stöd för utvecklingen av Rally-SM. I samband med SM-konferensen i Linköping under helgen hölls ett möte där 2022:års SM-arrangörer och förbundsfunktionärer fick en presentation av det nybildade Teamrådet.
Tidigare har Teamrådet haft inledande möten med promotorn SRM och representanter för Rallyutskottet och förbundsstyrelsen.
– Vi har sett att det finns ett behov av att de aktivas perspektiv tas tillvara i utvecklingen av Rally-SM. Målsättningen med Teamrådet är att Rally-SM skall utvecklas positivt både sportsligt och kommersiellt på kort och lång sikt, säger initiativtagaren Thomas Nilsson och fortsätter:
– Långsiktigt finns det många strategiska vägval där det är viktigt att alla involverades
perspektiv tas tillvara. Tävlande, arrangörer, promotor och förbund har alla utmaningar, inte minst ekonomiska. För att Rally-SM ska kunna fortsätta utvecklas är det viktigt att alla har möjlighet att bedriva sin verksamhet på ett långsiktigt hållbart sätt.
– På kort sikt finns det flera områden med utvecklingspotential, vi har tillsammans med SRM under hösten arbetat för att områden som PR/media, resultatrapportering, arrangörsmanual, de olika mästerskapens namn, med mera ska ha bättre förutsättningar redan under säsongen 2022.

Bakgrund
Inför säsongen 2020 tecknade Svenska Bilsportförbundet, SBF, avtal med en ny promotor för driften av Rally-SM. Säsongerna 2020 och 2021 påverkades mycket av coronapandemin och en stor del av arbetet från förbund, promotor och arrangörer fick ägnas åt att hitta lösningar för att kunna genomföra tävlingar. Nu när vi förhoppningsvis är på väg till en mer normal situation i samhället kan mer fokus läggas på utveckling. Teamrådet har bildats för att aktiva Rally-SM tävlandes perspektiv skall utgöra en naturlig del i utvecklingen av Rally-SM.

Sammansättning och representation
En avgörande fråga för Teamrådet är att det består av personer som representerar aktiva tävlande i hela mästerskapet och som kan bidra med kunskap och erfarenhet från att bedriva tävlingsverksamhet på olika nivåer. Sammansättningen av rådet kommer anpassas över tid för bästa möjliga representation och engagemang.
– Vi är mycket medvetna om att ett initiativ som detta alltid kan ifrågasättas. Hur har urvalet gått till? Representeras aktiva i Rally-SM på ett bra sätt? säger Mathias Bengtsson och fortsätter;
– Samtidigt ser vi att det är viktigt att ta initiativ för att säkerställa att de tävlandes intressen tas tillvara när Rally-SM går in i ny en fas med ny promotor. Teamrådet är nytt och det finns mycket att förbättra men de första stegen är tagna. Vi är intresserade av frågor som lyfts fram från tävlande på olika håll och vi är också öppna för att både ta in nya rådsmedlemmar och även ställa våra platser till förfogande i de fall någon annan är mer lämpad.

Samtliga rådsmedlemmar tar gärna emot synpunkter och ideér personligen men en epostadress till rådet har skapats dit det går bra att maila. Rådet vänder sig till aktiva tävlande och självklart även till den som planerar att tävla i Rally-SM. Gällande sprintarna, Grus-SM och Asfalts-SM, har promotorn för avsikt att bilda ett likvärdigt teamråd.

Målsättning Teamråd Rally-SM
• Att tillsammans med Promotor, arrangörer och SBF utifrån de aktivas förutsättningar höja och förbättra status för Rally-SM på kort och lång sikt.
• Att arbeta för ett positivt samarbetsformat mellan aktiva och övriga intressenter i Rally-SM.
• Att arbeta för att både bredd och elit får bra förutsättningar att deltaga så vi kan säkerställa både kvalitet och att antalet aktiva i Rally-SM bibehålls eller ökar.
• Att vara en tillgång för Promotor och SBF.

Arbetsform
• Elektroniska möten i huvudsak som protokollförs av Promotor.
• Rådsmedlemmarna är inte med för att bevaka egna intressen utan för att skapa goda förutsättningar för bredd och elit i Sveriges finaste motorsportmästerskap.
• Rådet ska verka för att få ett brett mandat från de aktiva.
• Sammansättningen av TEAM-rådet efter olika kompetenser och med engagemang på olika nivåer och bilklasser skall eftersträvas.
• Rådet ska inte ”gnälla” utan proaktivt arbeta fram lösningar tillsammans med övriga parter på frågor som har förbättringspotential.

Teamråd Rally-SM
I teamrådet ingår för närvarande:
Mathias Bengtsson, Thomas Nilsson, Nicklas Hägg, Hans Bååth, Mattias Adielsson och Staffan Andersson.


» Pressrelease från Svenska RallyMästerskapen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-11-14 15:20


Sju tävlingar för Historic Rally Trophy i södra Finland 2022.
© emotorsport.seFinska Historic Rally Trophy körs för historiska bilar, för nästa år ses sju deltävlingar där två körs på vinterväg och resterande fem på grus - alla i södra Finland.

Serien körs med sex kategorier och delar av dem notade. FIA HTP handling är obligatorisk, år 2007-> och varje arrangör har egen ko...

Publicerad: 2021-11-30 19:32


Kalendern klar för Volvo Euro Cup 2022, en skön mix av rally på asfalt och grus.
© Stefan Helin.Kalendern är satt för Volvo Euro Cup 2022, vi har samlat ihop sju riktigt fina tävlingar runt om i Europa. Kalendern ser ut enligt följande säger cupgeneral Ted Malm.

12-13/3: Zuiderseerally, Holland 170km - Asfalt
30/4: Anderup El Rally Assens, Danmark, 80km - Asfalt
20-21/5: Sachsen Rally, Ty...

Publicerad: 2021-11-29 18:48


Händelserik avslutning på Roger Albert Clark Rally, Porscheåkande Champion vinnare, Lindén svensk klassvinnare.
© Roger Albert Clark Rally.Under sena eftermiddagen tog de tävlande i Roger Albert Clark Rally målgång efter fyra av fem tävlingsdagar, lördagens tvingades strykas med anledning av storm och snö. Måndagen innehöll fem sträckor!

Det blev händelserikt redan på måndagens första sträcka, på Walters Arena fick de två bilarna i ...

Publicerad: 2021-11-29 17:03


Bröderna Gryazin i en klass för sig.
© emotorsport.seBröderna Gryazin dominerade Rallijsprints Latvija som kördes under söndagen, efter 43 minuters körning på tio sträckor, mestadels vintervägar hade de båda bröderna showat hem toppen i rallyt.

Nikolay i Skoda Fabia Rally2 tog fem sträcksegrar och körde hem segern 22 sekunder före brorsan Vasily - ...

Publicerad: 2021-11-28 21:27


Pritchard rullar ur Roger Albert Clark Rally, Lindén leder med PV´n.
© Roger Albert Clark Rally.Efter att lördagens etapp ströks av säkerhetsskäl, nedblåsta träd över och intill vägar samt tjockt snötäcke på vissa delar gjorde att arrangören av Roger Albert Clark Rally strök etappen. Omlokalisering och omstart under söndagen, etappen blev närmare timman försenad när sträckor som välkända VM st...

Publicerad: 2021-11-28 20:38


Omkastningar i Grus SM kalendern, fem deltävlingar kvar.
© emotorsport.seOmkastningar i Grus SM kalendern för 2022, på SM seriens hemsida presenteras en uppdaterad kalender för sommarens sprintar på grus.

I den nya kalendern saknas både Hagforssprinten hos Hagfors MK och Falerumsbacken med Åtvidabergs MK som arrangör. In som ny arrangör ses istället Älmhults MK med B...

Publicerad: 2021-11-28 09:59


Storm stoppade lördagens tävlande i Roger Albert Clark Rally.
© Roger Albert Clark Rally.Lördagens etapp av Roger Albert Clark Rally ströks helt, det med anledning av den storm som drog in över skogarna under fredagskvällen ihop med regn och snö. Redan fredagens avslutande sträckor blev händelserika när träd föll över såväl sträckor som transport, något som gjorde både publik och funkti...

Publicerad: 2021-11-27 14:34


Tre svenska ekipage anmälda till Norska Romjulsrallyt strax före nyår.
© Preben Berg, norsk-rally.comSom vanligt väljer flera Svenska ekipage att avsluta rallyåret och starta upp det nya strax före nyår med Norska Romjulsrallyt. Anmälan för tävlingen med 11 mil special där tre sträckor körs två gånger har varit öppen ett tag.

Tävlingen körs 29:e december och just nu 50 anmälda, senaste Svenska e...

Publicerad: 2021-11-27 11:35


Premiär för Supercupen 2022 i Hälsingerallyt, anmälan öppnad.
© SMK Hälsinge. SuperCupen 2022 startar i Hassela med Hälsingerallyt där SMK Hälsinge står för arrangemanget. Tävlingen ingår också i Nedre Norras FM serie och körs 22:e januari.
- Tävlingen körs på byvägar med både skog och öppna fält i snösäkra Hassela, 4 sträckor på tillsammans 75km, totallängd hela rallyt...

Publicerad: 2021-11-27 11:05


Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
© Roger Albert Clark Rally.Jason Tauber Pritchard är ensam ledare i Roger Albert Clark Rally efter fredagens åtta specialsträckor, totalt 12 av rallyts 31 sträckor körda när helgen tar vid - men resultatrapporteringen haltar.

Pritchard med Ford Escort MK2 har hållit tempot uppe, ett par sträcksegrar under fredagen och ledn...

Publicerad: 2021-11-26 21:36


Tidigare nyheter:
Pritchard före Champion i Roger Albert Clark Rally, fortsatt svensk ledning.
Vem blir årets Codriver?
Barrett och Pritchard i topp av Roger Albert Clark Rally efter fyra sträckor.
Ett SM-tecken försvinner 2022, men vilket?
Så körs Junior WRC serien 2022, debut för Rally3 i Rally Sweden.
5 dagar, 31 sträckor, 50 mil, 150 bilar och en Svensk till Roger Albert Clark Rally.
70 rallyn genomförda i år, liten ökning mot 2020!
Lindholm klar för Skodas fabriksteam i Finland 2022, siktar också internationellt!
Mikkelsen fortsätter i WRC2 med Skoda 2022 - siktar även på Rally1 starter.
Lindholm WRC3 trea trots allt, Ingram prickad.
Karriärsbästa i säsongsavslutningen för Solberg jr.
Solberg kör Hyundai i20 Rally1 i Rallye Monte Carlo och Rally Sweden 2022.
Ogier, Mikkelsen, Rossel och Pajari mästare 2021.
Ogier och Ingrassia vinner ACI Rally Monza, mästare för åttonde gången!
Ida summerar helgens Rally Costa Brava, klasseger med Hedlund.
Hedlund bäste Svensk totalt i Rally Costa Brava, Johnsens lärde sig Sierran!
WRC final, följ söndagens tre sträckor med Solberg som femma!
Lukynauk vann Rally Islas Canarias, Llarena tvåa i tävling och mästerskap.
Solberg femma i ACI Rally Monza när Ogier går mot seger och titel.
Ogier leder, Solberg femma - fem sträckor kvar i ACI Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 20-23/01


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 07/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Göhlins Skilling 500, del 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.