Rallybåten   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Rally Sweden.
© Rally Sweden.
Nya publikarenan i Umeå för Rally Sweden.
Klart för The Red Barn Arena i Rally Sweden, på måndag släpps biljetter i butik
PRESSRELEASE

Nedräkningen till VM-festen har börjat på allvar. Nu är det klart att Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena i Umeå - och på måndag öppnar biljettförsäljningen till Rally Sweden i butikerna.

Rally Sweden har de senaste åren varit ledande inom WRC och gjort rallyt till en spektakulär och actionfylld arenasport. När rallyt nu flyttar till Umeå så har det skapats en unik och centrumnära rallyarena, på bekvämt promenadavstånd från centrum. The Red Barn Arena på I20-området är Umeås motsvarighet till “Colins Crest” i Värmland. Rally Sweden har använt det nordliga VM-rallyts allra mest grundläggande element, snön, när man med hjälp av elever från Forslundagymnasiet byggt upp en gigantisk snöläktare som är hjärtat i den specialdesignade arenan.
Under fredag och lördag är det här festen är. Det avgörs tre specialsträckor i VM-rallyt på The Red Barn Arena, du kan följa de andra sträckorna på storbildsskärmar och det bjuds på stjärnglans från scenen.
- Nu tar vi rallyt in till stan igen. Det här är en fantastisk chans för umeborna och alla tillresande att se världens bästa rallyförare på nära håll. Vi har byggt en snabb arena med tre rejäla hopp där förarna kan hålla riktigt hög fart som gör att vi ändå behåller rallykänslan som om det vore ute i skogen, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Var du än står på The Red Barn Arena kommer du kunna följa farten och världens bästa rallyförare på i princip bara en billängds avstånd. Arenasträckan är 1,5 kilometer, innehåller tre hopp (där bilarna kan flyga upp till 40 meter i det största hoppet) och de nya hybridbilarna kan komma upp i toppfarter på över 150 kilometer i timmen.

Totalt har arenaområdet plats för cirka 30 000 människor och på storbildsskärmarna kan publiken följa dramatiken på de övriga sträckorna i Umeås kranskommuner.


Prins Carl Philip gästar The Red Barn Arena
Men The Red Barn Arena bjuder inte bara på rally utan är en riktig vinterfestival där programmet har något för hela familjen. Food courts, artister, utställare, storbildsskärmar, souvenirförsäljning, barer och VIP-områden garanterar underhållning dagen lång.

Det blir också kunglig glans på fredagen då Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena.

- Prins Carl Philip har ett genuint motorintresse och vi är glada och stolta över att Prinsen kommer att närvara när Rally Sweden avgörs i Umeå för första gången, säger Glenn Olsson.
Entrén öppnar redan 15.00 och kvällens givna höjdpunkt, SS7 Umeå Sprint inleds 18.38. Under kvällen skapar artisten Dotter feststämning från scenen.
I The Red Bull Show bjuder skoterfreestyle-trion Marcus Ohlson, Rasmus Johansson och Anders "Flanders" Eriksson publiken på bakåtvolter och skoterakrobatik både fredag och lördag.

Under lördagen är arenan öppen hela dagen, från 10.00 till 21.00. Det körs två specialsträckor i WRC, däremellan blir det nostalgirally i Rally Sweden Historic och barnens favorit, Pidde P, uppträder två gånger under dagen.


Biljettförsäljning i butik börjar den 14 februari

På måndag inleds försäljningen av biljetter och VM-programmet, Rally Magazine, i COOP-butiker i Umeå och kringliggande kommuner.
Noterbart är att det är fri entré för alla barn under 15 år i sällskap av vuxen under hela helgen på alla sträckor, The Red Barn Arena samt serviceplatsen.
Det finns fyra olika biljettkategorier; Festivalpasset (alla sträckor, The Red Barn Arena och serviceplatsen alla dagar), Day Ticket, Arena Ticket samt VIP-tickets The Red Barn Arena.
Det är rabatterat pris för de som köper biljett i butik. Det går givetvis att köpa biljetter i entréerna också, då är det dock kontanter/cash only som gäller.


Här är programmet för The Red Barn Arena
Fredag 25 februari
15.00 Arenan öppnar
15.58 LIVE på storbildsskärm från SS5 Kamsjön 2
17.00 Programstart från scenen
17.34 LIVE på storbildsskärm från SS6 Sävar 2
17.50 Invigning av The Red Barn Arena - Prins Carl Philip
18.00 Red Bull Show
18.20 Artisten Dotter
18.38 SS7 Umeå Sprint
21.00 Arenan stänger

Lördag 26 februari
10.00 Arenan öppnar
10.54 LIVE på storbildsskärm från SS10 Långed 1
11.30 Välkommen från scen
11.45 Artisten Pidde P
12.08 SS11 Umeå 1
14.32 LIVE på storbildsskärm från SS12 Brattby 2
ca.15.00 SS Umeå (Historic)
15.30 Podium Ceremony, Rally Sweden Historic
15.59 LIVE på storbildsskärm från SS13 Örträsk 2
17.00 Artisten Pidde P
17.15 Programstart från scenen
17.24 LIVE på storbildsskärm från SS14 Långed 2
18.00 Red Bull Show
18.20 DJ Dance Party
18.38 SS15 Umeå 2
21.00 Arenan stänger


» Pressrelease från Svenska Rallyt AB.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-02-11 13:43


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.