Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Rallybåten   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tajt och tufft i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie.
PRESSRELEASE

Tuffa tag och hårda fajter på jättefina vintersträckor, det är den korta sammanfattningen när VOC Mekonomen Rally avslutade vinterdelen av årets SverigeSerie med SM-meriterade Vinterpokalen i Sandviken.

Om det var totaldebut för Vinterpokalen i SverigeSerie ska vi låta vara osagt. Men om klassen kört Sandviken tidigare så var det i alla händelser väldigt många år sedan sist. Arrangörsmässigt så hackade det en del, till exempel fick inte VOC gå som egen klass vilket ställer till det nu efteråt när det ska till att göras tabeller. Vi får väl tillskriva det kontot för att vara ny arrangör i SverigeSerien och samtidigt konstatera att Sandviken räddade de största problemen med att skilja ut VOC i resultatredovisningen. Men sträckorna, ojojoj. Dessa sammanfattar klassens förare bara med ett ord: WOW! Årets bästa sträckor och det i en svårflirtad klass som är vana vid Torsby och Vännäs vinterrallyvägar på allra högsta internationella nivå.

Tack Sandviken för ert inträde i SverigeSerien. Lite tråkigt att inte ännu fler av våra förare fick uppleva era fantastiskt fina vinterrallyvägar. Om jag räknar rätt så blev vi till slut 23 bilar till start. Känner en generell oro för vinterrally där alla rallyn med undantag från Lima sett allmänt svaga startfält i år. Kanske är det ännu lite efterdyningar från Corona som vi känner av? Men i värsta fall är det höga däckspriser och osäkra vintrar på många håll i landet som är orsaken. Om det är det senare då går vinterrally en osäker framtid till mötes. Vi ska göra det bästa vi kan för att skapa klarhet hur det ser ut i vår klass inför nästa säsong.

Dennis Persson övertygade i VOC Elit A
I högsta elitklass så sprack klassansvarigs avtvingade huvudtips redan på dagens första sträcka.
Kristoffer Karlsson ställde till det lite direkt på SS 1. Kom i mål men med en riktigt svag tid. Och med det i ryggsäcken så var det nog svårt att hitta den rätta motivationen till riktiga topptider resten av dagen. Men då gick en av förstahands garderingarna i förhandstipset istället rakt in. Dennis Persson var faktiskt lite i en klass för sig i Sandviken och kunde till slut kassera in en komfortabel seger med nästan en minut till likaledes garderade Patrik Fredrikssson, så rätt okej utfall på tipset ändå måste jag säga. I Kristoffers frånvaro så Dennis Askling in på tredje plats bara åtta sekunder bakom Patrik, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Fler som åkte fort i Sandviken.
Inledningsvis så hade Magnus Mellquist som också förutsåg riktigt hög fart. Men på sista sträckan tog det stopp, i en snövall förmodar jag. Även han tog sig igång igen men med 15 minuters handikapp så placerar han sig sist i klassen. Om all info stämmer så hade Magnus valt att fokusera MAS Klass 4 och därför valt att rekognosera sträckorna och därför får han inte några poäng i SverigeSerien. Måste också lyfta Frederick Eckhart som i vinterns sista skälvande timma fått fart på körningen och placerade sig som femma i klassen.

Magnus Lindqvist tog favoritseger i Elit B
I Elit B så satt klassansvarigs förhandstips som hand-i-handske.
Magnus Lindqvist tog en väldigt övertygande seger och det enda som möjligen kan kritiseras från förhandstipset var hans övertygande dryga 40 sekunder ner till planenligt andrahandsplavcerade Tim Palmqvist. På tredje plats körde lika förhandstippat Simon Erlandsson in före i tur och ordning Magnus Westman och Daniel Jonsson. Kort sagt, exakt som förutspått. Det är sällan förhandstipset stämmer så bra som det gjorde i Elit B i Sandviken.

Och än mer favorittippade Linus Flodin vann Cupklassen
VOC Mekonomen Rallys C-förarklass som vi valt att kalla cupklassen vanns planenligt av Linus Flodin.
Linus bröt förvisso första tävlingen i Torsby men hann med att imponera stort på mig innan. Och den andra deltävlingen i Värmland vann han. Lika planenligt fick han stiga högst upp på pallen även i Sandviken precis halvminuten före andraplatstippade Noah Grönkvist. Gällande Noah så blir jag inte riktigt klok på efternamnet, ömsom Wahlberg ömson Grönkvist men såvitt jag kan förstå samma person. Detta får vi utreda vid ett senare tillfälle. På tredje plats så hittade Jonas Karlsson den fart jag trodde vilket gjorde att han tog bronsplatsen före Tobias Pettersson Nordwall.

Med detta tar SverigeSerien ett tävlingsuppehåll fram till Ljungby 7 maj. Håll ändå ögonen här på nyhetssidan. Om allt går enligt planerna så kommer mycket trevlig info efterhand. Håll tummarna. Och väl mött!


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-02-23 16:25


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.