Mats Bilar   

   
Rallybåten   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Marcin Rybak
© Marcin Rybak
Isak Reiersen och Johan Johansson genomförde Rally Sweden med gott betyg.
Imponerande debut i Rally Sweden av Reiersen; Vilken känsla, vi gjorde det!
PRESSRELEASE

Isak Reiersen, 18, och kartläsare Johan Johansson kan titulera sig klassegrare under Reiersens första rally-VM. Som enda 2WD-bil imponerade de också med en 22:a plats av de totalt 44 startande.
Målet inför helgen var att få ihop alla milen och komma i mål. Nu står vi här på mållinjen och har lärt oss jättemycket. Jag är nöjd med farten vi haft genom hela helgen, säger Reiersen.

Första VM-deltävlingen av Rally Sweden i Umeå har precis avslutats. JC Racetekniks Isak Reiersen, Torsby, och Johan Johansson, Söderköping, kan därmed titulera sig som klassvinnare i Rally4.

Trots att de var det enda ekipaget som kom till start i 2WD-klassen har Isak Reiersen imponerat stort. Han har genomgående haft ett högt tempo och avslutade på tjugoandra plats, av de totalt fyrtiofyra startande 4WD-bilarna.

Eftersom Reiersen i helgen gjorde sin fjärde riktiga rallytävling var huvudmålet i helgen att få ihop alla mil, fortsätta utveckla noterna och samla erfarenheter inför den kommande SM-säsongen.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
"Vi har haft en kanonhelg. I mål på första VM-deltävlingen, jag är jättenöjd med grabbarnas prestation. Planen var att åka upp hit för att få erfarenhet, samla många mil i kroppen och fortsätta lära. Att för Isaks del redan ha fått känna på hur det är att åka en VM-tävling är en nyttig lärdom, det är så stor skillnad jämfört med SM och andra nationella tävlingar. Isak och Johan har fortsatt jobba med noterna, och jag tycker det har gått jättebra.

Det är ju lite svårt att jämföra sig mot andra med tanke på att vi är ensamma i 2WD-klassen, men vi har haft många 4WD-bilar bakom oss och satt bättre tider än vi alla trodde. Vi har fått en bra uppvärmning inför våren och grussäsongen i SM, det ska bli väldigt kul att se vad de kan göra där. Stort tack till alla sponsorer som hjälper Isak i detta – nu ser vi fram emot fler tävlingar och en spännande säsong.
"

Isak Reiersen, förare:
"Jag har precis gått i mål på min första VM-tävling. Vilken känsla – vi gjorde det! Jag är faktiskt lite rörd. Den sista sträckan var riktigt frän, jag kunde släppa lös och pusha på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Målet inför helgen var att få ihop alla milen och komma i mål. Nu står vi här på mållinjen och har lärt oss jättemycket. Jag är nöjd med farten vi haft genom hela helgen. Vi har också ovärderligt mycket data att analysera, som kommer gynna oss både under SM och förhoppningsvis även fler VM-rallyn i Umeå.

Det jag framförallt kommer ta med mig är hur mycket jag lärt mig, dels att steppa upp den sista procenten när det behövs, utvecklingen med noterna och kanske främst alla mil vi fått. Jag gjorde en snabb uträkning förut och i mil har vi precis kört tio och en halv crosskarttävling, alltså en och en halv säsong. Det är såklart inte jämförbart med något av det jag upplevt tidigare, och det är en utmaning att vara pigg och prestera en hel vecka. Så tufft har det absolut varit, men framförallt har det varit bra att så här tidigt i karriären få den här erfarenheten. Rally-VM är mitt långsiktiga mål, nu har jag fått mer insikt och vet vad som ska förbättras inför framtiden.

Tack till alla som stöttat mig och som hjälpt mig till där jag är i dag. Att köra Rally Sweden har varit en dröm sedan jag var barn, och nu fick jag vara en del av den nya eran av Rally Sweden här i Umeå. Umeå bjöd på ett bra rally, och en fantastisk stämning i skogarna. Att se publiken och alla svenska flaggor gav en extra push i självförtroendet.
"

Johan Johansson, kartläsare:
"Jag är riktigt nöjd med tävlingen. Isak har verkligen imponerat, och att sluta på 22:a plats totalt är väldigt bra gjort. Men att ta sig i mål på alla sträckor, utan några större bekymmer, är nog den största segern för oss. I det här utvecklingsstadiet som Isak är i nu så är det viktigt att få alla mil för att lära och utvecklas. Noterna har fungerat bra, och vi har mycket att ta med oss. Vi ser att det finns förbättringspotential, och det här var ett steg i rätt riktning.

Jag är riktigt positivt överraskad av Rally Sweden här i Umeå, och hoppas tävlingen får stanna här så de kan fortsätta utvecklas. De bjöd på riktigt bra vinter, med fina sträckor och bra arrangemang. Det har såklart också varit skönt att jobba med ett så pass starkt team som JC är, med bra mekaniker och ordning och reda. Inför SM tar vi med oss en positiv känsla. Vi har förvisso inte åkt någonting på grus ännu, men milen som vi fått i vinter kommer ge en bra start. Tack till JC, och alla som gjort det möjligt. Det har varit helt fantastiskt att få åka VM i Sverige igen.
"

Pier Steffansson, förbundskapten SBF:
"Målgång i Isaks första VM-tävling, det är otroligt värdefullt för honom. Att tillsammans med Johan få erfarenheter från VM-rallyn är ett viktigt steg i arbetet mot en internationell karriär. Inom landslaget arbetar vi med flera olika pusselbitar för att stötta våra förare i deras helhetspaket. Förare är unika och även upplägget vi har för förarna. Att nu få se Isak ta nästa steg i sin karriär och att fortsätta göra det i en miljö han redan är trygg i känns bra. Att nu, tillsammans med JC Raceteknik, få möjligheten ta klivet från crosskart till en rallybil och påbörjat resan mot en internationell karriär. Det ska bli mycket spännande och roligt att både följa och arbeta vidare tillsammans med Isak, Johan och JC Raceteknik mot målet."


» Pressrelease från JC Raceteknik.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-02-27 15:43


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.