Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Rallybåten   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Nu startar Sydsvenska Rallycupen 2022.
PRESSRELEASE

Efter två säsongers påtvingat uppehåll startar vi upp SSRC igen. Äntligen ser vi slutet på pandemin och också den korta men milda vintern. Tidigare års vånda med kvardröjande snö och is är hos alla arrangörer nu ett minne blott. Grussäsongen kan börja med Simrishamnsmixen lördagen den 9 april. De drygt 110 ekipagen får ta sig an en bana med 38 km SS i klassisk sydostskånsk terräng.

Med Simrishamnsmixen inleds grundserien i Sydsvenska Rallycupen. De sex deltävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är bland de som är kvalificerade till superfinalen i höst.

Vi ska kort gå igenom de olika klasserna och peka på profiler och möjliga framgångar.
I Ungdomsklassen får Wille och Magnus Gad, Lessebo finna sig att vara storfavoriter. Detta efter att de varit snabbaste standard bil i föregående helgs Rally Anderslöv. Vad ska det bli av denna talang?

En tunn appendix klass gör premiär som en del av SSRC och Kjell Fransson/Henrik Hulterskog, Vimmerby är favoriter om fransyskan vill.

En ovanligt stark 4WD klass mönstrar SM åkare som kör sin första grustest men också intressanta återvändare. Mattias Olsson/Erik Gustafsson, Stenungsund, SM vinnaren 2021 Joachim Carlström/Jörgen Norman, Gullabo, Stig Andervang/Robin Eriksson, Rimo och Jaari Saarinen/Jörgen Fornander, Mjölby får vara utmanare till distriktshoppen Mattis Olsson/Jesper Johansson, Älmhult och Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö.

A-förare 2WD är som vanligt det stora getingboet. Några har nästan inte kört alls på två år medan andra kört hela SM-serierna 2020 och 2021. En som rivstartat året är Joacim Kristiansson/Roger Clausson, Hörby som tog en totalseger en och klasseger på två dagar i helgen. Favorit är nog ändå förra årets SM-trea Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby med Johan Green/Kevin Athley, Hässleholm som utmanare. Volvo-profilerna Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala får varva upp från sitt långa uppehåll innan de är ikapp. Outsider är förstås föregående års JSM-trea Jacob Johannesson/Danny Holgersson, Gullabo.

A och B-förare grupp E har sin favorit i segraren från Anderslöv Johan och Erik Lindfors, Hässleholm men kanske kan klubbkamraten och E-sportaren Lucas Ljungbäck/Enna Enarsson överraska.

A-förare VOC grupp F har två av favoriterna längst fram i fältet. Patrik Fredriksson/Per Wiksten, Fryksdalen och Henrik och Ida Levin har haft många oförglömliga fighter genom åren och de gör oss inte besvikna i helgen.

B-förare 2WD är svårtippat. Johannes Haraldsson/Christoffer Svensson, Hässleholm har äntligen bestämt sig för att behålla bilen, Tim och Ditte Hammarström, Älmhult har bytt från Ford till Golf och Anders Åberg/Björn Johnsson gör come back i en Saab. Ja det är frågan, är det kanske inte alls nån av dessa som vinner? Lägst odds är det nog ändå på SM och JSM vinnaren från 2021 Isac Arvidsson/Victor Svensson, Gullabo.

VOC grupp F för B-förare få ha 2019-års SSRC vinnare Oscar och Nellie Karlsson, Skillingaryd som favorit med konkurrens av 2019-års Ungdomsmästare Emil Friman/Tom Thörngren, Vetlanda.

Även i C 2WD får Skillingaryds MK bära favoritskapet genom Joakim Blansch/Anton Geijersson.

Från resultatlistan i Anderslöv tar vi ettan och tvåan både i grupp E och VOC/grupp F och tror på framgångar för dem även denna lördag. Per-Arne Axelsson/Lars Gustafsson Gullabo och Patrik Lund/Jonas Frejd, Målilla i grupp E och Linus Johansson/Hugo Nilsson Ryd samt Christian och Ellinor Tranström Hörby i VOC/grupp F.

Som alla vet så finns det inte så många ställen som kan vara kallare än Simrishamn på våren men vi rekommenderar att ni klär på er ordentligt och ger er ut på fälten och följer dramat på plats. Första start kl 10 från Österlensgymnasiet i Simrishamn. Resultaten följer ni på www.resultatservice.com


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-04-04 19:51


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.