Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Rallybåten   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Grussäsongen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie startar i Ljungby.
PRESSRELEASE

Så var det äntligen dags för rally igen. VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie inleder sommar- och grussäsongen på fantastiska småländska rallyvägar i trakterna av Ljungby. Vägar med stolt förflutet i South Swedish Rally, ett rally som under många år hade sin hemvist just i Ljungby. SverigeSeriens elit möter ett gäng likasinnade fartfantomer från landets södra regioner. Bäddat för härliga fajter och underhållning i toppklass.

Det var några år sedan nu, 2019 närmare bestämt var året som vi senast gästade Ljungby och Rally Midsommardansen med VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. Sedan kom Coronan och satte käppar i hjulet för både 2020 och 2021 års upplagor av tävlingen. Men nu är det dags igen.

Midsommardansen är ett av mina personliga favoriter. Tyvärr missar jag själv årets upplaga eftersom att jag fortfarande är konvalescent efter en rejäl omgång Corona trots tre vaccindoser. Tråkigt nog ser jag att det är fler än jag som missar rallyt i år. Ljungby är seriens södra utpost och resekostnaderna då dieseln kostar över 24 kronor har utan tvivel krävt sin tribut. Sist Midsommardansen gick av stapeln så var det knappt 180 till start i tävlingen som helhet, nu är det bara styvt 100. Vi i VOC är också betydligt färre än vi brukar till start, inte helt ologiskt då SverigeSerien är en i sanning nationell serie med tävlingar spridda från norr till söder och där många därför har långa resor i synnerhet till de nordligaste och sydligaste tävlingarna, säger klassansvarig Roger Fransson.

Innebär inte färre deltagare en svagare konkurrens?
Faktiskt innebär det betydligt mindre startfältet inte jättestor skillnad i konkurrens i toppen av fältet. Färre startande, absolut. Men då de allra flesta vrålsnabba finns på plats så är det ungefär lika supersvårt att vinna som det alltid är när VOC Mekonomen Rally kör SverigeSerie.

Vem vinner i Elit A?
Som alltid då vi kör Ljungby, Växjö eller annan tävling i södra landsänden så möter SverigeSeriens toppnamn också toppnamnen från söder, namn som annars ofta har ganska svårt att ta sig norrut för att tävla. Det gäller i såväl Elit A som i övriga förarklasser. Sett till historien så brukar det utfalla i hög grad till SverigeSerieförarnas fördel.

Med hänvisning till ingressen och i Kristoffer Karlssons frånvaro så tippar jag att segerbataljen kommer att stå mellan Dennis Persson och Patrik Fredriksson. Men detta sagt så måste jag gardera med de båda söderåkarna Henrik Levin och Jim Nilsson. De har dessutom fördelen att ha hunnit få lite mer mil i kroppen så här tidigt på säsongen. Alla dessa fyra har definitivt kapacitet att vinna och det ska bli ett sant nöje att följa deras kamp även om jag tyvärr bara får göra det på avstånd via Resultatservice.

Och i lägre elitklass?
Måhända lite lättare att tippa resultatet i Elit B.

I Elit B så tror jag att Magnus Lindqvist kommer att blir svårslagen. Linkan, som han kallas av alla gör en rejäl och seriös satsning i år så segern tror jag faktiskt är hans. Men han kommer inte att vara ohotad. Tim Palmqvist och Daniel Jonsson tror jag står först på tur av utmanarna nere i Ljungby. Och ingen av dem kommer att lägga sig frivilligt.

Men i Cupklassen då?
Just VOC C har ett ovanligt tunt startfält i Ljungby. Här, tidigt i karriären och då det mesta går på egna privata pengar är de dyra resorna extra kännbara. Trots det finns SverigeSeriens toppnamn på plats.

Här överraskar jag nog många med att tippa Linus Flodin som segrare. Linus har visat att han är grymt snabb men att han ännu inte har den fulla tryggheten, dvs det är inte alltid det går hela vägen. Men, det tror jag att det gör i Ljungby. Kalla det gärna en känsla bara. Både Noah Grönkvist och Jonas Karlsson kommer definitivt inte att ge sig utan kamp och jag vet att både dessa också vill visa att klassansvarig har fel i sitt tips den här gången.

Äntligen i juniorklass med schysst antal startande
Om VOC C var lite av en besvikelse när det kommer till antal startande så var juniorklassen med glädjande, fem startande totalt varav tre är VOC Mekonomen Rallyungdomar.

Äntligen får Gabriel Banger chansen att bekänna färg. Det är ett prov som jag tror att Gabbe kommer att bestå. Jag tror han plockar segern såväl i VOC Mekonomen Rally Junior Cup som totalt bland ungdomarna.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-05-06 18:22


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.