Mats Bilar   

   
Rallybåten   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sydsvenska Rallycupen premiärkör i Värnamo.
PRESSRELEASE

På söndag körs fjärde tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Skillingaryds Mk traditionsenligt arrangerar klassikern Skilling 500. Känns lite stort att cupen har en deltävling med det namnet bara några dagar efter att Marcus Eriksson vunnit Indy 500. Han fick visst 30 miljoner i prispengar men enligt tävlingsledningen för Skilling 500 är detta inte möjligt att matcha. Första gången Skilling 500 ordnades var 1971 och fick då namnet både för den nyss gjorda associationen men också för att det utdelades 500 kr till totalsegraren. Tävlingen har körts med Värnamo som bas tidigare med inte ingående i SSRC.

Start och mål är på Hotel Rasta i Värnamo och tävlingsbanan går i två slingor, en sydost och en väster om staden. Första start kl 11. Det utlovas ca 20 grader och med en del regn dagarna innan så förutsättningarna borde bli helt perfekta.

Ungdomsklassen går ut först och det naturliga segertipset är dominanten från årets alla tävlingar i södra Sverige Wille och Magnus Gad, Lessebo. Hemma hoppet Johan och Per-Ola Pettersson kommer säkert att göra allt för att komma lite närmare denna gång.

I den sammanlagda Prispottslistan för SSRC är det efter tre tävlingar bara en förare med full pott. Han heter Victor Karlsson med kartläsare Jonas Magnér och tävlar för Vimmerby MS. Efter ett punkterat SSR finns lusten till revansch. I sin klass A 2WD utmanas han som vanligt av Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala.

Två i totala listan är Jesper Larsson Odenmalm/Erika Ledin, Kristianstad. I deras klass, Grupp E för A- och B-förare, står kampen än en gång mellan honom och Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm.

Trea i listan är Joakim Blansch Skillingaryd som har valt att klassa upp sig från C till B. Efter ett elfel i SSR hoppas vi att alla sladdar är kopplade så att Maja Bengtsson kan få en framgångsrik åktur med Joakim. Tyvärr fattas många av de bästa i B 2WD efter incidenter i SSR.

Per-Arne Axelsson/Lars Gustafsson, Gullabo leder Grupp E för C-förare och är fyra i totalen. Samma utmanare som vanligt med Patrik Lund/Johan Karlsson, Målilla och hemmahoppet Simon Vernersson/Hans-Peter Picher i spetsen.

Mattis Olsson ligger i topp i 4WD men avstår Skilling 500 trots att han har en seger från 2019 att försvara. Klassen är helt oviss men ett spännande besök gör Robert Blomberg/Ida Bood från Trollhättan. De kör en Skoda Fabia R5 och tänker sig en genomkörare inför starten i Rally SM i Arvika helgen efter. Funkar allt och han vågar köra fullt så är han en segeraspirant. Anders Jonasson/Stefan Ahl, Växjö gjorde come back i Midsommardansen efter uppehåll sen 2019 och har en karriär från 2006 fylld av pallplatser och flera klass- och totalsegrar. Varför inte en ny i Skillingaryd?

De tre i täten i C VOC Grupp F har växlande slagit varandra i de tre första tävlingarna. Rasmus Bengtsson/Torbjörn Ivarsson, Älmhult har ett storpoängförsprång till tvåan Ulrik Nilsson/Magnus Fogelberg, Dalby och trean Linus Johansson/Hugo Nilsson, Ryd.

I B VOC Grupp F har Emil Friman/Tom Törgren, Vetlanda vunnit två gånger så här långt. Han hade även segern inom räckhåll i Midsommardansen men ett oförklarligt stopp förstörde delvis den dagen. Markus Svensson/Joakim Svensson, Älmhult ligger tvåa och Valentin Mårtensson/Dana Kanzenbach, Dalby trea i klassen och får därför vara utmanare.

A VOC grupp F leder Henrik Levin/Stefan Pettersson, Hörby klassen totalt och är favorit men har en gång blivit slagna av hemmahoppet Christopher Zeijlon/Christofer Svensson. Händer det igen?

C 2WD ligger Berndt Holgersson/Peter Lundin S Sunnerbo främst i sammandraget tack vare en jäm och stabil körning. Linus och Wincent Adolfsson, Gullabo vann senast och får bära favoritskapet.

Ovanligt stora Appendix K klasser söker uppvärmning inför Midnattssorallyt i juli. Kenneth och Thomas Waltersson/Anderstorp är favoriter bland de äldre bilarna. Tuffare att tippa de nyare men Sven-Åke Angerd/Niklas Johansson/Norrahammar och Mats Karlsson/Torbjörn Romedahl, Nässjö är ofta i toppen.

Klockan elva på söndag går alltså första start från Hotel Rasta i Värnamo. Vädret verkar bli lagom varmt och perfekt för alla inblandade. Försäljningsställen för program hittar ni på klubbens face book, sök på Skillingaryds MK. Länk till resultaten är www.reallyrally.se

Varmt välkomna till Skilling 500, fjärde deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2022.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-06-01 06:15


Sex mil special på fem sträckor i Laxårallyt, missa inte anmälan!
© emotorsport.seImorgon onsdag stänger anmälan till Laxårallyt som arrangeras av Laxå MK den 27:e augusti, deltävling för Svenska RallyCupen, Västras och Stockholms DM-serier. Arrangörsklubben fyller 75 år vilket ska firas lite extra.

Rallyt är kompakt, mäter 16 mil totalt varav 6 mil är fördelat på 5 specialstr...

Publicerad: 2022-08-15 20:55


Så sänds Ypres Rally i TV, fyra sträckor live i SVT.
© Hyundai Motorsport.Till helgen är det dags för Ypres Rally, årets nionde WRC deltävling där vi har Oliver Solberg på startlinjen i Hyundai Motorsport. Hos M-Sport Ford ses Jonas Andersson vid sidan om Gus Greensmith! Samtidigt kan VM titeln säkras för ledande Kalle Rovanperä om resultaten går Finländarens väg.

Rall...

Publicerad: 2022-08-15 20:20


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.