Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Rallybåten   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Södras DM, halvtid i våra DM-serier.
PRESSRELEASE

Vi har nått halvvägs efter en tuff vår tävlingsmässigt. Vi kan konstatera att det har varit för många tävlingar på för kort tid och det har inneburit att tävlingar har tagit startande från varandra. Detta i en tid när antalet aktiva är lägre än på länge. Tål att funderas på inför 2023.

Men men, tiden går fort när man har roligt vilket dessvärre också gäller för många aktiva när det väl vankas rallymatch. Två av södras förare som inte har haft problem med farten under våren och som under devisen ”ju fortare man kör ju fortare får man komma hem” antagit vårens tävlingar är Jesper Odenmalm Larsson i Standard A och Henrik Levin i Standard B. Full pott så här långt efter fyra raka segrar vardera. Valentin Mårtensson från Dalby var närmast Henrik i Skilling 500 men annars har det varit Jim Nilsson som jagat på bäst i Standard B. Men det går tydligen inte tillräckligt ”på skruerna” för Jim för att mota Henrik från förstaplatsen. I Standard A har Hässleholms Lucas Ljungbäck gjort det bra med sin Volvo men likt Jim och kompani i Standard B får Lucas under andra halvlek hoppas att Jesper visar sig mer mänsklig.

I Trimmat 2 WD är det jämnare. Kanske för att Levin valt att åka standard och ”odiffat”. Hur som helst. Pontus Berglund från Åkarp inledde starkast i Simrishamn men har sedan dess lämnat DM-tävlingarna för att satsa på SM. David Pettersson som i sin lilla Toyota Starlet började med en nolla i Simrishamn tog snabbt revansch och vann både i Älmhult och i Ljungby. I Skilling 500 verkade det dock ha varit en loppa på stiftet för bilen gick inget vidare och resultatet blev därmed en fjärdeplats och med det en 2:a plats i DM-tabellen. Han jagar Toyota-kollegan från Hörby.

Joacim Kristiansson har till skillnad från David drivning på framhjulen och med jämnhet och senast en seger i Skilling 500 innebär det ledning i DM, 4 poäng före David. Sen är det SMK Hörby och Volvo 940 som slåss om 3:e platsen där Lars Mårtensson just nu är trea med Tommy Nilsson några poäng bakom som fyra. Det blir en spännande höst minst sagt. Hässleholms Johan Green har mest haft problem under våren men vänta och se i Hässleholm. Är han åtminstone snabbast på Hovdala? Säkerligen. Få vi se Hasse Johansson i DM under säsongens andra halva? Vi hoppas det. Sticker ut hakan och vågar utropa seger i Olofström redan nu.

I 4 WD är det dessvärre tunt med startande men kämpen Ingvar Andersson leder men det var Håkan Rönnebring från Karlskrona som inledde bäst på två segrar. Vi hoppas att Håkan med flera kör höstens tävlingar så att det blir tillräckligt med startande för att det enligt reglerna ska delas ut poäng.

På asfalt i RS-DM öppnade vi i år upp för alla oavsett klubbadress att köra i Södras DM. Nu spelar detta ingen som helst roll för på asfalt är det Skåne som gäller. HALLÅ RALLYSVERIGE. SKÅNE SNABBAST. Det är i RS-DM inte lika mycket ”spel mot ett mål” i Standard A och B som i RY-DM. I Standard A leder Hörbys Andreas Håkansson men jagas närmast av Kristianstads Josefine Gråberg och Arlövs Linus Larsson. Vidöppet inför hösten och även här lurar Lucas Ljungbäck i vassen.

I Standard B är det jämt. Peter Westlund leder med en poäng före Rolf-Arne Nilsson. Nu ska det sägas att Peter bjudit in konkurrenterna genom att bara ha kört två deltävlingar, men när Peter har kört har han vunnit. Veteranen Jörgen Persson från Hässleholm är trea och fyra är bästa utsocknes-förare, Leif Axelsson från Södra Sunnerbo. Men tro inte att Henrik Levin är poänglös i

RS-DM. En start och en seger och vi hoppas att få se Henrik i fler av distriktets asfalttävlingar under hösten. I trimmat är det Joacim Kristiansson som leder. Det är alltså dubbla ledningar för Jocke. På asfalt lämnar han Toyotan hemma och kör Opel vilket verkar vara ”the shit” för tvåa i tabellen är Simon Andersson i sin R2 Adam. Sen är det Ford Escort på plats tre med snabbe C-föraren Marcus Lindström och på plats fyra är det Bohuslän och BMW M3 i form av Bjarne Rutgersson.

Det är dags för alla konkurrenter att mobilisera allt vad man har för att kunna hota Jocke under hösten. Någon som undrar var asfaltkungen Mats Andersson är? Ja, det undrar vi också…plats 10 långt efter sonen Simon. Är tronbytet fullbordat?

I 4 WD har det liksom i RY-DM varit tunt med startande men Rolf Grybb är säkerheten själv och leder med sin R5-Cittra. Tvåa är återigen Bohuslän i form av skodaföraren Mattias Olsson. Vi hoppas att antalet startande under hösten kan öka något vilket gör att poäng kan delas ut och att Mattias & Co kör resten av tävlingarna för att kunna utmana Grybb.

Fyra respektive fem deltävlingar återstår i respektive mästerskap och kampen fortsätter på asfalt närmast i Kristianstad i juli och på grus är det Örkelljungas Smedsvängen som gäller i augusti.


» Pressrelease från Södras BF.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-06-09 19:09


Sex mil special på fem sträckor i Laxårallyt, missa inte anmälan!
© emotorsport.seImorgon onsdag stänger anmälan till Laxårallyt som arrangeras av Laxå MK den 27:e augusti, deltävling för Svenska RallyCupen, Västras och Stockholms DM-serier. Arrangörsklubben fyller 75 år vilket ska firas lite extra.

Rallyt är kompakt, mäter 16 mil totalt varav 6 mil är fördelat på 5 specialstr...

Publicerad: 2022-08-15 20:55


Så sänds Ypres Rally i TV, fyra sträckor live i SVT.
© Hyundai Motorsport.Till helgen är det dags för Ypres Rally, årets nionde WRC deltävling där vi har Oliver Solberg på startlinjen i Hyundai Motorsport. Hos M-Sport Ford ses Jonas Andersson vid sidan om Gus Greensmith! Samtidigt kan VM titeln säkras för ledande Kalle Rovanperä om resultaten går Finländarens väg.

Rall...

Publicerad: 2022-08-15 20:20


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.