Carless Racing Fuels.   

   
Rallybåten   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Fantastiskt fint rally när SverigeSerien besökte Nora.
PRESSRELEASE

Förväntningarna var på topp när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie intog Nora för att köra Noratrofén. Och alla höga förväntningar infriades. Nora MK´s mycket rutinerade gäng bjöd som vanligt på ett rally i toppklass. I Elit A var det Dennis Askling som var hetast den här lördagen. I Elit B klev Niklas Berglund fram i rampljuset och fick kliva högst upp på prispallen. I C som vi i SverigeSerien kallar för Cupklassen så var det Noah Grönkvist som återigen höll hela vägen.

Nora MK är en klubb med mycket rutin och man bjuder varje gång på jättefina rallyn. Välarrangerat med ordning och reda. Toppenfina vägar och fantastiska omgivningar både för rally och serviceplats. Årets upplaga var definitivt ingen undantag.

Bara att lyfta på kepsen, buga och tacka Nora MK för ett toppenrally. Ett lite för tunt startfält säger bara att det var många som får skylla sig själva att de inte kom till start. Ska vi leta detaljer så var det ett missförstånd med de fria noter som vinnare i förra Barthnotade tävling i serien har från Barth Motorsport i årets SverigeSerie, men där ska absolut ingen skugga falla på Nora MK. Det var jag som hade missat att informera så ansvaret för den lilla bristen är min och ingen annans. Vi ska självklart se till att drabbade förare blir fullt kompenserade på lämpligt sätt säger, klassansvarig Roger Fransson.

Dennis Askling knep segen i högsta Elitklassen
Inför tävlingen spekulerade klassansvarig i att det i Dennis Perssons frånvaro skulle vara Patrik Fredriksson tur att äntligen få kliva högst upp på prispallen.

Patrik med CoDriver Per Wiksten hade inte riktigt dagen i Nora och slutade till sist fyra. I synnerhet på långa och därför väldigt viktiga SS1 flöt det inte riktigt för Patrik och Per. Dagen hade däremot Dennis Askling som vanligt med Alan Karlsson i högerstolen den här lördagen. De tog ett rejält grepp redan på dagens första sträcka och följde sedan upp med sträckseger även på SS2. Imponerande! Och Dennis som trivs på snabba vägar var också klassansvarigs huvudutmanare. Rätt hade jag också då jag utfärdade varning för Rickard Gustafsson för dagen med Magnus Hermansson som CoDriver. De tog andraplats totalt i klassen men hann också med att logga in en sträckseger på dagens sista sträcka. Starkt! Robin Wallon med Codriver Christer Carlsson tog den sista pallplatsen i Elit A.

Niklas Berglund imponerade stort i Elit B
Klassansvarigs tips i Elit B inför Noratrofén haltade betänkligt.

Dagens tvåa Magnus Lindqvist som alltid med Sara Ridde till höger om sig hade jag absolut med i förhandstipset dock som förmodade vinnare. Med i resonemanget hade jag även Jack och Svante Ernstson som slutande trea. Men den som imponerade stort, störst av alla i Nora hade jag inte med i förhandssnacket om pallen. Niklas Berglund med Henrik Pedersen vid sin sida slog knock på alla. Vann inte bara Elit B utan var snabbaste VOC även totalt i den lägre Elitklassen som i klassisk VOC-anda en bit in på SverigeSerie-säsongen är helt jämförbar med högsta elit. Jättestort grattis till Niklas och Henrik som tagit rejäla kliv i sin utveckling i år. Jättekul att se. Och att följa.

Noah Grönkvist imponerande igen i Cupklassen
Även i Cupklassen så var klassansvarig riktigt bra med i förhandstipset.

Jonas Karlsson med Fredrik Bergström vid sin sida hade jag förvisso med i snacket. Men problem på långa SS1 gjorde att deras chans på topplacering gick upp i rök. Fina insatser på SS2 och 3 kunde inte reparera de minuter som försvann på SS1. Noah Grönkvist vägledd av Lucas Ivarsson Olsson imponerade däremot ordentligt och tog ytterligare en seger till sin fantastiska resultatrad. Med tre loggade segrar och två andraplatser börjar Noah ta ett grepp om årets SverigeSeries Cupklass. På andra plats kämpande Linus Flodin och CoDriver Tobias Fredriksson med en växellåda som tappade treans växel redan tidigt på SS1. Starkt att trots detta ta bilen i mål på andra plats. Dagens trea var en ålderman i klassen, Per Nilsson vägledd av Fredrik Falk.

Gabriel Banger stabil i ungdomsklassen
I ungdomsklassen bestod dramatiken av Gabriels egna utmaningar mot sig själv.

Det är svårt att köra med lagom marginal. Den utmaningen hade Gabriel Banger hela dagen i Nora. Redan på dagens andra sträcka tappade han sin konkurrent i ungdomsklassen. Men den utmaningen hanterade Gabbe på bästa sätt. Körde stabilt och dessutom utan noter in på en tid som hade räckt till en fjärde plats Cupklassen, vad säger ni om det?

Är Gabriel med detta då klar segrare i årets Ungdomsklass?
Detta är faktiskt fortfarande oklart. Vi saknar definitivt svar från Trollhättan om de kommer att tillåta juniorer till start i supportklasserna till SM, dvs det vi är i det rallyt. Om de inte tillåter juniorer så är Gabbe klar segrare för då har han en ointaglig ledning. Om de däremot till slut bestämmer sig för att tillåta ungdomsrally så har Wille Gad fortfarande en chans att snuva Gabbe på segern. Vi återkommer i frågan så snart vi vet besked.

Med detta är SverigeSeriens vårsäsong avslutad och vi tar en ovanligt lång SverigeSerie-semester. Men klassens förare kommer outtröttligt att köra andra tävlingar under uppehållet, det är jag säker på.

Vi tackar Nora för en fantastiskt fin tävling och hoppas att vi snart ses igen. Vi säger trevlig sommar till alla. Nästa anhalt för SverigeSerien är Trollhättan 3 september, en tävling vi kör tillsammans med SM. Väl mött!


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-06-14 13:13


Foto från Nattkröken, fem specialsträckor, service och prisutdelning.
© emotorsport.seNattkröken, en fullträff av Fagersta MK som arrangerade tävling på hög nivå, spännande startfält och kul kamper i skogen på fina sträckor. Segrande ur striden på tio specialsträckor gick Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som i Ford Fiesta Rally2 tog segern.

Michael Wikström tog hem Nationella ...

Publicerad: 2022-08-15 06:07


Fyra deltävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2023, Vilda Ryd Racet gör comeback.
© emotorsport.seUnder förra veckan började pusselbitarna för Bilsport Rally Cup 2023 allt mer läggas på plats, veckan avslutades med att de fyra första deltävlingarna hade spikats.

Efter premiären i Trelleborg med Rally Anderslöv väntar Rally Karlshamn månaden senare där Asarums MS arrangerar.

Tredje deltävl...

Publicerad: 2022-08-15 05:53


Andervang och Robin summerar dammig Nattkrök.
© emotorsport.se- I helgen var de hård fight i skogen med många duktiga ekipage som ville vara med och fightas om toppresultat, säger Robin Eriksson, co-driver för Stig Andervang i Skoda Fabia Rally2 Evo.

Fredagens sträckor bjöd på en stor utmaning med bland annat dammet som låg kvar i skogspartierna. Tre...

Publicerad: 2022-08-15 05:15


Nordh, Flodin och Håkansson tog 2wd segrar i Nattkröken.
© emotorsport.seTre SM klasser för 2wd, i Nattkröken avgjordes SM guldmedaljörerna i två av klasserna. För den Internationella 2wd var det tre namn som gjorde upp om sträcksegrarna.

Nordström snabbast från start - Reiersen åkte av.
Isac Nordström öppnade hårt, ledde efter fredagens etapp med 14 sekunder ...

Publicerad: 2022-08-14 17:31


Häftiga vägar och bra startfält när Nattkröken var tillbaka i SM - vi summerar 4wd klasserna.
© emotorsport.seMed 50 år sedan Fagersta MK arrangerade Rally SM var klubben tillbaka med besked under helgen, Nattkröken uppvisade fina vägar och allt under klarblå himmel.
Full fart från start där Per-Gunnar "PG" Andersson var självklar favorit som den SM ledare han är, men större hot var att vänta, två Norska e...

Publicerad: 2022-08-14 16:13


Tom Kristensson klar för två tävlingar i Sverige under hösten.
© emotorsport.seTom Kristensson har haft en bra säsong, steget ned från WRC2 har gett en nytändning och framför allt chansen att tävla flitigare. Seger i Polska grusmästerskapet och leder det Polska Mästerskapet inför avslutningen, samt seger vid gästinhoppet i South Swedish Rally.
Redan vid målgången i Älmhult t...

Publicerad: 2022-08-14 14:28


Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
© emotorsport.seI fredags kväll inleddes Nattkröken med de fyra första specialsträckorna, innan dess hade de 70-talet tävlande rekognoserat sträckorna och förberett sig på serviceplatsen i stekande sol.
Per-Gunnar "PG" Andersson visade tempot direkt, med två av fredagens sträcksegrar ledde han före Eyvind Brynilde...

Publicerad: 2022-08-14 13:35


Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
© emotorsport.seSmedsvängen hos SMK Örkelljunga avgjordes över fyra sträckor, på plats tävlande för Södras DM och även Sydsvenska Sprintcupen.

70-talet åkare gjorde upp där Dansken Mick Fraas i Subaru Impreza inledde bäst på ss1, efter ss2 hade Tim Hammarström gått upp i ledning. Tim höll totalledning även efte...

Publicerad: 2022-08-14 12:45


Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
© Anders Johnsen. Lahti Historic Rally avgjordes som sjätte deltävling i FIA´s EM serie för historiska bilar, 15 mil på snabba grusvägar skulle avgöras. Inte helt oväntat blev det Finsk seger, med tidigare VM åkaren Jari-Matti Latvala på startlinjen var han stor favorit om att köra hem årets upplaga av tävlingen. La...

Publicerad: 2022-08-14 10:49


Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
32 deltagare till Grus-Ove Rallyt med Bergs MK som arrangör, totalt fyra sträckor där första och sista sträckan gick dubbelt. Dubbelt B-förare i toppen av rallyt med tvåhjulsdrift, Viktor Karlsson Jämtlands MK tog segern 2,5 sekund före Hampus Karlsson efter nio minuters tävlande. 10 sekunder från s...

Publicerad: 2022-08-14 10:19


Tidigare nyheter:
Foto från Nattkröken, fredagen med service och två specialsträckor.
Grönberg totalsnabbast i Smedsvängen.
Latvala snabbast i Lahti Historic Rally, Johnsen och Myrsell trea och fyra i EM-klassen.
Karlsson bäst i Grus-Ove Rallyt.
Sekundstrid när Nattkröken avgjordes.
P-G Andersson och Anders Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken.
Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM.
Flodin och Bergsten klara svenska mästare i rally!
Adielsson satte allt på ett kort, vinnare i Nattkröken.
Mikkelsen och WRC2 eliten Ypres-tränar i Rally van Staden.
Följ Nattkröken, Smedsvängen, Grus-Ove Rallyt & Lahti Historic Rally med radio, resultat, m.m.
Johnsen EM trea i Lahti - Latvala totalsnabbast.
PG toppar Nattkröken - Wikström, Nordström, Flodin & Sjöström i SM ledning.
Sekundstrid på första SM-dagen i Fagersta.
Häng med i Nattkröken med tidsplan, radio & resultat - följ även Lahti Historic Rally.
Missa inte Lundapokalen, deltävling i Uppländska RS Cupen.
80-talet åkare gör upp i Smedsvängen.
Formel 1 på grus, tre Svenskar i vrålsnabba Lahti Historic Rally - strax start!
Nu drar Nattkröken igång, rallyaction väntar runt Fagersta.
Flodin och Bergsten taggade efter sommaruppehållet i Rally-SM.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 03/09


Rally SM:
Västrallyt 02-03/09


Rally VM:
Ypres Rally 18-21/08


Svenska RallyCupen:
Laxårallyt 27/08
Foto:
Nattkröken, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Nattkröken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Skilling 5.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.