Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sydsvenska Rallycupen startar upp, Silverratten på lördag.
PRESSRELEASE

På lördag körs den första deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Älmhults MK arrangerar Silverratten. Fem sträckor skall köras med Liatorp två mil nordost om Älmhult som tävlingscentrum. Drygt 130 ekipage känner sig kallade och många av de topplacerade från 2022 finns med i startlistan men också en stor mängd av den svenska rallyeliten då tävlingen ingår i MAS-cupen och dessutom ligger både geografiskt och tidsmässigt bra till inför den första SM-tävlingen på grus, SSR den 19-20 maj.

I ungdomsklassen är det i högsta grad svårt att tippa. Förra årets bästa förare Wille Gad, Älmhult och Johan Pettersson, Skillingaryd har nu lämnat klassen och slåss nu i C-klassen. Tidigare racingföraren Eddie Ramirez Eriksson, Skillingaryds MK började säsongen med att vara femma av alla grupp E bilar i Norrköping men nu är det körning i skogen, inte på bana.

I Grupp E klassen samlar C-klassen bara tre ekipage. Filip Karlström/Tomas Norrstrand, Gullabo får med sin, på pappret, lite snabbare Suzuki finna sig att vara favorit. I A-B klassen hittar vi också tre ekipage. Patrik Lund/Johan Karlsson, Målilla segrade i C grupp E 2022 och får gälla som favorit.

I de olika VOC/Grupp F klasserna är bland A-förarna förstås frågan om någon kan hota Henrik och Ida Levin, Hörby. Mattias Erelt/Åke Lundberg, Älmhult utmanar liksom Martin Lundqvist/Christian Segerström/Fagersta som har en seger från första SM-tävlingen i Lima i bagaget. Intressant start gör också tvåan i tyska Opel-E mästerskapet Calle och Torbjörn Carlberg, Nässjö MK.

I B-klassen tippar vi långväga Erik Sjöström/Albin Östensson, Vännäs som segrare efter fina framgångar i årets och förra årets SM. Karl-Johan Ingesson/Emma Fransson, Hörby kommer med färsk seger från asfaltspremiären i Hörby.

Jesper Sandgren/Urban Fröjd, Falköping blev fyra i C-klassen 2022 och är den främst placerade till start. Han jagas av förra årets standardbilssuverän Wille och Magnus Gad, Älmhult. Det blir en tuff utmaning för Jesper att hålla undan.

I 4WD ser vi nästan en total kopia av SM-ställningen. Hela 20 ekipage i klassen varav tretton R5. Den småländska flaggan hissas av Mattis Olsson/Marcus Sundh, Älmhult, Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö och Arvid Johansson/Roger Dahlberg, Lessebo. Segern går nog ändå till någon av följande tre, Patrik Flodin/Göran Bergsten, Ilsbo, Fredrik Åhlin/Joakim Sjöberg, Karlstad och Jonas Åkesson/Maja Bengtsson, Karlskrona.

Som vanligt är det flest startande i A 2 WD. Hela 33 ekipage på startlinjen. Förra årets helt suveräne SSRC segrare Viktor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby bär favoritskapet men får slåss med Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala. Spännande start gör förra årets trea i SSRC Emil Friman/Tom Törngren, Vetlanda som nu bytt Volvon mot en Toyota.

I B-förare 2WD har Hässleholms Johannes Haraldsson/Magnus Lörd haft stora framgångar i SSRC. I denna tävling får han dock tuffast möjliga konkurrens genom Patrik Hallberg/John Stig, Haninge, Isak Reiersen/Lucas Karlsson, Östmark samt Tim Liljegren/Stefan Ahl, Karlskrona.

I C-förare 2WD ser vi en liknande övergång som tidigare nämnde Patrik Hallberg gjort när förre crosskart föraren Oskar Andersson/Christoffer Svensson, Vimmerby fortsätter försöka lära sig skillnaden mellan 1200 kg Volvo och 150 kg crosskart.

Sist och nästan minst är AppK-klassen. Fem tävlande gör upp om segern. Spännande och välkommen comeback gör där Dennis Rådström/Johan Johansson KAK i familjens Volvo 262.

Klockan 13 på lördag går alltså första start från Swepart i Liatorp. Vädret verkar bli lagom vårvarmt och perfekt för alla inblandade, inget regn i sikte. Resultat hittar ni löpande på www.resultatservice.com

Varmt välkomna till Silverratten, första deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2023


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-04-19 20:15


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.