Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

SSRC summerar säsongsstarten i Älmhult.
PRESSRELEASE

I lördags kördes den första tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Älmhults MK arrangerade Silverratten. Klubbens ungdomsgrupp hade ordnat fem specialsträckor runt Liatorp två mil nordost om Älmhult. Drygt 130 ekipage kom till start och de flesta favoriterna höll för trycket och tog klassegrar och då också fullpoängare i Sydsvenska Rallycupens Prispottslista. Måste erkänna att jag är väldigt nöjd med mina förhandstips som i flera fall slog in.

I ungdomsklassen vann Linus Gustafsson Thor/Daniel Gustafsson, Kullings MS. Med tre av fem sträcksegrar vinner de över klubbkamraterna Ville och Ralf Larsson. Trea och i en lite svagare Grupp E bil blir Eddie Ramirez Eriksson/Hans-Peter Picher, Skillingaryds MK.

Grupp E klasserna var för denna dag tunt bemannade. Men även då kan spänningen vara på topp. I den sammanslagna A-B klassen vinner Tom Andersson/Emelie Johansson, Norrahammar en tiondel av en sekund (0,1) före Patrik Lund/Johan Karlsson, Målilla. Det är inte mycket det, tror att Patrik vet många ställen han skulle kunnat ta in den marginalen. I C klassen tar Emil Degerman/Aron Gunnarsson segern 39 sekunder före Oliver Larsson/Ola Stenberg, Arlöv.

I det starka startfältet i VOC/Grupp F:s A-förare vann Stefan Håkansson/Havanna Forsell, Älmhult en mycket välförtjänt seger. I konkurrens med Martin Lundqvist/Christian Segerström, Fagersta knep han segern med bara 2,2 sekunder. Båda är SM meriterade, Stefan tvåa 2022 och Martin leder klassen 2023. Vi hoppas att kampen fortsätter i SSR. På fjärde plats landar Calle och Torbjörn Carlberg, Nässjö i en sällsynt start i Sverige innan Opels E-cup drar igång i Europa.

Även i B klassen blir det Älmhults vinst genom Rasmus Bengtsson/Torbjörn Isvarsson. Rasmus tar därmed årets andra klasseger och andras som B-förare. Inte jättestor segermarginal här heller då Elliott Sjögren/Dennis Norén, V:a Östergötland hamnar knappt sex sekunder efter. Långväga Erik Sjöström/Albin Östensson, Vännäs hade snabbaste tid på SS 1 men sen räckte tiderna till en fjärde plats strax efter trean Karl-Johan Ingesson/Emma Fransson, Hörby.

I toppen av C-klassen hittar vi förra årets dominanter i SSRC:s Ungdomsklass. Wille och Magnus Gad, Älmhult vinner drygt fyrtio sekunder före Johan och Per-Ola Pettersson, Skillingaryd. Johan har bytt från Volvo till Golf med målet att närma sig Wille, en tuff uppgift. Trea i sitt livs andra tävling blir Adam Jacobsson/Timo Hihnala, Norrhammar.

I 4WD börjar dagen med en tydlig tvekamp mellan Fredrik Åhlin/Joakim Sjöberg, Karlstad och Patrik Flodin/Göra Bergsten, Ilsbo men efter tekniska problem för Patrik blir Fredrik ensam i täten. Tvåa blir den relativa nykomlingen i klassen, Albin Nordh/Christoffer Bäck, Ydre före en annan ungdom, Kalle Gustafsson/Magnus Nilsson, Haninge. Att av Smålands hopp, Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö, landar på en fin femte plats..

Som vanligt var det flest startande i A 2 WD. Segraren från SSRC 2022 Viktor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby startade bäst men tekniska problem gjorde att ledningen togs över av Mattias Adielsson/Bo Holmstrand, Göterborg och de segrade drygt tolv sekunder före Oskarshamns Thomas Grönberg/Mikael Johansson. Trea den stora överraskningen Robert Karlsson med nya kartläsaren Filip Henningsson, Ljungby. Om begreppet ”att vila sig i form” skulle ha ett ansikte kan det vara Roberts med hans uppehåll på tre och ett halvt år.

Snabbaste 2WD hittar vi bland B-förarna. Isak Reiersen/Lucas Karlsson, Östmark vinner drygt nio sekunder före nästa ungdomliga löfte Patrik Hallberg/John Stigh, Haninge. Trea blir Tim Liljegren/Stefan Ahl, Karlskrona, en viral gigant som också kan köra bil.

I C-förare 2WD tar förhandstippade Oskar Andersson/Christoffer Svensson en övertygand minutseger före Marcus Svensson/Alexander Svensson Ryd.

I AppK-klassen vinner SM meriterade Dennis Rådström/Johan Johansson, KAK. En bra start inför EM äventyr med en Ford R5.

Nu är det lite uppehåll till den 6 maj då Ljungby MK bjuder upp till Midsommardans. Denna gång samsas SSRC och DM-serierna med VOC Mekonomens Sverigeserie.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-04-26 17:06


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.