Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Stig och Lars trea på SM pallen när Grus SM inleddes hos Laholms MK i Timmerhultsprinten.

© Lars Andersson
© Lars Andersson
Efter lördagens grustävling ställde man om bilen för asfalt innan man drog till Hässleholm.

© Privat.
© Privat.
Nya pokaler efter totalsegern i Hässleholms GP under söndagen.
Maxad rallyhelg med många pokaler för Andervang och Andersson.
PRESSRELEASE

Under lördagen kördes Timmerhultsprinten som var första deltävlingen i Rally SM Grussprint med start och mål i Laholm. En sprintsträcka på 6,1km utanför Knäred skulle köras tre gånger.
- Den var krokig, kuperad med inslag av snabba partier och avslutas med 500m asfalt. Mycket fin och rolig sträcka, förklarar Lars Andersson co-driver för Stig Andervang.

Stig och Jan-Erik körde ner på fredagen medan Lars anslöt tidigt på lördag morgon för anmälan och besikting. Sedan kördes rekognosering av sträckan två gånger.
Temperaturen var ovanligt låg så mjukaste möjliga gummiblandning i däcken användes.
- Motståndet i 4WD var mycket hårt med P-G Andersson, Jonas Åkesson, Albin Nordh, Mattis Olsson, Johan Rudengren och Arvid Johansson till start för att nämna några.

Första sträckan brukar vara halkig på grund av rullgrus och den här var inget undantag. Vi laddade på så mycket vi kunde men Stig kämpade med understyrning. Trots det var vi trea på sträckan efter fartfantomerna P-G och Åkesson. De var 13,3 respektive 12 sekunder före så de skulle vara utom räckhåll om de inte fick några problem.
Närmast efter var Mattis med endast 0,8 sekunder och Arvid med 2,6 sekunder. Albin hade problem med bilen och stannade inne på sträckan.

Dämparna justerade på väg mot pallplats.
Till SS2 hade vi justerat dämparna för att försöka få bort understyrningen. Fästet var något bättre i den hårda vägen men understyrningen var kvar.
Återigen var vi trea och vi förbättrade oss med 3,7 sek. Nu hade vi 2,6 sek ner till Arvid och 3,3 till Mattis som fick backa i sista hårnålen ut på asfalt.

På SS3 hade vägen blivit mer uppkörd och stenar kommit fram. Stig tog det försiktigare för att inte få punktering. Arvid och Mattis tog i och var 3,3 respektive 0,9 sekunder före.

- Med det bärgade vi tredjeplatsen med 1,9 sek till Arvid och 4,3 till Mattis. Det är vi mycket glada och nöjda med tanke på motståndet.
- Vi tackar Laholms MK för en rolig och fin sprint, summerar Lars som ihop med teamet drog vidare.

Som om det inte var nog med rally i helgen hade teamet anmält sig till asfaltssprinten Hässleholms GP på söndagen.
- Stig har ingen ren asfaltsuppsättning till bilen så vi fick kompromissa genom att sänka bilen och hårda på stötdämpare och krängningshämmare. Det gjorde vi direkt efter tävlingen på lördag kväll på ett industriområde och tog en kortare provtur innan vi lastade för avfärd till Hässleholm.

Nya tag i Hässleholm.
Efter en god nattsömn var det upp tidigt för anmälan, rekognosering och besiktning.
Vädret var soligt men väldigt kallt och blåsigt. I och med kylan och att vi inte fick köra och värma däcken valde vi att starta på mjuka slitna däck vi hade med.
Sprintsträckan på Garnisonen är en rolig mix av rakor, vinklar och rytmiska svängiga partier över krön. Därtill är det både asfalt och gatsten. De hade ställt ut många stenar och betongsuggor i innerkurvor så något grus skulle inte dras ut på banan.

Efter halva första varvet på SS1 kommer vi ikapp asfaltsspecialisten Rolf Grybb i sin Citroën DS3 R5 som hade problem. Han går sportsligt och som man ska åt sidan.
Vi får till en bra sträcka trots det hala underlaget och är snabbaste ekipage med 3,1 sekunder till Joacim Kristiansson i sin Opel Corsa B och Simon Andersson i Renault Clio Rally 4 som var 4,6 sekunder efter. Närmaste 4WD var danske Mick Fraas i sin Subaru Impreza, då 9,3 sekunder bakom.
- Den justerade grussättningen är långt ifrån optimal för bilen är för hög och för mjuk. Karossen rollar en hel del, vilket gör den svårkörd. Men man kör efter vad man har och har kul.

Man laddade om för SS2, möjligen blev det något varmare i backen och renare på banan men däcken var fortfarande kalla.
Även här valde vi samma set däck. Trots ett par missade växlingar och "stagemode" först 100m efter start drygar vi ut ledningen.
Det var samma fyra ekipage i topp men den här gången var det omvänt mellan Simon och Joacim. Inför SS3 hade vi 9,7 sek till Simon och 10,9 till Joacim.

- På SS3 får vi till ett rent åk och förbättrar oss ytterligare 1,7 sekunder och är 4,1 före Simon som drog det längsta strået i 2WD och Joacim 4,9 efter. Även här körde vi på samma set däck och om de var begagnade innan tävlingen så är de helt slut nu.

Totalsegern i hamn.
Slutresultatet blir att vi vinner totalt med 13,8 sekunder till Simon och 15,8 sekunder till Joacim.
- Det blev många pokaler på prisutdelningen. Inte bara för klass- och totalseger utan också för landskampen mellan Sverige, Danmark och Norge och inte minst C-G Wilkes enorma vandringspokal till Stig.

- Vi tackar Hässleholms MK för ett kanonarrangemang. Ett stort tack till Jan-Erik Svensson för en utomordentlig service under hela helgen och till bröderna Weng för preppning av bilen, avslutar Lars.


» Pressrelease från Lars Andersson.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-05-01 14:39


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.