Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
100-talet personer samlades på Drive VXO´s anläggning för att prata rally och motorsport.

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
Många hade med sig tävlingsbilar och andra gamla bilar för utställning.
Wäxjö MS förbereder för SM-final, samlade medlemmar från sex årtionden hos Drive VXO.
PRESSRELEASE

Wäxjö Motorsällskap samlade över 100 medlemmar för en upptaktsträff hos DRIVE VXO inför finalen i Rally-SM Sprint som avgörs i Växjötrakten den 23 september i år. Det är första gången på över tre decennier som Wäxjö MS arrangerar en Rally-SM-tävling, vilket gör detta till en speciell händelse för klubben och dess medlemmar.
- Vi behöver hjälp av både erfarna och nya personer för att göra tävlingen till det vi vill", säger Rallysektionens ordförande Erik Telehagen. En final i Rally-SM är en stor sak och vi har bestämt oss för att göra en riktigt bra tävling för såväl de tävlande som för publiken och regionen. Tävlingsområdet är bestämt och kommer offentliggöras senare under året. Det är valt med omsorg för att ge bästa möjliga förutsättningar.

Omstart efter Corono-pandemin.
Rallytskottets Björn Jonasson utvecklade vidare.
- Finalen i Rally-SM sprint är ingen engångsföreteelse utan vi har bestämt oss för att klubben skall växa i både antal medlemmar, aktiva funktionärer och tävlande samt egna arrangerade tävlingar. Corona-pandemin slog hårt mot rallysporten och så även mot oss i Wäxjö MS där vi tvingats ställa in tävlingen ett par år. Att arrangera SM-finalen ör ett första steg i denna återställning.

Wäxjö Motorsällskap med avtryck världen över.
Wäxjö MS är en klubb med anor, bildad 1937 är den en av Växjös äldsta fortfarande aktiva föreningar. Klubben har en imponerande meritlista av nationella och internationella framgångar bland sina medlemmar. Under upptaktsträffen närvarade flera namnkunniga personer, vilket bidrog till den varma och positiva stämningen. Bland dessa fanns Roger Engström, ordförande i Svenska Bilsportförbundet, klubbens ordförande Anki Söderström, mångårige förbundsteknikern Gert-Owe Petersson, samt framgångsrika aktiva som Per-Ola "Pecka" Svensson med VM-meriter och ett flertal SM-medaljer. Kjell Appelgren fanns på plats och berättade entusiastiskt om tävlingen Sydney - London.

Christer Johansson - En av svensk motorsports stora möjliggörare.
Dagen tillägnades även motorsportslegenden Christer Johansson, som delade med sig av sina erfarenheter och berättade om flera duktiga Wäxjö MS-medlemmar som nått stora framgångar världen över men som betonade klubbens betydelse.
- Det är fantastiskt att se så många medlemmar här idag. Det är tack vare samarbeten som detta som sporten fortsätter att utvecklas. Det är viktigt att vi ställer upp för varandra och klubben, sa Christer Johansson. Wäxjö MS har haft stora framgångar sedan 60-talet och framåt, och jag vädjar till er som samlats idag att fortsätta detta fina samarbete.

WMS-are i Sydney - London Rally, Pikes Peak Hill Climb och Rally-VM.
Under lördagen bjöd Wäxjö Motorsällskap på en minnesvärd dag för alla rallyentusiaster. Gamla och nya rallyvänner samlades för att lyssna på intressanta berättelser, träffa gamla klubbkamrater och uppleva rally på DRIVE VXOs anläggning.

Hans Bååth, tidigare marknadschef och vd för Polestar, E-PWR och Cyan Cars, delade med sig av sina erfarenheter och avslöjade även DRIVE VXOs planer inom hållbar mobilitet framöver.

Kjell Appelgren tog åhörarna med på en spännande resa från Sydney till London Rally, en 2500-mils genom Australiens outback, Europeiska alpvägar och ständigt underhåll av bilen, en Volvo Amazon från slutet av sextiotalet.

Per-Ola "Pecka" Svensson bjöd in åhörarna att följa med uppför den legendariska Pikes Peak och delade med sig av erfarenheterna från högerstolen med några av rallyvärldens främsta förare.

Smyglansering av ny tävlingsbil.
En av dagens höjdpunkt var den smyglansering av DRIVE VXOs nya rallybil, en BMW 1M GrHB 1,6t, byggd för att köra på moderna bränslen. Bilens prestanda och design väckte stort intresse bland deltagarna, och det är tydligt att klubben och dess partners fortsätter att satsa på teknisk utveckling och hållbarhet.

En vitamininjektion.
Dagen avslutades på ett spektakulärt sätt när klubbens aktiva fick möjligheten att köra rally på DRIVE VXOs rally-testväg. De modigaste deltagarna fick även chansen att åka med och uppleva adrenalinkicken från förarsätet.
- Det här har verkligen varit en fantastisk dag där sanna rallyvänner har fått en rejäl vitamininjektion", summerar Erik Telehagen, ordförande i Wäxjö MS rallysektion. att samla medlemmar från sex årtionden och få höra inspirerande berättelser från framstående personer inom motorsporten har stärkt samhörigheten och entusiasmen inför SM-finalen. Vi är fast beslutna att göra detta till en oförglömlig tävling för alla inblandade.

Nya medlemmar välkomnas.
Wäxjö Motorsällskap visar på att deras historia och erfarenhet är en värdefull tillgång, men de är också öppna för att välkomna nya medlemmar och samarbetspartners för att fortsätta utvecklas och driva framgång inom rallysporten. Med en stark gemenskap och en vilja att leverera en högkvalitativ tävling är förberedelserna i full gång inför den spännande SM-finalen i Rally-SM Sprint.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-06-12 19:07


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.