Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
100-talet personer samlades på Drive VXO´s anläggning för att prata rally och motorsport.

© Drive VXO Motorsport.
© Drive VXO Motorsport.
Många hade med sig tävlingsbilar och andra gamla bilar för utställning.
Wäxjö MS förbereder för SM-final, samlade medlemmar från sex årtionden hos Drive VXO.
PRESSRELEASE

Wäxjö Motorsällskap samlade över 100 medlemmar för en upptaktsträff hos DRIVE VXO inför finalen i Rally-SM Sprint som avgörs i Växjötrakten den 23 september i år. Det är första gången på över tre decennier som Wäxjö MS arrangerar en Rally-SM-tävling, vilket gör detta till en speciell händelse för klubben och dess medlemmar.
- Vi behöver hjälp av både erfarna och nya personer för att göra tävlingen till det vi vill", säger Rallysektionens ordförande Erik Telehagen. En final i Rally-SM är en stor sak och vi har bestämt oss för att göra en riktigt bra tävling för såväl de tävlande som för publiken och regionen. Tävlingsområdet är bestämt och kommer offentliggöras senare under året. Det är valt med omsorg för att ge bästa möjliga förutsättningar.

Omstart efter Corono-pandemin.
Rallytskottets Björn Jonasson utvecklade vidare.
- Finalen i Rally-SM sprint är ingen engångsföreteelse utan vi har bestämt oss för att klubben skall växa i både antal medlemmar, aktiva funktionärer och tävlande samt egna arrangerade tävlingar. Corona-pandemin slog hårt mot rallysporten och så även mot oss i Wäxjö MS där vi tvingats ställa in tävlingen ett par år. Att arrangera SM-finalen ör ett första steg i denna återställning.

Wäxjö Motorsällskap med avtryck världen över.
Wäxjö MS är en klubb med anor, bildad 1937 är den en av Växjös äldsta fortfarande aktiva föreningar. Klubben har en imponerande meritlista av nationella och internationella framgångar bland sina medlemmar. Under upptaktsträffen närvarade flera namnkunniga personer, vilket bidrog till den varma och positiva stämningen. Bland dessa fanns Roger Engström, ordförande i Svenska Bilsportförbundet, klubbens ordförande Anki Söderström, mångårige förbundsteknikern Gert-Owe Petersson, samt framgångsrika aktiva som Per-Ola "Pecka" Svensson med VM-meriter och ett flertal SM-medaljer. Kjell Appelgren fanns på plats och berättade entusiastiskt om tävlingen Sydney - London.

Christer Johansson - En av svensk motorsports stora möjliggörare.
Dagen tillägnades även motorsportslegenden Christer Johansson, som delade med sig av sina erfarenheter och berättade om flera duktiga Wäxjö MS-medlemmar som nått stora framgångar världen över men som betonade klubbens betydelse.
- Det är fantastiskt att se så många medlemmar här idag. Det är tack vare samarbeten som detta som sporten fortsätter att utvecklas. Det är viktigt att vi ställer upp för varandra och klubben, sa Christer Johansson. Wäxjö MS har haft stora framgångar sedan 60-talet och framåt, och jag vädjar till er som samlats idag att fortsätta detta fina samarbete.

WMS-are i Sydney - London Rally, Pikes Peak Hill Climb och Rally-VM.
Under lördagen bjöd Wäxjö Motorsällskap på en minnesvärd dag för alla rallyentusiaster. Gamla och nya rallyvänner samlades för att lyssna på intressanta berättelser, träffa gamla klubbkamrater och uppleva rally på DRIVE VXOs anläggning.

Hans Bååth, tidigare marknadschef och vd för Polestar, E-PWR och Cyan Cars, delade med sig av sina erfarenheter och avslöjade även DRIVE VXOs planer inom hållbar mobilitet framöver.

Kjell Appelgren tog åhörarna med på en spännande resa från Sydney till London Rally, en 2500-mils genom Australiens outback, Europeiska alpvägar och ständigt underhåll av bilen, en Volvo Amazon från slutet av sextiotalet.

Per-Ola "Pecka" Svensson bjöd in åhörarna att följa med uppför den legendariska Pikes Peak och delade med sig av erfarenheterna från högerstolen med några av rallyvärldens främsta förare.

Smyglansering av ny tävlingsbil.
En av dagens höjdpunkt var den smyglansering av DRIVE VXOs nya rallybil, en BMW 1M GrHB 1,6t, byggd för att köra på moderna bränslen. Bilens prestanda och design väckte stort intresse bland deltagarna, och det är tydligt att klubben och dess partners fortsätter att satsa på teknisk utveckling och hållbarhet.

En vitamininjektion.
Dagen avslutades på ett spektakulärt sätt när klubbens aktiva fick möjligheten att köra rally på DRIVE VXOs rally-testväg. De modigaste deltagarna fick även chansen att åka med och uppleva adrenalinkicken från förarsätet.
- Det här har verkligen varit en fantastisk dag där sanna rallyvänner har fått en rejäl vitamininjektion", summerar Erik Telehagen, ordförande i Wäxjö MS rallysektion. att samla medlemmar från sex årtionden och få höra inspirerande berättelser från framstående personer inom motorsporten har stärkt samhörigheten och entusiasmen inför SM-finalen. Vi är fast beslutna att göra detta till en oförglömlig tävling för alla inblandade.

Nya medlemmar välkomnas.
Wäxjö Motorsällskap visar på att deras historia och erfarenhet är en värdefull tillgång, men de är också öppna för att välkomna nya medlemmar och samarbetspartners för att fortsätta utvecklas och driva framgång inom rallysporten. Med en stark gemenskap och en vilja att leverera en högkvalitativ tävling är förberedelserna i full gång inför den spännande SM-finalen i Rally-SM Sprint.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-06-12 19:07


Forne rallystjärnan Dick Wicksell efteranmäld till SM Veckan, möter där sonen Jimmy.
Far och son Wicksell möts i SM-veckan, den "gamle" rallyräven Dick Wicksell, Uppsala, kunde inte hålla sig. Igår slängde han in en efteranmälan till SM-veckan i Västerås – i crosskart!

Han har provkört ett par tävlingar och bygger på lediga stunder en kart i 650cc-klassen.
Inte hunnit med d...

Publicerad: 2024-06-25 12:43


Midnattssolsrallyt 2024 inställt.
© emotorsport.seMed stort vemod är vi tvungna att meddela detta rally inställt! En liten grupp av människor har gjort en kämpainsats – men tyvärr med en del motgångar som fördröjt oss in i det sista. Här har en stor part varit Vägverket som i tjänstemannaled förklarat ett flertal sträckor som ”Kulturvägar” – vilket...

Publicerad: 2024-06-24 21:38


Full fart på Solberg väntar i Polen.
© Oliver Solberg Rally.Från ett fullfarts rally till ett annat för Oliver Solberg: Direkt från seger i Royal Rally of Scandinavia till VM-tävlingen Rally Polen denna vecka.

22-åringen är i toppform efter sin andra raka EM-triumf i sitt hemmarally baserat i Karlstad. Nu väntar en sommar med snabba grustävlingar i WRC2-k...

Publicerad: 2024-06-24 20:15


Högt tryck på anmälningarna för Slottssprinten.
© emotorsport.se Trots att en del avanmälningar kommit in är trycket högt för Slottssprinten och dess 180 platser, anmälan är öppen fram till 2:e juli och just nu ses 224 deltagare registrerade i listan för tävlingen den 13:e juli.

Det ses framför allt svenska ekipage men också norska, fler av dem körandes för V...

Publicerad: 2024-06-24 20:14


Pajaris Rally1 debut flyttas till Finland, teamet vill vässa bemanningen i Lettland.
© Toyota Gazoo Racing.I början på månaden stod det klart att unge Sami Pajari skulle få chans i en Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid i det Lettiska WRC rallyt, men planen har reviderats. Starten i regi av Toyota teamet med stöd av WRC Promotorn att få in unga talanger i huvudklassen.

Pajari får fortsatt chansen, men får v...

Publicerad: 2024-06-24 20:08


Inför Orlen Rally Poland - upplägg, startfält, sträckor, länkar för TV, Resultat, m.m.
© Hyundai Motorsport.Sjunde WRC deltävling av 13 i år, serien som nu går över halvtid i Polen med Orlen Rally Poland. Shakedown torsdag förmiddag följs av ss1, publiksträckan Mikolajki Arena 1 på kvällen. Tre sträckor dubbelt följd av publiksträcka gäller för fredagen på 11 mil. För lördagen är det 12,4mil som gäller, ä...

Publicerad: 2024-06-24 20:05


Emiltrofén på gång, anmälan öppnat.
© Alexander Alexandersson.Igår öppnade anmälan till Emiltrofen, årets fjärde och näst sista deltävling för Svenska RallyCupen 2024.

Banans totallängd är 150km varav 100km transport. Specialsträckorna utgörs av fem unika sträckor som har en sammanlagd längd på 50km. Den sista, SS5 är powerstage för Svenska RallyCupen vilke...

Publicerad: 2024-06-24 17:37


Inför SM Veckan, länet har medaljhopp i SM-veckan.
Västmanland har några medaljkandidater när det på torsdag är SM-veckan Sommar, med crosskart och rallysprint på Västerås Motorstadion.

Intresset från förarna var enormt, vilket ger ett ruggigt startfält. Till det ett par wild card och oerhört svårtippat.
– Vi ska fundera på hur vi ska göra bäst...

Publicerad: 2024-06-23 20:33


Full TV täckning i SVT för torsdagens rally och crosskart under SM Veckan.
© emotorsport.sePå torsdag avgörs SM Veckans rallysprint ihop med bland annat crosskart på Västerås MS eget motorområde - för rallyåkarna en sträcka på 3km som körs. Som partner och del i SM Veckan ses Sveriges Television vilket innebär full täckning för sporterna.

På SVT1 drar man igång med sina samlade sändnin...

Publicerad: 2024-06-23 20:12


Stor TV-tablå för Orlen Rally Poland, shakedown och samtliga sträckor.
© emotorsport.sePolen tillbaka i WRC cirkusen, Orlen Rally Poland körs under helgen, start med shakedown klockan 10 på torsdagen med shakedown som sänds live här på emotorsport.se

Vidare sänds samtliga 19 specialsträckor med start från torsdag kväll till söndag lunch - TV4 koncernen med Sportkanalen, TV12 och TV...

Publicerad: 2024-06-23 20:05


Tidigare nyheter:
Stor TV-tablå för Orlen Rally Poland, shakedown och samtliga sträckor.
Semenuk gör VM debut, kör Toyota GR Yaris Rally2 i TET Rally Latvia.
Paraguay tar plats i WRC kalendern 2025.
Heikkilä körde hem helgens San Marino Rally.
Andervang sjua i Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
Madsen överlägsen i Mascot Rally Herning, växellådsproblem för Helin i ledning.
Paddon klart snabbast på hemmaplan i Southern Lights Rally.
Sesks visar Puma Rally1 inför WRC starter i Polen och Lettland.
Svenskt i lördagens Mascot Rally Herning och Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
Förändringar i resultatlistan för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia - Legends.
Kalle Rovanperä kör på hemmaplan i Secto Rally Finland.
Karta, så körs Rally Magic på Höljesområdet.
Helin och Christensen flaggar Svenskt i lördagens Danska Mascot Rally Herning.
Dags för Skilling 500, 52:a upplagan nästa lördag.
Jörgen Joons godkänd notskrivare för Rally-SM.
Andervang i lördagens Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
Italienska grusmästerskapet i helgen för Royal Rally tvåan.
Video, Sesks testar Ford Puma Rally1.
Däckmästerskapet i Rally EM serien, Michelin leder.
Rally Anderslöv inleder Bilsport Rally Cup 2025.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM:
Orlen 80th Rally Poland 27-30/06


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08
Foto:
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, fredag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, torsdag.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.