Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Roger Fransson
© Roger Fransson
Pontus Lönnström och CoDriver Richard Svensson imponerade stort i lånad 240 VOC.
Nora bjöd fantastisk sommarpremiär av årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally.
PRESSRELEASE

Riktigt fina rallyn är mer eller mindre ett signum för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. När vi dessutom som i Nora är huvudklass i tävlingen så garanterar det också riktigt fina startnummer, läs superfina vägar också för klassens C förare. Det rutinerade gänget i Nora MK bjöd som vanligt på ett kaononrally. Riktigt fina, omväxlande och utmanande vägar i absolut toppklass. Smidig anmälan och besiktning. En serviceplats som både är rymlig, ändamålsenlig och utanpå allt bedårande vacker. Men kanske viktigast av allt jättetrevliga funktionärer på alla poster. Ett rally i toppklass helt enkelt. Allra mest bråttom av VOC-åkarna hade förhandstippade och internationellt meriterade Pontus Lönnström som tog hem VOC Elit A i stor stil. I VOC´s lägre elitklass B var det händelserikt men Daniel Jonsson var omutlig hela dagen. Även i VOC C, som vi i klassen kallar Cupklassen hände en hel del men Emil Huss var klart snabbast på alla sträckor.

VOC Mekonomen Rally trivs i Nora, det är som man brukar säga etablerat ”sedan gammalt”. Årets upplaga var definitivt inget undantag. Hela klassen sken ikapp med solen, till och med vädret hade arrangörerna i Nora fixat på absolut bästa tänkbara sätt.

I försnacket talades om supersnabba vägar. På några sektioner var försnacket sanning men rallyt som helhet var väldigt utmanande och omväxlande. Klassansvariga var äntligen själva på plats efter ett långt påtvingat uppehåll av arbetsskäl och vi, precis som hela klassen stortrivdes. En superbonus för mig och Lotta var förstås att få träffa er alla i den här underbart sociala och trevliga klassen personligen igen, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Otroliga prestationer på flera nivåer i Sveriges vettigaste och effektivaste rallyklass.
Det är bara att lyfta på kepsen för otroliga prestationer i klassen och också konstatera att VOC´s modell att mejsla fram kompetenta förare och CoDrivers fungerar. Precis som det fungerar utmärkt för alla oss som bara vill åka och ha kul. Det närmast totala fokus som diverse förståsigpåare ute i rallysverige har på tekniska detaljer på bilen kommer på skam oavsett om du har proffssatsning eller bara-för-kul i fokus, det går inte att argumentera emot. Våra bilar är fulla av begränsningar, det ingår i konceptet och i målet att hålla nere kostnader. Men den höga konkurrensen skapad av bredd och jämnbördiga bilar i klassen kompenserar för allt, fortsätter klassansvarig.

Pontus Lönnström imponerade i VOC Elit A
Hemmaåkare tillika internationellt meriterade med juniorlandslaget Pontus Lönnström var i lånad bil av pappa, Jonas Karlssons före detta VOC 240 B23, oslagbar den här dagen. Snabbast på alla sträckor trots en bil som egentligen inte riktigt håller måttet mot huvudkonkurrenterna.

Den bedrift som Pontus och CoDriver Richard Svensson gör är på riktigt imponerande. För att låna Pontus egna ord efter målgång: ”Man måste köra som ett psyk. Jag blir nästan rädd för mig själv när jag kör så här”. Rädd eller inte tiderna duon presterar är rakt igenom superimponerande. Om vi till det adderar att de kört nästan hela sista sträckan utan koppling och med en rasad växellåda som låst sig på treans växel - då blir bedriften ännu mer imponeranade.

Magnus Lindqvist kompetent vägledd av Sara Ridde slutar för omväxlings skull tvåa i Nora. Patrik Fredriksson lika kompetent vägledd av Per Wiksten kniper sista pallplatsen.

Daniel Jonsson i händelserik lägre Elitklass
Redan på första sträckan tar på förhand vinstvarnade Daniel Jonsson ett grepp om VOC Elit B i stenhård fajt med Tim Palmqvist som bara var 0,6 sekunder bakom. Därefter ett getingbo toppat av Björn Kallin sju sekunder efter Daniel men med ytterligare två förare, Stein Frederic Akre och kors-i-taket återkommande undertecknad Roger Fransson bara två respektive tre tiondelar bakom Björn och Magnus Westman ytterligare en och en halv sekund bakom. Förhandstippade Noah Grönkvist stod däremot inte riktiga att känna igen den här dagen, ytterligare lite efter redan på första sträckan och sedan haveri på sista sträckan som definitivt förstörde dagen.

Sedan hände mycket. Själv missade jag ett vägbyte på SS2, fick backa och så var det potentiellt fina resultatet i sank. Tim Palmqvist jagade tätt, tätt bakom Daniel Jonsson driven av Emma Hägg vid sin sida men ungefär mitt på sista sträckan var det dags att parkera även för Tim och guldet (silvret) blev till sand. Stabilt istället av klassens tekniskt huvudansvarige Björn Kallin som med Mattias Jansson vid sin sida slutade tvåa. Stabilt också av Stein Frederic Akre som vägledd av Eivind Akre gjorde prispallen komplett.

Emil Huss tämligen överlägsen i C
I C-förarklassen som vi hos oss kallar Cupklassen förväntades en envig mellan Emil Huss och Gabriel Banger. Den kampen räckte dock bara i en sträcka sedan tackande Gabriels växellåda för sig.

Gabriels loggade tid på SS1 är inte korrekt. I officiella resultatet har han fått exakt samma tid som startnumret före honom på dagens första sträcka. Kampen var därför i praktiken stenhård mellan honom och Emil Huss med CoDriver Clara Sundkvist i högerstolen. När Gabriel bröt redan på SS2 så tog Emil och Clara över showen helt och vann till slut VOC C tämligen komfortabelt.

Gabriel Parkatti med Tony Parkatti vid sin sida tog en klar andraplats. Joakim Rönnbäck med Jesper Nilsson i högerstolen tog en lika fin som säker tredjeplats.

Hugo Carlberg tyvärr ensam junior.
Det är tråkigt att Hugo Carlberg blev ensam junior till start.
Ensam får Hugo inte riktigt skina och imponera på det sätt han är värd som den jätteduktiga rallyförare som han faktiskt är. Men för alla som kan läsa en resultatlista står det ändå klart. Utan körkort, utan noter, med ytterst begränsad erfarenhet av att köra rally och utan konkurrenter som driver tempot så kör Hugo med pappa Stefan vid sin sida ändå in på tider som skulle placerat dem tvåa (2!) i VOC C, eller femma (5!) i VOC B. Så lägg det här namnet på minnet. Hugo Carlberg kommer låta tala om sig. Helt enkelt ännu en supertalang fostrad i VOC.

Med detta bugar och tackar VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie den fina tävlingen. Utan att gå händelserna i förväg så tror jag att vi ses om ett år igen.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-06-15 17:36


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.