Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Kunglig inramning när Sverigeserien besöker Slottssprinten.
PRESSRELEASE

Det drar ihop sig i årets upplaga av VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. Seriens sjätte tävling av säsongens totalt åtta står för för dörren. Och det är en galapremiär. Slottssprinten har aldrig tidigare ingått i serien. Ett kort intensivt rally på helt fantastiska sörmländska rallyvägar och med en otroligt inramning på Ericsbergs Slotts ägor. Och inte minst en fantastisk avrundning på dagen med grillfest och musik fram till småtimmarna.

SverigeSerien brukar normalt ta semesterledigt och inte köra någon tävling i juli.
– I år provar vi att göra avsteg från detta när fantastiska Slottssprinten i trakterna av Katrineholm öppnar en möjlighet för oss att delta. Sett till antalet anmälda så gillar klassen verkligen det greppet, 45 bilar till start är bäst hittills i år. Extra kul också att hela fem av dessa är juniorer och att juniorklassen domineras totalt av VOC ungdomar. VOC är trots vad vissa olyckskorpar enträget kraxar en ryggrad i svenskt rally både igår, idag och för framtiden - trots avsaknad av takscoop.

Andreas, Daniel, Magnus eller Patrik i högsta elitklassen?
På tävlingen körs och prisbedöms förarklasserna A och B sammanslaget på modernt vis. Vi gillar detta men enligt SverigeSeriens gällande regler för året så kommer klasserna självklart att separeras när poäng i serien delas ut.

– På Slottssprinten så tror jag Elit A blir en fråga mellan SverigeSeriens giganter Magnus ”Linkan” Lindqvist och Patrik Fredriksson. Men garderar för hemmaåkare Daniel Suvala och Andreas Hultström. Båda dessa har Svenska Rallycupen som sitt huvudsakliga fokus och vi har därför inte sett dem i SverigeSerien tidigare i år. Det blir en intressant kraftmätning såväl mellan förare som i någon mån också mellan serier. Mitt tips är att det blir jättetufft. Men tvingas jag att rejta någon av dessa lite högre så säger jag trots allt Magnus Lindqvist. Han och CoDriver Sara Ridde kör med ett fantastiskt självförtroende just nu.

Ska Magnus Westman försvara positionen i Elit B?
VOC Mekonomen Rally Elit B är om möjligt ännu mer svårtippat.
– Magnus Westman leder serien i Elit B men han har ändå en något svagare personlig poängsvit om vi tar hänsyn till att tävlingar ska strykas. Med det sagt tror jag inte att Magnus vinner i helgen. Noah Grönkvist, Tim Palmkvist och Daniel Jonsson har alla starkare personliga serier. Både Tim och Noah bröt senast i Nora. Noah var dessutom lite ur slag den dagen, hann rätta till detta med en supertid på SS2 innan han bröt med tekniskt fel på SS3. Daniel var å’ sin sida i storslag och radade upp kanontider. Hoppas bara att en förvisso mjuk och helt odramatisk men dock rullning i SM Rallysprinten uppe i Umeå inte satt spår i självförtroendet på Daniel och bisittare Emma Hägg. Måste jag välja bara en så blir det på ren magkänsla Noah Grönkvist med Lucas Ivarsson Olsson vis sin sida. Tim kör ”under bilan” med ett svagt resultat och en överhoppad tävling. Det tror jag kan spela roll i det psykologiska spelet.

Emil Huss igen i Cupklassen?
VOC Mekonomen Rallys C-förar klass som vi kallar Cupklassen innehåller en rad nya namn som klassansvarig med egna ord inte har full koll på. Inte annat att förvänta i en klass som enligt nyligen gjord genomgång och rensning av registret omfattar mer än 800 (åtta hundra!) bilar.
– Trots detta vågar jag sticka ut hakan och säga att Emil Huss vinner VOC-C i Slottssprinten. Emil och CoDriver Jonas Holm går från-klarhet-till-klarhet och vinner i stort sett alltid då dom kommer till start. Lördagens batalj tror jag inte blir något undantag. Gardering blir återigen Gabriel Banger. Han har haft det motigt och förföljts av hinder på vägen, rasad växellåda etc. Någon gång kommer det att vända för denne jätteduktige unge rallyförare. Blir intressant också att se hur förare med fokus på SverigeSerien klarar konkurrensen mot högprofilerade Grupp-F-åkare med internationellt fokus som duon Ted och Katrina Malm, kända för att driva Volvo Euro Cup. VOC och GrF tävlar i gemensam klass i Slottsprinten. Även om GrF´s friare reglemente ger dessa förare fördelar så tror jag att VOC åkarna som helhet består testet.

Hugo Carlberg förmodad vinnare i juniorklassen
Juniorfältet väldigt riktigt bra i Slottssprinten.
– Trots bred och tuff konkurrens så har unge hårdsatsande SverigeSerie-fantomen Hugo Carlberg mitt fulla förtroende. Bara skönt att Hugo nu får ordentligt motstånd och får chans att visa vilken utomordentlig rallyförare den unge Fagerstasonen redan torts sina unga år är. Med konkurrens från namn som Emil Fällman och Ville Larsson så kommer Hugo att få göra sitt yttersta för att segra men jag tror helt enkelt att han består testet. Hela Team Carlbergs satsning osar kunskap, klokskap och väl genomtänkt. Den seriositeten tror jag teamet får en tidig utbetalning redan nu.

Välkommen till ett helt fantastiskt rally på Ericsbergs slotts ägor på lördag. Välkommen till Slottssprinten. Vi vågar från VOC Mekonomen Rallys sida återigen utlova en dag med massor av maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-07-13 18:08


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.