Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Magnus Lindqvist och Sara Ridde körde hem segern i Slottssprinten.
Hårda fajter när SverigeSerien för första gången besökte Slottssprinten.
PRESSRELEASE

Slottssprinten med sin intensiva tävling i helt fantastiska vägar och omgivningar på Ericbergs Slotts ägor öppnade för SverigeSerien att komma på besök. Stort tack till Crister Nystrand och gänget för att ni öppnade den möjligheten. SverigeSerien bjöd tillbaka med riktigt fina och täta fajter. I Elit A blev det favoritseger stavad Magnus ”Linkan” Lindqvist. I Elit B stod Tim Palmqvist pall för trycket och var snabbast. C förar klassen vanns av Arvid Larspers och bland juniorerna var det supertajt men ingen kunde till slut rå på Emil Fällman.

Säsongen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie tar i år semester lite senare än vanligt. Den sedvanliga julisemestern är förskjuten in i augusti. Anledningen är att superfina Slottssprinten som sedvanligt gick av stapeln mitt i juli öppnade dörrarna för serien.
Tack Slottssprinten för en fantastisk tävling och ett ännu mer fantastiskt kringarrangemang. Tyvärr satte jobbet återigen krokben för vårt eget deltagande så vi fick avundsjukt följa tävlingen från distans. Hoppas vi får till samarbetet fler år så att vi också får känna på Slottssprinten rent konkret, säger klassansvarig Roger Fransson.

Linkan omutlig i högsta elitklassen?
Inför Slottssprinten så pratades Magnus ”Linkan” Lindqvist och co-driver Sara Ridde upp som favoriter.
– Den här duon är verkligen i zonen just nu. Allt flyter på. Allt går lätt. Och segrarna kommer på rad. Bara att imponeras och att avundas dem. Det är en otroligt härlig känsla när man är där. Detta sagt så tror jag segrarna fortsätter att komma. Stort grattis Magnus och Sara. Er prestation är fantastisk och det är bara att lyfta på kepsen.

Men duon var långt ifrån fria från utmaning.
– Niklas Berglund vägledd av Henrik Pedersen skuggande dock på hyfsat behörigt avstånd i det korta rallyt. Men bakom honom var det tätt. Andras Hultström/Lisa Jonasson bara två sekunder efter och bakom dem Patrik Fredriksson/Per Wiksten en ynka tiondel efter, snacka om målfoto. En tråkig incident för dagen är att Hultström trots påpekande och utdelade dekaler valde att köra med bara delvis korrekt dekaluppsättning på bilen och därför, helt enligt våra serieregler, inte får poäng i SverigeSerien för sin inkörda tredjeplats utan får nöja sig med startpoäng. Tredjeplatspoängen går därför till duon Patrik Fredriksson/Per Wiksten.

En ytterligare reflektion.
– Kan inte lämna Elit A utan en ytterligare reflektion. Klassens Tekniske Koordinator Rickard Gustafsson gjorde med Linus Isaksson vid sin sida comeback efter långt uppehåll från körning i klassen. Så länge hans bil gick som den skulle var det en en comeback med mersmak. Andra tid på dagens första sträcka är i sanning imponerande.

Tim Palmqvist iskall i Elit B?
Innan Slottssprinten konstaterades att Elit B skulle bli jättesvårt att tippa.
– Magnus Westman ledde serien inför Slottssprinten men jag hade på känn att han inte skulle kunna hålla emot trion Tim Palmkvist/Noah Grönkvist/Daniel Jonsson. Tim kör med den personliga serie han har hittills under press, inget mer får gå fel. Det trodde jag skulle spela till Noah Grönkvists fördel. Men Palmqvist-duon Tim och Robin var iskalla rakt igenom rallyt och körde till stabil seger. Noah Grönkvist med Lucas Ivarsson Olsson vis sin sida lika stabilt in på andra plats före Daniel Jonsson vägledd av Emma Hägg på sista pallplats. I det stora hela ett utomordentligt förhandstips av klassansvarig även om det var, och ska vara, svårtippat.

Tippade Emil Huss i Cupklassen blev istället Arvid Larspers.
I C-förarklassen gick klassansvarig på pumpen gällande förhandstips.
– Jag kände mig tämligen säker på att duon Emil Huss/Jonas Holm skulle inkassera ännu en seger. Men Arvid Larspers vägledd av Jonas Larspers (pappa tror jag minsann) har simmat lite under radarn. Sedan totalsegern i Juniorklassen 2021 har vi inte sett så mycket av Larspers i större seriesammanhang. Segern i Slottssprinten visar med eftertryck att vi borde få se mer av er. Välkomna tillbaka och stort, stort grattis. Emil Huss in på andra plats och duon Lindqvist, Hampus och Jimmy in på en tredje. Måste också flika in några ord om Gabriel Banger som inledde i stor stil med att vara snabbast på SS1. Men oturen vill inte sluta att grina Gabriel i ansiktet. Den här gången var det växelföraren som gav upp. Ge inte upp Gabriel, det vänder. Och då jäklar.

Men hur gick då jämförelsen mellan SverigeSerien och omtalade VEC, den senare representerade av VEC´s ledare Ted och Katarina Malm.
– Här kan vi inte annat än att konstatera att det blev en jordskredsseger för SverigeSerien. Ted och Katarina placerade sig på en 18:e plats, fyra från slutet av de som lyckades fullfölja tävlingen i den sammanslagna C-förar klassen i VOC och GrF. Dessutom hela en minut och 45 sekunder efter segrande Arvid Larspers i denna blott cirka 2,5 mil långa tävling och detta trots jämna tider som inte skvallrar om några egentliga problem annat än tempot. Det är oceaner av tid för det profilerade paret med såväl påtalat nyttig internationell erfarenhet som från Rally Sweden Historic. Bästa GrF i klassen en enda placering framför Ted och Katarina, bara dryga sekunden snabbare. Som man brukar säga: Frågor på det?

Stenhårt i juniorklassen när Emil Fällman till sist vann.
Slottssprinten kunde stoltsera med ett riktigt fint juniorstartfält, alla utom en dessutom i VOC Mekonomen Rally bilar.
– Hårdsatsande SverigeSerie-fantomen Hugo Carlberg hade mitt fulla förtroende inför tävlingen även om jag valde att gardera med Emil Fällman och Ville Larsson. Väldigt länge såg jag också ut att få 100% rätt även på ordningen. Hugo hade tävlingen under kontroll men på den korta sista sträckan hände något, oklart om det är ett misstag eller något tekniskt men där tappade Hugo hela åtta sekunder och därmed segern med knappa två sekunder. Vinnare alltså Emil Fällman med Tobias Lindström i högerstolen för Hugo Carlberg med pappa Stefan till höger om sig och med Ville Larsson/Ralf Larsson på tredje plats.

Hur gick då striden mellan serier och klasser?
I Slottssprinten möttes förare med SverigeSerien som huvudfokus med förare som mer har fokus på SRC, det är ju alltid intressant
– Jag brukar ibland få kritik för att jag alltför enögt favoriserar vår egen klass och dess kronjuvel SverigeSerien. Men när SverigeSeriens förare möter andra seriers förare så brukar det utfalla till SverigeSerien fördel. Som när vi åker tillsammans med SM och då mot de mycket vassare (läs friare) homologerade GrF bilarnas förmodade topp då de ju kör sin serie tillsammans med SM tävlandes om ett Riksmästerskapstecken. Eller som nu då vi möter SRCs toppåkare i VOC och GrF. Ni får gärna fortsätta att kritisera mig. SverigeSerien står sig återigen väl i konkurrensen även om det, som förmodat och förutspått, är mycket tuffare mot SRCs VOC-förare än vad det är mot RM-satsande GrF-åkare. Sett som klass är det därför inga som helst frågetecken. VOC-åkarna dominerar totalt även om vi har bilar med ett striktare reglemente än GrF. Gång-på-gång kan vi konstatera, konkurrens fungerar. Hård konkurrens som det med automatik blir i en klass som samlar mer än 800 bilar formar snabba förare och co-drivers.

Nu tar SverigeSerien och även vi i organisationen lite sen semester. Vi återkommer igen inför en härlig tävling i Laxå 26 augusti. Väl mött!


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-07-18 18:00


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.