Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Laxårallyt inleder höstsäsongen i Sverigeserien.
PRESSRELEASE

Nu kör vi igen. Efter ett välförtjänt semesteruppehåll är det nu dags för VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie att spurta mot säsongens målflagga. Laxå öppnar höstdelen av 2023-års säsong, en klubb som alltid bjuder på fina tävlingsarrangemang och riktigt bra rallyvägar. Årets upplaga av Laxårallyt är inget undantag.

Nu är det dags för SverigeSerien att spurta mot mål för säsongen. Två tävlingar återstår i årets serie och först ut är Laxårallyt. Alltid ett riktigt fint rally signerat Laxå MK, som sig bör då det vankas SverigeSerie.

– Återigen samlar VOC Mekonomen Rally ett riktigt schysst startfält med tanke på ”det nya normala” som vi tvingas inse gäller i svenskt rally efter pandemin. Några rallyn kom ut starka, andra slåss för sin överlevnad. Laxå tillhör vinnarna och samlar till slut 112 anmälda, 35 av dessa är VOC bilar, alltså ganska precis en tredjedel av startfältet. Återigen kommer den tråkiga samlingen olyckskorpar som kraxar om klassens nära förestående död på skam. Tjugo startande i C, framtidens VOC stjärnor är riktigt bra. Liksom att det enbart är VOC-bilar till start bland juniorerna. Tunnare antal i Elitklaserna A och B men där finns planer för att bredda även dessa startfält i framtiden. Samtidigt vill jag understryka att mindre startfält i dessa klasser inte gör det lättare att vinna då de som kommer till start håller extremt hög kvalitet, förklarar klassansvarig Roger Fransson.

Tyvärr saknas klassansvariga själva i startlistan. Den uppmärksamme har redan noterat som notis/blogg här på sidan att Roger och Lotta var anmälda men att de tvingades avanmäla sig i ett sent skede. Situationen är att Polisen anser att Roger hade lite för bråttom på väg hem förra onsdagen. Så pass mycket att samma Polisman tyckte att Svenska Polisen behövde hans körkort bättre än honom själv.
– Jag är inte alls enig med Polismannen vare sig angående vem som har störst behov av MITT körkort eller kring hur lasermätningen gått till. Trots ihärdiga försök att inhibera (frysa/avvakta) indragningen tills dess att detta faktiskt är prövat och avgjort i korrekt ordning i domstol så vidhöll förundersökningsledaren beslutet att behålla mitt körkort redan nu. 

Märklig ordning vi har i Sverige, att ett kännbart straff utdöms på misstanke UTAN att man fått sin sak prövad. Detta förfarande är kritiserat av Europadomstolen, men det är som man brukar en helt annan historia. Utan körkort inget rally.
– Det har formligen gått troll i vårt egna tävlande. Vi såg verkligen fram emot Laxå efter vår comeback i Nora före semestern. Vi är inte så lite avundsjuka på alla er som får åka en jättefin tävling i Laxå på lördag.

Vem vinner VOC´s olika klasser i Laxå?
Magnus ”Linkan” Lindqvist har i stort sett varit omutlig i högsta elitklassen den här säsongen.

– Grundtips är att Linkan plockar ytterligare en seger i Elit A på hemmaplan i Laxå. Men vi vet att det finns en hungrig Rickard Gustafsson som imponerade i sin comeback i Slottssprinten senast så länge bilen gick som den skulle. Rickard blir min första gardering. Patrik Fredriksson blir min andra. Jag vet att han har bytt däcksmärke i år och på nytt gummi har han inte hittat riktigt rätt. Kanske kommer det nu.

Tuffa tag blir det också i Elit B.
– I lägre elitklass saknas klassledande Noah Grönkvist i startlistan, oklart varför. Måhända kraftsamlar han inför den obligatoriskt räknade finalen eftersom att han redan har en väldigt stark serie. Det taktiska spelet gläntar på dörren för Tim Palmkvist. Det tror jag kommer att motivera honom så till den milda grad att han plockar en seger i Laxå på lördag. Utmanare om den segern tror jag blir Daniel Jonsson. Men jag vill också varna för comebackande Jonas Karlsson som kommer i en nybyggd bil.

Hur går det i C, det vi kallar för Cupklassen?
– Det stora startfältet i C med många deltagare som vi inte sett, eller inte sett på länge i SverigeSerien gör det svårtippat. Men min magkänsla säger ändå att SverigeSeriens toppfantomer kommer att bestå testet. Segertipset går därför till Emil Huss utmanad av Gabriel Parkatti. Men likt en skiva som har hakat upp sig så vill jag återigen varna för Gabriel Banger. Gabbe har verkligen visat hur snabb han är mellan varven men har haft så mycket oflyt med krånglande bil. Någon gång måste det vända för Gabriel och då kommer han att slåss om toppositioner.

Hur går det bland klassens smått otroliga juniorer då?
– Jag är så grymt imponerad av alla dessa unga herrar och sättet som de kör rallybil på, utan körkort och utan noter, som om de inte gjort annat i sina unga liv. Även om jag är imponerad av såväl Hugo som Ville och Leo så måste favoritoket bäras av förstnämnda Hugo Carlberg, för övrigt som jag sagt flera gånger.

Välkommen till ett fantastiskt Laxårally på lördag. Vi lovar att vi från VOC Mekonomen Rallys sida återigen ska dra vårt strå till stacken för att bjuda på maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-08-25 18:01


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.