MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Arvid Johansson och co-driver Mikael Johansson körde hem Emiltrofén efter tät sekundfight.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Wilmer Jonsson och Emil Wretemark snabbast för C-grupp F.
Utmanande sträckor när Emiltrofén avgjordes, deltävling fyra i Svenska RallyCupen.
PRESSRELEASE

140-talet ekipage till start när Vimmerby MS arrangerade Emiltrofén - premiär för arrangören i Svenska RallyCupen. Frånsett en lokal åskskur under tävlingsdagen var det sol och värme som bjöds publik och tävlande, men de senaste två dygnens kraftiga skyfall hade gjorde de hårda vägarna en aning mjuka.

Kim Nyden i Mitsubishi Mirage vaknade till snabbast på lördagens förmiddag, ss1 som inleddes som rena backtävlingen, var snabbast före Kenny Stavbom i Hyundai i20 R5. Stavbom snabbast genom andra sträckan där nu Arvid Johansson var tvåa - samma par i toppen av ss3 där endast en tiondels sekund skiljde dem. Arvid Johansson vässade tempot på ss5 och gick till topp, kunde inleda sista sträckan med 0,5 sekunds ledning. Tävlingens sista 3km skulle avgöra där avslutande biten körs på folkracebanan där både publik och servicepersonal kan följa händelserna.
Arvid och Mikael Johansson var snabbast, vinner 1,6 sekund före Kenny Stavbom. Kim Nyden trea följd av cupens ledare Mattias Nyström, de sistnämnda tävlande för 4wd Övriga.

För Trimmat 2wd var André Nygren och Emil Olsson snabbast fram till avslutningen, där var arrangörsklubbens Victor Karlsson tiondelen före. André och Emil Olsson var till mål 17,5 sekunder före Victor. Linus Månsson in som trea, 50-talet sekunder från vinnaren.
Sixten Westman och Rasmus Holm gjorde upp i B-klassen där de turades om med sträckorna, till mål 4,5 sekunds fördel Westman i Skoda Fabia R2. Tio sekunder bakom ses hemmahoppet Oskar Andersson. Kevin Eriksson / Andreas Andersson satte tempot bland C-förarna, snabbast på flertalet sträckor. Segern halvminuten före Erik Hult, Peder Andersson trea på pallen.

Skulle det bli seger på hemmaplan för Kjell och Peter Fransson i Renault Alpine? De har vunnit flertalet segrar i år och öppnade rallyt starkt. Två raka sträcksegrar och öppnat upp en marginal, Mats Lindwall närmade sig under andra halvan innan hemmaekipaget slog till med sträckseger på avslutningen. Totalt 9,3 sekunder till Mats Lindwall vid dagens slut, trea Peter Johansson.

En sekund skiljde inför sista sträckan i Grupp F för A/B-förare, en stenhård kamp skulle avgöra även denna klass när seger och bonuspoäng stod på spel. Oscar Östlund och Daniel Andersson i Volvo 240 var snabbast, segermarginal på 1,6 sekund till Elliot Sjögren som B-förare. 5,5 sekunder bakom ses Daniel Suvala som tappade sin tid på andra sträckan - nu tvåa i tabellen där Östlund gick förbi. Trea på pallen Niklas Berglund som tar samma placering i cupen.
Störst manfall i C-förarnas grupp F, endast fyra av 16 startande nådde målgång. Östgötar Wilmer och Emil Wretemark hade bred marginal, 1:28 minut före Hjalmar Petersson, ännu 25 sekunder till Krister Olsson.

Linus Erixon startade bäst i grupp E A/B-förare men bröt på ss2. Alexander Broberg var bäst genom ss2 och Patrik Lund på ss3. B-förarna Lund och Broberg turades om på slutet, till mål Alexander och Rickard Broberg som vinnare efter framför allt en stark tid på ss2. Patrik Lund var vid 8,8 sekunder från vinnarna, Håkan Johansson och Arne Nörager följde, de som A-förare.
Kampen för C-förarna var stenhård, vinnarna Anton Johansson körde mot Oscar Hedberg där de turades om att vara snabba. Anton och Ludvig Johansson vann avslutningen med sekunden vilket gav segermarginal på 1,3 sekund till Oscar. Trea på pallen Mikael Fransén.

Emil Fällman inledde bäst i Ungdomsrally på ss1 innan han bröt, sedan tog Ville Larsson nästa sträckseger. Från ss3 tog Hugo Carlberg över som snabbast och började jakten på ledande Ville. Han kom närmare men inte om, Ville och Ralf Larsson tar segern med 3,7 sekunders marginal. Tredjeplatsen för Emil Karlsson med halvminuten upp på vinnaren. Junior Jonsson, Mio Asklöf och Jesper Jansson följde.

Nästa deltävling i Svenska RallyCupen körs med start & mål i Eskilstuna den 23:e september, Finess EMK-kannan med Eskilstuna MK som arrangör.


Tävlingskalender 2023:
» 06/05-23: Götenerundan, Götene MK.
» 03/06-23: Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
» 05/08-23: Kullingstrofén, Kullings MS.
» 02/09-23: Emiltrofén, Vimmerby MS.
» 23/09-23: Finess EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
» 21/10-23: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Partners 2023:
Tractive, MotorsportShopen, Pirelli / Apex, Racepart Sweden, BMsport, Autoracing, #FkkCancer.

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen
Instagram: https://www.instagram.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-09-03 11:26


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.