Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

TV-Svängen med EM-fyra Hansen beredd på toppstrid.
PRESSRELEASE

Rallysporten i likhet med så mycket annat har drabbats hårt av pandemin och återstarten har också varit jobbig med minskat antal tävlande. När SMK Hörby på lördag den 9 september arrangerar den 58:e upplagan av "TV-Svängen" är det därför med ett något mindre startfält än normalt. Med 84 ekipage anmälda är det ändå inget som ställer till det för klubben berättar nya tävlingsledaren Linn Wingren.
- Vi hade maximerat till 100 bilar så egentligen är vi nöjda, men visst hade det varit kul att få till maxantal men nu är det som det är.

Anledningen till att man maximerat antalet deltagare är att två sträckor körs dubbelt och för att få ihop tidsschemat var detta nödvändigt. Kvaliteten på startfältet går det dock inte att klaga på då i stort sett alla toppförarna i den här delen av landet finns på plats. Tävlingen är tredje av fem i Sydsvenska Rallycupen och DM för Södra BF. En av "topparna" är självklart fjolårsvinnaren och klassledaren i Sydsvenska Rallycupen från Växjö, Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo.
- Kul att Robin kommer tillbaka och jag vet att TV-Svängen tillhör en av hans absoluta favoriter, konstaterar Linn belåtet.

En annan som ser fram emot lördagen är hemmaklubbens egen EM-stjärna Victor Hansen med sin småländska kartläsare Victor Johansson. Paret vann tävlingen totalt 2021 med sin lilla 2WD Peugeot R2, en bedrift som senast inträffade 1986 och då med SM-åkaren Tomas "Gullabo" Jansson i en Opel.
- Det blir nog svårt att vinna totalt igen men i vår klass "Trimmat", hoppas vi kunna utmana och detta ska bli riktigt, riktigt kul att återigen få köra inför hemmapublik, förklarar Victor. Ett riktigt getingbo, nästan 20 bilar i klassen surrar runt parets rödvita Peugeot 208 Rally4 och där Victor har svårt att peka ut någon riktig storfavorit.
- Där är ju så många, men en trio som jag definitivt tror är i topp är Simon Andersson, Eslöv, Johan Green, Hässleholm och så klart min klubbkompis Joacim Kristiansson.

Det stannar inte heller här menar nuvarande EM-fyran.
- Volvo-gänget med Thomas Grönberg, Per Eriksson och Jacob Johannesson blir också svåra.

För "2XVictor" blir lördagens start annorlunda då man de senaste åren kört med "egna noter", medan det i TV-Svängen används gemensamma, så kallade "Arrangörsnoter".
- Det blir garanterat ovant då vi i EM skriver våra egna noter och senast vi använde sådana som på lördag, var vid segern för två år sedan. Men jag har hyfsat vägminne så jag hoppas ändå att det kommer gå bra!

I kampen om totalseger riktas även uppmärksamhet på SMK Hörbys Fredrik Nilsson som på lördag "lånar" Tom Kristensson kartläsare Andreas Johansson. Paret sitter i en av rallyts häftigaste bilar, Ford Fiesta Rally2 från GN Motorsport som körs i VM-klassen "WRC2". En som hoppas lite på extra på Fredrik är tävlingsledare Linn.
- Klart jag håller tummarna för min egen morbror!

Andra intressanta Hörby namn är kvartetten i "Standard B-klassen" alla med Volvo 940 och där mycket kretsar kring om Jim Nilsson från sin andra plats i DM, ska lyckas gå upp i ledning på hemmaplan. Ingemar Månsson, Rolf-Arne Nilsson och den riktiga segermaskinen i klassen Henrik Levin tänker garanterat försöka hindra detta.

TV-Svängen har precis som fjol HQ och serviceplats på Hörby Sportcenter/Lågehallarna och dit rallybilarna anländer två gånger under tävlingen.
- Först runt klockan 11 och så en gång till, en timme senare innan man tar sig an de två sista sträckorna, förklarar Linn som även kan bjuda på en överraskning.
- Som prisutdelare kommer klubbens världsmästare 2020 Tom Kristensson att fungera. I synnerhet för de yngre pristagarna hoppas vi det blir lite extra att få pris av en VM-vinnare!

Säkerheten är alltid i fokus när det handlar om rally och detta gäller även i TV-Svängen berättar säkerhetschef Bengt Prahl.
- I år ska vi prova något nytt då "drönarpilot" Torsten Haapala kommer att flyga över de platser där vi vet det samlas mycket publik och från luften övervaka så att ingen står farligt placerad. Ett nytänk som vi hoppas ska visa sig effektivt.

Första start på lördag den 9 september från Hörby Sportcenter är klockan 10.00 och med beräknad målgång runt 14.30. På specialsträcka 1/3 har även partnern Bilmånson i Hörby en speciell publikaktivitet riktat speciellt för barnfamiljer.


» Pressrelease från SMK Hörby.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-09-04 20:14


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.