Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Efter SSRCs sista tävling, hur gick det?
PRESSRELEASE

I lördags var det så dags för sista tävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2023. Hässleholms MK bjöd i Vinslöv in till Temahallen Rallysprint. Fem sträckor på sammanlagt knappt två mil visade sig bli så utslagsgivande som man kunde önska. När tre av fyra tävlingar räknas blir omsvängningarna inte så stora i sista tävlingen men en bättre placering och det faktum att det i denna tävling delades ut tolv startpoäng gjorde ändå att ordningen i vissa fall förändrades.

Den totala Prispottslistan har den fördelen att förare får ta med sig poäng oavsett bil- och förarklass under året. Detta gjorde att Wille och Magnus Gad, Älmhult, med poäng både från Grupp F och 2WD, på slutklämmen gick om klubbkamraterna Emil Degerman/Aron Gunnarsson. Detta tack vare en seger för Will och en andra plats för Emil i sista tävlingen.

I 4WD totalt och i denna sista tävling var Fredrik Nilsson och Julia Thulin helt ohotade. Mick Fraas/Ronni Bengtsson, Fredriksborg, följde upp sina tidigare fina placeringar med en andra plats och det innebar en slutlig tredje plats i cupen efter Ingvar och Adam Andersson, Hässleholm.

I de två Grupp E klasserna stod sig serieställningen in i mål. Jesper Larsson Odenmalm/Gustav Lindfors, Kristianstad, vann visserligen A/B klassen men Patrik Lund/Tobias Pettersson, Målillas vinner totalen 40 poäng före Lars och Jonas Svensson, Hässleholm.

I C klassen bröt Emil Degerman/Aron Gunnarsson, Älmhult, segersviten när Oliver Larsson/Ola Stenberg, Arlöv segrade med knappt en halvminut. Men Emils totala klasseger vara aldrig hotad.

Trippel Hörby blev det i A VOC/Grupp F. Jim Nilsson/Rickard Frick blir för dagen tvåa bakom B-föraren Linus Johansson/Hugo Nilsson, Älmhult men han vinner A-klassen totalt före Rolf Arne och Felix Nilsson med Ingemar Månsson/ Håkan Pettersson som trea.

I B klassen VOC/Grupp F totalt är det istället trippel Älmhult i topp med Markus Svensson/Havanna Forsell som segrare före Rasmus Bengtsson/ Torbjörn Ivarsson och Linus Johansson/Hugo Nilsson.

C-klassen slutligen blir det i slutlistan väldigt jämnt. Hjalmar och Stefan Petersson, Grimslöv blir tvåa för dagen men vinner totalt en poäng före dagens segrare Hannes och Christer Håkansson, Asarum. Trea Linus Larsson/Olivia Kristensson, Arlöv ytterligare tre poäng bakom.

De två Appendix klasserna vinns av Lars Nilsson/Per Malmström, Hässleholm samt Thomas Kristiansson/Per-Anders Eklund, Wäxjö. I Ungdomsklassen segrar Emil Karlsson/Emil Berglund, Södra Sunnerbo.

2WD för C-förare vanns än en gång av Wille och Magnus Gad, Älmhult. Tredje bilbytet för säsongen vållad inga bekymmer och segermarginalen blev 20 sekunder och innebar en total åttonde plats. Cupseger blev det också före de likaplacerade Gösta Wremert/Camilla Möllerberg, Svedala och Marcus och Alexander Svensson, Ryd.

I B-klassen 2WD fullföljde Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, Hässleholm, sin fina säsong med klasseger i tävlingen och i cupen. Henrik och Anders Sjöberg, Ljungby, blir tvåa i tävlingen och i cupen. Samma princip för Rickard Mattisson/Niklas Ohlsson, Karlskrona, trea i tävlingen och trea i cupen.

Slutligen A 2WD. Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn behövde bara ta sig i mål för att vinna cupen och det lyckades de med på, en för dem, blygsam femte plats. Ettan och tvåan för dagen, Johan Green/Kevin Athley, Hässleholm och Hans Johansson/Ola Sandberg, Olofström, hade inget med cupställningen att göra så för Robert Karlsson/Filip Henningsson, Ljungby gällde det bara att inte vara mer än en placering bakom Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala. De lyckades med det och blev tvåa före Per och Tobias.

På den efterföljande festen på Vannaröds slott delades pokaler och prischeckar ut till topp tre i alla klasser samt också prispengar till de trettio främsta i Prispottslistan. Drygt 150.000 kronor i prischeckar och kontanter bytte ägare denna kväll.

Två andra priser delades också ut. Årets kartläsare blev Mikael Johansson, Älmhult. Han får det inte för att han är ung!! och lovade!! utan för ett mångårigt fokus på Sydsvenska Rallycupen som kröns med en klasseger 2023 tillsammans med Thomas Grönberg. Årets hederspris gick till CG Wilke, Hässleholm som inte minst 2023 med sina arrangemang gjort det möjligt att få tävlingar både till SM-serierna och Sydsvenska Rallycupen.

Nu lägrar sig lugnet i garagen några veckor innan det är dags att starta försäsongsträningen med bilvård, ta hand om annat som eftersatts under rallysäsongen och kanske också lite personlig träning för bättre ork, vad vet jag?

I skrivande stund är beskedet att Temahallen Grussprint var den sista tävlingen i Sydsvenska Rallycupen. Sedan starten för 15 år sedan har mer än fyra miljoner delats ut efter förtjänst till tävlande runt om i Sverige. Många är de förare som fostrats till elitförare i cupen. Planeringen inför 2024 och framåt pågår i de två distrikten Södra och Småland och inom kort kommer besked om förutsättningarna för nästa säsong.


» Pressrelease från Sydsvenska Rallycupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-10-06 21:07


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.