Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Allt mer klart kring 2024 års Rally SM.
Rally SM kalendern 2024 officiell, styrgruppen tillsatt och Raceconsulting sköter anmälan och resultat!
PRESSRELEASE

Efter en intensiv arbetsperiod kan ett antal nyheter om Rally-SM nu äntligen presenteras. Styrgrupp med ansvar för Rally-SMs utveckling bildad, Tävlingskalender för 2024, Datum för SM-konferens, Resultat och trackingsystem.

Styrgrupp för Rally-SM.
Från och med säsongen 2024 kommer Rally-SM i Svensk Bilsports regi att drivas på ett nytt vis, genom en styrgrupp. Styrgruppens uppdrag är att vara en beslutande enhet för Rally SM.

Gruppen kommer ledas av Jonas Kruse i hans nya roll som projektledare för Rally-SM. Därtill har vi uppdragit åt Hans Bååth att utveckla en struktur för styrgruppens arbetssätt och en långsiktig strategisk plan för Rally-SM där styrgruppen kommer att arbeta för att ta Rally-SM framåt.
Det här arbetssättet är något som vuxit fram över tid och ett sätt där vi vill skapa en större förankring och transparens mot rörelsen i de beslut vi fattar kring Rally-SM. Vår målsättning är att fler skall kunna känna sig delaktiga i hur Rally-SM utvecklas. Därför består styrgruppen av personer som representerar team, rallyutskottet, arrangörer, kontoret och förbundsstyrelsen. Styrgruppens sammansättning är inte statisk för flera år utan kan komma att förändras för att på bästa sätt utveckla Rally-SM, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare.

Jonas Kruse tillträder sin tjänst den fjärde december i år, men styrgruppens arbete är redan nu i full gång,
Gruppen i sin nuvarande konstellation består av ett antal personer som under våren och sommaren engagerat sig för att Rally-SM skall utvecklas i en positiv riktning. Just nu är fokus på 2024 men samtidigt inleder vi arbetet med att skapa förutsättningar för att kunna utveckla Rally-SM långsiktigt. Det är i denna grupp som samtliga beslut kring Rally-SM kommer att tas. För att detta skall fungera är det viktigt att vi har personer med erfarenhet och spetskunskap från sporten och representation från mästerskapets samtliga intressenter. Därför är jag öppen för förändringar i gruppens sammansättning. Förslag på gruppmedlemmar är välkomna, avsluta Jonas Kruse.

Patrik Persson kommer under tiden fram till att Jonas tillträder vara kontaktperson för Rally SM 2024,
Arbetet med kalender och andra detaljer har dragit ut på tiden då vi kom in sent i processen och många frågetecken har behövt rätas ut långs vägen. 2024 kommer bli en bra säsong utan några större förändringar jämfört med de senaste åren. Inför 2025 och framåt kommer vi arbeta Rally-SM verkligen kunna både stabiliseras och utvecklas.

Styrgruppen för Rally-SM 2024 består förutom tillträdande Jonas Kruse av Patrik Persson, Hans Bååth, Mikael Gustavsson, Roger Engström, Janne Rydh och Fredrik Andersson.

Kalender för 2024 års Rally-SM.
Kalendern för Rally-SM 2024 är klar och innefattar sex deltävlingar varav två vinter- och fyra sommartävlingar. Det blir sex riktigt attraktiva tävlingar på klassisk rallymark.

» 19-20/1: Hälsingerallyt, Hudiksvall.
» 02-03/2: Vinterpokalen, Sandviken.
» 10-11/5: Gästabudstrofén, Nyköping.
» 31-01/6: Rally Uppland, Tierp.
» 23-24/8: East Sweden Rally, Linköping.
» 20-21/9: Trollhättan, Västrallyt.

Samtliga tävlingar blir tvådagarstävlingar med rekognoscering på fredagen. Den 4:e november i år samlas arrangörerna för den årliga SM-konferensen för att mer i detalj planera säsongen.

Kalenderkrockar.
En datumkrock är Hälsingerallyt och Bilsportsgalan. Tyvärr har det inte varit möjligt att hitta ett annat datum vilket innebär att de medaljörer som även tävlar i Hudiksvall får förbereda sig på ett alternativt firande.

Minimala förändringar inför 2024 – Genomgripande analys inför 2025
Som tidigare meddelats kommer säsongen 2024 genomföras utan några större förändringar från föregående år. Detta för att kunna fokusera på en långsiktig utveckling av mästerskapet där förändringar förankras hos tävlande och arrangörer i god tid innan de genomförs. Se tidigare meddelande om förändringar inför 2024.

Resultat och trackingsystem.
I linje med att genomföra 2024 med minimala förändringar förlängs samarbetet med RaceConsulting ett år. Ett grundligt arbete har genomförts och kommer fortskrida för att hantera de problem som förekommit under 2023. En fördjupad analys av resultat- och trackingsystem kommer ingå i det långsiktiga arbetet inför 2025.


» Pressrelease från Svensk Bilsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-10-20 16:37


Inbjudan presenterad och anmälan öppnar för Hälsingerallyt, 2024 års SM premiär.
© Kjell Mattsson- Nu har vi fått riktig vinter, det har kommit ytterligare 30-50cm snö på fyra dagar i tävlingsområdet, hälsar Kjell Mattsson i SMK Hälsinge, arrangör för Rally SM premiären 2024 i Hudiksvall.

Inbjudan har nu landat och anmälan öppnar klockan 18:00 lördag kväll, detta i takt med att allt f...

Publicerad: 2023-12-02 15:03


Kalendern klar för Östergötlands RS-serie.
© emotorsport.seAllt fler serier och cuper får ihop sina kalendrar inför 2024, under torsdagen presenterades kalendern för Östergötlands RS-serie som i mitten av april inleder med Skänningeknixen.

Lika traditionsenlig är Sviestaträffen den 1:a maj och följs upp av två deltävlingar hos Åtvidabergs MK, först Sockn...

Publicerad: 2023-12-02 08:35


B-Zero blir ny budgetklass för Norsk rallysport.
© Norsk Bilsport.För en vecka sedan presenterade Norsk Bilsport att klassen B-Zero nu också kan tävlas med i rally, det handlar om de minsta rallybilarna som tidigare gått på bana.

Klassen är öppen för bilar tillverkade mellan 2005 och 2014 och av modellerna Citroën C1, Peugeot 107 och Toyota Aygo.

Ursprunget ...

Publicerad: 2023-12-01 00:19


Kalendern för Rallyklassikernas Back & Sprintcup 2024 klar.
© emotorsport.seRallyklassikerna har tagit beslutet att än en gång arrangera Back & Sprint cupen, även om intresset och deltagandet var så tamt 2023.
- Dock så tror vi att många av oss vill ha en tävlingsform där vi kan vara med på ett lite enklare sätt. Inga långa tävlingar med servicepersonal, och där vi får...

Publicerad: 2023-12-01 00:06


FIA jobbar för nytt poängsystem i WRC, Mikkelsen vill se kortare tävlingar.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Hos FIA har tankarna en längre tid gått på att plocka fram ett nytt poängsystem för WRC serien för att göra serien mer spännande. Kanske genom att ge poäng också efter respektive dagsetapp, tankesätt har också testats och simulerats mot de senaste årens resultat för att se hur ett nytt poängsystem s...

Publicerad: 2023-11-29 21:55


26:e säsongen av E-Cupen, fem tävlingar på kalendern 2024.
© emotorsport.seKalendern för den 26:e säsongen av E-Cupen är spikad, precis som i år blir det med fem deltävlingar. Team Skogsåkarna inleder cupen den 25:e maj med Skogsåket och i mitten av juni körs Hammarslaget hos Norrahammars MK.

Knappt tre månaders semester innan Ekrundan hos SMK Eksjö körs, avslutningen s...

Publicerad: 2023-11-29 19:02


Sveriges och Örebros Mr Lancia, en Lancia 037 visas på Rally & Konst 2:a advent.
© Nils-Brage Pettersson.Sveriges och Örebros Mr Lancia, ja det tycker jag man kan säga att vi har och göra med. Nu ska nästa bil till för presentation, en Lancia Rally 037 som kommer stå på garageuppfarten när Rally & Konst bjuder in den andra advent. Enligt Tomas veterligen enda exemplaret i Sverige. Bilen är en ”replica”...

Publicerad: 2023-11-29 18:57


Ted Malm, 2023 summeras och vi tittar in i 2024.
© Ted Malm.Då har vi kommit dithän att vi summerar 2023. Det blev ett år som inte alltid gick såsom planerat utan tävlingarna kännetecknades ofta av att fightas in i det sista till mål.

PV´n i Rally Sweden Historic för andra gången.
Året började med en start i Rally Sweden Historic som är en del av ...

Publicerad: 2023-11-29 17:31


Finland och Estland samkör rallytävling i nationella mästerskapen 2024.
© emotorsport.seNär det Finska mästerskapet kör sin fjärde deltävling 2024, den första på barmark blir det med spetsat startfält, idag presenterade det Finska förbundet ihop med det Estniska att de samkör en deltävling av de nationella mästerskapen.

Länsirannikon Ralli med Åbo som bas blir tävlingen de båda mäst...

Publicerad: 2023-11-28 21:10


Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
© emotorsport.seEfter Hälsingerallyt den 19-20:e januari går tiden fort fram till säsongens andra deltävling, då Vinterpokalen hos Sandvikens MK redan 2-3:e februari. Rapporterna om snö i Hälsingeskogarna har varit kända, men hur ser det ut för Vinterpokalen?
- Just nu har vi ett riktigt snöoväder som tydlig sk...

Publicerad: 2023-11-28 21:04


Tidigare nyheter:
Snön faller över SM vägarna i Vinterpokalen, 6 sträckor på 10 mil väntar.
Svenska mästarna Flodin & Bergsten klara för fortsättning med GK Door Team Sweden i Rally SM 2024.
Lindén tog målgång i Roger Albert Clark Rally, klasseger och bästa Svenskar.
Solberg dominerade historiska rallyt, men hamnade i diket.
McCormack vinner Roger Albert Clark Rally, Lindén till mål med PV´n.
Solberg bryter Roger Albert Clark Rally, gled av vägen i leran.
Foto från MotorsportSalongen på Nöjesfabriken i Karlstad.
Följ avslutningen av Roger Albert Clark Rally, Solberg tillbaka.
Tung Svensk dag i Roger Albert Clark Rally, Solberg och Lindén bryter.
Adielsson tillbaka i växande Internationella 4wd, kör Skoda Fabia Rally2 Evo med Tisse Racing.
SM satsningar & ny tuff GT86:a i grupp H - lite från MotorsportSalongen.
14 mil i Roger Albert Clark, följ ledarbilarna med Solberg och Lindén.
Solberg utklassar alla, 4 minuters ledning i Roger Albert Clark Rally.
Reiersen i SM satsning med JC Raceteknik i ny Skoda Fabia RS Rally2.
Bilder direkt från MotorsportSalongen.
Nio nya mil special för Solberg och Lindén i Roger Albert Clark Rally, följ lördagen.
Solberg och Lindén leder stort i Roger Albert Clark Rally.
Rally SM säsongen på gång, full fart i Hudiksvall och Sandviken.
Späckat program och många utställare på MotorsportSalongen.
Fyra FIA Rally Star talanger utsedda, får fri Junior WRC plats 2024.Nyhetsarkiv:
[
2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Hälsingerallyt 19-20/01


Rally VM:
Rallye Monte Carlo 25-28/01


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05
Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.